Skocz do zawartości

Zdjęcie

Survivor 3 - How To Dismantle An Atomic Bomb

• Please log in to reply
550 replies to this topic

#101 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 29 marca 2007 - 10:20

A Man And A Woman - większego gówna w dorobku U2 ze świecą szukać:)

No dobra, to może niech ktoś rzuci jakieś powody, dla których tak nie cierpicie tej pięknej piosenki.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#102 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 29 marca 2007 - 10:25

Original Of The Species

#103 Janick

Janick

Użytkownik

• Members
  • 7 Postów

Napisano 29 marca 2007 - 11:21

Crumbs From Your Table

#104 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 29 marca 2007 - 12:57

Ponieważ niestety wypadło ABOY, trzeba je pomścić ;) Czyli konsekwentnie

A Man and Woman

#105 eveglider

eveglider

she travels outside of karma

• Moderatorzy
  • 930 Postów

Napisano 29 marca 2007 - 13:03

Vertigo - wersja albumowa tak nie porywa jak live..

wszystko co genialne jest proste
heartland
szukam sponsora do wystrzelenia mnie w kosmos!..

#106 grusia

grusia

Użyszkodnik.

• Members
  • 2 254 Postów

Napisano 29 marca 2007 - 13:43

Johnny, dobre pytanie.
Chociaż zbyt dosadnymi określeniami Fledge'a ["gówno"] bym się nie przejmowała.

#107 Guest_MacPhisto18_*

Guest_MacPhisto18_*
  • Guests

Napisano 29 marca 2007 - 13:50

No dobra, to może niech ktoś rzuci jakieś powody, dla których tak nie cierpicie tej pięknej piosenki.

Nie lubie jej z tych samych powodów co ty ABOY. Tobie sie podoba refren mi nie, ty uważasz że super a ja uważam że jest do dupy. I obaj mamy racje bo każdy ma swoje zdanie i nie należy go zmieniać pod wpływem innych. Smutne,ale prawdziwe.

#108 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 29 marca 2007 - 13:51

Johnny, dobre pytanie.
Chociaż zbyt dosadnymi określeniami Fledge'a ["gówno"] bym się nie przejmowała.

Się nie przejmuję, po prostu czekam na jakieś argumenty. ABOY przynajmniej wzbudził jakąś dyskusję, uzasadnienia itd. a w przypadku A Man And A Woman znajduję tylko " najgorszy kawałek od xxx ", " nie znoszę tego ", " gówno ", tak jakby wszyscy byli zgodni że to gówno, i nie potrzebowali żadnych uzasadnień. A ja właśnie zgodny nie jestem, i potrzebuję - dla mnie ta piosenka jest świetna, taka trochę w klimacie " gypsy " ( choć założenie, o ile wiem, było inne - Marvin Gaye, i pewne echa jego twórczości też tam słychać ), ma znakomity refren, a The Edge wykonuje w niej naprawdę wspaniałą robotę wokalną.. no i fragment, kiedy zostaje sama sekcja rytmiczna wprowadza dość niesamowity klimat. Zdecydowanie nieprzeciętny utwór.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#109 felis_immanis

felis_immanis

Odkrywca Wszechświata

• Members
  • 814 Postów

Napisano 29 marca 2007 - 13:55

Zgadzam sie z Jasiem, ten utwór należy u mnie do Fantastycznej Czwórki na tym albumie :)

Moi sąsiedzi z góry zalali moich sąsiadów z dołu. A mnie wszyscy ignorują..

Dołączona grafika

#110 agrace

agrace

Użytkownik

• Members
  • 682 Postów

Napisano 29 marca 2007 - 14:00

Zgadzam sie z Jasiem, ten utwór należy u mnie do Fantastycznej Czwórki na tym albumie :)

Nie tylko u Ciebie... :) Jest nas więcej... :)

#111 Guest_MacPhisto18_*

Guest_MacPhisto18_*
  • Guests

Napisano 29 marca 2007 - 14:01

No widzisz a dla mnie tego kawałka mogłoby wogule nie być, a w jego miejsce dać Fast Cars i byłoby idealnie. Dla mnie ABOY powinno być w pierwszej piątce i już :D

#112 grusia

grusia

Użyszkodnik.

• Members
  • 2 254 Postów

Napisano 29 marca 2007 - 14:17

Ale nie czytasz ze zrozumieniem. ARGUMENTY...

#113 Guest_MacPhisto18_*

Guest_MacPhisto18_*
  • Guests

Napisano 29 marca 2007 - 14:33

Ale nie czytasz ze zrozumieniem. ARGUMENTY...

No ok dla ciebie argumentem jest np. refren jest do niczego ponieważ nie ma tam żadnego przesłania. Ale dla mnie to jest nieistotne czy w refrenie jest przesłanie czy nie. Mówicie że w ABOY jest słaby bo The Edge źle gra. Tylko że ja w tym momencie nie będe patrzył na to czy dobrze gra czy nie ale na treśc i tez do niczego nie dojdziemy. Dla mnie to są dwie zupełnie inne piosenki. I to chyba ty nie czytasz ze zrozumieniem, bo napisałem wyraźnie żę nie podoba mi sie z tych samych powodów co Johnny99 ABOY. Dla mnie w A Man And A Women jest bezsensowny refren, The Edga gra źle, Bono źle śpiewa, Adama nie słychać, Larry trzyma źle pałeczki itp. Wiem żę troche pogmatwałem ale tak myśle i zdania nie zmienie :D

#114 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 29 marca 2007 - 14:39

Dla mnie w A Man And A Women jest bezsensowny refren, The Edga gra źle, Bono źle śpiewa, Adama nie słychać, Larry trzyma źle pałeczki itp. Wiem żę troche pogmatwałem ale tak myśle i zdania nie zmienie :D

Jednak przy ABOY zdania były odrobinę sensowniejsze. A Adama najmniej słychać zapewne w tym wyciszeniu, o którym wspominałem :D
And die behind the wheel

Tak uważam.

#115 Lookost

Lookost

Użytkownik

• Members
  • 155 Postów

Napisano 29 marca 2007 - 15:09

A Man And A Woman - większego gówna w dorobku U2 ze świecą szukać:)

Trochę przesada... Chociaż sam głosuje na A Man And A Woman nie nazwę tej piosenki tak...

#116 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 29 marca 2007 - 17:56

ABOY u mnie ratuje chyba tylko Edge, nikt nie napisał że źle tam gra, przeciwnie.

Co do A Man And A Woman, nie rozumiem Johnny tylko, co Ty tam genialnego widzisz w refrenie, bo on moim zdaniem raczej trochę obciachowy jest, a nie genialny. Te rymy powalają, sory :] Do tego kawałek maksymalnie przewidywalny i ma naprawdę cienki tekst.

Mimo to go lubię (zanotujmy to jako przykład, że u mnie wcale 'najlepszy' nie równa się 'ulubiony' i że to rozgraniczam, bo zapomnę, a to dobry przykład jest :D ) i dlatego ponownie Miracle Drug:)

#117 Fledge

Fledge

Admin

• Members
  • 1 019 Postów

Napisano 29 marca 2007 - 21:03

Strasznie banalna gitara prowadzaca, głupawy tekst, zawodzący Bono. Refren tak ckliwy ze az pale sie ze wstydu kiedy tego słucham. W sumie twór gorszy niz NRD'owskie wyroby czekoladopodobne...
A jak już sie czepiam to wskaże jeszcze na idiotyczny tytuł - A Man And A Woman - wiocha na maksa...brrrrr.

A najgorszy jest fragment:

"In the mysterious distance
Between a man and a woman"

...szczególnie druga linijka.
U2

#118 Sara

Sara

hermit

• Members
  • 1 856 Postów

Napisano 29 marca 2007 - 22:10

Poczekaj, aż sam tego doświadczysz :P! Zrozumiesz, phi :P.

Nie, a tak poważnie, dla mnie piosenka genialna, ale jak kto woli. Nie widzę podawania argumentów na "tak", bądź na "nie", bo to się słyszy albo nie;).
"Long hair is an unpardonable offense which should be punishable by death."

#119 felis_immanis

felis_immanis

Odkrywca Wszechświata

• Members
  • 814 Postów

Napisano 29 marca 2007 - 22:17

Ja ma racje, o tym czy cos lubimy czy nie decyduja subiektywne czynniki i zadne argumenty nie będą przekonywujące dla 100% populacji adresatów. być może przedawkowalam sprawozdania z badań labolatoryjnych :unsure:

Moi sąsiedzi z góry zalali moich sąsiadów z dołu. A mnie wszyscy ignorują..

Dołączona grafika

#120 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 29 marca 2007 - 22:43

Poczekaj, aż sam tego doświadczysz :P! Zrozumiesz, phi :P.

Jeśli dobrze rozumiem tekst (a raczej trudno nie zrozumieć ;] ) to już doświadczyłem, zrozumiałem i jakoś zdania nie zmieniam. Ani to odkrywcze, ani oryginalne, takich tekstów były setki, a ten do najlepszych nie należy. Nawet czując się mniej więcej jak bohater tegoż utworu jakoś go nie doznałem, a to już znaczy chyba sporo.

Nie przekreślam całego tekstu, ale momenty typu: "You can run from love, and if it's really love it will find you" (no sory, ale czegoś takiego bym się spodziewał w kawałku jakiejś finalistki idola której teksty pisze Jacek Cygan, a nie w kawałku autora takiego dajmy na to One Tree Hill..) i te rymy w refrenach, są wręcz nieznośne, nie mówcie mi, że nie zwróciliście uwagi.

Takie nachalne wręcz rymy mi też przeszkadzają w Window In The Skies swoją drogą, ja nie wiem co Bono odbiło, ale to nie jest dobry sposób pisania - czy już raczej układania tekstów. Na Joshua Tree, AB, ATYCLB tego nie było i co, źle było? Dobrze było, kurde.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych