Survivor Albumowy - Uważaj Kochanie! (edycja 2)
Posted 05 grudnia 2010 - 16:11
Posted 05 grudnia 2010 - 16:34
Posted 05 grudnia 2010 - 17:10
- Bono
Posted 05 grudnia 2010 - 19:41
Lady With The Spinning Head
PS. A to dla głosujących na Untila:
http://www.youtube.com/watch?v=ejJdfkFjKCA
- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.
Posted 05 grudnia 2010 - 19:53
To jest wersja live, która nie ma nic do rzeczy...PS. A to dla głosujących na Untila:
Posted 05 grudnia 2010 - 20:04
Posted 05 grudnia 2010 - 20:34
To jest wersja live, która nie ma nic do rzeczy...
Oj tam, oj tam. To miała być tylko desperacka próba wpłynięcia na zdanie innych i tym samym obrony tego utworu.
- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.
Posted 05 grudnia 2010 - 20:37
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."
Posted 05 grudnia 2010 - 20:39
Oj tam, oj tam. To miała być tylko desperacka próba wpłynięcia na zdanie innych i tym samym obrony tego utworu.
Jednakowoż nie przyczyniłeś się do tego szczytnego celu, głosując na Lady z obrotową główką
See through in the sunlight
Posted 05 grudnia 2010 - 22:14
Posted 06 grudnia 2010 - 02:42
Tak. Ej, serio, wiecie kiedy ostatni raz przesłuchałem ten utwór do końca? Ze 2 tyg. temu w tramwaju. A wiecie kiedy wcześniej? Nie pamiętam Bo ja po prostu nie mogę tej drugiej połowy, jak przez ostatnie półtorej minuty jedyne co tam jest to powtarzane "babe babe babe", no zwyczajnie nie trawię tego. Uwielbiam początek, pierwszą zwrotkę, aż do momentu jak Bono idzie w te wysokie rejestry - do tego momentu jest super. I tekst też fajny. Ale potem to już jedzie na jednym feelingu (jak zresztą cała piosenka) i to tak bezczelnie i po prostacku. Przez ostatnią minutę kawałek "babe babe babe" powtarza się DZIEWIĘĆ razy (policzyłem!), co w przeliczeniu na pojedyncze "babe" daje zatrważające stężenieLepiej Ultraviolet, tak?
27 "babe" na 65 sekund.
Mówimy tu o "bejbe" wypowiadanym co 2 i pół sekundy.
Nie twierdzę co prawda jak niektórzy, że UV zostało nagrane zwyczajnie dla jaj, ale nonszalancja z jaką oni tu sobie poczynają z muzyką i warstwą liryczną jest zastanawiająca, nonszalancja, na którą ja osobiście się nie godzę i wysiadam, sorry
No właśnie końcówka jest najgorszaUV ma świetną końcówkę
Powiedzieć Ci gdzie Ty masz dziurę?Until The End Of The World a bo te dziury w zwrotkach
:/
12. Until the End of the World
Ja tu nie mam problemu, pomidorowa bez dwóch zdań.Normalnie jak z rosołem, pomidorową i barszczem czerwonym.
A wykonanie ze Slane słuszne i miażdżące, co skromny autorytet mój i Bartka Bugajskiego potwierdzić może, sam zresztą chciałem je zamieścić. Podoba mi się też co z tym kawałkiem robią teraz, jak ten mostek jest tak fajnie przeciągnięty i Bono improwizuje tam różne liryczne konstrukty.
A tak w ogóle to
ANTON, WSPIERAM CIĘ!
Acrobat Until zasługuje teraz na drugie miejsce za to co zrobiliście z Konikami i One i tyle. A skoro już przy tym jesteśmy to zapewne wszyscy wiecie, że Acrobat nigdy nie zostało zagrane live, ale nie wszyscy wiecie, że raz pojawiło się na otwartych dla wybranej grupy fanów soundcheckach przed występem w Hershey, Pennsylvania w 92 r. Była to akustyczna forma pod koniec przechodząca w intro do Zoo Station. A oto i ona
http://www.youtube.com/watch?v=292xZCrkElU
http://www.youtube.com/watch?v=uS-YGUPTDZ0&feature=related
Posted 06 grudnia 2010 - 06:51
of Future Past
the magician longs to see...
one chants out
between two worlds
Fire - walk with me.
Posted 06 grudnia 2010 - 08:50
Posted 06 grudnia 2010 - 09:54
.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Posted 06 grudnia 2010 - 14:57
Posted 06 grudnia 2010 - 15:20
Posted 06 grudnia 2010 - 15:26
ej vieux, the ego last stand! głosuję zatem na siebie.
O, bardzo ładnie, wiesz że the only way out is to destroy all traces, oh, destroy yourself!
of Future Past
the magician longs to see...
one chants out
between two worlds
Fire - walk with me.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users