Jump to content

Photo

Survivor Albumowy - All That You Can't Leave Behind (edycja 2)

• Please log in to reply
662 replies to this topic

#441 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 posts

Posted 27 sierpnia 2010 - 10:12

To chyba jakiś żart :wacko:

Stuck In A Moment You Can't Get Out Of ...

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#442 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 posts

Posted 27 sierpnia 2010 - 10:31

Stuck In a Moment

... :P

#443 tomol012

tomol012

Użytkownik

• Members
  • 125 posts

Posted 27 sierpnia 2010 - 10:47

New York

Wprowadzanie limitu postów to by było zamknięcie się na nowych użytkowników. Gdzie taki biedak ma się powoli poznawać z użytkownikami jak nie w zabawach tego typu. No właśnie! W zabawach! Więc grajcie fair, bo czy ktokolwiek coś tu dostaje jeśli jego piosenka wygra ? ;)

#444 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Posted 27 sierpnia 2010 - 11:24

Może ustalcie, że w dogrywce danej rundy mogą brać udział tylko osoby, które oddały głosy w tej właśnie rundzie.

#445 Maja

Maja

lic.

• Members
  • 922 posts

Posted 27 sierpnia 2010 - 11:27

Stuck in a Moment You Can't Get out of

#446 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 posts

Posted 27 sierpnia 2010 - 11:37

stuck

do krwi ostatniej ;)

#447 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 posts

Posted 27 sierpnia 2010 - 11:42

Ładna tabelka Witas, ale widzę, że gdyby nie Owłos, byłbym głównym podejrzanym, razem z zooshe.

Wydaje mi się, że jeden głos różniący się od głosu Ciapka wystarcza, żeby oczyścić z podejrzeń :rolleyes:

#448 mayday

mayday

Użytkownik

• Members
  • 358 posts

Posted 27 sierpnia 2010 - 11:56

Ale się dzieje się... NEW YORK!

#449 Lnx

Lnx

Użyszkodnik

• Members
  • 790 posts

Posted 27 sierpnia 2010 - 13:31

Ale oso chodzi...? :wacko:

Stuck In A Moment

- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.

#450 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 27 sierpnia 2010 - 13:32

Witas czujny. Niczym pies.

Ale czy agresywny? :rolleyes:

New York

A ja myślałem, że to ty właśnie za New York jesteś? :huh: A dziwny ten survivor.. :P

No patrz, to zupełnie jak runda w surwajworze TJT, w którym Exit odpadło jednym głosem z OTH oddanym PO REGULAMINOWYM CZASIE przez Agatkę Loony Bajorską, którą parę minut wcześniej acr przekabacił piwem na czacie :)

Do jasnej ciasnej - w czasie!!!! Tylko do niektórych nie dociera, że minuta ma jeszcze 59 kolejnych sekund po X:00!!!!! :wacko::ph34r::rolleyes:

A jak pisałem, że udział w survivorze od 100 albo 200 postów, to mówiłem całkiem serio.

Nie głupie, 200 to może za dużo, ale 20? W sam raz. Przyznajcie sami, że osoby z 1, czy 5 głosami (i to na same survivory) to aż się prosi o nie uznanie.

Posted Image

Super Owłos, naprawdę ekstra.

Świetne! Brawo!!! za śledztwo! :D Witas jak prawdziwy komisarz Rex. ;)

Wydaje mi się, że jeden głos różniący się od głosu Ciapka wystarcza, żeby oczyścić z podejrzeń :rolleyes:

Raczej tak, bo zooshe głosowała by na remis przy War, co jest bez sensu. Tym samym tropem acr byłby również podejrzany. :P

Owłos musi się wytłumaczyć............

-_-
Stuck In A Moment

#451 Szczotecz-kal

Szczotecz-kal

FlowerPower

• Moderatorzy
  • 2 544 posts

Posted 27 sierpnia 2010 - 13:58

A fakt, acr też miał 3 trafienia ;)

#452 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 27 sierpnia 2010 - 14:04

Moje przekręty się ograniczały do namawiania paru osób na oddanie konkretnych głosów na wysokości Joshua Tree, czyli właściwie agitki takiej jak normalnie, tyle że bezpośredniej, potem mi się już nie chciało nawet, także co złego to nie ja :P

A ja myślałem, że to ty właśnie za New York jesteś? :huh: A dziwny ten survivor.. :P

No, ładnie pisałem o New York i uwielbiam New York, które ma tę jedyną zasadniczą wadę, że reszta jest jeszcze lepsza. Taka płyta, Panie.. ;)

#453 zooshe

zooshe

Użytkownik

• Members
  • 768 posts

Posted 27 sierpnia 2010 - 14:19

Raczej tak, bo zooshe głosowała by na remis przy War, co jest bez sensu. Tym samym tropem acr byłby również podejrzany. :P

Uprzejmie donorze, że szczoteczka też miała 3 trafienia poza tym od kiedy dobry gust jest zgrodnią :lol:
"Basista umiera i idzie prosto do rock and rollowego nieba, u którego bram wita go Archanioł Gabriel. Tuż za nim widać w ożywionej rozmowie Jimiego Hendrixa, Johna Lennona, Elvisa Presleya, Janis Joplin i Keitha Moona.
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."

#454 Szczotecz-kal

Szczotecz-kal

FlowerPower

• Moderatorzy
  • 2 544 posts

Posted 27 sierpnia 2010 - 14:27

Tak, szczoteczka też miała 3 głosy i już nam zostało to przebaczone :P

#455 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 posts

Posted 27 sierpnia 2010 - 14:32

Stuck In A Moment You Can't Get Out Of
Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#456 Ciapek

Ciapek

Użytkownik

• Members
  • 13 posts

Posted 27 sierpnia 2010 - 19:47

No dobrze, to zabawmy się! Uznam głos pod warunkiem że... w kilku, powiedzmy, 7-8 zdaniach napiszesz dlaczego właśnie NY a nie Stuck. :P

Miałam napisać, więc piszę.

"Stuck..." podoba mi się przede wszystkim dlatego, że jest piękną piosenką o przyjaźni. Już sam tekst tworzy bardzo ważną część tego utworu (truizm, wiem). To, co tekstowo mierzi mnie w NY, to już sama idea pisania piosenki o tym mieście (doprawdy, nie rozumiem fenomenu tej gigantycznej aglomeracji, być może dlatego, że nigdy tam nie byłam). Co również drażni mnie w NY, to ciągłe monotonne wyśpiewywanie słów "New York, New York" przez Bono w refrenie. Kontrastuje to z mocnymi gitarami, zamiast z nimi współgrać.
I właśnie te kontrasty sprawiają, że moim zdaniem NY jest słabszą piosenką od "Stuck..."; ten drugi utwór tworzy spójną całość, niczego w nim nie ma za dużo, ani na wyrost. Oszczędna linia basu, chórki Edge'a, czy pobrzmiewająca gdzieś w tle trąbka, to smaczki, które dodają temu utworowi uroku i sprawiają, że chce się go słuchać. Natomiast NY jest niczym sinusoida; raz czegoś jest dużo, raz mało, raz głośno, innym razem delikatnie. Owszem, te zmiany nie pozwalają słuchaczowi się nudzić, jednak nie współgrają ze sobą tak dobrze, jak dźwięki "Stuck..."

P.S. Witasowi gratuluję zapału do śledztwa i zarazem dziwię mu się, że nie ma ciekawszych rzeczy do roboty. Cóż, widocznie trzeba sobie jakoś zagospodarować wolny czas.

Dołączona grafika

#457 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 posts

Posted 27 sierpnia 2010 - 19:54

Spokojnie Witas, związki Ciapka ze mną są dość silne, to prawda, ale nie jest ONA mną :D Co więcej, zarówno ja, jak i Ciapek byliśmy na ostatnim zlocie w Poznaniu. Na świadków powołuję acra, el_fa i Rodię, którzy do Poznania jechali jednym pociągiem właśnie ze mną i z Ciapkiem :)
"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#458 eveglider

eveglider

she travels outside of karma

• Moderatorzy
  • 930 posts

Posted 27 sierpnia 2010 - 20:26

stuck in a moment

wszystko co genialne jest proste
heartland
szukam sponsora do wystrzelenia mnie w kosmos!..

#459 Stalker

Stalker

Użytkownik

• Members
  • 383 posts

Posted 27 sierpnia 2010 - 20:53

New York

#460 TomTom

TomTom

Użytkownik

• Members
  • 212 posts