DVD / Multicam z Chorzowa '09 / Trailer
Napisano 24 września 2009 - 15:46
Napisano 24 września 2009 - 19:50
jakoś mi się nie chce czytać tego spamu na 3 stronach
Napisano 24 września 2009 - 19:57
Tym stwierdzeniem dołączyłeś się do tego spamuŚwietna robota Panowie
Ale chyba od tego jest ten temat
Ej ale jeśli w trailerze to dźwięk jest z Chorzowskiego koncertu to też bardzo obiecująco
P.S.: Mam nadzieję, że dorzucicie jakieś intro z falą, biegiem pod scenę itd w trakcie space oditty albo kingdom, w stylu intrao U23D. No ale ja nic nie mówię, w pełni ufam kreatywnym twórcom!
Napisano 24 września 2009 - 20:31
Ej ale jeśli w trailerze to dźwięk jest z Chorzowskiego koncertu to też bardzo obiecująco
P.S.: Mam nadzieję, że dorzucicie jakieś intro z falą, biegiem pod scenę itd ...
Właśnie - bo zapomniałem dodać - dźwięk jest jeszcze lepszy niż pierwotnie w bootlegu - gratulacje...
Również mam wielką nadzieję na pokazanie chorzowsko-meksykańskiej fali
Napisano 25 września 2009 - 18:00
To ujecie Larry'ego tez od nas, z Chorzowa?
...jeszcze Milky Way z "dołu" zwyczajnie wzruszające, wspaniale pokazuje ze tego wieczora byliśmy ONE, nie liczył się efekt w postaci światełek, ale to ze zrobiliśmy to razem. Dziękuje
Napisano 26 września 2009 - 14:51
Aktualnie wciąż kolekcjonuję nagrania, mówiąc szczerze i nieskromnie trailer zrobiłem głównie dlatego aby przyciągnąć osoby, które po stwierdzeniu, że jest całkiem konkrety dojdą do wniosku, że warto podzielić się tym co mają. I tak też się stało!
Dostałem nowy bootleg audio, dostałem kilka nagrań, aczkolwiek to wciąż za mało. Także z wielką nadzieją oczekuję, że nastąpi jakiś boom ;-)
Stety lub niestety moja rola podczas montowania samego koncertu już taka istotna nie będzie. Mogę ustabilizować nagrania, poprawić nieco ich jakość no i oczywiście pododawać parę efektów, ale cudów też nie zdziałam. Dlatego reklamujcie to jak możecie, może dotrzecie do osób, które posiadają materiały.
Na pewno wszystko zmierza w dobrym kierunku, ale trzeba uzbroić się w cierpliwość. Kilka dni temu odezwała się do mnie osoba z USA z nagraniami, także wszystko jest możliwe!
PS: Zabawne jest to jak wielki muzyka ma wpływ na życie. Po ukazaniu sie trailera odezwały się do mnie osoby z agencji reklamowej i zaproponowały współpracę, a gdyby nie U2 to pewnie nawet bym się tym nie zajął
EDIT: Dla chętnych do ściągnięcia TRAILER.
Użytkownik conr4d edytował ten post 26 września 2009 - 16:02
Napisano 26 września 2009 - 16:54
To moim zdaniem zapewnia, że Multicam, podobnie jak 4 lata temu za sprawą pracy Bartka, będzie autentyczny i naładowany emocjami.
Chwała Wam za zaangażowanie, poświęcony czas i przede wszystkim Wasze emocje - moje wielkie podziękowania!
Teraz troszkę merytorycznie:
Moim celem jest stworzenie nieco innego bootlegu, niezawierającego jedynie poskładanych ujęć. Jednym pewnie koncepcja się spodoba, drugim nie, ale wszystkim niedogodzę.
Koncepcja interesująca, ale bardzo trudna do wykonania.
Parokrotnie obejrzałem i wsłuchałem się w "trailer" i poza ujęciem najazdu z kosmosu (od którego moim zdnaiem powinien zaczynać się filmik) - całość nie położyła mnie na łopatki.
Ujęcia są poskładane niepłynnie, brak synchronizacji muzyki z obrazem.
Zamysł literacki fajny, ale moim zdaniem graficznie niespójny.
Np po "zjeździe" z kosmosu na początku filmu, możnaby chociażby rozmazać obraz stadionu pełnego świcidełek, które następnie mogłyby przejść w plansze prezentacyjne, które Wam zresztą wyszły super! Wydaje mi się, że Wasz zamysł powienien być przedstawiony jako swego rodzaju "opowieść" obrazem.
Z drobiazgów: jeśli jest np najazd na Edga grającego "coś tam" to drażni mnie bardzo, że nie gra to z podkładem muzycznym (podobnie np z Larrym).
Jeśli taka idea prezentacji członków zespołu została przyjęta to może lepiej byłoby pokazać ich w neutralnych ujęciach i w jednej konwencji graficznej (np prezentacja Bono wygląda jakby ujęcie z zupelnie innego koncertu pochodziło).
Bardzo fajny moment najazdu winietki z nazwiskami i pojawiający sięw tym momencie dźwięk - właśnie o to chodzi!
Oczywiście dużo łatwiej jest gderać niż samemu coś zrobić - od razu zaznaczę, że sam w życiu bym czegoś takiego nie zrobił
Mam nadzieję, że przyjmiecie to jako konstruktywną przyjacielską krytykę!
Sercem jestem z Wami!
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych