Survivor Albumowy (edycja 2) - No Line On The Horizon
Napisano 11 grudnia 2010 - 23:17
Co jest złego w butach, to że spiewają o butach? mi sie nie podoba spiewania o cedrach...
Napisano 11 grudnia 2010 - 23:46
Co jest złego w butach, to że spiewają o butach? mi sie nie podoba spiewania o cedrach...
Hmmm, pomijając wszystko to Cedars to jest piosenka o czymś przynajmniej i bynajmniej nie o Cedrach i to piosenka na poziomie Joshuy moim skromnym.
of Future Past
the magician longs to see...
one chants out
between two worlds
Fire - walk with me.
Napisano 12 grudnia 2010 - 00:52
Napisano 12 grudnia 2010 - 08:10
Też musiałem przesłuchać płyty kilka(dziesiąt) razy zanim uznałęm, że jest ok.
Tym razem nie miałem takich problemów. Dla mnie NO LINE jest lepszą płytą niż dwie poprzednie. Ale też gorszą niż TJT, czy nawet (w mej opinii) TUF.
Wracam do niej często.
A pierwszy głos to GET ON YOUR BOOTS.
Wg mnie płyta była by lepsza bez tej kiepskiej przeróbki Vertigo.
Napisano 12 grudnia 2010 - 10:29
09.08.09 Zagrzeb
10.08.10 Frankfurt
najwspanialsze dni mojego życia. dziękuję i kocham U2
Napisano 12 grudnia 2010 - 12:12
Przecież to początek jest do niczego i wcale nie pasuje, a razem z wokalem Bonia wszystko się rozwija i jest świetnie9. Fez- Being Born (do wejścia oooo Bono jest bardzo dobrze, potem już nie jest bardzo dobrze, właściwie to on to zepsuł;p)
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 12 grudnia 2010 - 12:48
See through in the sunlight
Napisano 12 grudnia 2010 - 12:49
Napisano 12 grudnia 2010 - 15:05
Reasumując - uważam, że ten utwór powinniśmy oceniać biorąc pod uwagę wersję koncertową.
Napisano 12 grudnia 2010 - 16:34
Stand Up Comedy
jak mnie autentycznie denerwuje ta piosenka!
To samo!
Ale jak można wyrzucać Boots... Jeszcze nie tak dawno wszyscy płakali że to Breathe otwiera koncerty zamiast GOYB...
Napisano 12 grudnia 2010 - 16:56
Hmmm, pomijając wszystko to Cedars to jest piosenka o czymś przynajmniej i bynajmniej nie o Cedrach i to piosenka na poziomie Joshuy moim skromnym.
Wiem kurde że to nie piosenka o Cedrach, a Get on your boots to piosenka o butach?
Napisano 12 grudnia 2010 - 16:58
GOYB jest bardziej o niczym, ale o butach trochę teża Get on your boots to piosenka o butach?
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 12 grudnia 2010 - 17:40
Koncerty to zupełnie inna bajka. Po prostu uznaliśmy GOYB na najlepszego REALNEGO kandydata. Oczywiście, że bym wolał, żeby koncert otwierało np. Slug (z przedłużonym do granic niemożliwości intro), The Electric Co. (z pogadanką ekologiczną tudzież informacjami ile prądu pożera pająk) albo Numb zrobiony na podstawie Gimme Some More Dignity Mix, ale jakoś wątpię w sukces takich pomysłówAle jak można wyrzucać Boots... Jeszcze nie tak dawno wszyscy płakali że to Breathe otwiera koncerty zamiast GOYB...
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 12 grudnia 2010 - 18:43
And I found alcohol
I was looking for The Soul
And I bought some style
I wanted to meet God
And they sold me religion...
I still haven't found what I'm looking for...
Napisano 12 grudnia 2010 - 20:54
Jedynym kawałkiem na NLOTH, który "ma jaja" jest Fez (chociaż bez tego chaotycznego intro).
Napisano 13 grudnia 2010 - 00:24
Zanim jednak to frekwencja! uwaga! głosowało aż 50 osób! całkiem ładnie! <3
Przegrywa
Get On Your Boots - 16 głosami.
Poszczególne kawałki oberwały po...
9 głosów - Stand Up Comedy
8 - I'll Go Crazy
7 - FEZ (Being Born)
3 - Moment of Surrender
2 - White As Snow
2 - Cedars of Lebanon
1 - Magnificent
1 - Unknown Caller
co oznacza że jedynym utworem na który nikt nie głosował jest... No Line on the Horizon. Temu Panu gratulujemy! Głosowaliście na niemal wszystkie piosenki co według niektórych ma świadczyć o słabości albumu. Skromnie się nie zgodzę bo głosy na MOS, COL i WAS to żart no ale mamy demokracje więc róbta co chceta Widoczna za to jest silna niechęć do utworów które w założeniu zespołu miały być najbardziej nośne, zwłaszcza Butów i Crazy. Magni się całkiem ładnie wybronił, zastanawiać może spora liczba głosów na FEZ - aż 14%
tymczasem klasyfikacja jest oczywista:
11. Get On Your Boots
Runda druga trwa do wtorku 14 grudnia do godziny 23:59:59.
Stand Up!
of Future Past
the magician longs to see...
one chants out
between two worlds
Fire - walk with me.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych