Survivor 3 - How To Dismantle An Atomic Bomb
Napisano 04 kwietnia 2007 - 06:25
Małe sprostowanie: I will follow nie był grany na ZOO TV. A jeżeli nawet gdzieś tam go zagrali to na pewno nie można mówić tu o regularności.
Oczywiście masz rację. To nie zmienia faktu, iż poza Zoo TV praktycznie zawsze (ze sporadycznymi wyjątkami) gościło w koncertowej setliście. Żaden inny utwór taką obecnością na koncertach U2 od końca lat 80 nie może się pochwalić.
Nie wiem co ma ilość odegrań kawałka i stopień jego hiciastości do jego jakości, nie mówiąc już konkretnie o I Will Follow.
Do jakości w odczuciu subiektywnym napewno nic. Cciałem jednak sie podeprzeć jakimiś zobiektywizowanymi przesłankami. Popularność danego kawałka (przejawiająca się w jego sukcesie komercyjznym oraz częstotliwością pojawiania sie na koncertach) świadczy jednak o jakiejś tam jakości utworu w odczuciu powszechnym.
Napisano 04 kwietnia 2007 - 07:14
Napisano 04 kwietnia 2007 - 07:32
Napisano 04 kwietnia 2007 - 07:40
Napisano 04 kwietnia 2007 - 07:45
Niech będzie Love and peace
Napisano 04 kwietnia 2007 - 09:00
I Will Follow na Zoo Tv pojawił się 10 razy, w dość dziwnej, półakustycznej wersji ( grali go, zdaje się, na małej scenie ). Zabrzmiało to na pewno ciekawie, choć raczej mało czadowo.
Napisano 04 kwietnia 2007 - 09:22
Przecież wersja koncertowa, te bębny, te emocje, CoeXisT. Coś pięknego.
Wypada setny raz przypomnieć, że nie głosujemy na wersje koncertowe.
Napisano 04 kwietnia 2007 - 10:18
Napisano 04 kwietnia 2007 - 10:41
konsekwentnie love and peace or else
Yahweh
Napisano 04 kwietnia 2007 - 11:32
Moi sąsiedzi z góry zalali moich sąsiadów z dołu. A mnie wszyscy ignorują..
Napisano 04 kwietnia 2007 - 11:55
Napisano 04 kwietnia 2007 - 12:06
let's go to places no one else has been..
Napisano 04 kwietnia 2007 - 12:12
Odpadnięcie Vertigo jako trzeci utwór od końca to po prostu skandal.
Jaki cel ma Survivor? Stworzyć klasyfikacje utworów od najsłabszego do najlepszego, tak?
Jeżeli teraz okazuję się, że Vertigo jest prawie najsłabszym utworem w TYM zestawieniu, to ja już nie chce dalej "maczać w tym palców"
Rozumiem, że jest to subiektywny ranking, ale nawet w całym tym subiektywizmie powinien być zachowany jakiś sens.
A tu już go nie ma!!!
Vertigo nie był moim faworytem, lepsze wg. mnie są "Sometimes ...", "Original of the Species" i może jeszcze coś.
Ale Vertigo powinno być wyżej.
Na heh-u Vertigo było piąte i tu nie mam zastrzeżeń.
Do zobaczenia przy okazji Survivor 4.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 04 kwietnia 2007 - 12:23
Ja już nie będę głosował w tym Survivorze "How To Dismantle An Atomic Bomb"
Odpadnięcie Vertigo jako trzeci utwór od końca to po prostu skandal.
Jaki cel ma Survivor? Stworzyć klasyfikacje utworów od najsłabszego do najlepszego, tak?
Jeżeli teraz okazuję się, że Vertigo jest prawie najsłabszym utworem w TYM zestawieniu, to ja już nie chce dalej "maczać w tym palców"
Rozumiem, że jest to subiektywny ranking, ale nawet w całym tym subiektywizmie powinien być zachowany jakiś sens.
A tu już go nie ma!!!
Nie podchodzisz do tej zabawy zbyt poważnie? Piszesz, że w subiektywizmie ma być zachowany "sens". Ma to być jednak "sens" w Twoim odczuciu? Głosząc to, że Vertigo powinno być wyżej również wyrażasz swoją całkowicie subiektywną opinię. Dla tych którzy nie cenią Vertigo twoja argumentacja będzie również bezsensu. Bo niby dlaczego mieliby nie głosować na Vertigo? Dlatego, że wielkim utworem jest i po prostu nie wypada na niego głosować? Zresztą jeśli Vertigo tej tak nisko to musi jednak coś znaczyć.
Początkowo byłem sceptycznie nastawiony do tej zabawy. Bo niby po co mam stopniować utwory, które wszystkie uwielbiam a albumy traktuje jako pewne całości. Ale to jest zabawa, która nic w praktyce nie znaczy.
Napisano 04 kwietnia 2007 - 12:35
Napisano 04 kwietnia 2007 - 12:59
Napisano 04 kwietnia 2007 - 13:03
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych