DVD Multicam Chorzów 06.08.09
Posted 08 lutego 2011 - 18:54
Koncert Snow Patrol (niestety, tylko jedno nagranie i na razie brakuje mi bootlega audio)
Nagranie z przylotu U2 (problemy z jakością, dostałem tylko przekonwertowaną wersję DVD)
Kopalnia materialow (jako, ze samo nagranie nie bedzie zawierac wszystkiego, wydanie pelne bedzie zawierac jak najwiecej zremasterowanych zrodel).
Planowane wersje:
Wersja PC - Plik video z samym nagraniem
Wersja DVD - 2x DVD
Wersja Bluray - Ze wszystkimi dodatkami...
Jeżeli macie inne propozycje, proszę o kontakt.
+ Okładka odzwierciedla tytuł, więc czerwono musi być ;P
Posted 08 lutego 2011 - 20:01
rozumiem nie pojdziesz ta złą drogą jak ludzie od dvd depeche mode ?
Posted 08 lutego 2011 - 20:46
Można zrobić menu z wyborem koncertu i reszty dodatków ... I wtedy wszyscy by byli szczęśliwi
btw. Ceasar podaj te okładki
#413 Guest_Grinderman_*
Posted 09 lutego 2011 - 12:37
Ktoś tu chyba pomylił pojęcia. Nikt nie mówi, że robienie wersji pudełkowej jest złe. Jeśli chodzi o Blu-ray Depeche Mode to jest to projekt czysto komercyjny. O czym na forum DM wolą głośno nie mówić. A co do DVD jakie stworzył tamtejszy Admin to chwała mu za to ale powtarzanie jego błędów przy sposobie dystrybucji byłoby głupotą. Doskonale rozumiem, że niektórzy na tym forum mają w głębokim poważaniu zdanie taperów, którzy udostępnili nagrania z Chorzowa ale to raczej nie pomaga w uzyskaniu innych źródeł. A przypominam, że jest spora szansa na zdobycie nagrania w wersji IEM. Chyba mniej więcej o to chodziło Ceasarowi.kolejny "bojownik" czystości niepokalanej...
Posted 09 lutego 2011 - 13:14
Ktoś tu chyba pomylił pojęcia. Nikt nie mówi, że robienie wersji pudełkowej jest złe. Jeśli chodzi o Blu-ray Depeche Mode to jest to projekt czysto komercyjny. O czym na forum DM wolą głośno nie mówić. A co do DVD jakie stworzył tamtejszy Admin to chwała mu za to ale powtarzanie jego błędów przy sposobie dystrybucji byłoby głupotą. Doskonale rozumiem, że niektórzy na tym forum mają w głębokim poważaniu zdanie taperów, którzy udostępnili nagrania z Chorzowa ale to raczej nie pomaga w uzyskaniu innych źródeł. A przypominam, że jest spora szansa na zdobycie nagrania w wersji IEM. Chyba mniej więcej o to chodziło Ceasarowi.
100% FREE.
Do tego może dojdą nowe koszulki u2-site (czas, czas, czas), z których cały zysk pójdzie na wybrany cel charytatywny.
Żadnej komercji, nie tutaj.
ps. Okładka nie będzie posiadać zdjęć, tylko grafikę.
Posted 09 lutego 2011 - 19:26
Look dobrze Ci juz odpowiedzial.
Ja osobiscie nie mam nic przeciwko takiej formie dystrybucji i zaznaczam, ze jesli bedzie mozliwosc, to chetnie sie na taka forme zakupu zdecyduje.
Sorry, ale ja akurat przychylam się do zdania Cesar'a Jędrzej trzymam kciuki i podziwiam!
Posted 09 lutego 2011 - 19:40
po prawie dość sporym czasie...
Posted 10 lutego 2011 - 12:35
edit
Pisałeś też o kopalni materiałów - czy ktoś próbował skontaktować się z autorem tego rodzaju zdjęć (użytkownikiem forum SkyscraperCity) i wykopać ich więcej? Temat był poruszany również około roku wstecz.
Posted 10 lutego 2011 - 21:16
To bylo dla mnie za oczywisteJędrzeju, pisząc o dodatkach nie wspomniałeś o opracowanej pod kierownictwem użytkownika Rafal.S transkrypcji koncertu. Dotyczący jej wątek nie był odświeżany już prawie rok i mam nadzieję ze to tylko kwestia przeoczenia, a nie tego, że jesteś przeciwny takiej inicjatywie. Myślę, że warto docenić wysiłek grupy ludzi, która musiała ryzykować częściowa utratę słuchu, żeby usłyszeć i spróbować zrozumieć każdy odgłos paszczowy Bono. Wg mnie obecność w menu multicamu opcji "pokaż co stęka Bono między piosenkami/pokaż teksty piosenek" byłoby bardzo użyteczną funkcją.
Oczywiscie, bez tego nie ma multicamu
Kopalnia zdjec jest juz u2-site, nie pamietam, czy owe zdjecia juz sa...Pisałeś też o kopalni materiałów - czy ktoś próbował skontaktować się z autorem tego rodzaju zdjęć (użytkownikiem forum SkyscraperCity) i wykopać ich więcej? Temat był poruszany również około roku wstecz.
Posted 10 lutego 2011 - 21:25
Reply to this topic
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users