Survivor vol. 3.
Napisano 23 września 2014 - 20:58
El silencio se vuelve melodia
Napisano 23 września 2014 - 20:58
Prędzej rozumiem, że kobiety wpadłyby na pomysł takiego survivora...
Platoniczna miłość do jednego z Panów - ekhem, sama rozumiesz ![]()
Bądź tolerancyjna!
Napisano 23 września 2014 - 20:59
a ktoś inny, że Larry bo ma dwie pałki
Hahah dobre ![]()
Survivolowanie członków zespołu zakrawa na herezję, bo bez każdej z tych osób U2 to juz nie U2. Ale jeśli for fun to why not. ![]()
Ale naprawdę możliwe by wygrał ktoś inny niż Bono? ![]()
Napisano 23 września 2014 - 20:59
... fanki One Direction już dawno wybrały najlepszego One Directiona, nie bądźmy gorsi
Ten argument do mnie najbardziej przemówił, dawaj tego survivora, zaraz ![]()
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 23 września 2014 - 22:15
Okładki brzmią super ![]()
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 23 września 2014 - 23:25
Ja mogę Survivol Albumów wziąć ![]()
Napisano 23 września 2014 - 23:26
Ok w takim razie realizujemy. ![]()
Następny pomysł - Survivor okularów Bono ![]()
Potem gitary Edge'a pójdą na odstrzał ![]()
Napisano 23 września 2014 - 23:28
Następny pomysł - Survivor okularów Bono
To ja proponuję jeszcze survivor fryzur Bono, też trochę tego było ![]()
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 23 września 2014 - 23:37
Pomysł z okładkami też mi się podoba, a andie mi dziś przypomniała jeszcze, że w okresie posuchy w u2owym świecie, padł pomysł na survivor klipów. I nad tym też bym się bardzo mocno zastanowił. Ale mamy czas, bo po wystartowaniu z survivorem albumowym, pewnie z półtora roku zejdzie, zanim go skończymy ![]()
Co do survivora członków zespołu, to na prawdę nie jestem przekonany.
Ale naprawdę możliwe by wygrał ktoś inny niż Bono?
Jeśli już by wystartował, to właśnie na Bono padłby mój pierwszy głos ![]()
Następny pomysł - Survivor okularów BonoPotem gitary Edge'a pójdą na odstrzał
I jeszcze survivor scen, survivor partnerek życiowych chłopaków, survivor córek Bono i jeszcze survivor kolekcji firmy EDUN. Wyluzujmy już, bo zaczyna to podchodzić pod spamowanie ![]()
Napisano 23 września 2014 - 23:47
A może Survivor Duetów U2 lub (Bono)
?
Napisano 24 września 2014 - 11:21
nieSingle - U2fanatic
Fajnie, to musi być.
Z tym,że ja tego nie przeprowadze, bo nie zawsze bym się wyrabiał z wynikami.
Może ktoś by się zgłosił do tego na przyszłość, chodzi tylko o liczenie głosów, bo wszystkie zasady i inne to bym podał
Ktoś ?
Napisano 24 września 2014 - 11:46
Napisano 24 września 2014 - 12:06
To ja mogę liczyć głosy
Cudownie ![]()
To niech tam ktoś wpiszę w tę tabelkę
Napisano 26 września 2014 - 19:59
Jeżeli nikt nie ma nic przeciwko, to chciałabym zrobić Octoberka po zakończeniu NLOTH ![]()
Napisano 26 września 2014 - 20:13
Ile mniej więcej trwa jeden survivor ?
Music can change the world, because it can change people.
Napisano 26 września 2014 - 21:21
10 lub 11 rund dwudniowych, czyli mniej więcej 3 tygodnie
Napisano 26 września 2014 - 21:27
Jeżeli nikt nie ma nic przeciwko, to chciałabym zrobić Octoberka po zakończeniu NLOTH
October w październiku najsensowniejszym wyborem.
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 01 października 2014 - 13:28
Oprócz tematów, do głowy przyszedł mi jeszcze szalony, ale może ciekawy pomysł na samą formę rozgrywki.
Otóż - sumowanie głosów z rundy na rundę! Oznacza to, że jeśli dany utwór nie odpadnie, to wszystkie głosy na niego są przeniesione na WSZYSTKIE następne rundy, dopóki nie odpadnie. Czyli gdybym 5 rund samotnie głosował na utwór X (skąd ja to znam...), to w 6 rundzie na starcie miałby 5 głosów.
Proszę o komentarze, zgłaszanie uwag i wytykanie braków logicznych/organizacyjnych ![]()
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 01 października 2014 - 13:47
Proszę o komentarze, zgłaszanie uwag i wytykanie braków logicznych/organizacyjnych
Widzę zagrożenie w sytuacji gdy dochodzi do walki o utrzymanie danego kawałka w grze. Wtedy pojawia się zazwyczaj front głosujących na drugi kawałek, który ma szanse wylecieć i w ten sposób może ocalić ten pierwszy. Wtedy po takim boju kawałek, który pozostanie nie ma praktycznie szans na utrzymanie w grze.
Przykład z NLOTH: Crazy w III rundzie wyeliminowało WAS, ale w IV runda raczej byłaby mało emocjonująco, bo Crazy traciłoby już 10 głosów do kolejnego utworu. Gdyby komuś przyszło zawiązać jakąś koalicję i masową głosować na inny utwór to w kolejnej rundzie znowu byłaby duża różnica punktowa.
Napisano 01 października 2014 - 14:15
Pomysł ciekawy, ale znacząco odmieniło by to losy rozgrywki. O ile na początku wyniki rezultatów dość pokrywałyby się ze sobą.
W I rundzie odpadło Boots z 22 głosami, sprawy nie ma wiadomo kto odpada.
Pozostałe wyniki:
Stand Up Comedy - 7 głosów
White As Snow - 4 głosy
W II rundzie odpadło Stand Up Comedy - 12 głosów (+ głosy pierwszej rundy 7) = 19 głosów i tak odpadło z głosami bez pierwszej rundy.
White As Snow - 6 głosów (+ głosy pierwszej rundy 4) = 10 głosów
Ill go Crazy - 6 głosów (+0głosów) = 6 głosów
W III rundzie odpadło White As Snow - 16 głosów (+10 wcześniejszych) = 26 i tak by odpadło z głosami z pierwszej rundy
Ill go Crazy 13 głosów (+6głosów wcześniejszych) = 19 głosów
Ale w tym momencie obronionemu kawałkowi byłoby zbyt ciężko na starcie i obdziera to rywalizację w tej rundzie z emocji.
Teraz mamy IV rundę, osoby głosujące na inny kawałek niż Crazy musiałyby oddać 20 głosów by dać szansę pozostanie Crazy w grze. A wiadomo przy tych 30 paru głosach na rundę i przy powtarzaniu swoich typów przez osoby głosujące na to co poprzednio, odbierają szanse na pozostanie w grze. Przez co wcześniejszy wynik głosowania definitywnie ustala kształt rundy. Faktycznie byłoby to ciekawe jeśli podliczalibyśmy głosy tych utworów, które zebrały w poprzednich rundach bardzo minimalną ilość głosów (1,3,2) ale to z kolei za bardzo wpływałoby to na los kawałków z szczytu list. Pozbawiając je w ten sposób szans na jakąkolwiek egzystencję w dalszych rundach. Mimo głosownia wiedzielibyśmy już prawie na pewno, kto odpada.
Proponowałbym raczej pod koniec Survivora spisywać dodatkową listę z liczbą wszystkich negatywnych głosów jakie otrzymały poszczególne numery i podać dodatkową hierarchię jako ciekawostkę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych