Survivor Albumowy - Uważaj Kochanie! (edycja 2)
Napisano 17 listopada 2010 - 16:23
Napisano 17 listopada 2010 - 16:40
yyy - NIE.(co nie, panowie?)
Jeszcze muszę Ci odpisać na tą dłuższą wypowiedź, ale to może najpierw się wyśpię ;D
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 17 listopada 2010 - 16:50
A AB płytą genialną jest, była i zawsze będzie.
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."
Napisano 17 listopada 2010 - 17:55
Napisano 17 listopada 2010 - 18:28
yyy - NIE.
Jeszcze muszę Ci odpisać na tą dłuższą wypowiedź, ale to może najpierw się wyśpię ;D
no to czekam, ale może zanim, dodam że nie pisałem do wszystkich panów na forum a tak okropnie hermetycznie do tych niektórych co wiedzą i... no, co wiedzą, zostawmy może temat pewnych (niejednych) nocnych powrotów..
Napisano 17 listopada 2010 - 18:34
Napisano 17 listopada 2010 - 20:58
Napisano 17 listopada 2010 - 21:56
Do tego się czepnę, bo uważam, że wyrafinowana konstrukcja perkusji nie jest po prostu Even Better potrzebna.słabą niemiłosiernie konstrukcją perki w Even Better
O właśnie, uważajmy i już nie ciągnijmy, bo to ma duży potencjał do obrażania się na siebieUważałbym z tym wyszukiwaniem 'pewnych kręgów'
Ja też bym AB nie wybrał, ale zrozumiałbym argumenty ludzi, którzy dokonaliby takiego właśnie wyboru. Są elementy na tym albumie, które do takiego wyboru uprawniają.jeśli by wybierać jakiś album dla tego zespołu esencjonalny - no na pewno nie jest to Achtung Baby.
Teraz się zastanowiłem, czy ja mam taki album... Wybrałbym Pop i... NLOTH, chociaż nie, tam jest Breathe No ale powiedzmy, że nie przełączam tak często jak na innych. To w takim razie, jeden jedyny wybór - Pop.no właśnie albumowo to ten album mi zgrzyta, serio, nie pamiętam kiedy mi się ostatnio udało wysłuchać w całości bez przełączania na następną piosenkę bo jakaś jednak tu nie leży najlepiej.
Edit: jednak nie było się tak mocno do czego przyczepić więc w sumie krótko
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 17 listopada 2010 - 22:15
W całości wysłuchać ? Tak żeby ani razu nie wcisnąć magicznego przycisku skip ? U mnie chyba tylko War się do tego zawsze nadaje. No, może jeszcze TUF, zazwyczaj. Bo nawet ATYCLB już niebardzo, mimo że moja ulubiona. A na Achtungu często coś mi nie pasuje, niestety.Teraz się zastanowiłem, czy ja mam taki album... Wybrałbym Pop i... NLOTH, chociaż nie, tam jest Breathe No ale powiedzmy, że nie przełączam tak często jak na innych. To w takim razie, jeden jedyny wybór - Pop.
Ale właściwie to z tym przełączaniem różnie bywa; dzisiaj mnie coś wkurza i nie mogę wcale słuchać, a jutro ten sam utwór wysłucham siedemdziesiąt razy z rzędu
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 18 listopada 2010 - 19:24
Napisano 18 listopada 2010 - 22:10
Napisano 19 listopada 2010 - 01:33
Na razie więc mogę jedynie podziękować za to, że frekwencja dopisała - 40 głosów!
Odpada zmasakrowane
So Cruel - 19
One - 5
Tryin' To Throw Your Arms Around The World - 5
Even Better Than The Real Thing - 3
Who's Gonna Ride Your Wild Horses - 3
Zoo Station - 2
Mysterious Ways - 1
Acrobat - 1
oddają to - 1
Żeście rozdziewiczyli prawie wszystko co było, pozostało tylko
Until The End Of The World - 0
The Fly - 0
Ultraviolet - 0
Love Is Blindness - 0
Czyli mamy już początek stawki
12. So Cruel
Ej nie, jutro się wdam z wami w rozkminy, już nie dziś. Jak widzicie w ogóle coś, to widzicie co zostało. Głosujcie.
Druga runda trwa standardowo do soboty 20 listopada do godz. 23.59.59.
Napisano 19 listopada 2010 - 01:36
serio, poważnie.
jak ktoś napisze że głosuję na to bo to singiel i hicior blabla bo coś tam blabla - nie będę dyskutował, nie chce mi się. milion razy już pisałem dlaczego mam taki a nie inny stosunek do niektórych piosenek, one naprawdę nie są warte przegadywania tego po raz milion pierwszy. tak czysto subiektywnie z punktu widzenia.
ok, już wiem. (cytując siebie ;p) "życie nadal jest Pop, nie ATYCLB, chociaż bardzo bym chciał żeby było ATYCLB, taki cel powiedzmy i miałem nadzieję wiele razy że będzie. no cóż. ale przynajmniej nie jest już Achtung Baby, poza paroma scenami, momentami. a może fajnie gdyby znowu było tak naiwne, tak proste jak AB? pewnie fajnie i łatwiej, ale to se nevrati" - to streszcza moje podejście do tych wszystkich albumów. i więcej o tym nie rozmawiam bo mi się nie chce już. elo pozdro.
Napisano 19 listopada 2010 - 06:13
Napisano 19 listopada 2010 - 07:05
Napisano 19 listopada 2010 - 07:07
Napisano 19 listopada 2010 - 07:09
Napisano 19 listopada 2010 - 07:31
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych