o nie nie nie, 2x Łodź (lub Krk) jesienią 2014 i 1x narodowy lato 2015. Jeśli Depeche Mode tak może, to U2 tym bardziej. Mam nadzieję, że LN Polska w swojej pazerności wywalczy każdy możliwy koncert Ja się boję tego Narodowego jak ognia.. Następna trasa może być za 8 lat w stylu "the best of", niech wpadają do Polski ile wlezie.. Ale szczerze to też się boję pominięcia w pierwszym legu.. No ale wtedy może by było 2x narodowy..
Innocence+Experience Tour - wszystko o nowej trasie.
Napisano 04 lutego 2014 - 21:35
Napisano 04 lutego 2014 - 21:39
Napisano 04 lutego 2014 - 21:42
Fani Nickelback , skrzykną się na fejsie , i też skołują jakąś akcje Może stworzą flage z godłem
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Napisano 04 lutego 2014 - 22:09
Właśnie, może tym razem Discotheque (albo cokolwiek z POPu) powróci na koncerty!Jestem ciekawa Discotheque z takimi wizualizacjami!
2x Łódź/Kraków w tym roku i Narodowy za rok - ech, marzenie, pytanie tylko, czy zdążyłabym uzbierać na bilety, gdyby było możliwe do spełnienia
Napisano 04 lutego 2014 - 22:41
o nie nie nie, 2x Łodź (lub Krk) jesienią 2014 i 1x narodowy lato 2015. Jeśli Depeche Mode tak może, to U2 tym bardziej. Mam nadzieję, że LN Polska w swojej pazerności wywalczy każdy możliwy koncert Ja się boję tego Narodowego jak ognia.. Następna trasa może być za 8 lat w stylu "the best of", niech wpadają do Polski ile wlezie.. Ale szczerze to też się boję pominięcia w pierwszym legu.. No ale wtedy może by było 2x narodowy..
Dlatego właśnie, jak dla mnie mogą już wydać jaką chcą płytę nawet 12 x Invisible (nie no żart, przynajmniej jedno to musi być EBW ;P), aby tylko trasa się zaczęła jak najszybciej, bo to odwlekanie nie wróży dobrze na przyszłość. Przez te przedłużające się prace nad albumami wydawanymi po ATYCB co najmniej jedna trasa nam uciekła.....
Właśnie, może tym razem Discotheque (albo cokolwiek z POPu) powróci na koncerty!
Taaaa już, Popu to oni jak ognia się boją i nie chcą ruszyć, ledwo jakiś snippet na 360 w Crazy się pojawił i tyle.
Jak wystrzelili z tą super wersją Disco na VT to chyba po 2/3 razach skończyli i już nikt tego więcej nie widział, ani nie słyszał.
Napisano 04 lutego 2014 - 22:46
Napisano 04 lutego 2014 - 22:48
Plota z rezerwacją londyńskiej O2 na koniec roku myślę, że nie mija się z prawdą i coś jest na rzeczy. O koncert w Polsce się nie martwię, bo nawet Bono mówiąc że teraz wiele państw ma już odpowiednie hale w których mogliby grać po części jakby myślał o naszym kraju: > (tak sobie tłumaczę: p) A krakowska hala będzie drugą co do wielkości po londyńskiej O2. Wybaczcie, ale ja już widzę wyobraźnią jak lądują na Balicach: >
IrishGirl z u2.heh.pl
Napisano 04 lutego 2014 - 22:51
Ja Was przepraszam , ale Edek podczas 360 Tour , wspiął się na wyżyny , i zagrał riff do Discotheque Coś jeszcze pamiętają , coś po cichu przemycają , ale full banda, czy nawet wersji akustycznej boją się jak ognia ;/
Myśle że tak samo będzie z NLOTH , ostaną się jeno BUTY
Napisano 04 lutego 2014 - 23:00
Z tym swoim obrażaniem się na POPa są już naprawdę wkurzający:p Przecież takie LNOE czy Gone wymiatały na żywo... Gone na ET było genialne. Gdyby tak zagrali Please, czy którąś z wymienionych... Ale nie.
Cały czas liczę, że im w końcu przejdzie. Może w końcu teraz wygrzebią coś konkretnego, a nie jakieś podchody ze snippetów, phi:p A takie Please pasuje do hali jak nic, już nie wspomnę o IYWTVD (jakaż atmosfera!)
IrishGirl z u2.heh.pl
Napisano 04 lutego 2014 - 23:02
Z tym swoim obrażaniem się na POPa są już naprawdę wkurzający:p Przecież takie LNOE czy Gone wymiatały na żywo... Gone na ET było genialne. Gdyby tak zagrali Please, czy którąś z wymienionych... Ale nie.
Gone, MOFO itp. do tego ekranu (a chyba tak będzie) te piosenki są stworzone, zresztą do każdej. Dynamiczne kawałki zyskają jeszcze powera a te wolne klimat.
Co do hal, to sporo naszych sąsiadów też ma niezłe obiekty, Berlin, Praga, Wiedeń, Bratysława (to tylko same stolice).
Nie wiem czemu, ale mi się marzy koncert w berlińskiej Max Schmelling Halle, w tej co był kręcony Stuck (US Version), ale wątpię, bo ona jest klimatyczna, ale.... za mała jak na U2
Oczywiście 100 % za Polską jestem.
Music can change the world, because it can change people.
Napisano 04 lutego 2014 - 23:14
Offtop, sorry
Jak wystrzelili z tą super wersją Disco na VT to chyba po 2/3 razach skończyli i już nikt tego więcej nie widział, ani nie słyszał.
Dzięki wielkie za przypomnienie! To było genialne, zapomniałem kompletnie o tamtej wersji. Jutro będę katował cały dzień na przemian z Invisible
Napisano 04 lutego 2014 - 23:54
Wybaczcie za offtop, ale głośno tu dziś o mnie.
Napisano 05 lutego 2014 - 00:29
Za atu2.com cytat z wypowiedzi Edge'a:
On tour plans: "At the end of this year, I'm gonna be pretty busy."
To potwierdza nasze wcześniejsze przypuszczenia. Trasa ruszy jesienią i bez cienia wątpliwości na początku będzie miała charakter halowy.
Napisano 05 lutego 2014 - 00:31
Pewnie tak, ale szansa na usłyszenie Magni też pewnie nie jest mała, a nie zdziwi mnie jak Crazy zagrają, ale już w wersji albumowej. Choć wolałbym po sięgnięcie po rzeczy rzadziej grane, albo takie co jeszcze nie doczekały się wersji na żywo.
Co do hal to niechętnie patrzę na to z powodu cen, ale jeśli mieli by powrócić do czasów ET to jestem jak najbardziej za. Tam była moc i Edge szalał jak nigdy. Tyle, że teraz pojawiają się informacje o klimatycznym graniu, oby się to tylko odnosiło do atmosfery panującej w halach.
Napisano 05 lutego 2014 - 11:03
Ja Was przepraszam , ale Edek podczas 360 Tour , wspiął się na wyżyny , i zagrał riff do Discotheque Coś jeszcze pamiętają , coś po cichu przemycają , ale full banda, czy nawet wersji akustycznej boją się jak ognia ;/
Zawsze grają przynajmniej dwa utwory z poprzedniej płyty na trasie. Obstawiam Magni i MoS.
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 05 lutego 2014 - 12:28
Eee tam , na wielu koncertach Elevation Tour , nie zostało nawet ruszone piosenki z POP , jasne grali na niektórych akustycznie Please , Staring At The Sun , przewinęło się kilka razy Gone , ale często wogóle odpusczali i nie grali niczego z POPu.
Żeby poprzeć szybkim przykładem nawet koncert z Danii http://u2start.com/shows/1232/
Napisano 05 lutego 2014 - 12:37
Ja uważam,że powinni na najbliższej trasie sięgnąć po War.
El silencio se vuelve melodia
Napisano 05 lutego 2014 - 14:22
No Drowning Man jest marzeniem wielu z pewnością. Ja osobiście również bardzo chętnie usłyszałbym Surrender. Ale realnie nie widzę możliwości wyrwania czegoś innego poza nieśmiertelnym tercetem SBS-NYD-40
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 05 lutego 2014 - 15:34
A mi się marzy taka zmiana klimatu może nie całego setu ale przynajmniej jakiejś jego istotnej części, w stosunku do tego co znamy od zawsze z koncertów U2 niezależnie od trasy. Całe to gadanie o krautrocku, inspirowaniu się punkiem lat 70-tych, nową falą, Joy Division, Kraftwerkiem powinno zaowocować powrotem do utworów z różnych ich wcześniejszych albumów, do tej pory rzadko lub w ogóle nie granych na koncertach. Ciekawy byłby większy fragment koncertu grany tak właśnie bardziej na zimno-mechanicznie-elektronicznie, a z drugiej strony surowo rockowo. Widzę w nim utwory przede wszystkim z pierwszego okresu działalności zespołu czyli Boy-TUF oraz z okresu Achtung-POP. Bardzo pasowałyby mi tu takie kawałki:
11 O'Clock Tick Tock
Out of Control
Twilight
Tomorrow
Rejoice
I Fall Down
I Threw a Brick Through a Window
Drowning Man
Surrender
Wire
Acrobat
The Fly
Zoo Station
Zooropa
Numb
Wake Up Dead Man
Please
Discotheque
Mofo
New York
Byłoby ciekawie, nieprawdaż? Ucieszyłbym się gdyby na najbliższej trasie wrócili chociaż do kilku z tych utworów.
See through in the sunlight
Napisano 05 lutego 2014 - 17:20
Zawsze grają przynajmniej dwa utwory z poprzedniej płyty na trasie. Obstawiam Magni i MoS.
Tylko raczej są to te najbardziej oczywiste, więc raczej MOS odpada, za długie i zbyt ambitne. Pewnie będzie Magni i Buty.
No Drowning Man jest marzeniem wielu z pewnością. Ja osobiście również bardzo chętnie usłyszałbym Surrender. Ale realnie nie widzę możliwości wyrwania czegoś innego poza nieśmiertelnym tercetem SBS-NYD-40
Nie aż takim chyba odległym, skoro soundcheckowali DM w trakcie 360. No i kto się spodziewał, że będą jeszcze kiedykolwiek grać Scarlet czy Your Blue Room? Niespodzianek jestem pewien, nie wiadomo tylko, czy będą to akurat te, których oczekujemy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych