ja głosowałam na 42, ale czy wszystkie koszulki będą w kolorze białym, czy będą dostępne też czarne?
Koszulka U2forums.com '09
Napisano 18 kwietnia 2009 - 22:21
Napisano 18 kwietnia 2009 - 22:28
Napisano 19 kwietnia 2009 - 17:30
zdaje mi się, że nie na wszystkich koszulkach jest adres forum np. na numerach 5, 14, 15 a przydałoby się skoro to forumowa koszulka ma byc
dlatego jako koordynator pozostawam sobie ostatnie zdanie i mozliwosc poprawek w projektach ze wzgledow formalnych i technologicznych (oczywiscie w porozumieniu z projektantem ...!!!)
wiec jesli nie bedzie adresu na koszulce ktora wygra - to projekt zostanie poprawiony ....
jak na razie koszulka nr 1 prowadzi, ale czy koncertowy T-shirt nie powinien nawiązywać trochę bardziej do trasy, a konkretniej do chorzowskiego koncertu?
.... trzeba bylo zglosic swoj projekt ...
przeforsowac swoje zdanie i opinie .. rozmawiamy o tym juz blisko miesiac a moze i dluzej !!!
zasady głosowania i wyboru są najbardziej demokratyczne jakie mogą być ! ... jakie udało się wymyślić .....
ja głosowałam na 42, ale czy wszystkie koszulki będą w kolorze białym, czy będą dostępne też czarne?
poki co wiane tajemnica niech zostanie choc drobiazg ! ...
..... zobaczymy co sie da zrobic ...
moze czyms Was zaskocze .....
czarna jak czarna, ale taka fajniutka jaśniuteńka różowiutka to mogłaby być!
.. nie kuś, nie kuś ... bo możesz się óźniej zdziwić ....
Napisano 19 kwietnia 2009 - 18:32
Napisano 19 kwietnia 2009 - 19:04
Napisano 19 kwietnia 2009 - 19:44
jeszcze jedno pytanie, które może już się pojawiło, czy robienie takich koszulek jest zgodne z prawem, np. czy koszulka z napisem 'Let Me In The Sound' nie przypomina za bardzo tej ze strony U2.com?
Mam podobne wątpliwości i dlatego polecam wszystkim głosowanie na te projekty, które odnoszą się mniej lub bardziej do grafiki nowej płyty czy logo trasy, ale nie wykorzystują wprost motywów oficjalnie zaproponowanych przez zespół. Tak zwyczajnie będzie to bardziej elegancko z naszej strony i wtedy Max z pewnością nikt się do nas nie "doczepi".
Napisano 19 kwietnia 2009 - 19:50
Napisano 19 kwietnia 2009 - 20:10
Tu nie chodzi o kwestie moralne, bo nie będę miał oporów założyć koszulkę z "Let me in the sound" czy logo trasy wykonaną na potrzeby forum. Wolałbym jednak taką koszulkę zakupić na u2.com, a na koncert założyć forumową, oryginalną, niepowtarzalną i taką, która nie korzysta wprost z motywów, nazwijmy to oficjalnych.A no tak - jeśli chodzi o kwestie moralne (skradziony motyw/nieskradziony) to się zgodzę. Odnosiłem się tylko do kwestii 'prawnej'.
I jasne jest, że nikt nie będzie nas ścigać za użycie motywów oficjalnych, tyle tylko, że ja osobiście i pewnie jeszcze kilka osób z tego forum lepiej będzie się czuło w koszulkach np wg pomysłu Zbycha.
Jednoznacznie odnoszą się do okładki płyty, akcentują Polską flagę ale nie korzystają wprost z oficjalnych grafik.
Ot i tyle ode mnie, taka mała kryptoreklama
Napisano 19 kwietnia 2009 - 20:15
Tu nie chodzi o kwestie moralne, bo nie będę miał oporów założyć koszulkę z "Let me in the sound" czy logo trasy wykonaną na potrzeby forum. Wolałbym jednak taką koszulkę zakupić na u2.com, a na koncert założyć forumową, oryginalną, niepowtarzalną i taką, która nie korzysta wprost z motywów, nazwijmy to oficjalnych.
I jasne jest, że nikt nie będzie nas ścigać za użycie motywów oficjalnych, tyle tylko, że ja osobiście i pewnie jeszcze kilka osób z tego forum lepiej będzie się czuło w koszulkach np wg pomysłu Zbycha.
Jednoznacznie odnoszą się do okładki płyty, akcentują Polską flagę ale nie korzystają wprost z oficjalnych grafik.
Ot i tyle ode mnie, taka mała kryptoreklama
Bardzo mądre słowa, Marku! Zgadzam się w 100 %, dlatego też swój głos oddałam na koszulkę według projektu Zbycha.
#451 Guest_Panna Anna_*
Napisano 19 kwietnia 2009 - 20:15
czarna jak czarna, ale taka fajniutka jaśniuteńka różowiutka to mogłaby być!
By mi do butów pasowała. Ja chcem różowom!
Napisano 19 kwietnia 2009 - 20:26
...
Napisano 19 kwietnia 2009 - 20:29
Generalnie oceniając w ten sposób na tych koszulkach nie powinny się pojawiać napisy takie jak 360 tour, no line on the horizon ( nie mówiąc już np o symbolach trasy) bo to także są materiały u2, jak i sama nazwa u2
problem z czytaniem ze zrozumieniem ???!!!
spróbuj zatem przeczytać jeszcze raz to co napisałem wcześniej.
Pozdrawiam
Napisano 19 kwietnia 2009 - 20:40
Napisano 19 kwietnia 2009 - 20:47
problem z czytaniem ze zrozumieniem ???!!!
spróbuj zatem przeczytać jeszcze raz to co napisałem wcześniej.
Pozdrawiam
Sory ale mi chodziło o to, że generalnie bez sensu jest się zastanawiać nad legalnością użycia tych elementów na koszulkach.
Co do koszulek Zbycha podzielam zdanie Olenki, są fajne i pomysłowe ale za bardzo polskie a za mało u2. Generalnie ja szukam w tych koszulkach mniej tego, że jesteśmy polakami a bardziej tego, że jesteśmy fanami u2, np świetnym dla mnie przykładem jest koszulka 29, jeden mały biało czerwony akcent - dla mnie rewelka.
...
Napisano 19 kwietnia 2009 - 21:28
Ja w swoich koszulkach też właśnie starałam się zawrzeć takie motywy- U2, Polska, nowa trasa.
Napisano 20 kwietnia 2009 - 09:46
wiec lepiej połóżmy zasłonę milczenia na ten temat ...
albo zrezygnujmy z naszych działań ....
mnie jednak wydaje się, że skala działania jaką podejmujemy jest na tyle minimalna, że nikt nie powinien nas za to ścigać ani dręczyć .... taką mam przynajmniej nadzieję ...
... jeśli chodzi o rodzaj i "wypowiedź" projektu - to chyba po to jest głosowanie,ż eby został wybrany projekt demokratycznie .. ... i jak najbardziej reprezentatywnie ... !!! ??
jeśli ktoś ma indywidualne zachcianki - nawet te najtrudniejsze do wykonania i dogadania - zapraszam do mnie !!!!
poto jestem i służę pomocą nawet najwybredniejszym ....
Napisano 20 kwietnia 2009 - 14:29
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych