Skocz do zawartości

Zdjęcie

Innocence+Experience Tour - wszystko o nowej trasie.

nowa trasa u2 koncert u2 koncerty u2 u2 polska

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

#1441 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 20 kwietnia 2015 - 09:05

Wg mnie nie ma szans na jesienną datę w Polsce z powodu braku czasu. Podczas gdy reszta świata potrzebuje prawie rok na ogarnięcie biletów i do tej pory nie wszędzie jest sold out, nikt nie rzuci na polski mały rynek koncertu 5 miesięcy przed terminem.

Koncert w Chorzowie w 2005r. został ogłoszony 24 stycznia 2005r. (tj. 5,5 miesiąca przed jego datą).

Koncert w Chorzowie w 2009r. został ogłoszony 09 marca 2009r. (tj. na niespełna 5 miesięcy przed jego datą).

Nie widzę więc problemu z tym, że zostało 6 miesięcy (jeżeli koncerty miałby odbyć się pomiędzy Kolonią i Londynem).

To, że nowe miejsca w Europie będą (i nie tylko myślę o Dublinie) to jest raczej pewne, szczególnie właśnie pomiędzy Kolonią i Londynem. Zapewne koncerty odbędą się w tym miejscu w którym najsprawniej zadziała lokalny Live Nation, czyli zapewne tam gdzie będzie się najbardziej opłacać. Stąd właśnie powołana przeze mnie kwestia "determinacji".

Dołączona grafika

#1442 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 20 kwietnia 2015 - 12:06

Czyzby szykowal sie nam koncert U2 w Polsce w 2015 roku?? Pazdziernik?? Listopad??? :D

Oto odpowiedz, ktora otrzymalam od Live Nation Polska. "Karolina, zobaczymy co da sie zrobic :)"

Hmm, ta odpowiedź brzmi co najmniej dwuznacznie. Osobiście przy takiej formie odpowiedzi zakładałbym delikatny optymizm.

W sumie po Berlinie najbardziej pasowałaby Łódź - prosty dojazd autostradą ze stolicy Niemiec w 3 godziny. Samolotem to max. godzina.

A hala pojemnościowa jest tylko nieco mniejsza niż ta w Krakowie.

Dwa koncerty powinny się tu spokojnie wyprzedać. 

Zwiększonej szansy na koncert halowy w Polsce upatrywałbym też w ewentualnym braku trasy stadionowej w 2016r. To, że zagrają w przyszłym roku na stadionach było raczej pewne. Być może jednak jeśli premiera SOE jednak zostanie przesunięta w czasie (co można wywnioskować z niedawnej wypowiedzi Edge'a) to również powrót na stadiony zostanie odroczony. Jeśli wiec nie będzie pewnej perspektywy dla polskiego LN zbicia kokosów na koncercie stadionowym to trochę zmobilizuje ich do walki o koncert w hali.

Mam nadzieję, że jednak nazwa trasy ich zmotywuje, aby strzelić stadionowy tour w przyszłym roku i nie pojadą motywem Elevation Tour, a więc trasy halowej, która zacznie się i skończy w tym samym roku. 

Najwięcej koncertów odbyło się na trasie:

Boy Tour - 157 koncertów

Zoo TV Tour - 156 koncertów

Vertigo Tour - 131 koncertów

Elevation Tour - 113 koncertów / Unforgettable Fire - 113 koncertów

360 Tour - 110 koncertów

O, a to akurat ciekawe. Byłem święcie przekonany, że to 360 Tour dzierży palmę pierwszeństwa. A tu proszę, jednak - w sumie nie dziwota, jak się ma te 20 lat to można nawet grać po dwa koncerty dziennie :D

#1443 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 20 kwietnia 2015 - 12:51

Ktoś z forumsów bierze pod uwagę ewentualną eskapadę na dublińskie koncerty? Jeśli dojdą do skutku oczywista.

Ja będę się czaił na Dublin bardzo poważnie. Oczywiście najbardziej koncert sylwestrowy jeśli takowy będzie :) Towarzystwo bardzo mile widziane! 

Co do koncertu w Krakowie - myślę, że nie byłoby dużych problemów z zapełnieniem dwóch koncertów. Koncert w Krakowie spowodowałby, że to byłby automatycznie najlepszy wybór dla Czechów i Słowaków (hej, to 15 milionów ludzi! a w wypadku Czechów to nawet bogatszych od Polaków). Plus Węgrzy maybe? 

"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#1444 soulmate.

soulmate.

Użytkownik

• Members
  • 1 684 Postów

Napisano 20 kwietnia 2015 - 13:01

Ktoś z forumsów bierze pod uwagę ewentualną eskapadę na dublińskie koncerty? Jeśli dojdą do skutku oczywista.

Ja. Jeśli uda się zakupić bilet przynajmniej na jeden z nich, będę kompletnie usatysfakcjonowana. W odniesieniu do plotek o datach na przełomie listopad/grudzień, mam nadzieję, że się spełnią. Bo to bardzo ułatwi sprawę z samolotem - nie trafi się na czas przedświąteczny.

Sobie czytam te wszystkie gdybania na temat koncertu w Polsce i powiem tak: jeśli mają ogłosić takowy, to nie widzę innej możliwości jak Kraków, który zgarnia ostatnio same dobre gigi (patrz Faith No More i Foo Fighters). Byłoby mega fajnie zobaczyć ich u siebie, nie ma wątpliwości. Ale takie postawienie sprawy to całkiem kurewskie zagranie z ich strony - kiedy tyle koncertów zostało już ogłoszonych i tyle pieniędzy wydanych, bo przecież skoro Polski nie było, to jak ktoś chce w tym roku zobaczyć U2 musiał decydować się od razu na zakup biletu gdzieś w Europie, prosta sprawa. Nie chce przeliczać wszystkiego na pieniądze, a szczególnie fanostwa, ale jestem niejako przystawiona do muru, ponieważ nie ma mojeko kraju na trasie i pozostaje mi wyjazd zagranice, i tak naprawdę od początku była mowa, że europejska trasa będzie okrojona w miasta, a tu nagle jednak jest koncert -.- - wolałabym po prostu, aby od razu było wiadomo co i jak. Jesteśmy zwykłymi ludźmi i oprócz koncertów musimy jakoś żyć, jeść, płacić rachunki i w ogóle. Faktycznie, jest jakaś granica, której przekroczyć już niewarto. W tym momencie doceniam fakt, że mam bilet tylko na jeden Berlin, bo też musiałabym sprzedać resztę w przypadku koncertu u nas.

IrishGirl z u2.heh.pl

#1445 Martyna

Martyna

Użytkownik

• Members
  • 797 Postów

Napisano 20 kwietnia 2015 - 13:23

Ja też biorę pod uwagę ewentualną eskapadę do Dublina, ale to na własną rękę. Zresztą, z pewnością wielu innych forumowiczów, w tym ze "starej gwardii", rozważa taką opcję.

#1446 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 21 kwietnia 2015 - 07:18

Według The Irish Dailly Star nie będzie koncertów U2 w Dublinie w grudniu b.r. Podobno mają jednak zagrać serię koncertów w listopadzie. Osobiście wydaje mi się to najbardziej prawdopodobne.

http://www.thestar.i...u2s-fans-61562/

Dołączona grafika

#1447 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 21 kwietnia 2015 - 07:43

A w listopadzie w dublińskiej Arenie również koncert Simple Minds. Może będzie jakiś featuring na scenie jednych albo drugich ? :)

#1448 AlanSTA

AlanSTA

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 823 Postów

Napisano 22 kwietnia 2015 - 15:40

Chyba w tej chwili nie ma na razie niestety żadnych szans co do organizacji koncertu U2 w Polsce. Oto co dostałem od Live Nation ,kiedy zapytałem czy jest podjęty jakiś temat co do koncertu w naszym kraju.

Oto treść e-maila:

"Witamy.

W chwili obecnej nie przewidujemy możliwości organizacji koncertu U2 w Polsce

Pozdrawiamy

Live Nation"

Patrząc na zaistniałem plotki , myślę że albo lobbing z naszego oddziału live nation był zbyt mały lub w ogóle od początku gdy ustalano terminarz trasy to Polska została przesunięta na część stadionową.

#1449 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 22 kwietnia 2015 - 16:50

Szczerze, jak dziwnie by to nie brzmiało, cieszy mnie to. Gdyby pojawił się koncert w Krakowie w 2015, bilety na Berlin stałyby się dużym ciężarem, którego nie ma jak się pozbyć, bo są imienne.

Zapraszamy w 2016 :P Na Stadion Śląski, który ponoć ma być oddany właśnie wtedy. 

#1450 Paweł =

Paweł =

Użytkownik

• Members
  • 1 151 Postów

Napisano 22 kwietnia 2015 - 17:55

Szczerze, jak dziwnie by to nie brzmiało, cieszy mnie to. Gdyby pojawił się koncert w Krakowie w 2015, bilety na Berlin stałyby się dużym ciężarem, którego nie ma jak się pozbyć, bo są imienne.

Zapraszamy w 2016 :P Na Stadion Śląski, który ponoć ma być oddany właśnie wtedy. 

Co do Stadionu Śląskiego to ja spisuje go już na straty, a jeśli się mylę to i tak na pewno nie będzie gotowy na 2016 rok.

Tam się zupełnie nic nie dzieje, a widzę go praktycznie raz w tygodniu.

Moje Konto Youtube - http://www.youtube.c...iew=0&flow=grid

#1451 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 27 kwietnia 2015 - 21:38

Tak mnie naszło:

W sumie to czy chłopaki sami nie dali nam spoilera dotyczącego wyglądu sceny w oficjalnym logo trasy?

B378OL-IUAA7HMP.jpg

Może IE to właśnie scena.

#1452 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 27 kwietnia 2015 - 23:12

Tak mnie naszło:

W sumie to czy chłopaki sami nie dali nam spoilera dotyczącego wyglądu sceny w oficjalnym logo trasy?

Wyglądałoby nieźle, może coś w tym jest? :rolleyes: Ciekawe, kiedy pojawią się pierwsze przecieki, co do wyglądu sceny?

#1453 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 27 kwietnia 2015 - 23:14

Skoro do tej pory się nie pojawiły i wszystko jest trzymane w takiej tajemnicy , to mam wrażenie że ujawnią ją 14 maja ;)
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#1454 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 28 kwietnia 2015 - 20:41

Taka o to oferta dla studentów z USA

http://www.u2.com/ne...e/college-style

W akcję włączyło się ONE więc niby nie wygląda jak coś zmontowana na kolanie , ale czyżby niezadowalająca sprzedaż szczególnie w Denver i Los Angeles zmusiła ich do konkursów biletowych ?

Watch more TV

#1455 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 30 kwietnia 2015 - 00:23

Sorki za posty pod postem , no ale ..

Samolot chłopaków już gotowy :P

https://instagram.com/p/2Dw2AQxPz1/

Watch more TV

#1456 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 30 kwietnia 2015 - 05:46

New York Times zapowiada trasę. W artykule pojawi się kilka ciekawych informacji:

http://www.nytimes.c...luded.html?_r=2

Dołączona grafika

#1457 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 30 kwietnia 2015 - 08:36

Wszystko w porządku , super że nadal pracują nad SoE ( podając nawet tytuły) ale smutek że Bono nadal nie może grać na wiośle :/ + trzeba czekać na ten dokument o trasie kręcony przez HBO , może byc ciekawie.
Watch more TV

#1458 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 30 kwietnia 2015 - 08:38

The initial idea was to work up two entirely different concerts, but U2 worried about leaving out staples or having fans think they’d gotten the second-best show. As of last week, it planned instead to have a relatively fixed first half and a varying second one — separated, for the first time on a U2 tour, by an intermission.

uff :P

At the start of the concert, the band is illuminated by a lone swinging light bulb, as Bono was in the room in 10 Cedarwood Road where he started to play music. There’s another idea as well, Bono explained: “After all the scale and sculpture of ‘360,’ to begin the next tour with only a single light bulb.”

podoba mi się ten pomysł.

Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#1459 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 30 kwietnia 2015 - 09:47

Heh, i już się wycofują z grania dwóch różnych koncertów :P Może i dobrze, bo pewnie poszłoby to w stronę jednego koncertu spokojnego, balladowego a drugiego mocniejszego, a przecież ludzie nie mieli wyboru przy kupnie bietów.

Szkoda, że nadal nie może grać na gitarze, niby już ponad pół roku minęło o tamtej kontuzji a to cholerstwo ciągle się za nim ciągnie. Może w trakcie trasy odzyska pełną sprawność.

Chłopaki fajnie wyglądają, ale Bono please - zmiń kolor włosów na jakiś naturalniejszy dla ciebie. Oby to był tylko jednorazowy zły wybór farby.

Jeśli sekcja skrzypkowa faktycznie sprowadzi się tylko do wspomagania zespołu w balladach (jak na mediolańskim DVD) to będzie to najlepsze i najbardziej kompromisowe rozwiązanie. Zapewne ktoś wytłumaczył im, że ludzie nie przychodzą na koncert U2 słuchać smyczkowych akustyków, a chcą być wbici w ziemię przez prąd.

Fajnie, że nie zarzucają pomysłu z SoE i fajnie, że HBO ich filmuje, może już na jesieni zobaczymy efekt. Mam nadzieję, że myślą też o skręcenu DVD - nowojorskie koncerty aż się o to proszą.

A, i oby ta przerwa w secie nie była a długa. Ale samo rozwiązanie całkiem ciekawe. Tylko co z bisami? Czy nie będzie ich w związku z tym?

#1460 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 30 kwietnia 2015 - 17:30

Tak mnie naszło:

B378OL-IUAA7HMP.jpg

Chyba trafiłeś w 10-tkę. ;)  Pewnie to "e" będzie mniejsze, ale scena przetnie całkowicie płytę na dwie połowy.

Z tymi 2 różnymi nocami, już widać rozbili się o mur. Czyli co każdy set kończony innym utworem? To byłoby fajne :D 68 koncertów i 68 różnych zakończeń.

Do końca nie wiem tylko czego Bono oczekuje?? On na prawdę wierzy, że przyjdzie masa nowych osób, bo dostali na iPoda SoI? Przy tak małej ilości miejsc i wykupieniu większości chyba przez subskrybentów u2.com raczej nie spodziewałbym się tłumów spoza kręgów fanów z dłuższym stażem. Niestety, jeżeli większość sali będzie znała słowa (a będzie, bo to w większości fani) to Bono jest gotów uwierzyć, że "eksperyment" się udał.... :wacko:

A z ta ręką i gitarą to może do Europejskiego Legu coś się poprawi.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych