DVD Multicam Chorzów 06.08.09
Napisano 01 czerwca 2010 - 13:12
Jeszcze żeby zamieścić cały kawałek i poprosić fanów o nagranie bootlegowe bo wstyd żeby zespół nagrywał
dźwięk takiej jakości!!!
A to co zamieszczono w doddatkach z Pasadeny to nawet nie oddaje całej flagi, a gdzie ten dokument, który rzekomo
kręcili w chorzowie?
Napisano 25 czerwca 2010 - 20:42
Ten filmik jest zdecydowanie lepszy niż ten na oficjalnym wydawnictwie Sad but True:(
Jeszcze żeby zamieścić cały kawałek i poprosić fanów o nagranie bootlegowe bo wstyd żeby zespół nagrywał
dźwięk takiej jakości!!!
A to co zamieszczono w doddatkach z Pasadeny to nawet nie oddaje całej flagi, a gdzie ten dokument, który rzekomo
kręcili w chorzowie?
Mała uwaga, to nie zespół nagrywał ten dźwięk (a dokładniej nikt z obsługi technicznej). Tylko jacyś operatorzy kamer (bo dźwięk pewnie jest z jednej kamer!) z u2.com.
A inna sprawa, kto z projektantów zawartości DVD/BD nie zadbał, nie chciał, nie zaplanował lepszego dźwięku, np z konsolety. Tylko, że dla mnie to i tak nie miałoby sensu bez pełnego utworu, dźwięk SBD do 1:30 utworu? Dodatki po prostu słabe.
A co do "dokumentu" to chyba ci chodzi o jakąś krótką wypowiedź do festiwalu SoundEdit w Łodzi. TO nie miało nic wspólnego z trasą, po co to na DVD?
A tak w ogóle to chyba powinno być w innym temacie o 360 Pasadena lub Chorzów.
PS No i nie przeginajmy zdecydowanie lepszy? To byłby Pro-Shot z kamer zespołu, a nie to, albo z kamery HD na statywie.
Napisano 09 września 2010 - 21:41
Napisano 30 listopada 2010 - 14:58
Wydaje mi się, czy znikło sporo postów?
Nic nie znika, tylko w ramach robienia po cichu porządku przeniosłem kilka postów dot. terminu wydania itp. (po tym jak ktoś w topicu koncertu chorzowskiego o to pytał) do sąsiedniego wątku o Chorzowskim Multicamie. Powód - ten wątek jak nazwa wskazuje służyć ma zbieraniu materiałów, tamten z kolei ogólnej dyskusji, premierom, trailerom itp. Trochę się to zaczęło dublować, a przecież obydwa wąty mają określone ramy i zadania, także no, tego;)
Napisano 30 listopada 2010 - 21:00
http://www.multiupload.com/O8M5AFNH2I
To co udało mi się ściągnąć głównie z onetu (fragment GOYB), TYS i TVN. Fragmenty Pro-Shot, różnej jakości. Konrad już dostał namiar. Może coś się przyda do multicamu. Wstawki achtungpopa w Barcelone dają dobry efekt może i tu da się coś skubnąć. Jakby ktoś jeszcze coś miał to niech wstawi, bo wielu filmików może już nie być w necie, a są tam fragmenty czasem nie puszczane w TV.
Napisano 01 grudnia 2010 - 20:32
Hmmmmm... może i gotowy, ale póki nie "wydany" zawsze można coś zmienić. Ale niby czemu miałby czekać na premierę? Jakieś niepotrzebne teorie się tu pojawiają.multicam jest już chyba gotowy i czeka na swoją premierę tak mi się wydaje
Na forum wystawiłem nie dla Konrada, ale dla forumowiczów. Z Konradem już się wcześniej kontaktowałem i wysłałem osobno. Materiałów nigdy za dużo zwłaszcza Pro-Shot.
Nie rozumiem pośpiechu niektórych. Wiem rok mija, i niby to ma coś do rzeczy, ale widzę często jak na u2torrents szybko pojawiają się multicamy. Byle jakie, niezsynchronizowane z dźwiękiem. A po miesiącu, dwóch pojawiają sie nowe źródła kamer, czy audio i robi się wersje 2, 3 itd..... Z drugiej strony taki achtungpop do teraz wydał tylko 1. DVD z dwóch z pierwszej Barcelony! A Barca była wcześniej niż Chorzów.... Proszę zachować spokój, będzie na pewno super efekt.
PS A co do deklarowania jakichś konkretnych terminów to mija się z celem, patrz Bono i daty nowych albumów. Nie dość, że się nie pokrywają z realnymi to jeszcze gonią na koniec z pracą. Ja już wolę, żeby Konrad spokojnie montował wideo niż pędził na jakiś ustalony termin.
Napisano 01 grudnia 2010 - 21:41
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 01 grudnia 2010 - 22:28
Psst, ale cicho jakby co, bo to tajemnica jest...
- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.
Napisano 01 grudnia 2010 - 23:50
No to mam pomysł, zafundujesz wszystkim forumowiczom ten multicam! A co to dla ciebie!Ile będzie kosztować multicam??
Ponieważ, nie wyobrażam sobie, żeby Konrad rozdawał za darmo ten multicam. W końcu poświecił czas na robienie tego i jakaś nagroda się mu należy
Pamiętaj obywatelu! Zawsze możesz zrobić swój własny, darmowy multicam.
Jasne musimy pobić Box z Pasadeny zarówno wielkością jak i ceną!!! Wydajmy jako pierwsi na świecie multicam (wideo) zapisany na winylu! To na pewno spodoba się U2, zaaprobują ten pomysł i wydadzą Wide Awake In Chorzów - bo tu im się otworzyły oczy na świat!!! Ostatecznie uznają, że wydanie dwóch EPek w przeciągu roku to i tak za dużo, więc nowy album wydadzą za 5 lat, tzn. nowy Best Of, żeby nie za dużo na raz.ja uważam, że w boxie deluxe powinno się znaleźć krzesło na którym Konrad siedział robiąc multicam. Oczywiście cena powinna być wyższa niż deluxe box z Pasadeny
Napisano 05 grudnia 2010 - 09:51
Ja bym jeszcze dodal ujecia z Pasadeny. Oni mogli to czemu my nie mozemy? I tak nikt sie nie kapnie ...Jasne musimy pobić Box z Pasadeny zarówno wielkością jak i ceną!!! Wydajmy jako pierwsi na świecie multicam (wideo) zapisany na winylu! To na pewno spodoba się U2, zaaprobują ten pomysł i wydadzą Wide Awake In Chorzów - bo tu im się otworzyły oczy na świat!!! Ostatecznie uznają, że wydanie dwóch EPek w przeciągu roku to i tak za dużo, więc nowy album wydadzą za 5 lat, tzn. nowy Best Of, żeby nie za dużo na raz.
Everything You Know Is Wrong
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych