Survivor vol. 3.
Napisano 23 września 2014 - 20:58
El silencio se vuelve melodia
Napisano 23 września 2014 - 20:58
Prędzej rozumiem, że kobiety wpadłyby na pomysł takiego survivora...
Platoniczna miłość do jednego z Panów - ekhem, sama rozumiesz
Bądź tolerancyjna!
Napisano 23 września 2014 - 20:59
a ktoś inny, że Larry bo ma dwie pałki
Hahah dobre
Survivolowanie członków zespołu zakrawa na herezję, bo bez każdej z tych osób U2 to juz nie U2. Ale jeśli for fun to why not.
Ale naprawdę możliwe by wygrał ktoś inny niż Bono?
Napisano 23 września 2014 - 20:59
... fanki One Direction już dawno wybrały najlepszego One Directiona, nie bądźmy gorsi
Ten argument do mnie najbardziej przemówił, dawaj tego survivora, zaraz
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 23 września 2014 - 22:15
Okładki brzmią super
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 23 września 2014 - 23:25
Ja mogę Survivol Albumów wziąć
Napisano 23 września 2014 - 23:26
Ok w takim razie realizujemy.
Następny pomysł - Survivor okularów Bono
Potem gitary Edge'a pójdą na odstrzał
Napisano 23 września 2014 - 23:28
Następny pomysł - Survivor okularów Bono
To ja proponuję jeszcze survivor fryzur Bono, też trochę tego było
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 23 września 2014 - 23:37
Pomysł z okładkami też mi się podoba, a andie mi dziś przypomniała jeszcze, że w okresie posuchy w u2owym świecie, padł pomysł na survivor klipów. I nad tym też bym się bardzo mocno zastanowił. Ale mamy czas, bo po wystartowaniu z survivorem albumowym, pewnie z półtora roku zejdzie, zanim go skończymy
Co do survivora członków zespołu, to na prawdę nie jestem przekonany.
Ale naprawdę możliwe by wygrał ktoś inny niż Bono?
Jeśli już by wystartował, to właśnie na Bono padłby mój pierwszy głos
Następny pomysł - Survivor okularów BonoPotem gitary Edge'a pójdą na odstrzał
I jeszcze survivor scen, survivor partnerek życiowych chłopaków, survivor córek Bono i jeszcze survivor kolekcji firmy EDUN. Wyluzujmy już, bo zaczyna to podchodzić pod spamowanie
Napisano 23 września 2014 - 23:47
A może Survivor Duetów U2 lub (Bono) ?
Napisano 24 września 2014 - 11:21
nieSingle - U2fanatic
Fajnie, to musi być.
Z tym,że ja tego nie przeprowadze, bo nie zawsze bym się wyrabiał z wynikami.
Może ktoś by się zgłosił do tego na przyszłość, chodzi tylko o liczenie głosów, bo wszystkie zasady i inne to bym podał
Ktoś ?
Napisano 24 września 2014 - 11:46
Napisano 24 września 2014 - 12:06
To ja mogę liczyć głosy
Cudownie
To niech tam ktoś wpiszę w tę tabelkę
Napisano 26 września 2014 - 19:59
Jeżeli nikt nie ma nic przeciwko, to chciałabym zrobić Octoberka po zakończeniu NLOTH
Napisano 26 września 2014 - 20:13
Ile mniej więcej trwa jeden survivor ?
Music can change the world, because it can change people.
Napisano 26 września 2014 - 21:21
10 lub 11 rund dwudniowych, czyli mniej więcej 3 tygodnie
Napisano 26 września 2014 - 21:27
Jeżeli nikt nie ma nic przeciwko, to chciałabym zrobić Octoberka po zakończeniu NLOTH
October w październiku najsensowniejszym wyborem.
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 01 października 2014 - 13:28
Oprócz tematów, do głowy przyszedł mi jeszcze szalony, ale może ciekawy pomysł na samą formę rozgrywki.
Otóż - sumowanie głosów z rundy na rundę! Oznacza to, że jeśli dany utwór nie odpadnie, to wszystkie głosy na niego są przeniesione na WSZYSTKIE następne rundy, dopóki nie odpadnie. Czyli gdybym 5 rund samotnie głosował na utwór X (skąd ja to znam...), to w 6 rundzie na starcie miałby 5 głosów.
Proszę o komentarze, zgłaszanie uwag i wytykanie braków logicznych/organizacyjnych
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 01 października 2014 - 13:47
Proszę o komentarze, zgłaszanie uwag i wytykanie braków logicznych/organizacyjnych
Widzę zagrożenie w sytuacji gdy dochodzi do walki o utrzymanie danego kawałka w grze. Wtedy pojawia się zazwyczaj front głosujących na drugi kawałek, który ma szanse wylecieć i w ten sposób może ocalić ten pierwszy. Wtedy po takim boju kawałek, który pozostanie nie ma praktycznie szans na utrzymanie w grze.
Przykład z NLOTH: Crazy w III rundzie wyeliminowało WAS, ale w IV runda raczej byłaby mało emocjonująco, bo Crazy traciłoby już 10 głosów do kolejnego utworu. Gdyby komuś przyszło zawiązać jakąś koalicję i masową głosować na inny utwór to w kolejnej rundzie znowu byłaby duża różnica punktowa.
Napisano 01 października 2014 - 14:15
Pomysł ciekawy, ale znacząco odmieniło by to losy rozgrywki. O ile na początku wyniki rezultatów dość pokrywałyby się ze sobą.
W I rundzie odpadło Boots z 22 głosami, sprawy nie ma wiadomo kto odpada.
Pozostałe wyniki:
Stand Up Comedy - 7 głosów
White As Snow - 4 głosy
W II rundzie odpadło Stand Up Comedy - 12 głosów (+ głosy pierwszej rundy 7) = 19 głosów i tak odpadło z głosami bez pierwszej rundy.
White As Snow - 6 głosów (+ głosy pierwszej rundy 4) = 10 głosów
Ill go Crazy - 6 głosów (+0głosów) = 6 głosów
W III rundzie odpadło White As Snow - 16 głosów (+10 wcześniejszych) = 26 i tak by odpadło z głosami z pierwszej rundy
Ill go Crazy 13 głosów (+6głosów wcześniejszych) = 19 głosów
Ale w tym momencie obronionemu kawałkowi byłoby zbyt ciężko na starcie i obdziera to rywalizację w tej rundzie z emocji.
Teraz mamy IV rundę, osoby głosujące na inny kawałek niż Crazy musiałyby oddać 20 głosów by dać szansę pozostanie Crazy w grze. A wiadomo przy tych 30 paru głosach na rundę i przy powtarzaniu swoich typów przez osoby głosujące na to co poprzednio, odbierają szanse na pozostanie w grze. Przez co wcześniejszy wynik głosowania definitywnie ustala kształt rundy. Faktycznie byłoby to ciekawe jeśli podliczalibyśmy głosy tych utworów, które zebrały w poprzednich rundach bardzo minimalną ilość głosów (1,3,2) ale to z kolei za bardzo wpływałoby to na los kawałków z szczytu list. Pozbawiając je w ten sposób szans na jakąkolwiek egzystencję w dalszych rundach. Mimo głosownia wiedzielibyśmy już prawie na pewno, kto odpada.
Proponowałbym raczej pod koniec Survivora spisywać dodatkową listę z liczbą wszystkich negatywnych głosów jakie otrzymały poszczególne numery i podać dodatkową hierarchię jako ciekawostkę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych