Skocz do zawartości

Zdjęcie

Innocence+Experience Tour - wszystko o nowej trasie.

nowa trasa u2 koncert u2 koncerty u2 u2 polska

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

#1421 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 15 kwietnia 2015 - 22:59

Dalszą dyskusję o próbach w Vancouver proszę ładnie i miło prowadzić tu http://u2forums.com/...by-w-vancouver/

#1422 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 15 kwietnia 2015 - 23:58

Do rozpoczęcia trasy zostało 28 dni !

Koncert rozpoczynający trasę w Vancouver w Kanadzie, będzie 59 koncertem zespołu U2 w tym kraju.

Spójrzmy na historię - w jakim kraju U2 koncertowali najczęściej? 

Oczywiście to Stany Zjednoczone - 571 występów

Na drugim miejscu - Wielka Brytania - 214 występów

Miejsce trzecie - Irlandia - 76 (choć dokładna liczba jest trudna do oszacowania)

4. Australia

5. Kanada

6. Niemcy

7. Holandia

8. Francja

9. Włochy

10. Belgia

24. Polska - 3 Koncerty

Najczęściej grano:

I Will Follow - 824

Pride - 816

Sunday Bloody Sunday - 766

Streets - 760

New Year's Day - 700

Najwięcej koncertów odbyło się na trasie:

Boy Tour - 157 koncertów

Zoo TV Tour - 156 koncertów

Vertigo Tour - 131 koncertów

Elevation Tour - 113 koncertów / Unforgettable Fire - 113 koncertów

360 Tour - 110 koncertów

new.png

Użytkownik Redgar edytował ten post 15 kwietnia 2015 - 23:58

#1423 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 16 kwietnia 2015 - 00:02

jesteśmy jak Chile. ale spoko, za rok podskoczymy o punkt.

#1424 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 16 kwietnia 2015 - 01:00

Bądźmy optymistami. W tym roku i to o dwa punkty  :D Podobno razem z koncertami w Dublinie mają zostać ogłoszone również koncerty w Polsce - żeby chociaż trochę zmniejszyć popyt na bilety na dublińskie koncerty  ;)

Taka ciekawostka z amerykańskiego serwisu:

http://zumic.com/201...tour-dates-next

Dołączona grafika

#1425 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 16 kwietnia 2015 - 13:04

I będziemy jak ... RPA :P

Bądźmy optymistami. W tym roku i to o dwa punkty  :D Podobno razem z koncertami w Dublinie mają zostać ogłoszone również koncerty w Polsce - żeby chociaż trochę zmniejszyć popyt na bilety na dublińskie koncerty  ;)

Taka ciekawostka z amerykańskiego serwisu:

http://zumic.com/201...tour-dates-next

To ciekawa informacja, ale byłaby niespodzianka gdyby to okazało się prawdą. 

#1426 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 16 kwietnia 2015 - 21:49

Najwięcej koncertów odbyło się na trasie:

Boy Tour - 157 koncertów

Zoo TV Tour - 156 koncertów

Vertigo Tour - 131 koncertów

Elevation Tour - 113 koncertów / Unforgettable Fire - 113 koncertów

360 Tour - 110 koncertów

Ciągle myślałem, że 360 było wyżej w rankingu, a tak patrząc po ilości koncertów to szału nie ma mimo, że byli np. w Am. Południowej i Australii, gdzie ET nawet nie gościło. :rolleyes:

O ile Chile też nie podskoczy! :D

#1427 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 16 kwietnia 2015 - 21:55

ET była halowa, 360 stadionowa, to robi różnicę ;) Dla ciekawych świata i statystyk przypominam że na u2gigs można sobie sprawdzić wszystko http://www.u2gigs.co...l-u2-tours.html

No cóż, nie żebym miał coś do Chile, ładny kraj, ciekawy, no ale jednak jesteśmy w dupie Europy jako jednak duży kraj a to tu jest ich podwórko ;)

#1428 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 19 kwietnia 2015 - 16:37

Za RTE.ie:

U2 will reportedly play the 3Arena this December

It looks likes Bono and the lads will end their world tour with a string of Christmas gigs at Dublin's 3 Arena.

It is believed that U2 are planning five Dublin concerts this December to mark the end of their Innocence and Experience tour.

According to a report in The Sunday World more than 72,000 tickets are due to go on sale for the shows at the 3Arena in the coming weeks.

This will be the first time U2 have played the venue since December 1989, when it was known as The Point. 

U2 are due to start their world tour on May 14 in Vancouver, Canada. The band are also scheduled to play 8 nights at New York's Madison Square Garden.

U2 will commence the European leg in Turin on September 

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#1429 Caroli

Caroli

Użytkownik

• Members
  • 577 Postów

Napisano 19 kwietnia 2015 - 23:30

Czyzby szykowal sie nam koncert U2 w Polsce w 2015 roku?? Pazdziernik?? Listopad??? :D

Oto odpowiedz, ktora otrzymalam od Live Nation Polska. "Karolina, zobaczymy co da sie zrobic :)"

P.S. Jak wrzuca sie zdjecia do postu?

#1430 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 19 kwietnia 2015 - 23:37

A co oni tam mogą patrzeć :P LN ma najmniej do gadania przy takim formacie gwiazdy :P
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#1431 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 19 kwietnia 2015 - 23:50

A co oni tam mogą patrzeć :P LN ma najmniej do gadania przy takim formacie gwiazdy :P

Myślę, że jest dokładnie odwrotnie. Niezależne gwiazdy mogą o sobie decydować, a takie korpo-zespoły są na smyczy tych gigantów. Wygląda na to, że LNP o nich walczy, zwłaszcza, że z tego co rozumiem chodzi o 1 koncert niezależnie od lokalizacji - dużo łatwiejszy do zorganizowania dla LN Polska, i dużo więcej pieniędzy będą mogli wyciągnąć. Ale taka odpowiedź może też być zwykłym zbyciem :P

#1432 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 19 kwietnia 2015 - 23:51

LN ma najmniej do gadania przy takim formacie gwiazdy :P

No chyba masz na myśli LN Poland? Bo ogólnie LN ma wiele do gadania  ;)

Gdyby nasz oddział LN wykazał się odpowiednią determinacją to wydaje mi się, że koncerty w Polsce byłyby pewne. 

Przy obecnej rozpisce trasy mamy dwie luki - pomiędzy Berlinem i Barceloną oraz pomiędzy Kolonią i Londynem. Szczególnie przy tej drugiej wydaje się pewne, że coś tam się jeszcze pojawi. Mamy wolne bowiem 6 dni. Zakładając, że nie dostawią nic w Kolonii - jest miejsce na zupełne nowe miasto z 2 koncertami z zachowaniem 2 dniowej przerwy od Kolonii i Londynu.

Mamy też plotki, że koncerty w Dublinie miałyby się rozpocząć na początku grudnia. Teoretycznie mogliby więc jeszcze zapełnić dwa tygodnie po Paryżu.

Spokojnie więc można by znaleźć miejsce dla Polski na tej trasie. Wszystko zależy od tego czy jest ta determinacja. Jakoś mam przeczucie, że w chwili obecnej co najmniej trwają starania o koncerty w Polsce  ;)  B)

Dołączona grafika

#1433 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 20 kwietnia 2015 - 00:01

Problem z Polską jest taki, że przy 2 koncertach nie mają pewności wyprzedania się. Jeden bez problemów, ale te 2 to (o dziwo!) na Polskę + okoliczne kraje to może być zbyt duża niepewność. Jak już było wspominane - Chorzów 2009 mógł na tym zaważyć - nawet 1 koncert się w pełni nie sprzedał (a plany ponoć były na 2), patrz chociażby Zagrzeb. :rolleyes: Więc i tym razem by mnie nie zdziwiło, że bliżej Bałkanów zagrają. Z kolei Gracja chyba odpada z powodu na kryzys, ale kto ich tam wie, może się zastawią :P

#1434 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 20 kwietnia 2015 - 00:13

Mimo wszystko Kraków jest zupełnie innym ośrodkiem niż Chorzów, to jak wyprzedał się cholernie drogi koncert na Williamsa, myślę że bardzo sprzyja ewentualnym koncertom U2 i będzie stanowiło jakiś argument. Jeśli najpierw ogłoszą 1 koncert, a potem drugi, może to zadziałać. Ale nie robię też sobie nadziei. Po prostu Polska zasługuje na halowy koncert, tyle.

#1435 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 20 kwietnia 2015 - 00:20

W powołanym przeze mnie powyżej artykule z amerykańskiego serwisu muzycznego (z grudnia 2014r.) jako prawdopodobne lokalizację koncertu pomiędzy Kolonią i Londynem wskazywano: Kraków, szwajcarskie Brno i francuski Lyon. Pomijając już wiarygodność tych przewidywań - skoro w USA widzą duże szanse na koncert w Polsce to chyba jakiś powód do optymizmu jest. Pisałem o determinacji,bo zapewne ona zdecyduje w rywalizacji pomiędzy oddziałami LN w poszczególnych krajach. Mimo wszystko my mamy kilka atutów (pomijając już te o charakterze sentymentalnym) - zwłaszcza liczba ludności i lokalizacja (potencjalny koncert w Krakowie przyciągnie wielu fanów ze wschodu i południa). 

Zwiększonej szansy na koncert halowy w Polsce upatrywałbym też w ewentualnym braku trasy stadionowej w 2016r. To, że zagrają w przyszłym roku na stadionach było raczej pewne. Być może jednak jeśli premiera SOE jednak zostanie przesunięta w czasie (co można wywnioskować z niedawnej wypowiedzi Edge'a) to również powrót na stadiony zostanie odroczony. Jeśli wiec nie będzie pewnej perspektywy dla polskiego LN zbicia kokosów na koncercie stadionowym to trochę zmobilizuje ich do walki o koncert w hali.

Gdyby faktycznie koncertów w Dublinie miałoby być 5 (jak podają związane byłoby to z łączną pulą 72.000 biletów) to w interesie Irlandczyków jest również to, aby Polska miała swój koncert przed występami w Dublinie  :D

Dołączona grafika

#1436 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 20 kwietnia 2015 - 01:00

Jak zagrają w Polsce na tej części trasy to ich znienawidzę za te nerwy i hajs przy Berlinie. No tak się po prostu nie robi i tyle. Wą. Od razu sprzedajemy z dziewczyną bilety na Berlin i kupujemy na Kraków. Nie damy się więcej doić. Niech spadają. I weźcie nie denerwujcie że to możliwe. Daliśmy w sumie 1300zł a to nie wszystko bo i inne koszty wejdą żeby zobaczyć U2. Jak teraz będą w Krk to ja wejdę na scene i zabiję, no normalnie rzucę w Bono rowerem. Ja sobie kurwa wszystkiego odmawiałem żeby to spłacić i przy tym normalnie żyć, nawet spodni sobie nie kupiłem nowych a potrzebuję. No more. Bycie bezgranicznym fanem się też może skończyć. Oby jednak nie musiało.

#1437 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 Postów

Napisano 20 kwietnia 2015 - 07:28

Wg mnie nie ma szans na jesienną datę w Polsce z powodu braku czasu. Podczas gdy reszta świata potrzebuje prawie rok na ogarnięcie biletów i do tej pory nie wszędzie jest sold out, nikt nie rzuci na polski mały rynek koncertu 5 miesięcy przed terminem. Po prostu tak funkcjonuje reklama, są pewne standardy, ludzie muszą sobie ogarnąć powoli, że gdzieś tam kiedyś zagra Jutu. Tak naprawdę nie ma pewności co do wyprzedania się chociaż jednej hali w Krakowie, co byłoby tragedią i wstydem dla polskiego LN - nie mówiąc o tym, że skreśliliby nasz kraj z listy naprawdę zainteresowanych koncertami w przyszłości.

http://sit-and-wonder.blogspot.com/

#1438 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 20 kwietnia 2015 - 07:33

Ktoś z forumsów bierze pod uwagę ewentualną eskapadę na dublińskie koncerty? Jeśli dojdą do skutku oczywista.

#1439 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 Postów

Napisano 20 kwietnia 2015 - 08:03

@Caroli to ciekawe. Jakiś miesiąc temu pytałem się o koncert innego artysty i odpowiedzieli: "nie mamy żadnych informacji na ten temat". Więc jak dla mnie to jest iskierka nadziei, takie 2 % szans ;)

El silencio se vuelve melodia

#1440 Paweł =

Paweł =

Użytkownik

• Members
  • 1 151 Postów

Napisano 20 kwietnia 2015 - 08:37

O czym wy mówicie.

U2 nie zapełni w pełni całej hali w Polsce? To brzmi absurdalnie.

Dwa koncerty spokojnie by się sprzedały, już nie mówię cztery, ale z dwoma myślę nie byłoby problemu.

Gdyby zagrali dwa razy w Krakowie to daje łącznie jakiejś 45 tyś ludzi, nawet nie cały stadion.

A połowa ludzi na pewno kupiłaby bilety na dwa koncerty pod rząd.

Moje Konto Youtube - http://www.youtube.c...iew=0&flow=grid

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych