Jump to content

Photo

Songs Of Experience - nowy album

• Please log in to reply
2334 replies to this topic

#2001 AlanSTA

AlanSTA

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 823 posts

Posted 29 listopada 2017 - 09:43

Ja nagram, będę mieć przynajmniej dobre tło do nauki na piątek :)

#2002 vertigo93

vertigo93

Użytkownik

• Members
  • 126 posts

Posted 29 listopada 2017 - 09:46

Jaką wersje albumu kupujecie?

#2003 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 posts

Posted 29 listopada 2017 - 10:01

Właśnie ja zamówiłem Deluxe + Vinyl przy okazji zamieszania z kodami. Jestem ciekawy czy dostanę 2 w wypadku dwóch oddzielnych zamówień :D I nawet Trójka nie odwiedzie mnie od sobotniej ceremonii :D Ale codziennie w radiu słyszę YEBTAM na przemian z GOOYOW i jednak Get Out wchodzi o wiele bardziej , Best Thing mogliby serio zamienić czymkolwiek , nawet tym mixem OL :P
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#2004 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 posts

Posted 29 listopada 2017 - 10:25

U mnie na ten moment 2x deluxe cd (Empik + japanese edition z 18-tym bonusowym remixem). Do tego vinyl Blackout Black Friday edition. Z zestawem normalnych vinyli się na razie wstrzymuję, bo najpierw muszę zmienić gramofon, gdyż obecny to zabytek zintegrowany ze starą, nieużywaną już wieżą Philipsa.

#2005 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 29 listopada 2017 - 11:27

Oni chcą nas złamać. Wczoraj o mało nie natknąłem się w Zetce na premierę Amercian Soul, teraz Trójka chce popsuć nasze postanowienie wieczorem 30 listopada :D O nie, (przynajmniej) ja się nie dam złamać. Twardo czekam do poranku 1 grudnia. 

P.S. Mam prośbę - niech jakaś dobra dusza podeśle m link do tego albumu w dobrej jakości na privie. Byłbym wdzięczny, bo wolę mieć na wszelki wypadek kopię na pulpicie. Jeśliby Empik zawiódł i okazałoby się, że np. dopiero w poniedziałek płytka będzie do obioru, to będę zmuszony użyć empetrójek. Choć oby nie :D 

#2006 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 posts

Posted 29 listopada 2017 - 11:37

Tragedia i weź tu coś odpal. W radiu hula cała płyta , w internecie recenzje a do tego jeszcze zaraz premiera SW. Odcinam wszystkie łącza :P
Watch more TV

#2007 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 29 listopada 2017 - 11:44

nawcześniej w Wigilię :) o ile nie w Sylwestra :rolleyes: a może dopiero w 2018 B)

wszystko uzależnione jest od przedświątecznej wydolności globalnego systemu lotniczo-pocztowego

only UICI-9068, I'm not interested in anything else

No powiem hardcore! :ph34r: Ja też zamówiłem już japońską wersję, ale no-way abym czekał tylko na ten 1 remix... :P Ale pełen podziw za takie postanowienie. Ja oparłem się tylko słabej jakości nagraniu mobile-phone-rip, a już na CD-rip się rzuciłem. :P

Nie wiem czy gdzieś już było to info.
W czwartek po 22.00 w Trójce będzie puszczony cały album.

O, miłe zaskoczenie. Przy SOI prezentowali chyba trochę bardziej ostrożne podejście, ale i ta afera w okół iTunes zrobiła zamieszanie. ;) Choć teraz Trójka ma niskie notowania, więc publika niestety będzie węższa niż jeszcze 3 lata temu. :ph34r:

Będzie ktoś z Was nagrywać? Byłoby super.

Ludzie - po co nagrywać?, jak te mp3 krążące w necie będą 100 x lepszej jakości niż to nagranie z radia FM!  :huh:  Jeszcze nich ktoś rzuci, że nagrywa na kasety magnetofonowe to już w ogóle spadnę z krzesła. :P 

#2008 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 29 listopada 2017 - 11:48

Biorąc pod uwagę, jaki absurdalny kult otacza Trójkę w niektórych kręgach - poza tym sprawiających wrażenie zupełnie rozsądnych - fanów muzyki czy U2, jestem w stanie uwierzyć, że niektórzy naprawdę chcą mieć nagranie SOE z Trójki tylko dlatego, że to było na Trójce. A jak jeszcze do tego będzie jakiś - jak zwykle ciekawy, odkrywczy i erudycyjny - komentarz STELMIEGO czy Niedźwieckiego, to już w ogóle orgazm. Będą to sobie pewnie potem odtwarzać po sto razy na zlotach fanów Trójki (dam głowę ze się takie odbywają).
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#2009 BOYofWAR

BOYofWAR

Użytkownik

• Members
  • 123 posts

Posted 29 listopada 2017 - 12:26

Postanowiłem, że nie czytam i nie słucham. Miałem czekać do piątku ale dzisiaj przyfarciłem wejściówkę do trójki i jutro o 22giej mam odsłuch na Myśliwieckiej :)

Ktoś może z Was się wybiera?

#2010 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 posts

Posted 29 listopada 2017 - 12:36

Uffff NME dało ocenę 2/5. Zdrowy rozsądek zachowany :D
Niestety cała recenzja oparła się na tysięcznym przywoływaniu zamieszania z "Apple Deal" + co śmieszniejsze porównaniu GOOYOW do zrzynki z Bastille ( what ) oraz forsowaniu tezy że Little Things to tak ma prawdę Coldplay xd Jednak lubię czasem te recenzje NME są równie cudownie nieobiektywne jak Rolling Stone. Jak na razie jedynie jedna strona indie dała super wyważona recenzje nie ciągnąca w jedną czy druga stronę ;P
Watch more TV

#2011 silent_digger

silent_digger

Użytkownik

• Members
  • 55 posts

Posted 29 listopada 2017 - 12:40

Recenzja od Aszdziennik: http://aszdziennik.p...-nowej-plyty-u2

#2012 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 29 listopada 2017 - 13:18

Uffff NME dało ocenę 2/5. Zdrowy rozsądek zachowany :D
Niestety cała recenzja oparła się na tysięcznym przywoływaniu zamieszania z "Apple Deal" + co śmieszniejsze porównaniu GOOYOW do zrzynki z Bastille ( what ) oraz forsowaniu tezy że Little Things to tak ma prawdę Coldplay xd Jednak lubię czasem te recenzje NME są równie cudownie nieobiektywne jak Rolling Stone. Jak na razie jedynie jedna strona indie dała super wyważona recenzje nie ciągnąca w jedną czy druga stronę ;P

Taką recenzję można napisać bez słuchania, wystarczy z innych recenzji zorientować się, które kawałki brzmią jak U2 i za to, że tak brzmią, dać 2/5. No ale ciężko by było się po NME spodziewać czegoś innego.

Już się przyzwyczaiłem też, że, oczywiście, Liam G. dostał 4/5, bo oczywiście w jego przypadku to, że brzmi jak on, a nie coś innego, to już wystarczy do rozgłaszania peanów (a już zwłaszcza gdy płyta się dobrze sprzedaje).
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#2013 Zooobaby

Zooobaby

Użytkownik

• Members
  • 425 posts

Posted 29 listopada 2017 - 13:22

Asz dziennik jak zawsze w dobrej formie :D

#2014 Indian Summer

Indian Summer

Użytkownik

• Members
  • 948 posts

Posted 29 listopada 2017 - 13:30

Coś nie mogę uwierzyć że puszczą całą płytę - chyba że przerywaną zapowiedziami. Przecież takich rzeczy się już nie robi.

So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul

#2015 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 posts

Posted 29 listopada 2017 - 13:32

Asz pięknie to podsumował :P
Aa NME twierdzi że BlackOut to "political shitstorm" . Ok idąc takim tokiem myślenia , SBS -Bullet - Please to "political shit trylogy" 1/10 :P
Watch more TV

#2016 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 posts

Posted 29 listopada 2017 - 13:58

Jaką wersje albumu kupujecie?

Ja chyba na potrzeby kodu wezmę najtańsze CD. Chciałem 2LP, ale Empik jak zwykle przeszarżował z ceną i LP wezmę gdzie indziej.

#2017 soulmate.

soulmate.

Użytkownik

• Members
  • 1 684 posts

Posted 29 listopada 2017 - 14:15

Coś nie mogę uwierzyć że puszczą całą płytę - chyba że przerywaną zapowiedziami. Przecież takich rzeczy się już nie robi.

Z tego co pamiętam, przy reedycji Achtunga też był odsłuch w Trójce, i kilku innych albumów również. Mają super wypaśny audofilski sprzęt, więc się dzielą możliwością ;)

Gdzie można było zgarnąć zaproszenia, w jakich audycjach?

IrishGirl z u2.heh.pl

#2018 BOYofWAR

BOYofWAR

Użytkownik

• Members
  • 123 posts

Posted 29 listopada 2017 - 14:55

Z tego co pamiętam, przy reedycji Achtunga też był odsłuch w Trójce, i kilku innych albumów również. Mają super wypaśny audofilski sprzęt, więc się dzielą możliwością ;)

Gdzie można było zgarnąć zaproszenia, w jakich audycjach?

Ja zgarnąłem rano przed 9tą podczas grania JEBTAM :)

#2019 depe

depe

The Legend

• Members
  • 4 654 posts

Posted 29 listopada 2017 - 17:03

Lights Of Home piosenką nr 5 roku 2017 wg Rolling Stone

#2020 Zooobaby

Zooobaby

Użytkownik

• Members
  • 425 posts