Skocz do zawartości

Zdjęcie

Survivor Albumowy - All That You Can't Leave Behind (edycja 2)

• Please log in to reply
662 replies to this topic

#201 kkingstoun

kkingstoun

Użytkownik

• Members
  • 625 Postów

Napisano 14 sierpnia 2010 - 22:48

Stuck In A Moment You Can't Get Out Of

#202 WioliX

WioliX

Użytkownik

• Members
  • 25 Postów

Napisano 14 sierpnia 2010 - 22:52

#203 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 14 sierpnia 2010 - 23:43

#204 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 14 sierpnia 2010 - 23:46

New York

#205 mayday

mayday

Użytkownik

• Members
  • 358 Postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 08:59

Wróciłem i głosuję nie na "When i look", ale na

Wild Honey

#206 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 09:25

Wild Honey

#207 Kłapouchy

Kłapouchy

Iga

• Members
  • 1 763 Postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 10:33

Wild Honey

last blog fb

#208 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 Postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 11:01

chyba jeszczez w tej rundzie nie głosowałam
więc:

STUCK

#209 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 11:25

Właśnie tak zagrali na Elevation Tour, bo na drugiej gitarze był jeszcze Daniel Lanois. Zresztą dawałem już linka wcześniej, ale najwyraźniej, żeby Wild Honey wybronić w tej rundzie muszę zapodać raz drugi:

No i się głosy na Wild Honey posypały. :P

A o do wykonania Live, no to jednak nie takie akustyczne, bo Lanois dogrywa swoje. ;)

Ale jakby Bono złapał za jedną z gitar, Edek drugą, dodać perkusję i bas i daliby radę.

#210 Olka88

Olka88

Użytkownik

• Members
  • 640 Postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 12:13

Wild Honey

#211 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 12:55

lista osobista:

1. When I Look At The World 10/10
2. In A Little While 9/10
3. Kite 9/10
4. Peace On Earth 8/10
5. New York 8/10
6. Walk On 8/10
7. Stuck In A Moment 8/10
8. Wild Honey 7/10
9. Grace 7/10
10. Beautiful Day 4/10
11. Elevation 3/10

Chociaż BDay mogłoby mieć punkcik więcej, w sumie, za ładne spięcie electro-POPu ;) z gitarowym brzmieniem klasycznego explorera i celnym wprowadzeniem w nową dekadę w zupełnie nowy jak na U2 sposób z tekstem ewokującym wszystko co napiszą przez następne parę lat. Hm, macie tu argument dlaczego nie mam racji wywalając ten kawałek. To teraz proponuję nową zabawę - powiedzcie mi, dlaczego nie powinno wypaść Wild Honey, a i tak na nie głosujecie bez sensu :P

#212 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 Postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 13:13

Beautiful Day

... :P

#213 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 Postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 14:37

Chociaż BDay mogłoby mieć punkcik więcej, w sumie, za ładne spięcie electro-POPu ;) z gitarowym brzmieniem klasycznego explorera i celnym wprowadzeniem w nową dekadę w zupełnie nowy jak na U2 sposób z tekstem ewokującym wszystko co napiszą przez następne parę lat.

Teraz będę bronił B-day. Pomyślałem sobie, że ten singiel naprawdę im się udał, był najlepszą rzeczą jaką sobie mogli wtedy wymarzyć. Właśnie to nowe brzmienie łączące delikatną elektronikę z wspaniałą gitarą Edża, niesamowity przebój - 3 Grammy podobno(wiem, wiem,sorry, ale sami chłopacy zawsze niestety podkreślają ile to dla nich znaczy) i najlepszy ich chyba teledysk (WITS to inna kategoria). Ech, te epickie ujęcia lotniska, niesamowita ilość jakiegoś uroku w scenkach Bonia wśród ludzi (kradzież jabłka ładnej pani - bezcenne), niesamowite ujęcia z samolotami, kapitalny motyw z "odbijaniem" kamery po mostku, Edżu wijący się z Gibsonem i oczywiście eksponowanie krocza skórzanych spodni przed kamerą :P Poza tym, to kapitalny utwór jest moc, prawdziwa energia, esencja świetnego angielskiego słowa "joyful", wzorcowa produkcja, nawet sam M. Stripe powiedział "I love that song. I wish I'd written it. It makes me dance." :rolleyes:
http://sit-and-wonder.blogspot.com/

#214 WeMan

WeMan

Użytkownik

• Members
  • 18 Postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 16:17

Wild Honey

#215 Greg

Greg

Użytkownik

• Members
  • 402 Postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 16:49

MÓJ GŁOS LECI NA WILD HONEY !
Achtung Baby Master

#216 Stalker

Stalker

Użytkownik

• Members
  • 383 Postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 19:35

Wild Honey

#217 Rodia

Rodia

Użytkownik

• Members
  • 1 869 Postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 19:48

Ale jakby Bono złapał za jedną z gitar, Edek drugą, dodać perkusję i bas i daliby radę.

Bono niech lepiej za żadną gitarę już nie łapie :P

Co wy macie do tego Wild Honey, może mi ktoś powiedzieć?????????????????????????????? U2 rzadko robi tak bezpretensjonalnie radosne i niewinne piosenki jak ta. Jestem w stanie doskonale zrozumieć co niektórych wkurza w Peace on Earth, ale Wild Honey??????????????? In the days when we were swinging from the trees I was a monkey stealing honey from the swarm of bees!! To jest takie radosne i niewinne no. To już In A Little While jest bardziej pretensjonalne. W Wild Honey o nic specjalnego nie chodzi, żadne wielkie przesłania ani nic to jest po prostu DOBRA PIOSENKA. Czemu tego nie widzicie? :P
Ktoś wcześniej napisał, że Beatlesi chcieliby napisać coś takiego - no święta racja!! Chcieliby!

#218 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 19:55

Jezusieńku i matkie boskie rydzykowskie! No co to się dzieje to ja nie wiem, ale się zgadzamy słowo w słowo z Rodią z tym Wild Honey! Jeszcze by dopisać można jaką to sztuką jest napisanie tak dobrej, prostej piosenki (bo w kategorii "po prostu dobrych, fajnych piosenek" to jest mistrzowstwo!), takiej melodii ucho łechczącej a przy tym wcale nie 'naiwnej' muzycznie, jakie brawurowe przejścia zaserwowali unikając wpadnięcia w schemat, w banał, też jaką produkcją - trudną, pół-akustyczny niby kawałek tak dobrze wpisać w feeling arcydopieszczonego studyjnie albumu - się wykazali, jaki to płynie płynnie i jak się tego słucha w najróżniejszych sytuacjach, można by pisać i pisać, no ale.. na razie pozostaję pod wrażeniem tej zgody, oczywiście budującej.

Ale z tym Bono i gitarą - ej, nieprawda, skumaj Kite, Walk On z ET, Last Night On Earth i Stairing At The Sun z PopMartu, skumaj Boniowe mini-solówki w One na ET, ostatnio w Hannoverze też, w All I Want Is You na VT Buenos Aires... czasem jak chce to potrafi ;)

#219 Rodia

Rodia

Użytkownik

• Members
  • 1 869 Postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 20:04

No jasne, tylko szkoda, że chce mu się tak rzadko :P Bono czasem potrafi świetnie wzbogacić brzmienie piosenki (chyba najbardziej z tych wymienionych przez Ciebie na Staring z Popmartu), ale jebie też na tyle często, że jego gitarowe przygody bardziej kojarzą mi się z czymś takim :P

#220 Szczotecz-kal

Szczotecz-kal

FlowerPower

• Moderatorzy
  • 2 544 Postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 21:38

Ale tu sieczka. A ja jeszcze 3 dni out. Ale powiem wam, że kiszka. Najpierw Peace On Earth, teraz Wild Honey... Zaczynam się bać co dalej poleci.

Beautiful Day

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych