Skocz do zawartości

Zdjęcie

Survivor Albumowy - All That You Can't Leave Behind (edycja 2)

• Please log in to reply
662 replies to this topic

#561 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 02 września 2010 - 04:31

Dziwne, że po tym snnipecie nie pomyśleli na poważnie o zagraniu tego na kolejnych koncertach może nawet w pełni, chociaż chyba tych koncertów do końca już wtedy dużo nie zostało. :rolleyes:

Ponoć Edge powiedział że nie grali tego bo zapomniał ustawień efektó i nie potrafił odsyskać tego brzmienia co na płycie (sic!).

W każdym razie, ja wiem - nie każdy musi doznawać When I Look At The World. To jest jedna z tych piosenek które albo są najlepsze, albo są zapełniaczem. Nie wiem tak naprawdę czy komuś szczerze życzę doznania tego tekstu, tego instrumentarium z nim grającego, wyprodukowanego tak idealnie, odtwarzającego subtelnie (jak właśnie subtelnie!) tak ciężki i trudny nastrój, nie wiem. Jak to wywalicie, to w sumie zrozumiem, bo to jest jedna z TAKICH piosenek. I i tak wysoko zaszła jak na kawałek który prawie nie był nawet grany na żywo, nie singiel etc.

Ja bym się poryczał słysząc nawet dwie linijki z tegoż live.

A ostatnio poryczałem jak dziecko się w Hannoverze na Walk On, naprawdę, cały koncert ot, jak to koncert U2, wiadomo że pięknie, świetnie, ale dopiero to mnie tak rozbiło na kawałeczki. Przed tym wydarzeniem głosowałbym właśnie na to, a teraz? Poważnie nie wiem, w pewnym sensie jest mi nawet obojętny układ w rankingu, w końcu po pierwsze - i tak ja wiem co jest najlepsze (i tylko mi szkoda tego Peace On Earth co tak wcześnie wypadło, strasznie..), a po drugie - wszystkie te kawałki zasługują na jakieś wyróżnienie. Także chyba oddam głos nieważny, bo po prostu nie mam serca wyrzucać któregokolwiek z nich. Wybacz El_fie ;)

Pleased To Meet You
(kto wie, ten wie, ten album James się lokuje mniej więcej właśnie minimalnie poniżej tych czterech piosenek U2) :P

#562 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 02 września 2010 - 09:14

A no to... to własnie zależy od tego, czego się w tym utworze szuka, bo ja jeszcze widzę szanse - Bad w Amsterdamie na 1st leg 360tki, łamał się i improwizował prawie jak na Elevation Tour, jeszcze tylko pięknego snippetu Wild Horses/When I Look zabrakło do ideału ;)

Ja potrzebuję jednak "wide awake" wykrzyczanego w miarę czysto i z mocą zamiast wycharczanego, albo spłaszczonego, delikatnie i subtelnie może być przy "I'm not sleeping". Bad z ET właśnie tu mi się nie podobał - za mało mocy i pazura, ale z drugiej strony -te wykonania idealnie pasowały do całości show i jakakolwiek zmiana akcentów by to wszystko rozpiepopsuła.

Dziwne, że po tym snnipecie nie pomyśleli na poważnie o zagraniu tego na kolejnych koncertach może nawet w pełni, chociaż chyba tych koncertów do końca już wtedy dużo nie zostało. :rolleyes:

To samo można powiedzieć o The Wanderer :D Czasami mam wątpliwości co do ich odbioru muzyki...

w końcu po pierwsze - i tak ja wiem co jest najlepsze

:lol:
"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#563 Margot

Margot

Użytkownik

• Members
  • 1 132 Postów

Napisano 02 września 2010 - 10:49

When I Look At The World

#564 Derton

Derton

Użytkownik

• Members
  • 101 Postów

Napisano 02 września 2010 - 15:42

Walk On

#565 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 02 września 2010 - 17:00

To samo można powiedzieć o The Wanderer :D Czasami mam wątpliwości co do ich odbioru muzyki...

No dokładnie, analogicznie Discotheque z VT. Utwory zagrane raz, dwa i nic.... Zmarnowane okazje! Właśnie wałkuję Disappearing Act i aż się prosi zaaranżowanie tego Live. Do tego wiszący mikrofon... :rolleyes: Ech... tak by można długo wyliczać, a i tak te utwory przegrają z BD czy kastrowanym MW ostatecznie :wacko: ;)

#566 waz

waz

"Simona..." ;)

• Members
  • 1 324 Postów

Napisano 02 września 2010 - 18:45

oj wazik, wreszcie dajesz inny głos niż reszta czatowiczów, co to się stało? :P

Głosuję jak chcę, a nie tak jak czatowicze.

#567 numb

numb

I feel numb!

• Members
  • 1 698 Postów

Napisano 02 września 2010 - 19:14

no cóż ...Walk On
I was looking for the Spirit
And I found alcohol
I was looking for The Soul
And I bought some style
I wanted to meet God
And they sold me religion...

I still haven't found what I'm looking for...

#568 Lnx

Lnx

Użyszkodnik

• Members
  • 790 Postów

Napisano 02 września 2010 - 21:51

W sumie ostatnio nawet przekonałem się do 'When I Look', ale - mimo wszystko - Walk On jednak jest mi bliższe (co wcale nie wyklucza niechęci do kijowej totalnie wersji z 360 Tour)...

When I Look At The World

- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.

#569 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 Postów

Napisano 02 września 2010 - 23:26

O ile się nie mylę, po raz pierwszy padły głosy na wszystkie pozostałe w grze piosenki. A nawet na więcej niż wszystkie! A miejsce czwarte, podobno najgorsze, zajmuje:

When I Look At The World - 20

Walk On - 16
In A Little While - 5
Kite - 2
Pleased To Meet You - 1 (głos nieważny oczywiście, ale no, był, więc notuję :P)

Posted Image

1. Beautiful Day
2. Stuck In A Moment You Can't Get Out Of
3. Elevation

4. Walk On
5. Kite
6. In A Little While
7. Wild Honey
8. Peace On Earth
9. When I Look At The World
10. New York
11. Grace

Koniec rundy dziewiątej: niedziela 5 września, 23.59.

-----------

Walk On chyba jednak, no. Z bólem serca, ale moja pierwsza miłość do tego kawałka minęła, zacząłem zauważać jakieś niedoskonałości, pretensjonalność, drobne niedociągnięcia kompozycyjne... Poza tym - to trochę syndrom One. Brakuje tego epickiego koncertowego zakończenia (ale za to jest świetny początek, no dobra). Nie marudzę dalej, to jest 9/10, ale trzecie miejsce to i tak wysoko. Pozostałe dwie piosenki ocierają się o absolut.

Nie, nie dwie, jedna. Druga jest jego definicją.

#570 anton

anton

.

• Members
  • 1 310 Postów

Napisano 02 września 2010 - 23:39

JEBS w Kite!

#571 Szczotecz-kal

Szczotecz-kal

FlowerPower

• Moderatorzy
  • 2 544 Postów

Napisano 02 września 2010 - 23:42

In A Little While
Jeszcze jakiś czas temu nie doceniałem aż tak bardzo wersji albumowej. Zawsze jak było In A Little While to tylko wersja live. To się już zmieniło i albumowa ma mocne 9/10 (z resztą jak większość tego albumu), ale jeśli w tej edycji zamknie podium, to przy takich kawałkach z jakimi rywalizowała na ATYCLB, to jest duży sukces :)

Zwłaszcza, że walka będzie pewnie IALW vs. Walk On, a że ten drugi jest 11/10, to trzeba go bronić ;)

#572 bee

bee

saw things so much clearer

• Moderatorzy
  • 2 109 Postów

Napisano 02 września 2010 - 23:51

Walk On

#573 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 03 września 2010 - 00:11

Walk On

#574 Loony

Loony

dziecko

• Members
  • 867 Postów

Napisano 03 września 2010 - 00:20

Walk On

#575 Rodia

Rodia

Użytkownik

• Members
  • 1 869 Postów

Napisano 03 września 2010 - 01:37

A ostatnio poryczałem jak dziecko się w Hannoverze na Walk On, naprawdę, cały koncert ot, jak to koncert U2, wiadomo że pięknie, świetnie, ale dopiero to mnie tak rozbiło na kawałeczki.

Może to głupie, ale jedynym momentem, na którym miałem coś takiego na tym koncercie było Return of Stingray Guitar...

W sumie ostatnio nawet przekonałem się do 'When I Look', ale - mimo wszystko - Walk On jednak jest mi bliższe (co wcale nie wyklucza niechęci do kijowej totalnie wersji z 360 Tour)...

Otóż to, otóż to, niestety. I żadne maski ani lampiony tego nie zmienią.

Pozostałe dwie piosenki ocierają się o absolut.

Znaczy co, In A Little While ociera się o absolut? Nio, nio :P Przecież to jest "tylko" taka przyśpiewka "na kaca". Owszem, ma rozpierdalający falset Bono pod koniec, ale gdyby nie on to byłby ten kawałek na poziomie takiego Wild Honey - który jest super, ale żeby od razu absolut?

Walk On

#576 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 03 września 2010 - 05:09

In A Little While
Dołączona grafika

#577 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 Postów

Napisano 03 września 2010 - 07:40

Walk On

... :P

#578 matt

matt

Użytkownik

• Members
  • 996 Postów

Napisano 03 września 2010 - 07:42

In A Little While

#579 Elessar

Elessar

Użytkownik

• Members
  • 778 Postów

Napisano 03 września 2010 - 07:52

Walk on

#580 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 03 września 2010 - 08:18

In A Little While - trochę szkoda ale na tym etapie nie ma przegranych. Zastanawiałem się między "Kite" a "In A Little While" ale w ostatecznym rozrachunku wygrało wspomnienie pierwszego odsłuchu "Kite" z tym genialnym slidem.

W sumie wiadomo, że powinno się odciąć wersje albumowe od koncertówek w survivorach ale mimo wszystko człowiek sobie przypomina "Walk On" z różnych koncertów i jakoś ciężko głosować.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych