ano, jeśli już, to po zakończeniu obecnego. tylko zastanawiam się nad tym podziałem na grupy - ja wiem, że wydaje się logiczny, bo chronologiczny, ale jakoś mi zgrzyta np. Pop z Walizką w jednej grupie.
To jest też coś co można dopiero ustalić
Napisano 24 marca 2014 - 11:17
ano, jeśli już, to po zakończeniu obecnego. tylko zastanawiam się nad tym podziałem na grupy - ja wiem, że wydaje się logiczny, bo chronologiczny, ale jakoś mi zgrzyta np. Pop z Walizką w jednej grupie.
To jest też coś co można dopiero ustalić
El silencio se vuelve melodia
Napisano 24 marca 2014 - 14:00
Rzeczywiście tamte grupy nie są najlepiej przemyślane.Lepsze będą te:
Grupa A;Boy, The Unforgettable Fire, Achtung Baby, All That You Can't Leave Behind
Grupa B:October, The Joshua Tree, Zooropa,How To Dismantle An Atomic Bomb
Grupa C:War,Rattle And Hum, Pop,No Line On The Horizon
Napisano 24 marca 2014 - 16:43
rozumiem, że w tym przypadku podziałała metoda 'odlicz do trzech!'
Napisano 24 marca 2014 - 17:00
Oj, znów podział na grupy, będzie dużo przeciwników pomysłu, ale nie zniechęcaj się Jak to w życiu bywa zawsze głośniejsi będą Ci przeciwni, od tych którym się będzie podobało Dla mnie fajny pomysł, jedynym mankamentem jest długość trwania. Jak dobrze zrozumiałem i dobrze policzyłem, to będziemy mieli:
Grupa A: 22 rundy
Grupa B: 23 rundy
Grupa C: 18 rund
Faza finałowa: 29 rund.
Łącznie daje nam to 93 rundy, a przyjmując tradycyjny okres trwania jednej rundy - 2 dni, po prostym mnożeniu wychodzi nam 186 dni, czyli PÓŁ ROKU!
Survivor singli znudzi wam się za jakieś 2-3 tygodnie (zobaczycie ) i będzie trzeba wysyłać wiadomości na facebookach, gg, pw itd., a co jeśli miałby trwać dwa razy tyle?
Nie mniej pomysł jakiś jest, trzeba go będzie jakoś dopracować i może być interesująco
Napisano 24 marca 2014 - 17:10
(...) będzie trzeba wysyłać wiadomości na facebookach, gg, pw itd. (...)
właściwości integracyjne survivora
co do grup, to ja bym zrobiła tak:
1. - Boy, October, War;
2. - TUF, TJT, R&H;
3. - Achtung Baby, Zooropa, Pop;
4. - ATYCLB, HTDAAB, NLOTH.
bardziej spójnie, think so.
Napisano 25 marca 2014 - 12:19
rozumiem, że w tym przypadku podziałała metoda 'odlicz do trzech!'
Geniusz tkwi w prostocie! Głównie chodziło o to aby oddzielić AB od TJT i myślę,że te grupy są dużo lepsze.
Oj, znów podział na grupy, będzie dużo przeciwników pomysłu, ale nie zniechęcaj się Jak to w życiu bywa zawsze głośniejsi będą Ci przeciwni, od tych którym się będzie podobało Dla mnie fajny pomysł, jedynym mankamentem jest długość trwania. Jak dobrze zrozumiałem i dobrze policzyłem, to będziemy mieli:
Grupa A: 22 rundy
Grupa B: 23 rundy
Grupa C: 18 rund
Faza finałowa: 29 rund.
Łącznie daje nam to 93 rundy, a przyjmując tradycyjny okres trwania jednej rundy - 2 dni, po prostym mnożeniu wychodzi nam 186 dni, czyli PÓŁ ROKU!
Survivor singli znudzi wam się za jakieś 2-3 tygodnie (zobaczycie ) i będzie trzeba wysyłać wiadomości na facebookach, gg, pw itd., a co jeśli miałby trwać dwa razy tyle?
Nie mniej pomysł jakiś jest, trzeba go będzie jakoś dopracować i może być interesująco
No właśnie. Długość trwania najbardziej mnie martwi ale jak piszesz pół roku to zróbmy to w terminie pażdziernik 2014-marzec 2015,przynajmniej zima szybciej zleci .Albo można by zrobić rozgrywki grupowe,potem np.2 miesiące przerwy i dopiero finał, kolejna opcja to rozegranie wszystkich grup naraz ale to dopiero byłoby zamieszanie.
Na pewno się nie zniechęcę przynajmniej nie w kwestii U2-idę prosto,nie biorę jeńców żadnych,idę prosto dopóki nie padnę!!! Tym bardziej,że pomysł naprawdę mi się podoba.
właściwości integracyjne survivora
co do grup, to ja bym zrobiła tak:
1. - Boy, October, War;
2. - TUF, TJT, R&H;
3. - Achtung Baby, Zooropa, Pop;
4. - ATYCLB, HTDAAB, NLOTH.
bardziej spójnie, think so.
4 grupy? Mogłoby być w sumie. Z tym,że trzeba by zmienić zasady np. do finału weszłoby po 8 utworów z każdej grupy.
Tak czy inaczej pomysł do rozbudowania po zakończeniu obecnego survivora .
Napisano 25 marca 2014 - 16:46
do zasad się nie mieszam, nie znam się. a cztery grupy wynikają z prostego kryterium, które przyjęłam, a mianowicie podobieństwa płyt ale to tylko luźna propozycja.
Napisano 26 marca 2014 - 12:12
do zasad się nie mieszam, nie znam się. a cztery grupy wynikają z prostego kryterium, które przyjęłam, a mianowicie podobieństwa płyt ale to tylko luźna propozycja.
To bardzo dobre grupy.Myślę,że wszystko jest już w miarę wyjaśnione.
Jeśli przeprowadzimy takiego survivora to na tych zasadach byłoby najlepiej:
4 grupy-takie jak podała Andie.Z każdej grupy po 8 utworow wchodzi do finału.W finale 32 utwory.
Napisano 26 marca 2014 - 14:17
no to pewnie po zakończeniu obecnego survivora można przeprowadzić ten. zatem wtedy proponuję wrócić do tematu
Napisano 21 lipca 2014 - 08:30
Napisano 21 lipca 2014 - 09:35
Napisano 21 lipca 2014 - 20:05
Napisano 22 lipca 2014 - 23:47
(...) kwestia tylko kiedy by to przeprowadzić.
Aha, jeśli chodzi o czas trwania to można uniknąć tasiemca robiąc sobie przerwy, np. Grupa A, dwa tyg. przerwy; Grupa B; dwa tyg. przerwy, itd. Tak by uniknąć znudzenia zabawą.
ach, no w ten sposób to by dopiero powstała brazylijska telenowela nie no, to by się nie sprawdziło raczej, ciągnęłoby się i ciągnęło jak 'Moda na sukces'. no i z czystego pragmatyzmu - niektórzy mogliby zapomnieć, że akurat skończyła się przerwa i jest kolejna runda. nie każdy śledzi forum codziennie, zwłaszcza jeśli za dużo się na nim nie dzieje.
Była też, zdaje się, mowa o tym, żeby po zakończeniu singli wystartować z albumami.
ano, racja. dzisiaj nawet rozmawialiśmy ze Szczotkiem i pojawił się pomysł survivora teledysków - myślę, że ciekawy pomysł takiego głosowania jeszcze nie było, można by liczyć na interesujące wyniki. poza tym jest jeszcze ten pomysł Owłosa: http://u2forums.com/...stowy/?p=253795 który również jest wart zrealizowania.
np. surv. albumów można by też przeprowadzić pomiędzy rozgrywkami grupowymi w s.niesingli.
hm. myślę, że spowodowałoby to nadmierne zamieszanie.
tak czy inaczej, teraz należy odpocząć
Napisano 23 lipca 2014 - 09:40
Napisano 23 lipca 2014 - 11:34
Ja bym z tym zaczekał nie tyle przez to, że wakacje, tylko po prostu żeby zachować pewien cykl - jeśli dopiero się zakończył survivor singli to dajmy mu trochę pobrylować w świetle reflektorów, co by było gdyby mundial był co 2 miesiące? Straciłby całkowicie na prestiżu i zainteresowaniu. Więc ja byłbym najpierw za albumami, niesinglami, a może nawet koncertówkami - wiadomo, trzeba by było zdefiniować jakiś krąg branych pod uwagę - na przykład z oficjalnych wydawnictw/ i transmisji. Chyba wszyscy kochamy się w lajwach, więc mogłoby być ciekawie
Napisano 23 lipca 2014 - 19:46
Rzecz w tym, że mi to wisi kiedy to przeprowadzić (s.niesingli), ale nie chcę żeby ten pomysł umarł bo tu często dobre pomysły umierają.
bo cisnąć trzeba! pomysły umierają, bo pomysłodawca traci zapał i mu się odechciewa, inni nie przypominają albo im średnio zależy. jak się ustali zasady (oczywiście po pewnej konsultacji z uczestnikami), założy temat to jakoś się to kręci. najczęściej.
Więc ja byłbym najpierw za albumami, niesinglami, a może nawet koncertówkami - wiadomo, trzeba by było zdefiniować jakiś krąg branych pod uwagę - na przykład z oficjalnych wydawnictw/ i transmisji. Chyba wszyscy kochamy się w lajwach, więc mogłoby być ciekawie
no i było swego czasu http://u2forums.com/...koncertowy-dvd/ survivory z koncertówek zakończyły się jakieś półtora roku temu (względnie niedawno )
jeśli już chodzi o jakąś kolejność potencjalnych survivorów to jak dla mnie tak by było OK:
1) głosowanie na setlistę,
2) survivor klipów,
3) survivor niesingli,
4) typowy survivor albumowy.
ale wszystko to pieśń przyszłości.
Napisano 23 lipca 2014 - 19:50
A kiedy będzie survivor członków zespołu? Jest to bardzo szybka forma, bo wymaga tylko trzech rund a frajdy jest co niemiara
Napisano 23 lipca 2014 - 20:21
uu, ryzykowny pomysł, przewiduję zamieszki na forum poszczególnych frakcji
Napisano 25 lipca 2014 - 13:38
A potem survivor dotychczasowych survivorów.
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych