Jump to content

Photo

Depeche Mode

1697 replies to this topic

#501 Loony

Loony

dziecko

• Members
  • 867 posts

Posted 20 maja 2009 - 12:34

A na allegro z godziny na godzinę coraz więcej biletów, nawet na taki w cenie nominalnej można trafić...

#502 zooshe

zooshe

Użytkownik

• Members
  • 768 posts

Posted 20 maja 2009 - 13:09

A na allegro z godziny na godzinę coraz więcej biletów, nawet na taki w cenie nominalnej można trafić...

I pewnie organizator zastrzedł zapisem ze oddać bilety można tylko z paragonem
"Basista umiera i idzie prosto do rock and rollowego nieba, u którego bram wita go Archanioł Gabriel. Tuż za nim widać w ożywionej rozmowie Jimiego Hendrixa, Johna Lennona, Elvisa Presleya, Janis Joplin i Keitha Moona.
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."

#503 lucas007

lucas007

Użytkownik

• Members
  • 392 posts

Posted 20 maja 2009 - 13:26

http://www.eventim.p...t_odwolany.html

#504 Małgosia

Małgosia

U2 and 80's addict

• Members
  • 1 106 posts

Posted 20 maja 2009 - 13:32

No i dupa... :(

Mam nadzieje, ze do 10.06 do Berlina wyzdrowieje..
Tyle tego dobrego bede miec...

Zdrowia dla Gahana zycze!

http://www.u2.szczecin.pl

#505 julia

julia

Użytkownik

• Members
  • 99 posts

Posted 20 maja 2009 - 13:42

Pomimo informacji, które do mnie dotarły miałam nadzieję że to jednak nieprawda:(:(
Nie mogę, no...akurat oni?? :(

#506 zooshe

zooshe

Użytkownik

• Members
  • 768 posts

Posted 20 maja 2009 - 13:49

Zdrowiej nam szybko Dave
"Basista umiera i idzie prosto do rock and rollowego nieba, u którego bram wita go Archanioł Gabriel. Tuż za nim widać w ożywionej rozmowie Jimiego Hendrixa, Johna Lennona, Elvisa Presleya, Janis Joplin i Keitha Moona.
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."

#507 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 20 maja 2009 - 14:04

Przyznaję się bez bicia, że jak w nocy żadne info się nie pojawiło, to nawet przez chwilę pomyślałem, że to wszystko jedna wielka ściema. Złudzenia jednak prysły, zwyczajnie za dużo było tych "minusików" w przeciekach.

Jeszcze raz powtórzę, że szkoda mi fanów no i Gahana przede wszystkim. Niech wraca szybko do zdrowia! Potem nowe daty koncertów w PL i jeszcze nie jedno "Black Celebration" będzie odśpiewane.

#508 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 posts

Posted 20 maja 2009 - 14:28

Zastanawiam się teraz, co robić... kupić na Allegro i liczyć, że sprzedawca nie zrobi mnie w chuja i dołączy paragon... Czy może poczekać na nowy termin i wtedy kupić z livenation ze zwrotów?

#509 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 20 maja 2009 - 14:39

Chwilunia, w regulaminie Eventimu nie ma nic o paragonach fiskalnych:

Odwołanie imprezy, zmiany w programie, zwrot pieniędzy
Eventim jest jedynie pośrednikiem przy sprzedaży biletów i nie ma wpływu na zwrot pieniędzy w razie odwołania imprezy, ale poczyni wszelkie starania, by nakłonić do tego organizatora.. W przypadku zwrotu pieniędzy, koszt wydrukowania biletu zostanie zwrócony całkowicie. Ceny na stronie Eventim mogą zawierać dodatkowe koszty przedsprzedaży biletu i zawierają koszty systemowe. W wyjątkowych przypadkach (zmiana ceny przez organizatora, zwiększenie ceny na prośbę organizatora) może się zdarzyć, że wymagana cena będzie wyższa niż cena na bilecie. W takich wypadkach Eventim zwraca jedynie kwotę, która widnieje na bilecie. W przypadku odwołania imprezy bilety mogą być przekazane do zwrotu do dwóch miesięcy od planowanej daty odbycia imprezy. Bilety można zwracać w miejscu ich zakupu. W przypadku zakupu przez Internet bilety należy odesłać pod adres: Eventim Sp. z o.o., Al. Jerozolimskie 25, 00-508 Warszawa, wraz z numeru konta, na które mają być odesłane pieniądze oraz danymi potrzebnymi do wykonania przelewu lub zwrotu pieniędzy na kartę kredytową.

W przypadku odwołania, zmiany terminu lub zmian w programie, dodatkowe koszty poniesione przez klienta (jak hotel, dojazd etc.) nie będą zwracane. W przypadku odwołania, zmiany terminu lub zmian w programie, Eventim zastrzega sobie prawo do informowania klientów, którzy kupili bilet na daną imprezę o zmianach. Informacja taka może być przez Eventim wysłana mailem.

W przypadkach innych, niż omówione powyżej (anulacja, przełożenie imprezy bądź znaczące zmiany w jej programie) nie ma możliwości anulowania zamówienia ani zwrotu pieniędzy za nie, jeśli zamówienie zostało już opłacone.

#510 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 posts

Posted 20 maja 2009 - 14:43

Ok, czyli jeżeli dobrze rozumiem, kupię bilet na allegro (dajmy na to z ticketpro), koncert ma nowy termin w dniu kiedy ja jednak nie dam rady, to jak mam to rozwiązać aby dostać te 175zł z powrotem ("przesyłki kurierskiej" po ok 100zł od allegrowiczów nie liczę)? Bo przecież żaden empik czy saturn bez paragonu mi nie zróci kasy...

#511 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 20 maja 2009 - 15:05

Dam głowę, że te bilety na sobotni koncert będą ważne na nowy, który miejmy nadzieje odbędzie się w lipcu.

"Prosimy posiadaczy biletów na warszawski koncert o zatrzymanie biletów do momentu, kiedy podana zostanie informacja o zmianie daty koncertu lub ostatecznym odwołaniu koncertu w Polsce."

Edited by Max, 20 maja 2009 - 15:06 .

#512 zooshe

zooshe

Użytkownik

• Members
  • 768 posts

Posted 20 maja 2009 - 15:06

Ok, czyli jeżeli dobrze rozumiem, kupię bilet na allegro (dajmy na to z ticketpro), koncert ma nowy termin w dniu kiedy ja jednak nie dam rady, to jak mam to rozwiązać aby dostać te 175zł z powrotem ("przesyłki kurierskiej" po ok 100zł od allegrowiczów nie liczę)? Bo przecież żaden empik czy saturn bez paragonu mi nie zróci kasy...
Pozostaje odsprzedać też na allegro

#513 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 20 maja 2009 - 15:08

Tym akurat w ogóle nie przejmowałbym się, chętni na bilet zawsze będą.

#514 olive

olive

Zooming in, zooming out

• Members
  • 3 377 posts

Posted 20 maja 2009 - 15:09

z tego co wiem, nie ma koniecznosci posiadania paragonu fiskalnego zeby dostac refundacje za bilet. jesli bilet jest orginalny i nieprzedarty, mam prawo go zwrocic jesli imprezy nie bedzie lub zostana zmienione warunki imprezy (czyli np data).
poki co - czekajmy cierpliwie, badzmy dobrej mysli zarowno co do zdrowia DG jak i ustalenia nowej daty koncertu w Polsce.

#515 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 posts

Posted 20 maja 2009 - 15:31

Już nie tylko Warszawa jest odwołana...jak podaje oficjalna strona depechemode.com...Ryga i Wilno również...dobrze to wszystko nie wróży...
"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#516 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 20 maja 2009 - 15:49

info z oficjalnej, trochę o stanie zdrowia:

Doctors have advised that more time is needed to allow singer, Dave Gahan, to fully recover from his recent illness and ensure that the tour can resume shortly.

#517 Chico la verdad

Chico la verdad

Użytkownik

• Members
  • 1 273 posts

Posted 20 maja 2009 - 18:18

Ja tam nie liczę na żaden zwrot, a podanie w przyszłości nowej daty koncertu oraz na ogłoszenie o zupełnym wyleczeniu Dave'a.

#518 julia

julia

Użytkownik

• Members
  • 99 posts

Posted 20 maja 2009 - 18:31

A ja liczę na powtórkę z takiego show jak to w Katowicach:

http://www.youtube.c...feature=related

...w najbliższej przyszłości!
Dave, wracaj!!!

#519 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 20 maja 2009 - 18:51

Będzie dobrze! ;)

Mam nadzieję, że lipcowy koncert odbędzie się np. na Śląskim... ;)

#520 morfeusz

morfeusz

Użytkownik

• Members
  • 1 064 posts

Posted 20 maja 2009 - 19:11

http://muzyka.onet.p...4376,newsy.html

Reply to this topic

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users