Jump to content

Photo

Depeche Mode

1697 replies to this topic

#521 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 20 maja 2009 - 19:17

Do 23 czerwca będzie wiadomo, czy koncert jest zupełnie anulowany, w co bardzo wątpię, czy też przeniesiony na inny termin (prawdopodobnie lipiec).
W trzecim tygodniu czerwca zespół gra w "trójkącie" Budapeszt, Bratysława, Praga - więc może wtedy... tym bardziej, że wszystko 'leżałoby' pod względem logistyki.

Aha, do tego 23 czerwca można oddawać bilety.

#522 Łukasz

Łukasz

Użytkownik

• Members
  • 996 posts

Posted 20 maja 2009 - 19:21

Ja raczej biletu nie oddam, uważam, ze nie długo dowiemy się o nowej dacie koncertu. Poza tym zgubił mi się paragon... No tak, czerwiec są obok nas, ale to by dawało pod rząd dla nich 4 koncerty. Ciekawe...
Dołączona grafika

#523 Chico la verdad

Chico la verdad

Użytkownik

• Members
  • 1 273 posts

Posted 20 maja 2009 - 19:28

Nie zakładam, że tak będzie, ale jeśli np. w dniu 23 czerwca ogłosiliby całkowite odwołanie koncertu w Polsce, to bilet sobie na pamiątkę mam zostawić? :blink:
Liczę, że najdalej za 2 tygodnie będzie podana nowa data koncertu. Trochę głupio pozbywać się biletu, który zdobyło się w ostatniej niemal chwili.
Nawet na Proximę już nie ma co odsprzedawać biletu.

#524 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 20 maja 2009 - 19:38

Nie zakładam, że tak będzie, ale jeśli np. w dniu 23 czerwca ogłosiliby całkowite odwołanie koncertu w Polsce, to bilet sobie na pamiątkę mam zostawić? :blink:

Spokojnie, aż takiego absurdu to nie będzie :D

Do 23 czerwca bilet musi u nich być na stole, więc trzeba wysłać nieco wcześniej. W tym przypadku zasada daty stempla pocztowego się nie liczy.

No ale w sumie i tak będzie pewnie nowa data koncertu, więc nie ma sobie co tym głowy zwracać za bardzo;)

EDIT: wszystko na dobrej drodze - nieoficjalnie mówi się o dodaniu kolejnego koncertu, tym razem w Madrycie:] Wychodzi na

Edited by Max, 20 maja 2009 - 20:43 .

#525 Chico la verdad

Chico la verdad

Użytkownik

• Members
  • 1 273 posts

Posted 20 maja 2009 - 20:53

EDIT: wszystko na dobrej drodze - nieoficjalnie mówi się o dodaniu kolejnego koncertu, tym razem w Madrycie:] Wychodzi na

Ja nawet słyszałem o dwóch nowych koncertach w Hiszpanii.
Swoją drogą to smutne, że w naszym pięknym kraju wielkie zespoły nie grywają choć 2 razy w ciągu danej części trasy, ale to długa historia.
Czasami chciałoby się być np. Niemcem, mieć bilety na kilka koncertów i niczym się nie martwić.
Ok, ale to już zaczynam majaczeć z tego nastroju :(

#526 edun007

edun007

Użytkownik

• Members
  • 53 posts

Posted 20 maja 2009 - 20:56

Ja tam nie liczę na żaden zwrot, a podanie w przyszłości nowej daty koncertu oraz na ogłoszenie o zupełnym wyleczeniu Dave'a.

Zgadzam się w 100%!!!

#527 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 21 maja 2009 - 08:21

Lokalny promotor na Litwie bardzo szybko po dzisiejszym odwołaniu koncertu w Wilnie poinformował, że impreza zostaje przeniesiona na wrzesień. Prawdopodobnie oznacza to, że inne odwołane koncerty z regionu odbędą się w tym miesiącu, także Warszawa. Czekamy na informacje z Polski...

Koncert warszawski będzie prawdopodobnie przeniesiony na początek września. Do tygodnia (czyli do28 maja) powinno być wszystko wiadome.

Edited by Max, 21 maja 2009 - 08:25 .

#528 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 posts

Posted 21 maja 2009 - 08:33

Lokalny promotor na Litwie bardzo szybko po dzisiejszym odwołaniu koncertu w Wilnie poinformował, że impreza zostaje przeniesiona na wrzesień. Prawdopodobnie oznacza to, że inne odwołane koncerty z regionu odbędą się w tym miesiącu, także Warszawa. Czekamy na informacje z Polski...

Koncert warszawski będzie prawdopodobnie przeniesiony na początek września. Do tygodnia (czyli do28 maja) powinno być wszystko wiadome.

HA! WIEDZIAŁEM!!!!

Wtedy kiedy ja nie mogę!

To juz czwarty koncert Depechów na który chciałem pójść ale z różnych przyczyn nie mogłem!!!

WRRRRRRRRRR :angry: :angry: :angry:

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#529 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 21 maja 2009 - 08:36

to co, cały początek września masz zajęty?:P

W zimie znowu będą, więc wtedy się wybierzesz. Tymczasem będę pewnie chętny na twój bilet:P

#530 morfeusz

morfeusz

Użytkownik

• Members
  • 1 064 posts

Posted 21 maja 2009 - 08:40

to co bez paragonu sie nie da oddać biletu? nie ma na to rady?

#531 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 21 maja 2009 - 08:42

A gdzie kupowałeś bilet? Przez neta czy w punkcie?

#532 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 21 maja 2009 - 12:23

Nie wiem czy oglądaliście rano "Dzień Dobry TVN"... Wpadł do studia Stelka z Trójki i szef fanklubu Depeche Mode z Łodzi. Oczywiście nic odkrywczego nie powiedzieli, Stelmi dodał, że o stanie zdrowia Gahana wie tyle co fani. Puścili też fragment wywiadu Metza z wokalistą, w którym mówił o swojej śmierci klinicznej (zapewne po to, żeby zbyt optymistycznie się nie zrobiło).

#533 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 21 maja 2009 - 12:28

Wg. praktycznie pewnych doniesień ze źródła zbliżonego do zespołu, u Davida Gahana rozpoznano objawy wirusa AH1N1 czyli tak zwanej "świńskiej grypy". Dave został poddany działaniom zgodnym z procedurami w wypadkach wykrycia w/w choroby. Procedury nie ominęły także członków zespołu i najbliższej ekipy, którzy zostali poddani obserwacji, jednakże nie pojawiły się u nich żadne objawy. Kuracja Gahana ma się ku końcowi, jednak przez jeszcze jakiś czas pozostanie odizolowany pod okiem lekarzy celem uniknięcia jakiegokolwiek ryzyka nawrotu choroby lub zarażenia innych. Prawdopodobieństwo jest prawie zerowe jednak lekarze i otoczenie wokalisty chce mieć 100% pewności co do zdrowia Dave'a no i oczywiście za wszelką ceną chce uniknąć kolejnych niespodzianek podczas kontynuacji trasy.

#534 morfeusz

morfeusz

Użytkownik

• Members
  • 1 064 posts

Posted 21 maja 2009 - 12:31

A gdzie kupowałeś bilet? Przez neta czy w punkcie?

empikos niestety:( ale jak to choroba kwi kwi chrum chrum to moze nie bede musiał sprzedawać:)

#535 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 21 maja 2009 - 12:37

Ciekawe czy tych fanów z ostatniego zdjęcia w Atenach też wzięli pod lupę;).

No to można chyba odetchnąć z ulgą od tych rakowych wizji... Uff.

#536 morfeusz

morfeusz

Użytkownik

• Members
  • 1 064 posts

Posted 21 maja 2009 - 12:54

z drugiej strony dlaczego nie podali tego odrazu do wiadomosci? przeciez to nie jest jakas tam straszna choroba zeby ukrywać info przed nia...? czuć tu fetorek i tak:)

#537 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 posts

Posted 21 maja 2009 - 21:27

Oficjalnie:
Kupię jeden bilet, płacę przelewem, pokrywam przesyłkę.

gg:5209122, email: jkrol22@interia.pl

#538 Chico la verdad

Chico la verdad

Użytkownik

• Members
  • 1 273 posts

Posted 21 maja 2009 - 22:34

Mój ranking płyt - stan 05.2008(bez SOTU)

1. Violator
2. Songs of Faith and Devotion
3. Music for the Masses
4. Black Celebration
5. Construction Time Again
6. Ultra
7. Some Great Reward
8. Speak&Spell
9. Playing The Angel
10. Exciter
11. A Broken Frame

I od razu ranking Violatora

1. Halo - utwór, od którego już wiele miesięcy zaczynam dzień i wcale nie staje się nużący. Nieprawdopodobne, że kiedyś znaczył dla mniej, o wiele mniej. Dla mnie obecnie drugi po World In My Eyes parkietowy kawałek. Po prostu się rozpływam i zapominam o wszystkim na parkiecie nucąc go.
Dla mnie ta piosenka jest dziełem w rodzaju All I Want Is You.
Utwór struktury podobnej go przecudownego Shake To Disease i mógłby trwać jeszcze raz tyle samo.
2. World In My Eyes - absolut jakich mało. Tak, jak cały Violator geniusz liryczny. Parkietowy numer 1(nawet remixy, choć ja u DJ zazwyczaj proszę o oryginał). Utwór jak mało który wprawia w magiczny trans i chce się by trwał jak najdłużej. Zresztą niezwykle podniecający kawałek, również kiedyś niedoceniany przeze mnie.
3. Policy Of Truth - niemalże zawsze kawałek nr 1 dla mnie w ogóle w twórczości Depeche Mode. Utwór - motto. Wspaniały i niezwykle pouczający tekst, kultowy teledysk do piosenki, świetna rytmika, klasowy wokal.
4. Enjoy The Silence
5. Blue Dress - idealny kontrast, spokojniejsza część albumu, która zazwyczaj dodaje mi swoistej otuchy. Baśniowy utwór.
6. Waiting for The Night - podobnie działanie rodzaju Blue Dress
7. Personal Jesus - nigdy nie dostrzegałem pełnego fenomenu tego utworu, choć nie zaprzeczę, że jest wybitny
8. Clean
9. Sweetest Perfection
B)

#539 julia

julia

Użytkownik

• Members
  • 99 posts

Posted 21 maja 2009 - 23:26

Ja bym tylko zamieniła 9 z 5- Sweetest Perfection to jak dla mnie nr 1 w ogóle jeżeli chodzi o utwory wykonywane przez Martina. Tak niepokojąco się rozkręca, i ten tekst :)
A World in my Eyes faktycznie działa :)

#540 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 22 maja 2009 - 13:32

"I saw Dave Gahan in the West Village Monday afternoon. He didn't look too sick to me. Posted by Melissa St.Louis | May 20, 2009 4:49 PM"

Reply to this topic

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users