Survivor Albumowy - October (edycja 2)
Napisano 06 października 2010 - 08:27
Napisano 06 października 2010 - 09:22
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 06 października 2010 - 09:49
of Future Past
the magician longs to see...
one chants out
between two worlds
Fire - walk with me.
Napisano 06 października 2010 - 10:06
- Już pytałeś, tak!
Napisano 06 października 2010 - 10:23
Napisano 06 października 2010 - 11:03
...
Napisano 06 października 2010 - 11:56
I jeszcze moje zdaniem na temat urozmaicenia survivorów. W przypadku rozgrywek z poszczególnych albumów uważam to za nie mające sensu. Jestem natomiast za tym aby zrobić coś takiego przy II edycji survivora z wszystkich singli. A tak na prawdę to postuluję o przeprowadzenie survivora ze wszystkich utworów studyjnych U2 - wtedy dopiero poznamy ten najbardziej uwielbiany kawałek. Sam system mógłby polegać na stworzeniu ileś tam grup (np. po 12 utworów, w zależności od ostatecznej liczby kawałków). Możnaby zastosować jakiś system rozstawienia (tak aby w każdej grupie nie spotkały się kawałki z tego samego albumu). W grupie utwory eliminowalibyśmy tradycyjnym systemem survivorowym lub metodą "każdy z każdym". Z każdej grupy określona liczba kawałków kwalifikowałaby się dalej - następnie rozgrywki toczyłyby się systemem pucharowym lub stworzylibyśmy grupę finałową (np. złożoną ze zwycięzców grup eliminacyjnych).
Kolejna ciekawa propozycja. Takie monstrum mogłoby i pół roku trwać, ale ileż radochy!
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 06 października 2010 - 14:28
Napisano 06 października 2010 - 14:36
Napisano 06 października 2010 - 16:41
Napisano 06 października 2010 - 22:11
Napisano 06 października 2010 - 22:49
To jest myśl! Nikt by tego nie zniósł, ale sam konstrukt myślowy znakomity! Ja to lubię takie gierki i zabawy, losowania, klasyfikacje etc. Nawet ze trzy razy na uczelni robiłem iwenty z losowaniami MŚ/Champ. League.
Bywa Medaliści ostatnich MŚ w siatkówce też razem trafili do jednej grupy... niestetyI jeb, grupa śmierci...
Losowałeś, czy sam wymyśliłeś ?
Rzeczywiście do singli można by zrobić coś w celu przyspieszenia.No i to jest to! Można spróbować np. jakbyśmy robili survivor wszystkich singlów, żeby to nie trwało 3 miesięcy, zrobić 8 grup, ustalić ile utworów wychodzi z grupy, jak głosujemy i byłoby i ciekawie, i szybciej niż w 1 edycji
No to może survivor na metodę głosowania w survivorach!? I samo się wyjaśni, czego lud pragnie.Dobra, to może wyznaczymy grupę zwolenników innowacji w głosowaniu i konserwatystów, którym się podoba jak jest, a potem każda z grup będzie robić własne surwajwory, ok?
Niezłe. Eliminacje do grup mogły by być na podstawie pojedynczych albumowych survivorów - do grup losujemy jeden utwór z 1. miejsc, dolosowujemy jeden z 2. itd.... Kilka grup ewentualnie było by po 11/12.I jeszcze moje zdaniem na temat urozmaicenia survivorów. W przypadku rozgrywek z poszczególnych albumów uważam to za nie mające sensu. Jestem natomiast za tym aby zrobić coś takiego przy II edycji survivora z wszystkich singli. A tak na prawdę to postuluję o przeprowadzenie survivora ze wszystkich utworów studyjnych U2 - wtedy dopiero poznamy ten najbardziej uwielbiany kawałek. Sam system mógłby polegać na stworzeniu ileś tam grup (np. po 12 utworów, w zależności od ostatecznej liczby kawałków). Możnaby zastosować jakiś system rozstawienia (tak aby w każdej grupie nie spotkały się kawałki z tego samego albumu). W grupie utwory eliminowalibyśmy tradycyjnym systemem survivorowym lub metodą "każdy z każdym". Z każdej grupy określona liczba kawałków kwalifikowałaby się dalej - następnie rozgrywki toczyłyby się systemem pucharowym lub stworzylibyśmy grupę finałową (np. złożoną ze zwycięzców grup eliminacyjnych).
Czyli coś ala eliminacje do MŚ w piłce nożnej. Z tego wyłaniamy po 2 utwory z grup eliminacyjnych, ewntualnie baraże. I rozgrywki finałowe - np. między 24 najlepszymi utworami. Ale trwałoby to trochę. Mamy czas do skończenia rundy II survivorów. No i np. wliczyć jak piszesz różne studyjne kawałki, nie tylko z albumów.
Napisano 07 października 2010 - 05:47
I jeszcze moje zdaniem na temat urozmaicenia survivorów. W przypadku rozgrywek z poszczególnych albumów uważam to za nie mające sensu. Jestem natomiast za tym aby zrobić coś takiego przy II edycji survivora z wszystkich singli. A tak na prawdę to postuluję o przeprowadzenie survivora ze wszystkich utworów studyjnych U2 - wtedy dopiero poznamy ten najbardziej uwielbiany kawałek. Sam system mógłby polegać na stworzeniu ileś tam grup (np. po 12 utworów, w zależności od ostatecznej liczby kawałków). Możnaby zastosować jakiś system rozstawienia (tak aby w każdej grupie nie spotkały się kawałki z tego samego albumu). W grupie utwory eliminowalibyśmy tradycyjnym systemem survivorowym lub metodą "każdy z każdym". Z każdej grupy określona liczba kawałków kwalifikowałaby się dalej - następnie rozgrywki toczyłyby się systemem pucharowym lub stworzylibyśmy grupę finałową (np. złożoną ze zwycięzców grup eliminacyjnych).
I finał w 2012!
No to może survivor na metodę głosowania w survivorach!? I samo się wyjaśni, czego lud pragnie.
To ile już mamy metod ? Tak żeby z 5 rund chociaż było, to byśmy z 6 różnych kombinacji potrzebowali
I Fall Down, i tak jeszcze pewnie przez parę rund, ale może to i dobrze.
No nie wiem czy tak dobrze, jak za chwilę zaczną wyrzucać te lepsze utwory...
I Fall Down
Napisano 07 października 2010 - 07:15
Napisano 07 października 2010 - 14:20
Napisano 07 października 2010 - 16:02
TAAAAAK! Ja jestem za.A tak naprawdę to postuluję o przeprowadzenie survivora ze wszystkich utworów studyjnych U2 - wtedy dopiero poznamy ten najbardziej uwielbiany kawałek.
I proponowałabym od siebie jeszcze survivor ze utworów, co to trochę... 'żyją własnym życiem' ale są nie mniej genialne niz albumowe - b-side'y, kawałki z soundtracków, best-of'ów itp. itd...
Ach tak, zapomniałabym. Głosować trzeba
With a Shout (Jerusalem)
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 07 października 2010 - 16:11
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych