Skocz do zawartości

Zdjęcie

Survivor Albumowy - The Joshua Tree (edycja 2)

• Please log in to reply
519 replies to this topic

#361 Rodia

Rodia

Użytkownik

• Members
  • 1 869 Postów

Napisano 13 maja 2010 - 23:22

No właśnie. Zrobimy to inaczej - bo nie chcę tu wyjść na jakiegoś oszusta co każe robić dogrywkę jak nikt tej dogrywki nie chce. Niech każdy głosujący (w miarę możności) napisze tu co sądzi o tej sytuacji. Bez względu na to jaki utwór lubi/nie lubi, bez nerwów i na spokojnie.
Moje stanowisko znacie - 23.59 post Agatki, tak. Tylko, że ja w tej minucie rundę zakończyłem - wiadomym pogrubionym postem. Post Agatki jest już po owym poście. I to jest dowód, dla mnie przynajmniej.
Co sądzicie? :)

#362 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 13 maja 2010 - 23:23

blelele hehehhe
A skąd ci wszyscy fani Running to Stand Still, no niepojęte!

Czasem tak jest, gdzie dwóch się bije, Running to Stand Still korzysta... :rolleyes:

#363 Loony

Loony

dziecko

• Members
  • 867 Postów

Napisano 13 maja 2010 - 23:24

No właśnie. Zrobimy to inaczej - bo nie chcę tu wyjść na jakiegoś oszusta co każe robić dogrywkę jak nikt tej dogrywki nie chce. Niech każdy głosujący (w miarę możności) napisze tu co sądzi o tej sytuacji. Bez względu na to jaki utwór lubi/nie lubi, bez nerwów i na spokojnie.
Moje stanowisko znacie - 23.59 post Agatki, tak. Tylko, że ja w tej minucie rundę zakończyłem - wiadomym pogrubionym postem. Post Agatki jest już po owym poście. I to jest dowód, dla mnie przynajmniej.

Ja sądzę, że Twój post z "kur*ą" powinien być usunięty ponieważ zawiera wulgaryzmy.
Pozdrawiam! :*

#364 Szczotecz-kal

Szczotecz-kal

FlowerPower

• Moderatorzy
  • 2 544 Postów

Napisano 13 maja 2010 - 23:24

Jeśli o mnie chodzi, to time is time, no i chyba powinien być ten głos zaliczony. Niestety... Szkoda, bo dogrywka szykowała się bardzo ciekawie.

Sorry Rodia ;)

A w wyniku 15 do 15(16) zjadło Ci gdzieś 2 głosy ;)

#365 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 13 maja 2010 - 23:27

Otóż, 15:16(15 dla upartych) jest prawidłowym wynikiem. Przeliczone chyba kilka razy już.

#366 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 13 maja 2010 - 23:27

Głos oddany w 59 minucie 23 godziny w czwartek - czyli zaliczony

Nie napisałeś 00 sekund więc można tylko liczyć z dokładnością do minut i tyle :rolleyes:

#367 Rodia

Rodia

Użytkownik

• Members
  • 1 869 Postów

Napisano 13 maja 2010 - 23:30

Tak, 15:15(16), mój błąd - to z tych nerwów :)
No, dawajcie, jeszcze jakieś głosy proszę. Prowadzący rozważa ;]

#368 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 13 maja 2010 - 23:30

Nie napisałeś 00 sekund więc można tylko liczyć z dokładnością do minut i tyle :rolleyes:

otóż. jak weekend trwa do niedzieli, to nie znaczy, że w sobotę o 23:59.59.9999... albo w niedzielę o 0.00.00.000... się kończy. niedziela się wlicza, tak samo 59 minuta ostatniej godziny rundy. no niestety.

#369 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 13 maja 2010 - 23:37

Pisałeś "koniec rundy o godz. 23:59" czy coś w tym stylu. I tu haczyk - ktoś może powiedzieć, że "głosowanie do 23:59" znaczy tyle samo, co "głosowanie do 23:59:00".
W moim jednak przekonaniu godzina, np., 23:59:40 jest wciąż godziną 23:59, bo nijak nie da się jej nazwać godziną 00:00.
Poza tym, nowy dzień zaczyna się godziną 00:00:00,(0)1, godzina punkt 24:00:00 (czy też 00:00:00) jest wszak idealnym i jedynym słusznym, możliwym do określenia końcem doby. Doba ma przecież 24 godziny, a nie 23 godziny i 59 minut.
Biorąc pod uwagę powyższe, należy sądzić, że "głosowanie do 23:59" oznacza głosowanie do końca dnia, w tym wypadku do końca 13. maja, a zapis "23:59" nie oznacza nic prócz tego, że sformułowania "godzina 24:00" używa się mniej chętnie, niż "godzina 00:00". Gdyby chcieć zakończyć głosowanie o północy, trzeba by było więc napisać "koniec o 24:00", ale że częściej używa się "00:00", należało użyć "23:59", a nie "00:00". Ktoś mógłby się przecież przyczepić, czy chodzi o "00:00" na (chociaż to nie do końca prawda) początku, czy końcu doby oznaczonej jako 13. maja (nie "maj").
Reasumując: uważam, że głos oddany w przedziale czasowym (23:59:00,24/00:00:00> należy uznać i podliczyć.

#370 marcin93

marcin93

Użytkownik

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 13 maja 2010 - 23:43

Jakby nie patrzeć raz tutaj już głosy po czasie zaliczyłeś, na początku.
A poza tym, to pod słowami witasa mogę się podpisać w 100%!
...a oto mój fejs, flykr i elitarny lans.efę!

#371 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 13 maja 2010 - 23:48

Bardzo ładnie Witas, dokładnie rozwinąłeś to co miałem na myśli, popieram także. ;)

#372 Rodia

Rodia

Użytkownik

• Members
  • 1 869 Postów

Napisano 13 maja 2010 - 23:50

Dobra. Krótka konsultacja z Roopą, posłuchanie ludu i już wiadomo co trzeba robić. Tamten post o dogrywce wykasowany i oto jaka jest ostateczna i finalna wersja tej rundy:

Exit - 16
One Tree Hill - 15
Running To Stand Still - 3
With Or Without You - 3
Where The Streets Have No Name - 2

Post Loony policzony, zgodnie z waszą wolą bo i wy tu jesteście najważniejsi :) Czyli normalnie idziemy z następną rundą. Z uwagi na sytuację wiadomą niech rozpocznie się za 12 minut, o 1.00 14 maja i zakończy o 1.00 w niedzielę 16 maja. Dziękuję za uwagę i gratuluję uporu :) Agatka może się czuć dumna i ważna - chyba pierwszy raz w swoim życiu :)

Jakby nie patrzeć raz tutaj już głosy po czasie zaliczyłeś, na początku.

Ale to nie miało wtedy żadnego znaczenia bo te głosy nic nie zmieniały. Post Loony był decydujący - i stąd taki sajgon :)

Dla przypomnienia, piosenki, które zostały:
- Where The Streets Have No Name
- With Or Without You
- Running To Stand Still
- One Tree Hill

Samo przebywanie tej ostatniej piosenki w tym towarzystwie uważam za obrazę tej płyty, ale ok.
Aha, jeszcze jedno. Proponuję zluzować - bez takich nerwów, bez stronnictw/dealów, oczekiwania na to jaka jest sytuacja, tylko po prostu dobrze się bawić - bo ostatnia runda była dla mnie przeginką.
Choć mi osobiście od tej chwili ten survivor już zwisa więc nie wnikam już w to kto, co, jak i z kim.

#373 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 14 maja 2010 - 05:49

Running To Stand Still
Dołączona grafika

#374 Melon

Melon

Użytkownik

• Members
  • 715 Postów

Napisano 14 maja 2010 - 06:28

One Tree Hill
"Życie należy przeżyć tak aby nie wstydzić się lat przeżytych bez celu!"

#375 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 14 maja 2010 - 07:22

one tree hill

Ta, jeszcze wciągnijcie to ustrojstwo na podium. Trzeba zmajstrować jakiś 20-25 osobowy sojusz pro-So Cruel, żeby się odegrać. Już mi brakuje słów, by opisać co się tutaj dzieje.
"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#376 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 Postów

Napisano 14 maja 2010 - 07:52

Where The Streets Have No Name

... :P

#377 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 Postów

Napisano 14 maja 2010 - 08:02

WOWY

#378 zooshe

zooshe

Użytkownik

• Members
  • 768 Postów

Napisano 14 maja 2010 - 09:47

One Tree Hill
"Basista umiera i idzie prosto do rock and rollowego nieba, u którego bram wita go Archanioł Gabriel. Tuż za nim widać w ożywionej rozmowie Jimiego Hendrixa, Johna Lennona, Elvisa Presleya, Janis Joplin i Keitha Moona.
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."

#379 kkingstoun

kkingstoun

Użytkownik

• Members
  • 625 Postów

Napisano 14 maja 2010 - 10:13

Running To the kurde Stand Still

#380 Fly

Fly

Użytkownik

• Members
  • 117 Postów