Survivor Albumowy - October (edycja 2)
Napisano 04 października 2010 - 19:13
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 04 października 2010 - 19:16
Mianowicie: głosujemy na NAJSŁABSZY naszym zdaniem kawałek z dostępnych w danej rundzie.
Sory, ale coś by mnie trafiło, gdybym teraz musiała głosowac na coś innego niż scarlet, tylko dlatego, że nikt inny nie chciał na niego głosować.
A że tyle głosów do przewidzenia?
Wystarczy pomyslec o ostatniej (najlepszej) trójce. Zostaje dajmy na to: Scarlet, Gloria, October (wybrałam tytuły 1-wyrazowe). Głosuje na Scarlet, ale dziwnym trafem odpada October. I co? Mam głosować na Glorie?!!!
Napisano 04 października 2010 - 19:29
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 04 października 2010 - 19:35
Mianowicie: głosujemy na NAJSŁABSZY naszym zdaniem kawałek z dostępnych w danej rundzie.
Punkt. Plus wypaczyłoby to w ten sposób wyniki. Nie wynikało by z nich nic.
Sory, ale coś by mnie trafiło, gdybym teraz musiała głosowac na coś innego niż scarlet, tylko dlatego, że nikt inny nie chciał na niego głosować.
Punkt. Dlaczego taki ktoś jak JA ma się dostosowywać do tej większości bez gustu i słuchu?*
Propozycje urozmaicenia są w cenie, ten system teoretycznie jest ciekawy i można by go kiedyś sprawdzić jeśli się uprzecie, ale jestem na nie.
I ja takiego czegoś zliczał nie będę
*no bo tak sobie może powiedzieć każdy
Edit: to w ogóle znamienne, że jak tylko U2 nagra coś instrumentalnego, to Adam w tym świetnie wypada.
Zabijmy Bono, zmieńmy ich oficjalnie w Adam & The Claytons.
Napisano 04 października 2010 - 19:54
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 04 października 2010 - 20:14
no ale:Wystarczy pomyslec o ostatniej (najlepszej) trójce. Zostaje dajmy na to: Scarlet, Gloria, October (wybrałam tytuły 1-wyrazowe). Głosuje na Scarlet, ale dziwnym trafem odpada October. I co? Mam głosować na Glorie?!!!
Pomysł ciekawy, ale faktycznie nie widzę go w praktyce, a to dlatego, że na tym forum liczy się przede wszystkim INDYWIDUALNOŚĆ I (nie) wyobrażam sobie co by się tu działo, gdyby taki Witas albo Owłos albo ja for that matter musieli się dostosować do gustu innychGdy zostaną mniej więcej 5-4 kawałki, ta zasada nie obowiązywałaby już z oczywistych przyczyn...
Zresztą - wyniki tych surwajworów jak dla mnie są czasem i tak aż nazbyt niespodziewane (vide: OTH vs. Exit).
Ej, nie wyrzucajcie jeszcze Dziwaka w Dziwnej Krainie, tam jest to super mega pianinko na początku/w środku. I ono, w połączeniu z niezłymi jak na ten okres lyricsami, broni tej piosenki.
With A Shout (Jerusalem)
Napisano 04 października 2010 - 20:19
(...) tam jest to super mega pianinko na początku/w środku. I ono, w połączeniu z niezłymi jak na ten okres lyricsami, broni tej piosenki.
i riff jest dobry, najlepszy. ten z intra i potem, wiecie.
edge + larry. a potem znów rządzi adam. no chwila, że to jest słabe? weźcie.
i tekst dużo bardziej niż 'niezły', między wierszami opowiada dużo, dużo więcej niż może się wydawać.
Napisano 04 października 2010 - 20:27
Dla mnie pomysł bezsęsu jak kolega wczesniej napisał, ale z innych powodów.
A że tyle głosów do przewidzenia?
Wystarczy pomyslec o ostatniej (najlepszej) trójce. Zostaje dajmy na to: Scarlet, Gloria, October (wybrałam tytuły 1-wyrazowe). Głosuje na Scarlet, ale dziwnym trafem odpada October. I co? Mam głosować na Glorie?!!!
Raczej chodziło mi o to, że teraz po 2-3 rundach można przewidzieć jak dalej po kolei będzie to wyglądać. Poza tym napisałem przecież, że jak zostaną 4 piosenki to trzeba by wrócić do obecnego systemu, właśnie z tych powodów o których pisałaś
Edit: w ramach uzupełnienia - sytuacja z 1 tury: odpada "i threw...", nastepny w kolejce jest stranger - gdyby te 8 głosów musiałoby pójść na co innego, to mamy ciekawą walkę pomiędzy Stranger'em a Fire (5 głosów tym razem na coś innego). Mniej przewidywalną przynajmniej
Napisano 04 października 2010 - 20:33
Nie, nigdy więcej analizowania tekstów U2 "między wierszami", bo potem wychodzi, że Elevation to arcydzieło, mam dość, chcę in my facei tekst dużo bardziej niż 'niezły', między wierszami opowiada dużo, dużo więcej niż może się wydawać.
Napisano 04 października 2010 - 22:00
Nie wiem no, ja mam z Octoberem naprawdę solidny problem, może jeszcze do niego nie dojrzałem czy coś, ale słuchałem go dziesiątki razy, a i tak najchętniej wracałbym tylko do dwóch utworów: Tomorrow i tytułowego. Jest coś takiego w niektórych piosenkach, że nawet jeśli jest w nich fajny koncept (I Threw a Brick, I Fall Down, Is That All?), to pojawia się coś totalnie irytującego (najczęściej, niestety, wokal) i rozpierdziela całą kompozycję. Za dużo chaosu jest na tej płycie.
Napisano 04 października 2010 - 22:21
Napisano 04 października 2010 - 22:42
Ej, nie wyrzucajcie jeszcze Dziwaka w Dziwnej Krainie, tam jest to super mega pianinko na początku/w środku. I ono, w połączeniu z niezłymi jak na ten okres lyricsami, broni tej piosenki.
With A Shout (Jerusalem)
A z kolei With a Shout bardzo fajnie kroczy. Ale trzeba na coś głosować. Więc głosowałem tym razem na to. Ja mam taki problem z October, że mogę głosować na cztery ostatnie kawałki, poza tym na nic i dlatego skończę swój udział jak odpadną te cztery. Głosowanie na I Fall Down ? Profanacja, jak można
See through in the sunlight
Napisano 04 października 2010 - 23:28
I Fall Down
Napisano 05 października 2010 - 07:23
Napisano 05 października 2010 - 08:43
Edit: w ramach uzupełnienia - sytuacja z 1 tury: odpada "i threw...", nastepny w kolejce jest stranger - gdyby te 8 głosów musiałoby pójść na co innego, to mamy ciekawą walkę pomiędzy Stranger'em a Fire (5 głosów tym razem na coś innego). Mniej przewidywalną przynajmniej
Ale nie wiesz czy pojawiły by się te głosy na Fire, bo zmusił byś głosujących na Fire w pierwszej rundzie do głosowania na coś innego, i mogło by się tak zdarzyć, że oberwało by się zupełnie innemu, nie winnemu kawałkowi.
...
Napisano 05 października 2010 - 08:51
Napisano 05 października 2010 - 09:04
a. wyłonić najlepszy/najlepsze trzy utwory z danego albumu
b. stworzyć możliwie najbardziej obiektywne zestawienie od najlepszego do najsłabszego
jeśli a. to nieważne co się dzieje z innymi i można z nimi zaryzykować takie przekłamywanie systemu
jeśli b. to ain't got on tha plane! jak mawiał duży murzyn z drużyny A.
taka reverse reality pewnego filmu - niebieska czy czerwona piguła? zostajemy w prawdziwym świecie, czy wchodzimy do systemu którego nikt nie ogarnia?
nie no, bo ja właśnie już nie wiem, a problem się właśnie sprowadza do powyższego pytania.
PS: problemu oczywiście by nie było gdybyśmy dopuścili opcję
c. jarać blanty.
just sayin'
Napisano 05 października 2010 - 09:16
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych