Strona eventinapoli.com umieściła informację o koncercie U2 w Napoli 7 lipca 2015 roku na stadionie San Paolo
http://eventinapoli....ncerto-a-napoli
Innocence+Experience Tour - wszystko o nowej trasie.
Napisano 21 września 2014 - 11:12
ciuch ciuch!
Napisano 21 września 2014 - 13:30
Strona eventinapoli.com umieściła informację o koncercie U2 w Napoli 7 lipca 2015 roku na stadionie San Paolo
http://eventinapoli....ncerto-a-napoli
Czyżby jednak stadiony w Europie? No to u nas chyba jednak Narodowy...
Napisano 21 września 2014 - 13:32
Napisano 21 września 2014 - 13:52
Oby nie
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Napisano 21 września 2014 - 14:48
O ile w ogóle będzie koncert w Polsce Zwłaszcza jak się panowie dowiedzą, że Śląski nieaktywny to uznają, że pewnie nie ma u nas lepszego obiektu
Napisano 21 września 2014 - 14:54
To już lepszy Narodowy niż nic.
Napisano 21 września 2014 - 15:25
W Warszawie mamy jeszcze stadion Legii, który jakoś wygląda. Ale lepiej mimo wszystko, żeby koncert odbył się na narodowym - stosunkowo chyba najbliżej z każdego miejsca w kraju, doda to imprezie splendoru, pomyślcie o fladze do zrobienia trzeci raz. W barwach narodowego współpracowało by to znakomicie.
Napisano 21 września 2014 - 15:33
Z barwami by współpracowało , szkoda że ani na Legii ani na Narodowym dźwięk nie współpracuje
Napisano 21 września 2014 - 16:26
El silencio se vuelve melodia
Napisano 21 września 2014 - 19:06
Obawiam się, że dźwięk w Gdańsku też nie zachwyca. Na Bon Jovi to była jakaś masakra.
Napisano 21 września 2014 - 20:32
Hej , a ile kosztował koncert U2 za granicami Polski w 2009 roku? w Polsce o ile pamiętam płyta 190 PLN. To za granicą pewnie z 60 EUR. Ktoś może pamięta?
Poza tym jak myślicie kiedy nasz Eventim ogłosi koncert? P.S. myślę , że jednak na Narodowym. Poza tym dobrze, że Napoli ogłosiło koncert tak szybko przynajmniej jest pewność, że zagrają na stadionie a nie w hali bo to był poroniony pomysł.
Napisano 21 września 2014 - 21:08
Różnie było, ale generalnie ~65 Euro (choć np. w Monachium prawie 70). W każdym razie, jeśli nie lubisz stresu, to warto wcześniej wykupić subskrypcję na U2.com i mieć dostęp do przedsprzedaży biletów, choć w sumie dorwanie biletów w cenie bliskiej nominalnej na zagranicznym eBayu nie jest jakimś wielkim problemem. Pod stadionem też ewentualnie się da, ale stres jest jak ten towarzyszący oglądaniu naszych siatkarzy .
Napisano 21 września 2014 - 21:55
Napisano 21 września 2014 - 22:25
Poza tym dobrze, że Napoli ogłosiło koncert tak szybko przynajmniej jest pewność, że zagrają na stadionie a nie w hali bo to był poroniony pomysł.
Żadnej pewności nie ma. Nie jest to bowiem żadne oficjalne ogłoszenie. Zaś takich nieoficjalnych mieliśmy już całą masę. Trzeba więc czekać na potwierdzenie. Mamy też wypowiedź Bono o ewentualnym koncercie w Niemczech w maju. Oczywiście te informacje się nie wykluczają. Vertigo Tour w Europie wystartowało 10 czerwca. W maju grali w Europie na stadionach chociażby podczas Zoo TV.
Napisano 21 września 2014 - 23:00
Ojjj jest , do tej pory mam przed oczami noc kupowania biletów na Chorzów
A mi padł akurat tej nocy internet:) pamiętam jak dziś jak jechałem z samego rana do kumpla, ale biletów już nie dostałem, udało mi się kupić dopiero w maju na allegro i to za cenę nominalną. Byłem zszokowany i myślałem, że to jakiś oszust, a koleś po prostu kupił te bilety na polecenie szefa bo mieli mieć delegację z Ukrainy, jednak coś nie wypaliło i sprzedał je w normalnych cenach. Miałem wielkiego farta:D ale pamiętam nerwówkę i ciągłe sprawdzanie czy nie pojawiły się jakieś bilety na różnych stronach. Horror
Napisano 21 września 2014 - 23:03
Dźwięk powinien być jednak priorytetem i wolałbym Gdańsk. Ale pewnie i tak wybiorą Narodowy, bo większa publika...
Obawiam się, że dźwięk w Gdańsku też nie zachwyca. Na Bon Jovi to była jakaś masakra.
Dokładnie - Gdańsk podczas występu Bon Jovi pamiętam dość niemiło. O ile sam stadion zrobił dobre wrażenie z wyglądu, do tego powiew bryzy z nad morza robił niezły klimat, ale akustyka okropna! Głos Johna na środku płyty brzmiał, jak z jakiegoś kanionu....
Do tego latem wolę stadiony położone na południu i jak najbardziej na wschód, aby było jak najciemniej od pierwszych utworów. Chorzów nadawał się świetnie, do tego scena ułożona na boku, a nie na końcu stadionu dawała lepsze dojście dla wielu fanów.
A czy na narodowym kwestia nagłośnienia nie jest związana z zamkniętym dachem? Czy przy otwartym tez tak źle?
Z racji bliskości preferowałbym z kolei Wrocław , ale u nich jakoś krucho z organizacją i ściągnięciem co lepszych zespołów.
Napisano 21 września 2014 - 23:11
Fajnie gdyby tym razem udało się z 2 koncertami w Polsce. Dużo tu jednak zależy od naszego Live Nation. Miejmy nadzieję, że wyciągnęli wnioski z 2009r. Mamy kilka potencjalnych miejscówek więc może dałoby się zorganizować koncerty w dwóch miejscach. W Niemczech też nie grają po dwa razy w danym mieście
Napisano 21 września 2014 - 23:13
Jak do tej pory , na każdym koncercie na którym byłem Narodowiec miał zamknięty dach. Aczkolwiek nie sądze żeby dach miał tu największe znaczenie. Prawda jest taka , że żaden z nowo wybudowanych obiektów nie został pomyślany pod względem imprez muzycznych. A stara , prosta "niecka" Chorzowskiego nie zniekształcała za specjalnie dźwięku. Jedynie jak był jakiś mocny wiatr to zwiewało z koron ale na to już się nic nie poradzi.
Napisano 21 września 2014 - 23:17
Ale swoją drogą to niezły kretynizm budować stadion za 2 miliardy (Narodowy) i nie przewidzieć, że będzie on bardzo często wykorzystywany jako miejsce koncertów. Zwłaszcza, że wiadomo było, iż żaden klub nie będzie tam na co dzień grał.
To może we Wrocławiu jest chociaż dobrze z akustyką? Swojego czasu grał tam Queen i nie pamiętam narzekań szczerze mówiąc, może chociaż tutaj ktoś pomyślał.
#340 Guest_Grinderman_*
Napisano 21 września 2014 - 23:20
Jak do tej pory , na każdym koncercie na którym byłem Narodowiec miał zamknięty dach. Aczkolwiek nie sądze żeby dach miał tu największe znaczenie. Prawda jest taka , że żaden z nowo wybudowanych obiektów nie został pomyślany pod względem imprez muzycznych. A stara , prosta "niecka" Chorzowskiego nie zniekształcała za specjalnie dźwięku. Jedynie jak był jakiś mocny wiatr to zwiewało z koron ale na to już się nic nie poradzi.
A "nowy" Chorzów ciągle jest w budowie?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych