Skocz do zawartości

Zdjęcie

Survivor Albumowy - October (edycja 2)

• Please log in to reply
407 replies to this topic

#121 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 06 października 2010 - 08:27

I jeszcze moje zdaniem na temat urozmaicenia survivorów. :) W przypadku rozgrywek z poszczególnych albumów uważam to za nie mające sensu. Jestem natomiast za tym aby zrobić coś takiego przy II edycji survivora z wszystkich singli. A tak na prawdę to postuluję o przeprowadzenie survivora ze wszystkich utworów studyjnych U2 - wtedy dopiero poznamy ten najbardziej uwielbiany kawałek. Sam system mógłby polegać na stworzeniu ileś tam grup (np. po 12 utworów, w zależności od ostatecznej liczby kawałków). Możnaby zastosować jakiś system rozstawienia (tak aby w każdej grupie nie spotkały się kawałki z tego samego albumu). W grupie utwory eliminowalibyśmy tradycyjnym systemem survivorowym lub metodą "każdy z każdym". Z każdej grupy określona liczba kawałków kwalifikowałaby się dalej - następnie rozgrywki toczyłyby się systemem pucharowym lub stworzylibyśmy grupę finałową (np. złożoną ze zwycięzców grup eliminacyjnych).
Dołączona grafika

#122 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 06 października 2010 - 09:22

Scarlet
Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#123 vieux_capitaine

vieux_capitaine

Użytkownik

• Members
  • 1 041 Postów

Napisano 06 października 2010 - 09:49

Scarlet
Thru the darkness
of Future Past
the magician longs to see...
one chants out
between two worlds
Fire - walk with me.

#124 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 06 października 2010 - 09:51

łifa szałt!

#125 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 06 października 2010 - 10:06

- Is that all?
- Już pytałeś, tak!

#126 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 06 października 2010 - 10:23

October

#127 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 Postów

Napisano 06 października 2010 - 11:03

Fire

... :P

#128 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 06 października 2010 - 11:56

I jeszcze moje zdaniem na temat urozmaicenia survivorów. :) W przypadku rozgrywek z poszczególnych albumów uważam to za nie mające sensu. Jestem natomiast za tym aby zrobić coś takiego przy II edycji survivora z wszystkich singli. A tak na prawdę to postuluję o przeprowadzenie survivora ze wszystkich utworów studyjnych U2 - wtedy dopiero poznamy ten najbardziej uwielbiany kawałek. Sam system mógłby polegać na stworzeniu ileś tam grup (np. po 12 utworów, w zależności od ostatecznej liczby kawałków). Możnaby zastosować jakiś system rozstawienia (tak aby w każdej grupie nie spotkały się kawałki z tego samego albumu). W grupie utwory eliminowalibyśmy tradycyjnym systemem survivorowym lub metodą "każdy z każdym". Z każdej grupy określona liczba kawałków kwalifikowałaby się dalej - następnie rozgrywki toczyłyby się systemem pucharowym lub stworzylibyśmy grupę finałową (np. złożoną ze zwycięzców grup eliminacyjnych).

Kolejna ciekawa propozycja. Takie monstrum mogłoby i pół roku trwać, ale ileż radochy!
"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#129 teka55

teka55

Użytkownik

• Members
  • 2 040 Postów

Napisano 06 października 2010 - 14:13

Fire
Dołączona grafika
I can Breatheeeee!

lans.efę

#130 tomol012

tomol012

Użytkownik

• Members
  • 125 Postów

Napisano 06 października 2010 - 14:28

Fire

#131 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 06 października 2010 - 14:36

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#132 Olgia

Olgia

Użytkownik

• Members
  • 94 Postów

Napisano 06 października 2010 - 16:41

Scarlet

#133 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 06 października 2010 - 22:11

Is that all?

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#134 anton

anton

.

• Members
  • 1 310 Postów

Napisano 06 października 2010 - 22:18

Fire

#135 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 06 października 2010 - 22:49

To jest myśl! Nikt by tego nie zniósł, ale sam konstrukt myślowy znakomity! :D Ja to lubię takie gierki i zabawy, losowania, klasyfikacje etc. Nawet ze trzy razy na uczelni robiłem iwenty z losowaniami MŚ/Champ. League.

I jeb, grupa śmierci...
Losowałeś, czy sam wymyśliłeś ? :P

Bywa :D Medaliści ostatnich MŚ w siatkówce też razem trafili do jednej grupy... niestety <_<

No i to jest to! Można spróbować np. jakbyśmy robili survivor wszystkich singlów, żeby to nie trwało 3 miesięcy, zrobić 8 grup, ustalić ile utworów wychodzi z grupy, jak głosujemy i byłoby i ciekawie, i szybciej niż w 1 edycji ;)

Rzeczywiście do singli można by zrobić coś w celu przyspieszenia.

Dobra, to może wyznaczymy grupę zwolenników innowacji w głosowaniu i konserwatystów, którym się podoba jak jest, a potem każda z grup będzie robić własne surwajwory, ok? :P

No to może survivor na metodę głosowania w survivorach!? :P I samo się wyjaśni, czego lud pragnie.

Niezłe. Eliminacje do grup mogły by być na podstawie pojedynczych albumowych survivorów - do grup losujemy jeden utwór z 1. miejsc, dolosowujemy jeden z 2. itd.... Kilka grup ewentualnie było by po 11/12.

Czyli coś ala eliminacje do MŚ w piłce nożnej. Z tego wyłaniamy po 2 utwory z grup eliminacyjnych, ewntualnie baraże. :D I rozgrywki finałowe - np. między 24 najlepszymi utworami. Ale trwałoby to trochę. Mamy czas do skończenia rundy II survivorów. No i np. wliczyć jak piszesz różne studyjne kawałki, nie tylko z albumów.

#136 Szczotecz-kal

Szczotecz-kal

FlowerPower

• Moderatorzy
  • 2 544 Postów

Napisano 07 października 2010 - 05:47

I finał w 2012! :P

No to może survivor na metodę głosowania w survivorach!? :P I samo się wyjaśni, czego lud pragnie.

:D To ile już mamy metod ? Tak żeby z 5 rund chociaż było, to byśmy z 6 różnych kombinacji potrzebowali :)

I Fall Down, i tak jeszcze pewnie przez parę rund, ale może to i dobrze.

No nie wiem czy tak dobrze, jak za chwilę zaczną wyrzucać te lepsze utwory...
I Fall Down

#137 Masseur

Masseur

Użytkownik

• Members
  • 868 Postów

Napisano 07 października 2010 - 07:15

I Fall Down

#138 Fly

Fly

Użytkownik

• Members
  • 117 Postów

Napisano 07 października 2010 - 14:20

Scarlet

#139 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 Postów

Napisano 07 października 2010 - 16:02

A tak naprawdę to postuluję o przeprowadzenie survivora ze wszystkich utworów studyjnych U2 - wtedy dopiero poznamy ten najbardziej uwielbiany kawałek.

TAAAAAK! Ja jestem za.

I proponowałabym od siebie jeszcze survivor ze utworów, co to trochę... 'żyją własnym życiem' ale są nie mniej genialne niz albumowe - b-side'y, kawałki z soundtracków, best-of'ów itp. itd...

Ach tak, zapomniałabym. Głosować trzeba :D
With a Shout (Jerusalem)

If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other

#140 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 07 października 2010 - 16:11

Is That All?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych