Skocz do zawartości

Zdjęcie

Survivor 4 - Achtung Baby

• Please log in to reply
591 replies to this topic

#221 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 28 kwietnia 2007 - 11:27

Mysterious Ways

A ranking już się nie zgadza z moim.

#222 waz

waz

"Simona..." ;)

• Members
  • 1 324 Postów

Napisano 28 kwietnia 2007 - 11:51

Love Is Blindness a tłumaczenie juz było....

#223 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 28 kwietnia 2007 - 13:11

Pomimo, że nasza Marysia zaproponowała na kolejny survivor The Joshua Tree (a właściwie nawet go już założyła) to proponuję aby się jeszcze z tym albumem wstrzymać. Szczególnie po to, żeby troszkę rozłożyć emocje - TJT i AB są dla wielu najlepszymi płytami zespołu. Ze swojej strony proponuję Boy'a. I jeszcze jedno - myślę że sprawami organizacyjnymi przy kolejnych survivorach powinna zajmować się Novia, która ze swojego zadania wywiązuje się znakomicie ;)
Dołączona grafika

#224 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 28 kwietnia 2007 - 13:15

Dokładnie, poza tym, ja jeszcze nie jestem mentalnie przygotowany na Joshua Tree.. ;)
Myślę że Joshua Tree możnaby zostawić na sam koniec surwajworowania normalnych albumów.

#225 eveglider

eveglider

she travels outside of karma

• Moderatorzy
  • 930 Postów

Napisano 28 kwietnia 2007 - 13:40

w zaistniałych okolicznościach głos na Love is blindness

wszystko co genialne jest proste
heartland
szukam sponsora do wystrzelenia mnie w kosmos!..

#226 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 28 kwietnia 2007 - 13:57

Mysterious Ways nie ma juz slabych utworów wiec glos na MW bo na cos trzeba glosowac, a co do nastepnego survivora to mysle ze nie ma co oszczedzac The Joshua tree

#227 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 Postów

Napisano 28 kwietnia 2007 - 14:49

mysterious ways.

#228 novia

novia

Użytkownik

• Members
  • 623 Postów

Napisano 28 kwietnia 2007 - 15:02

Dziękuję Atomic;) ale może ja się jeszcze wypowiem co do tego Drzewka..

Otóż na początku, w Zasadach wyraźnie napisałam, że nie prowadzimy kilku survivorów równocześnie. Równie dobrze można by załatwić wszystko w jeden miesiąc i by było po zabawie :) I dobrze by było Marysiu, gdybyśmy nie mieszali i pozostali przy głosowaniu na jeden utwór :)

A co do Who's Gonna.. no też mi się nie podoba, że odpadlo, ja tam co prawda aż tak dużo lukru nie czuję, ale jeśli jest to nawet dobrze, bo osładza takie kwasy jak Even Better :P
Eating lemons can help strengthen bones, prevent bad breath and increase energy!

Your signature is more powerful than you think

#229 felis_immanis

felis_immanis

Odkrywca Wszechświata

• Members
  • 814 Postów

Napisano 28 kwietnia 2007 - 15:23

mysterious ways

Moi sąsiedzi z góry zalali moich sąsiadów z dołu. A mnie wszyscy ignorują..

Dołączona grafika

#230 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 28 kwietnia 2007 - 16:22

A odrzucenia "Even Better Than The Real Thing" nie wybaczę;). Przecież on bije na głowę "UV"...

W Ultraviolet są ciekawe zwrotki, i upuszczenie pałeczki przez Larry'ego. W Even Better nie ma zupełnie niczego ciekawego.

Mysterious Ways.

Tak nawiasem mówiąc, coś szybko ten survivor idzie.. gdyby przychylić się do tezy Atomica, że spory podczas survivorowania HTDAAB dowodzą wysokiego poziomu tej płyty, w tym przypadku mielibyśmy dowód na coś zupełnie przeciwnego :D Wobec takiego obrotu sprawy jestem gotów uznać swój błąd odnośnie ww. teorii :D
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#231 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 28 kwietnia 2007 - 20:03

Witam, z racji że wyjeżdżam na kilka dni, za pozwoleniem Novii chciałbym zagłosować z góry [wracam w piatek więc ominie mnie 2-3 rundy]. W obecnej już głosowałem [dziś rano] na Mysterious Ways, w następnej kolejności chciałbym wywalić Zoo Station a później Love Is Blindness :) Czyli jeśli MW teraz wyleci to następny mój głos będzie zaliczony do Zoo Station itd ;)

pozdrawiam, życzę miłego weekendu ;)

#232 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 28 kwietnia 2007 - 20:30

Mysterious Ways.

Szkoda, bo wersja z Elevation Tour jest naprawdę świetna. Bardzo energetyczny utwór, na żywo oczywiście ;-)

#233 celtka

celtka

Użytkownik

• Members
  • 92 Postów

Napisano 28 kwietnia 2007 - 21:07

buu... koników już nie ma ;( :angry: . No to głosuję na mysterious ways , chociaż to jest fajny kawałek ale inne są jeszcze lepsze.

#234 evay

evay

an accident waiting to happen

• Moderatorzy
  • 2 213 Postów

Napisano 28 kwietnia 2007 - 21:55

Mysterious Ways bo w porównianiu z wersjami live (np. takie Slane) to wersja studyjna to nic

#235 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 29 kwietnia 2007 - 06:58

Love is Blindness
może tym razem się uda :D
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#236 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 29 kwietnia 2007 - 09:27

Szkoda, bo wersja z Elevation Tour jest naprawdę świetna.

Moim zdaniem zdecydowanie najlepsza. Rezygnacja na VT z killerskiego wstępu była zbrodnią.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#237 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 29 kwietnia 2007 - 10:40

Moim zdaniem zdecydowanie najlepsza. Rezygnacja na VT z killerskiego wstępu była zbrodnią.

Chociaż wersja z ET bardziej mi się podoba to cieszę się, że zespół "nie przywiązuje się" do sprawdzonych wersji utworów. To jest w ich koncertowych wyczynach najlepsze, że pomimo że często tworzą genialne wersje "live" swoich piosenek, ale jednocześnie nie mają żadnych oporów przed kolejnymi eksperymentami. Gdyby było inaczej koncerty na poszczególnych trasach, pomijając kawałki z aktualnie promowanej płyty, niewiele by się różniły między sobą. :)
Dołączona grafika

#238 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 29 kwietnia 2007 - 10:46

Chociaż wersja z ET bardziej mi się podoba to cieszę się, że zespół "nie przywiązuje się" do sprawdzonych wersji utworów. To jest w ich koncertowych wyczynach najlepsze, że pomimo że często tworzą genialne wersje "live" swoich piosenek, ale jednocześnie nie mają żadnych oporów przed kolejnymi eksperymentami. Gdyby było inaczej koncerty na poszczególnych trasach, pomijając kawałki z aktualnie promowanej płyty, niewiele by się różniły między sobą. :)

Ale popatrz na to z drugiej strony. Na The Fly miałeś niesamowite intro i ogólnie całość wychodziła świetnie. Pomimo tego potrafili zrobić jeszcze lepszą wersje na Vertigo Tour, chciałbym żeby kiedyś te wersje połączyli. Więc raz im wychodzi, raz nie ;-)

#239 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 29 kwietnia 2007 - 11:19

To jest w ich koncertowych wyczynach najlepsze, że pomimo że często tworzą genialne wersje "live" swoich piosenek, ale jednocześnie nie mają żadnych oporów przed kolejnymi eksperymentami.

Na pewno nie można powiedzieć, że wersja z Vertigo Tour była identyczna z którąś z poprzednich - niemniej jednak potraktowali ten kawałek dość zachowawczo. Niczego ciekawego nie dołożyli, a odjęli fantastyczny wstęp..

Ale popatrz na to z drugiej strony. Na The Fly miałeś niesamowite intro i ogólnie całość wychodziła świetnie. Pomimo tego potrafili zrobić jeszcze lepszą wersje na Vertigo Tour, chciałbym żeby kiedyś te wersje połączyli. Więc raz im wychodzi, raz nie ;-)

Dla mnie wersja The Fly z ETour również była najlepsza. Zresztą Until The End Of The World też było wtedy najlepsze. Te kilka wykonań Even Better Than The Real Thing również wyszło super. Jakąś dobrą rękę do Achtunga mieli wtedy ( szkoda, że tego nie wykorzystali, i nie spróbowali zagrać np. Acrobata ).. Wersja z Vertigo Tour to raczej powrót do czasów Zoo Tv ( mimo pewnych różnic ), niż jakiś postęp. Pamiętam, że w relacji na żywo z opening night na Vertigo Tour.com, kiedy pierwszy raz usłyszeli vertigowe The Fly od razu zwrócili uwagę na " kiepskie solo " :D Bo i rzeczywiście, gitarka może i fajnie wygląda, ale takich dźwięków jak choćby na ETour nie generowała..
And die behind the wheel

Tak uważam.

#240 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 29 kwietnia 2007 - 11:26

Ultraviolet (Light My Way)

z opening night na Vertigo Tour.com, kiedy pierwszy raz usłyszeli vertigowe The Fly

A mi się bardzo tamto "The Fly" podobało, zwłaszcza gdy w pewnym momencie Edge generował dźwięki jakie znałem z "Salome", z wczesnych wersji tego kawałka... Niestety w ten sposób zagrał tylko na pierwszym koncercie trasy...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych