jeśli nie słyszałeś późniejszych dokonań fru, oraz płyt z ataxią to chętnie mogę ci podrzucić na pm.
Bardzo proszę.
Jeśli możesz to również posłuchałbym jakichś dobrej jakości bootlegów RHCP i JF z różnych okresów działalności.
Napisano 02 grudnia 2007 - 11:39
Bardzo proszę.
Jeśli możesz to również posłuchałbym jakichś dobrej jakości bootlegów RHCP i JF z różnych okresów działalności.
Napisano 02 grudnia 2007 - 12:22
odsyłam np. do multicamu.
doskonale wiesz o co mi się rozchodzi. Jesli masz gutiar pro moge ci to w tabach zapisać, jeśli tego nie wychwytujesz z samego utworu.
ok, możesz stwierdzić że adam zagra wszystko, ale nie wiadomo czy to jest zgodne z prawdą. To co ja mówię też może nie być zgodne z prawdą, ale to tylko moje odczucia, których będę się trzymać.
1) fru prawie całe swoje życie poświęcił gitarze, i komponowaniu naprawdę niesamowitych dzieł.
niestety zmartwię cię, ale komponuje dalej niesamowite utwory,
wystarczy spojrzeć na jego solowe płyty, płyty z ataxią.
A jeśli chcesz powiedzieć że SA to jego kompozytorska klapa, to zmartwię cię, ale fru skomponował raptem 5 piosenek na tę płytę (Dani California, Torture me, especially in michigan, wet sand i she's only 18).
jest wymiataczem na swój sposób.
Wiesz w ogóle z czego skada się pedal dashboard the edga?
Ogarnąć te wszystkie delay'e które posiada, oraz inne przestery, chorusy i reverby to naprawde jest coś niesamowitego.
Napisano 02 grudnia 2007 - 12:43
Napisano 02 grudnia 2007 - 12:54
Jeśli masz na myśli Bulleta, to solo nie jest tam wirtuozerskie.. bo wtedy musielibyśmy przyjąć, że David Gilmour też jest wirtuozem..
Nie, nie mam pojęcia, o co Ci się rozchodzi. Nie ma sensu, żebyś mi wysyłał taby, skoro nie wychwytuję tego z utworu. To nie Edge te taby pisał..
Eee, ale co miałoby z tego wynikać ? Adam całe swoje życie poświęcił grze na basie, i współkomponowaniu wspaniałych dzieł zespołu U2..
Płyt z Ataxią nie znam. Wyraźnie napisałem, że chodzi mi o dokonania RHCP. Płyt solowych Fru znam kilka, i nie ma tam żadnych " wspaniałych dzieł ", tylko po prostu dobre, choć proste, piosenki.
Flea i John skomponowali utwory które miały znaleźć się na Stadium arcadium 1 płytowej. Rick rubin pod naciskiem panów z warner bros. podrzucił gotowe projekty red hotom. Tak powstal twór zwany Stadium Arcadium, na ktorym na dwóch płytach- jupiter i mars wymieszano kawałki rubina oraz red hotów.Jestem zaskoczony. Z wywiadów wynika, że Fru na każdej z płyt RHCP, które powstały po jego powrocie do zespołu, zrobił większość materiału ! Kto w takim razie skomponował resztę piosenek ?? Kiedis ??
Zresztą, nawet jeśli - zmartwię Cię, ale nigdy nie uda Ci się mnie przekonać, że np. Dani California to " wspaniałe dzieło " - a nie jedna z najbardziej dennych piosenek, jakie w życiu słyszałem.. podobnie pozostałe zresztą..
W takim razie się zgadzam. Ja pisałem o " wymiataniu " w sensie - przebieraniu paluchami.
Nie mam zielonego pojęcia.
Oczywiście że tak. Pamiętam, jak na jakimś specialu zachwycał się tym faktem Dallas Schoo - jak stwierdził, The Edge jest jedynym znanym mu gitarzystą, który potrafi to wszystko ogarnąć..
Napisano 02 grudnia 2007 - 13:22
On po prostu się ze swoją gitarą nie rozstaje ani na krok. Cały swój wolny czas, nawet ten, kiedy powinien wyciszyć się przed koncertem, spędza na komponowaniu nowych utworów.
Napisano 02 grudnia 2007 - 13:29
Mrówa, cieszę się, że Cię przekonałem
Cały czas spędza na komponowaniu, a na SA jest autorem tylko pięciu kawałków? W tym jednego splagiatowanego?
Napisano 02 grudnia 2007 - 14:34
Myślę ,że i Edge i Gilmour się łapią na tą definicję.
Szkoda że żaden świadek nie zrobił zdjęcia fruu, który wychodził z gitarą z autokaru, i szedł przez kilka ulic katowic z nią do hotelu. On po prostu się ze swoją gitarą nie rozstaje ani na krok. Cały swój wolny czas, nawet ten, kiedy powinien wyciszyć się przed koncertem, spędza na komponowaniu nowych utworów.
Jezeli chodzi o rchp, to nie wiem czym parallel universe jest gorsze od vertigo, a easily od np. when i look at the world.
Rick rubin pod naciskiem panów z warner bros. podrzucił gotowe projekty red hotom. Tak powstal twór zwany Stadium Arcadium, na ktorym na dwóch płytach- jupiter i mars wymieszano kawałki rubina oraz red hotów.
Może kiedyś to docenisz.
A na dodatek, jeżeli już wolisz prostotę i klimat w muzyce, to w czym takie don't forget me czy venice queen jest gorsze od utworów u2?
Napisano 02 grudnia 2007 - 15:06
On po prostu się ze swoją gitarą nie rozstaje ani na krok. Cały swój wolny czas, nawet ten, kiedy powinien wyciszyć się przed koncertem, spędza na komponowaniu nowych utworów.
Zresztą, nawet jeśli - zmartwię Cię, ale nigdy nie uda Ci się mnie przekonać, że np. Dani California to " wspaniałe dzieło " - a nie jedna z najbardziej dennych piosenek, jakie w życiu słyszałem.. podobnie pozostałe zresztą..
Napisano 02 grudnia 2007 - 15:12
Edge stara sie jak najmniej czasu spędzać z gitara
Napisano 02 grudnia 2007 - 19:06
Żartujesz - Rubin pisał piosenki dla Red Hotów ?! Nie no, to jest po prostu cyrk na kółkach
Napisano 03 grudnia 2007 - 08:45
A do reszty już mi sie nawet nie chce odpowiadać, bo i tak ciebie nie przekonam do red hotów i johna tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Napisano 13 grudnia 2007 - 18:04
Napisano 13 grudnia 2007 - 18:21
Kurde nie chce ściągać :/ ale dzięki za linka
Napisano 27 grudnia 2007 - 20:17
Napisano 27 grudnia 2007 - 21:11
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych