Skocz do zawartości

Zdjęcie

Survivor Albumowy - All That You Can't Leave Behind (edycja 2)

• Please log in to reply
662 replies to this topic

#421 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 Postów

Napisano 27 sierpnia 2010 - 00:00

Jak widać, nie zakładałam konta na cztery minuty przed zakończeniem dogrywki (...)

0,05 posta na dzień robi wrażenie. :D

No dobrze, to zabawmy się! Uznam głos pod warunkiem że... w kilku, powiedzmy, 7-8 zdaniach napiszesz dlaczego właśnie NY a nie Stuck. :P

#422 Rodia

Rodia

Użytkownik

• Members
  • 1 869 Postów

Napisano 27 sierpnia 2010 - 00:03

Świetnie. No gratuluję wszystkim.

#423 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 27 sierpnia 2010 - 00:06

Nie "Cipka" tylko "Ciapka".
Jak widać, nie zakładałam konta na cztery minuty przed zakończeniem dogrywki, więc nie jestem żadną podstawioną kreaturą. En plus, już Elf o tym zdecyduje, czy mój głos się będzie liczył.

Oczywiście, przecież to nie pierwszy survivor, w którym trzeba coś sprytnie poprawić.

Do jakiejś damy też tak powiesz jak jakimś trafem na New York zagłosuje ? :P

Mogę nawet pójść dalej i poprosić, żeby wszystkie takie Cipki od razu wywalano. W przeciwnym razie możemy sobie od razu wprowadzić zasadę, że każdy ma tyle głosów, ile chce.
Np. ja napiszę Stuck In a Moment x 5, a zliczający podliczy, żebym nie musiał się męczyć z zakładaniem kolejnych kont.

A jak pisałem, że udział w survivorze od 100 albo 200 postów, to mówiłem całkiem serio.

#424 marcin93

marcin93

Użytkownik

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 27 sierpnia 2010 - 00:14

New York
...a oto mój fejs, flykr i elitarny lans.efę!

#425 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 Postów

Napisano 27 sierpnia 2010 - 00:40

Oczywiście, przecież to nie pierwszy survivor, w którym trzeba coś sprytnie poprawić.

Mogę nawet pójść dalej i poprosić, żeby wszystkie takie Cipki od razu wywalano. W przeciwnym razie możemy sobie od razu wprowadzić zasadę, że każdy ma tyle głosów, ile chce.
Np. ja napiszę Stuck In a Moment x 5, a zliczający podliczy, żebym nie musiał się męczyć z zakładaniem kolejnych kont.

A jak pisałem, że udział w survivorze od 100 albo 200 postów, to mówiłem całkiem serio.

Nie wiem nie śledzę tego wątku od dłuższego czasu, nie wiem co tu sie dzieje i kto wywinął jakiś numer. Nikt mnie też nie nakłaniał do agitacji w konkretnej sprawie. Chcę głosować to głosuję, nie to nie. Razi tylko twój wulgarny sposób wypowiedzi. I jak się kogoś nie zna albo samemu jest się anonimowym to nie upoważnia Cię to do braku kultury. Jak się ma takiego idola (jak Bono) to warto się czasami od Niego nauczyć się dyplomacji ;)
"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#426 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 Postów

Napisano 27 sierpnia 2010 - 01:08

Bo ten głos oddany po czasie wcale nie został oddany przez osobę zarejestrowaną na forum tylko w celu surwajworowym, która nie zna tych piosenek ;]

(...)

Ogólnie to

wiadomo no.

bo wszyscy tutaj wiemy co jest grane, jak jest grane i przez kogo (...)

No to CO JEST GRANE w takim razie? Były 2 głosy (na obie piosenki), które mógłbym uznać wg własnej woli, a nie uznałem obu. Staram się przeciwdziałać przekrętom jak tylko mogę. Nie promuję żadnej z piosenek, ale nie mogę dopuścić do tego żeby głosowanie zamieniło się w farsę, a tak jest gdy ktoś rejestruje się tylko po to żeby zagłosować, i to kilka minut przed końcem rundy. Gdzie leży ta granica (co np. jeśli ktoś byłby na forum od tygodnia itp.)? Chyba m.in. od tego jest osoba prowadząca survivor żeby rozstrzygać takie kwestie. Może Ci się to nie podobać, ale aż takiej demokracji tu nie ma. :P

Nad słusznością uznania głosu osoby która jest wprawdzie na forum od kilku miesięcy, ale odzywa się tylko w survivorach i tylko w "gorących" głosowaniach, też się zastanawiam, mimo że powinno mi zależeć na tym żeby go uznać (tak?). Dlatego poprosiłem o uzasadnienie. :P W sumie w ogóle takie miało być założenie że uzasadniamy, no ale wiadomo że nie jest to do końca możliwe.

To jest tylko pozornie dobry pomysł. Myślę że survivor jest dobrą okazją do tego żeby osoby które np. czytają forum a niewiele piszą, zaczęły się jakoś odzywać, a może niekoniecznie mają od razu coś do powiedzenia w innym temacie. ;) Owszem, jakaś selekcja by się przydała, ale w zasadzie trudno postawić jakiekolwiek warunki poza tym że każdy powinien znać wszystkie piosenki z płyty. Jeśli zna - nic nam do tego na co głosuje. W końcu chcemy żeby wynik jak najlepiej odzwierciedlał gust fanów, nie?

A jak ktoś będzie chciał zrobić przekręt to i tak zrobi.

#427 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 27 sierpnia 2010 - 01:25

Nie wiem nie śledzę tego wątku od dłuższego czasu, nie wiem co tu sie dzieje i kto wywinął jakiś numer. Nikt mnie też nie nakłaniał do agitacji w konkretnej sprawie. Chcę głosować to głosuję, nie to nie. Razi tylko twój wulgarny sposób wypowiedzi. I jak się kogoś nie zna albo samemu jest się anonimowym to nie upoważnia Cię to do braku kultury. Jak się ma takiego idola (jak Bono) to warto się czasami od Niego nauczyć się dyplomacji ;)

Co ja mogę, że na początku przeczytałem "Cipek"? :rolleyes: Potem oczywiście zwrócono mi uwagę, że "Ciapek", a nie "Cipek", ale "cipka" nie wydaje mi się jakimś językowym okrucieństwem, dlatego postanowiłem nie rezygnować z tego jajcarskiego (hi hi) określenia.
Poza tym, najprawdopodobniej jest to alter ego któregoś z forumowiczów lub którejś z forumowiczek, używane tylko w celu psucia zabawy innym użytkownikom. Z tego właśnie powodu nie czuję w pełni, że wymieniam uwagi z człowiekiem z krwi i kości. Nie wiem również w jaki przedziwny sposób może wspomnianemu spryciarzowi / wspomnianej spryciarce sprawiać przyjemność takie małe oszukiwanko i muszę powiedzieć, że mnie to irytuje. Rozumiem, że to zabawa, ale niech już będzie uczciwie.

To jest tylko pozornie dobry pomysł. Myślę że survivor jest dobrą okazją do tego żeby osoby które np. czytają forum a niewiele piszą, zaczęły się jakoś odzywać, a może niekoniecznie mają od razu coś do powiedzenia w innym temacie.

Ale takich tematów jest mnóstwo: ulubione & nieulubione piosenki, ulubione & nieulubione płyty, teledyski itp. itd. Ostatnio jest nawet druga edycja U2 w skali 1-10 i paru może nie nowych, ale świeżych użytkowników wstawiło listy. Wszystko da się zrobić, a jakiś dolny limit, choćby minimalny, wyeliminowałby z konkurencji żywe boty.

#428 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 27 sierpnia 2010 - 02:27

I
Survivor How to Dismantle an Atomic Bomb. Ciapek przyłącza się do zabawy przy stanie:
Miracle Drug 20 - 15 Sometimes You Can't Make It on Your Own,
oddaje głos na Sometimes You Can't Make It on Your Own.

II
Survivor The Joshua Tree. Ciapek przyłącza się do zabawy przy stanie:
Exit 8 - 7 One Tree Hill,
oddaje głos na One Tree Hill.

III
Survivor War. Ciapek przyłacza się do zabawy przy stanie:
Surrender 12 - 10 New Year's Day,
oddaje głos na New Year's Day.

IV
Survivor All That You Can't Leave Behind. Ciapek przyłacza się do zabawy przy stanie:
Stuck In a Moment 23 - 22 New York,
oddaje głos na New York.

W tabeli znajdują się nicki osób, które w tych czterech wyrównanych rundach głosowały tak, jak Ciapek:

Posted Image

Super Owłos, naprawdę ekstra.

#429 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 27 sierpnia 2010 - 05:43

New York

#430 matt

matt

Użytkownik

• Members
  • 996 Postów

Napisano 27 sierpnia 2010 - 06:49

New York

#431 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 27 sierpnia 2010 - 07:11

Stuck In a Moment

1. Jak dla mnie przedstawione wyżej dowody poszlakowe są wystarczające do dożywotniej dyskwalifikacji z zabawy.

2. Skoro był remis, powinny odpaść obie piosenki.

#432 waz

waz

"Simona..." ;)

• Members
  • 1 324 Postów

Napisano 27 sierpnia 2010 - 07:49

Uważam tak samo jak Daniel, skoro po dogrywce nadal był remis obie out.
Ale mimo, że jest inaczej nadal: New York

#433 kkingstoun

kkingstoun

Użytkownik

• Members
  • 625 Postów

Napisano 27 sierpnia 2010 - 07:53

Stuck In a Surwiwalowy Moment

#434 Doty

Doty

Użytkownik

• Members
  • 868 Postów

Napisano 27 sierpnia 2010 - 08:03

New York

#435 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 27 sierpnia 2010 - 08:53

Stuck In a Moment

#436 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 27 sierpnia 2010 - 08:55

Aby wyeliminować tego typu sytuacje proponuję wprowadzić od kolejnych survivorów limit głosowania od xxx postów. Trochę to idiotyczne, bo przecież w zabawie nagród do zdobycia nie ma (tym bardziej się dziwię) ale skoro dochodzi do takich sytuacji to nie ma innego wyjścia.

Z drugiej strony szkoda, bo uniemożliwi to uczestnictwo w zabawie nowym, prawdziwym użytkownikom.

#437 zooshe

zooshe

Użytkownik

• Members
  • 768 Postów

Napisano 27 sierpnia 2010 - 08:56

New York
"Basista umiera i idzie prosto do rock and rollowego nieba, u którego bram wita go Archanioł Gabriel. Tuż za nim widać w ożywionej rozmowie Jimiego Hendrixa, Johna Lennona, Elvisa Presleya, Janis Joplin i Keitha Moona.
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."

#438 Szczotecz-kal

Szczotecz-kal

FlowerPower

• Moderatorzy
  • 2 544 Postów

Napisano 27 sierpnia 2010 - 09:35

Ja nie mogę. Ludzie ogarnijcie się, to jest tylko zabawa!
Myślę, że namawianie stałego użytkownika na forum jest ostatnim wałkiem, który mieści się w granicach rozsądku. Nauczmy się przegrywać. Zwłaszcza, że nie gramy tutaj o Bóg wie jakie nagrody.

Ładna tabelka Witas, ale widzę, że gdyby nie Owłos, byłbym głównym podejrzanym, razem z zooshe. W sumie to trochę dziwne, bo my z Owłosem zgadzamy się w tylu survivorach, że moglibyśmy to na palcach jednej ręki policzyć. Owłos, jeśli to na prawdę twoje konto, to wyluzuj i baw się z nami fair. Rodia, ty też daj na wstrzymanie ;) Po przegranej Exit vs. OTH też mi było żal zwłaszcza, że kilka chwil wcześniej acr przyjął już do wiadomości, że będzie remis (na czacie padły takie słowa). A tutaj dupa. No ale mówi się trudno, wygrali bez zakładania kont i trzeba im pogratulować i myśleć, jak awansować ten kawałek w 3 edycji ;)

Patrzcie, że przy tamtej sytuacji, to już było odpadnięcie Exit, a tutaj mamy nadal oba kawałki w grze. Możecie namawiać całe u2forums, żeby głosowali. Ciapek, jeśli jesteś na prawdę Ciapkiem, a nie Owłosem, tudzież kimś innym z forum, to nie pisz tylko w samym survivorze, prosimy ;)

Peace on u2forums ;)

#439 Derton

Derton

Użytkownik

• Members
  • 101 Postów

Napisano 27 sierpnia 2010 - 09:48

New York

#440 user420

user420

Użytkownik

• Members