"U2 360° At The Rose Bowl"
Posted 02 czerwca 2010 - 19:20
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Posted 02 czerwca 2010 - 22:48
Aktualnie słucham audio, które wrzucił Zbych i muszę powiedzieć, że jestem strasznie pozytywnie zaskoczony. Tak dobrze zrealizowanego dźwięku w dziejach U2 nigdy nie było!
W końcu słyszę perkusję Larry'ego! Selektywność instrumentów jest naprawdę konkretna. Słychać nawet podkłady, wypas! Widać, że chłopaki od mixu i masteringu się postarali.
Słyszę też sporo panningu, wydaje mi się czy jeśli np. jest zbliżenie na Bono i on przechodzi z lewej strony kadry do prawej to dźwięk idzie razem z nim tak jak to miało miejsce na U23D?
Posted 02 czerwca 2010 - 23:03
Ja chyba na razie wstrzymam się z kupnem tego DVD, a to dlatego, że mój odtwarzacz już praktycznie wyzionął ducha i teraz chyba już zainwestuję w Blu-Ray. Więc jeśli Pasadenę kupię to raczej właśnie w Blu.
Apropos, ma ktoś może wydanie high def? Są jakieś wyraźne różnice, jak to wszystko wygląda?
Posted 02 czerwca 2010 - 23:32
Pisalem juz o tym, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jakoscia obrazu i ogladajac to nigdy nie powiedzial bym ze to 1080i (o ile w ogole). Obraz swietny, dzwiek rowniez ;] Taka mala uczta dla oka i ucha.Łał, widzę, że Edge jest wielotalentownym osobnikiem.
Ja chyba na razie wstrzymam się z kupnem tego DVD, a to dlatego, że mój odtwarzacz już praktycznie wyzionął ducha i teraz chyba już zainwestuję w Blu-Ray. Więc jeśli Pasadenę kupię to raczej właśnie w Blu.
Apropos, ma ktoś może wydanie high def? Są jakieś wyraźne różnice, jak to wszystko wygląda?
Everything You Know Is Wrong
Posted 03 czerwca 2010 - 01:11
Że co? Tzn. cokolwiek by się nie pojawiło to i tak jest dobre? Czy fan to osoba święcie wpatrzona w swojego idola, baz granic przyjmująca "wszystko" co dostanie? Zero krytyki? Przecież wydawnictwa w dzisiejszych czasach to głównie biznes i kasa. Ja nie raz mówiłem, że ze mnie już fanatyk a nie fan, bo zbieram co się da, co dzień info o nich sprawdzam, ale czy nie mogę słowa krytyki wyrazić?Trzeba się cieszyć że pojawiło się kolejne wydawnictwo U2 i TO JEST NAJWAŻNIEJSZE!!!!
Cieszyć się MUZYKĄ podziwiać chłopaków na scenie! Czyż nie dlatego jesteśmy fanami zespołu???!!!
OK, forum nie moje, topic może i nie nazywa się narzekanie na Rose Bowl, ale to trzeba zakładać osobny by powiedzieć o wadach tego wydawnictwa? Na forum też chyba można wady wytykać.
Nie mam zamiaru udawać, że zespół wydaje świetne dodatki kierowane do fanów. Jak można lepiej to czemu nie? I to przy minimalnym wysiłku.
Większość tych wad dotyczy przede wszystkim tych co projektowali to DVD, a mniej zespołu, myślę, że oni o wszystkim tu nie decydują.
Zrozum, ja i tak pewnie kupię 2DVD, może kiedyś BD, i mam prawo stwierdzić, że dodatki są słabe i mogły być dużo lepsze i ciekawsze. Wiem, że tego nie zmienię, ale od tego też jest forum by się podzielić swoimi odczuciami co do wydawnictw. Tak trudno dorzucić inne "pełne" utwory z trasy (nie chodzi nawet o NYD) jak ES, YBR - debiuty! Koncert z Somerville - cały zmontowany, nic nie trzeba przy nim robić!! I byłoby już dużo lepiej.
Sory, ale jak widzę Gilmour Live From Gdańsk 3CD/2DVD za 150 zł i to co jest w tym wydawnictwie i porównam to z Super Hiper Deluxem - to ni cholery nie mogę wyczaić skąd ta cena 400 Winyl + BD takie drogie? Nie sądzę więc jak widzę, że da się lepiej to mówię o tym. TU sentymenty do zespołu nie mają nic do rzeczy - Universal kręci kasę na fanach U2 i tyle, a zespół jest trochę za daleko od tych spraw żeby mieć pełny wpływ na to, albo łatwo ulega sugestiom managmentu.
No pewnie - w porównaniu do reszty dodatków jesteśmy całkiem na wysokim miejscu - powtarzam - 1 z TYLKO! 8 filmików. Ja mam pretensje ogólnie o dodatki - ich jakość/rodzaj itp. Umieszczenie minuty z flagą to oczywiście wyróżnienie dla nas.Mamy niecałą minutę naszego polskiego koncertu i jest GIT!!!!
Hmmm? A skąd pewność? To by powiedzieli "weźcie dźwięk z konsolety" i byłoby po sprawie, prosta robota. Myślę, że nic o tym nie wiedzieli, a dokładniej dla nikogo kto miał styczność z projektem nie był to problem - po prostu dla projektantów to był fajowski dodatek kręcony "oczami" publiki" - tu nikt nie myślał o profesjonalnym nagraniu i tyle.Chodzi o to,że chłopaki doskonale wiedzieli,że jakość nagrania jest do niczego tylko...
Dokładnie! Pisałem kilka postów wyżej Mix jest świetny, w końcu perkusję porządnie słychać, nie jakieś "miękkie" bębny, tylko to co trzeba. Pytałem: czy nie ma napisane kto za mix tym razem odpowiadał?To ja może nieco z inne beczki, chociaż bardziej względem topicu.
Aktualnie słucham audio, które wrzucił Zbych i muszę powiedzieć, że jestem strasznie pozytywnie zaskoczony. Tak dobrze zrealizowanego dźwięku w dziejach U2 nigdy nie było!
W końcu słyszę perkusję Larry'ego! Selektywność instrument
PS Co do Breathe to ponoć słąbo wypadał jako opener na trasie, po trochu prawda, ale jak dla mnie nie powinni wyrzucać nowego utworu w tym openera. Przyszło mi nawet na myśl, że od bidy mogli go wcisnąć po Walk On, a przed Tutu/One jako openera do Bisów - lepsze niż wywalenie całkowicie.
Posted 03 czerwca 2010 - 09:25
Że co? Tzn. cokolwiek by się nie pojawiło to i tak jest dobre? Czy fan to osoba święcie wpatrzona w swojego idola, baz granic przyjmująca "wszystko" co dostanie? Zero krytyki? Przecież wydawnictwa w dzisiejszych czasach to głównie biznes i kasa. Ja nie raz mówiłem, że ze mnie już fanatyk a nie fan, bo zbieram co się da, co dzień info o nich sprawdzam, ale czy nie mogę słowa krytyki wyrazić?
OK, forum nie moje, topic może i nie nazywa się narzekanie na Rose Bowl, ale to trzeba zakładać osobny by powiedzieć o wadach tego wydawnictwa? Na forum też chyba można wady wytykać.
Nie mam zamiaru udawać, że zespół wydaje świetne dodatki kierowane do fanów. Jak można lepiej to czemu nie? I to przy minimalnym wysiłku.
Większość tych wad dotyczy przede wszystkim tych co projektowali to DVD, a mniej zespołu, myślę, że oni o wszystkim tu nie decydują.
Zrozum, ja i tak pewnie kupię 2DVD, może kiedyś BD, i mam prawo stwierdzić, że dodatki są słabe i mogły być dużo lepsze i ciekawsze. Wiem, że tego nie zmienię, ale od tego też jest forum by się podzielić swoimi odczuciami co do wydawnictw. Tak trudno dorzucić inne "pełne" utwory z trasy (nie chodzi nawet o NYD) jak ES, YBR - debiuty! Koncert z Somerville - cały zmontowany, nic nie trzeba przy nim robić!! I byłoby już dużo lepiej.
Sory, ale jak widzę Gilmour Live From Gdańsk 3CD/2DVD za 150 zł i to co jest w tym wydawnictwie i porównam to z Super Hiper Deluxem - to ni cholery nie mogę wyczaić skąd ta cena 400 Winyl + BD takie drogie? Nie sądzę więc jak widzę, że da się lepiej to mówię o tym. TU sentymenty do zespołu nie mają nic do rzeczy - Universal kręci kasę na fanach U2 i tyle, a zespół jest trochę za daleko od tych spraw żeby mieć pełny wpływ na to, albo łatwo ulega sugestiom managmentu.
No pewnie - w porównaniu do reszty dodatków jesteśmy całkiem na wysokim miejscu - powtarzam - 1 z TYLKO! 8 filmików. Ja mam pretensje ogólnie o dodatki - ich jakość/rodzaj itp. Umieszczenie minuty z flagą to oczywiście wyróżnienie dla nas.
Biznesem muzycznym rządzą pewne prawa i tego nic nie zmieni. Universal to Universal na ich temat każdy wie co to za moloch.
Dodatki nigdy nikogo nie zadowolą, po to są różne wersje - Polska Cena to dobre rozwiązanie.
Wiadomo że liczy się kasa, ale zespół który się z tym nie liczy ze musi zarobić staje się muzyczną prostytutką.
To było jest i będzie i nikt tego nie zmieni. Prawa Showbiznesu:)
Posted 03 czerwca 2010 - 13:21
Podobno winyl ma pomarańczowy kolor
Edit: Podobno utwór trwa 2:05
Za Interference
ciuch ciuch!
Posted 03 czerwca 2010 - 13:50
Posted 03 czerwca 2010 - 15:08
...tylko nie mogę nic znaleźć jakie regiony DVD i BD...
Posted 03 czerwca 2010 - 17:11
A to chyba coś nowego, Steve Lillywhite chyba poprzednio miał w tym udział, przynajmniej z Bostonu kojarzę. Choć teraz patrzę na u2.wanderer przy Chicago: Music Recorded by Robbie Adams. Music Produced by Carl Glanville. Więc może podejście się zmieniło co do tego jak ma brzmieć tym razem.Music produced and mixed by Carl Glanville
Mastering by Scott Sedillo
Jak dla kogo. Dla zagorzałęgo fana wersja "Polska Cena" zapewniam, że nie jest zadowalająca. Jasne, że ktoś zrobi coś na glanc, a i tak się przyczepią. Ale tutaj tak nie jest, prawdziwy fan po kupieniu albumów, wielu singli, wydawnictw DVD itp. ma prawo wyrazić swoje niezadowolenie. Ale na tym chyba skończę, bo swoje już powiedziałemBiznesem muzycznym rządzą pewne prawa i tego nic nie zmieni. Universal to Universal na ich temat każdy wie co to za moloch.
Dodatki nigdy nikogo nie zadowolą, po to są różne wersje - Polska Cena to dobre rozwiązanie.
Przeginasz, dobrze wiesz, że nie o to mi chodziło. Można godziwie zarabiać na fanach odpłacając im się naprawdę dobrej jakości, dobrze przemyślanymi wydaniami z dodatkami - nie rżnąc przy tym z nich kasy jak szaleni. U2 pokazali, że ich wydawnictwa mogą być na prawdę czymś wyśmienitym dla fanów, ale też nie raz olano z lekka sprawę.Wiadomo że liczy się kasa, ale zespół który się z tym nie liczy ze musi zarobić staje się muzyczną prostytutką.
To było jest i będzie i nikt tego nie zmieni. Prawa Showbiznesu:)
U łaaaa No i po Kingdom, już pewnie nie trafi na SoA. A co na drugiej stronie? Drugi raz Kingdom? Słabiutko jak za te pieniądze. Nie wiem czy tyle on nie trwa we wstępie do EPK z Barelony. To ma być cały utwór? Znowu nic nowego, choć w sumie to i dobrze, bo wydawnictwo to jest drogie i wydanie czegoś tam super exclusive było by poza zasięgiem większości fanów.Na Interference pojawiły się informacje, potwierdzające nasze domysły. Na winylu pojawi się tylko jeden utwór i będzie to Soon, czyli Kingdom of your love, ze zmienionym tytułem.
Podobno winyl ma pomarańczowy kolor
Edit: Podobno utwór trwa 2:05
Za Interference
Możliwe, że są bez regionów, albo Region 0 dla DVD, nie wiem jaki jest uniwersalny dla BD? Chyba ten BD sprzedawany u nas miał być "bez regionu", ale jak to ma się do USA. Wiadomo przynajmniej, że u nas i tak DVD jest w NTSC, a BD są chyba jednakowe między regionami, więc w standardach różnicy nie będzie....tylko nie mogę nic znaleźć jakie regiony DVD i BD...
Cena już lepsza, nie wiem jak z przesyłką, ale to ciągle wysokie sumy jak polskie warunki.
Reply to this topic
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users