Skocz do zawartości

Zdjęcie

Innocence+Experience Tour - wszystko o nowej trasie.

nowa trasa u2 koncert u2 koncerty u2 u2 polska

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

#461 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 17 października 2014 - 12:43

Jest wypasiona, nowiutka hala w Krakowie z pojemnością (licząc z płytą) na ponad 20 tysięcy. Tylko grać, może nawet 2 terminy.

Mały minusik jest tylko taki, że ta 2 (ewentualne) koncerty przyjdzie w sumie 40 tysięcy ludzi, co stanowi ok. 57,14 % liczby widzów na ostatnim koncercie w Chorzowie. Co najmniej 42,86 % osób obecnych w Chorzowie nie pojawiłaby się na tych koncertach halowych. Piszę "co najmniej", bo wiadomo że duża część osób będzie celowała w 2 występy. Przy tak dużym popycie myślę, że nasz Live Nation również straci zdrowy rozsądek przy ustalaniu cen biletów. :P

Dołączona grafika

#462 Indian Summer

Indian Summer

Użytkownik

• Members
  • 948 Postów

Napisano 17 października 2014 - 12:51

Tak, przy halach - ceny biletów mogą być "niezłe" B)

So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul

#463 pasłęczanin

pasłęczanin

Użytkownik

• Members
  • 94 Postów

Napisano 17 października 2014 - 14:24

Tak, przy halach - ceny biletów mogą być "niezłe" B)

Mylisz, że grubo ponad 200 zł?? ostatnio było na stadionie i z tego co pamiętam płyta 190 zł....

#464 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 17 października 2014 - 17:57

W hali to myślę, że będzie pod pięć paczek.

#465 pasłęczanin

pasłęczanin

Użytkownik

• Members
  • 94 Postów

Napisano 18 października 2014 - 10:47

W hali to myślę, że będzie pod pięć paczek.

To troszkę zaporowa cena na depeche za 275 zł był golden circle a za 220 płyta. Generalnie dziwne by było jakby U2 było dwa razy droższe.

#466 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 18 października 2014 - 11:17

Zainteresował mnie temat tego ekranu LED jaki dopełniał dzieło, ich wczorajszego występu podczas grania Miracle w Graham Norton Show. Przypominał mi bardzo ten ekran z teledysku Invisible. Byłem ciekaw czy to element stałej dekoracji programu. I wiecie co, nie pojawił się podczas występów innych artystów.

https://www.youtube.com/watch?v=4Pa-mHbEzpc

Czyżby zespół przytargał go ze sobą? Czyżby miał się pojawić na trasie?

#467 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 18 października 2014 - 11:21

Niee no , elementów scenografii to oni jeszcze ze sobą nigdy nie targali :D

Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#468 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 18 października 2014 - 11:23

No ciekawie, niech się wypowie jakiś częstszy widz tego programu.

Trzeba przyznać, że ten ekran robi świetną robotę - super klimat. Mógłby spokojnie stanowić element sceny - nie mam nic przeciwko.

#469 olekcj111

olekcj111

Użytkownik

• Members
  • 644 Postów

Napisano 20 października 2014 - 19:09

Tak, ale ludzie ekran to tylko ekran :P Na Glasto też było coś w ten deseń z tym ekranem :) Ja tam wiem tyle, że jeśli chodzi o scenografię to pewnie nas chłopcy nie zawiodą bo zawsze były epickie pomysły to pewnie i teraz będzie ciekawie. Tylko czekać :D

#470 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 22 października 2014 - 21:05

Hmm, ciekawa informacja pojawiła się na stronie Interference:

The new U2 tour will start in the in US May/June. They will play arenas and do a general admission floor. They have not finalized the venues and exact dates due to the commitments of the NHL and NBA playoffs but they have a rough idea at this time. Public on-sale should be November 22 with the presales preceding that date. I can't reveal my sources, but they are credible as anytime in the past that I leaked U2 tour dates and details. If you choose to not take me on my word, and history within the U2 world and this community, your loss. 

This information is being given exclusively to Interference.com.

Wywiad dla Planet Rock
Edge & Adam were on Planet Rock, UK earlier today in what sounded like a pre-recorded interview.
Adam said the tor next year would start in the US and come to Europe after the summer. The show, he said, are to reflect "the two sides of the band".

#471 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 22 października 2014 - 21:37

Jeśli do Europy po lecie to jednak u nas też hale. W sumie mamy jedną wielką Narodową jak się zamknie dach, ale uwaga, dobry dźwięk wtedy tylko pod sceną. No, chociaż komu ja to mówię, przecież tam się wszyscy spotkamy ;)

#472 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 22 października 2014 - 21:40

Żebyśmy tylko dopchali się pod tę scenę i będę kontent  :P

#473 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 22 października 2014 - 21:40

Z u2forums nie zginiesz, spoko, mamy już nasze sposoby ;)

#474 Lnx

Lnx

Użyszkodnik

• Members
  • 790 Postów

Napisano 22 października 2014 - 21:58

Na Narodowym to i pod sceną może być różnie z dźwiękiem. Chociaż, to zależy gdzie będzie umiejscowiona scena. :P

- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.

#475 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 22 października 2014 - 22:03

Sam jeszcze przyznam się że nie byłem ale parę ogarniających koncertowe rzeczy osób po wielu koncertach mówiło że pod sceną zawsze spoko, tylko cała reszta to tragedia. W sumie nawet był o tym artykuł na gazeta.pl z podobnymi zeznaniami, okazało się że to się da poprawić i rozmawiali z osobami odpowiedzialnymi i obiecali się przyjrzeć tematowi, no niech się okaże.

#476 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 22 października 2014 - 22:25

Byłoby fantastycznie :) Bawić się tuż pod sceną, do tej pory ładnych parę kroków mi do tej sceny brakowało :P 

Też słyszałem pogłoski po koncercie Depechów, że sporo osób narzekało na dźwięk, ale pozostaje się samemu przekonać. Co do tematu w świetle ostatnich pogłosek, jeśli trasa ruszy w USA na halach będzie szansa na pojawienie się kilku stadionów w Europie. Tym bardziej, że ktoś z członków zespołu o tym wspominał coś o tym wspominał w którymś z wywiadów. Pozostaje tylko czekać na oficjalne informacje. :)

#477 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 Postów

Napisano 22 października 2014 - 22:46

Żebyśmy tylko dopchali się pod tę scenę i będę kontent  :P

Spokojnie się dopchasz jak położysz wystarczająco dużo kapusty na stół. Ukochane LN na pewno nas uraczy GC oraz GCEE.

#478 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 22 października 2014 - 23:25

Tylko watch out - na koncertach U2 czasem lepsze miejsca nie są pod sceną tylko gdzie indziej i wtedy to my jako kolektyw U2Forums wiemy, a nie ci co mają hajs i kupią sobie RedZone ;) Trust me, to naprawdę działa ;)

#479 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 23 października 2014 - 06:02

Hmm, ciekawa informacja pojawiła się na stronie Interference:

The new U2 tour will start in the in US May/June. They will play arenas and do a general admission floor. They have not finalized the venues and exact dates due to the commitments of the NHL and NBA playoffs but they have a rough idea at this time. Public on-sale should be November 22 with the presales preceding that date. I can't reveal my sources, but they are credible as anytime in the past that I leaked U2 tour dates and details. If you choose to not take me on my word, and history within the U2 world and this community, your loss. 

To jest bardzo prawdopodobny przebieg zdarzeń.  

Ktoś ( :D ) już zresztą napisał tu coś takiego:

Stawiam, że trasa zostanie ogłoszona w drugiej połowie listopada  Po pierwsze dlatego, że to jest dobry okres na rozpoczęcie sprzedaży biletów - wiadomo okres mikołajkowo - świąteczny. Po drugie - spodziewam się, że po występach promocyjnych w Europie takie występy zaplanują również w Stanach. To będzie zaś świetna okazja do promowania również trasy. Po trzecie - z wypowiedzi członków zespołu wynika, że są na etapie dopinania trasy. Myślę, że jak już zostanie rozplanowane, a wszystkie obiekty zarezerwowane, to nie będą zwlekać z oficjalnym ogłoszenie, bo inaczej narażą się na rozmaite przecieki. Po czwarte - ogłoszenie trasy i rozpoczęcie sprzedaży biletów musi nastąpić po ogłoszeniu nowej ofert dla subskrybentów. Gdyby to zrobili wcześniej pozbawiliby się możliwości osiągnięcia większych wpływów z subskrybcji. Możliwość skorzystania z przedsprzedaży biletów będzie szczególnie atrakcyjna w kontekście trasy halowej. Nowa oferta u2.com w 2013r. została ogłoszona 15 listopada.

Dołączona grafika

#480 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 Postów

Napisano 23 października 2014 - 09:47

Tylko watch out - na koncertach U2 czasem lepsze miejsca nie są pod sceną tylko gdzie indziej i wtedy to my jako kolektyw U2Forums wiemy, a nie ci co mają hajs i kupią sobie RedZone ;) Trust me, to naprawdę działa ;)

Tylko że red zone to trochę co innego było niż obecne GC oraz GCEE

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych