Skocz do zawartości

Zdjęcie

"U2 360° At The Rose Bowl"

1279 replies to this topic

#981 manana69

manana69

Użytkownik

• Members
  • 141 Postów

Napisano 28 maja 2010 - 19:40

A co ma być tłumaczone na Polski?

Tytuły piosenek, haha :P
You & Me when I'm still talkin' 'bout the end of the world

#982 ZBYCH

ZBYCH

Użytkownik

• Members
  • 486 Postów

Napisano 28 maja 2010 - 19:51

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Snippety ktore sie ostaly wg "ksiazeczki"

Ode To Joy
God Only Knows
The Maker
Stand By Me
It's Only Rock'n'roll
Beshno Az Ney
Two Tribes
You'll Never Walk Alone
Amazing Grace
Space Oddity
Little Tin Lazy

Easter Egg jest na DVD1 :) - sprawdzone DVD Shrinkiem ;P

#983 SamLoomis

SamLoomis

Użytkownik

• Members
  • 27 Postów

Napisano 28 maja 2010 - 22:21

Ktoś się pofatyguje o zrobienie audioripa? :)

#984 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 28 maja 2010 - 22:35

Snippety ktore sie ostaly wg "ksiazeczki"
Ode To Joy
God Only Knows
The Maker
Stand By Me
It's Only Rock'n'roll
Beshno Az Ney
Two Tribes
You'll Never Walk Alone
Amazing Grace
Space Oddity
Little Tin Lazy

A to skąd? Jest fragment intro, czy chodzi o ten tekst wypowiadany przez Zoo Ludzika? :unsure:
Fajnie, że Stand By Me się uchowało. A czy widać, że coś, gdzieś wycięli? W sumie to nawet dużo snnipetów wymienionych jak na DVD od U2 ;)

Easter Egg jest na DVD1 :) - sprawdzone DVD Shrinkiem ;P

To bądź taki miły i jeszcze nie ujawniaj! :P:D Też zawsze DVD Shrinkiem sprawdzam, najlepsza metoda, tak znalazłem krótkie wideo z kręcenia LNOE na Best Of DVD. ;)

Ale co denerwuje - DLACZEGO NTSC!?!?!?!?!? :blink: No niech to, ostatnio to już regułą w wydawnictwach U2, tutaj też? Rozumiałem DVD do TJT, czy TUF bo było tego mało, ale oficjalne DVD, jeszcze PopMart, ZooTV, Vertigo się ostały, a teraz nawet już nie to? <_< Dobrze, że chyba BD to nie dotyczy i tam nie zerżną nic na jakości, a może się mylę?

#985 ZBYCH

ZBYCH

Użytkownik

• Members
  • 486 Postów

Napisano 28 maja 2010 - 23:40

for limited time only

p1: Mój link

#986 ZBYCH

ZBYCH

Użytkownik

• Members
  • 486 Postów

Napisano 28 maja 2010 - 23:41

To krótko o DVD bo trzeba iść spać!

Intro jest z ... kosmosu hahaha!
Space Oddity w creditsach jest ale ja go nie uslyszalem, moze przez ulamek sekundy

Ogołnie fajnie DVD szkoda że zapomnieli publiczność podstawić :/
W paru momentach jest ok (I Still), ale mimo że Bono jest zajebisty cały show wychodzi z siebie
żeby nawiązać kontakt to... echo :/

zobaczcie Crazy, Vertigo, Unknown Caller, itd...

swoją drogą to nic ze strony chłopaków nie rzuciło mnie też mega na kolana...

od strony technicznej
Ogólnie troche za ciemno, zwłaszcza na początku, potem jest lepiej
montaż musze przyznać że u2tour.de dobrze podsumowało, jest dynamicznie
ale dużżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżzzzzzooooooo lepiej niż Chicago!!!!
nie ma aż takiej sieczki i tylu nieostrych ujęć i wahnięć (vertigo najbardziej tu odstaje)
AMEN :) (viva la ted kruger!)

dźwięk DTS bardzo fajnie, wg mnie centralny kanał jest ciut za głośno do reszty,
ale Bono jak słychać! wow!
Trzeba przyznać że Bono wypada nadzwyczaj dobrze! Może z 2x tylko lekko nie daje rady.

pozostaje czekać na Blu-Ray i DTS HD Master,

#987 ZBYCH

ZBYCH

Użytkownik

• Members
  • 486 Postów

Napisano 28 maja 2010 - 23:54

for limited time only

part 1
part 2 (to czego tu nie ma bedzie w p3)
part 3
part 4 ;)

missing track dodany

#988 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 Postów

Napisano 29 maja 2010 - 00:00

kupił 1 DVD. ty niecierpliwa.

... :lol:

#989 Stalker

Stalker

Użytkownik

• Members
  • 383 Postów

Napisano 29 maja 2010 - 00:06

Dzięki wielkie za ripa Zbychu, właśnie szukałem czegoś do posłuchania przed snem ;)

Intro z kosmosu? Mamy rozumieć że przypomina trailer pewnego multicamu?

#990 ZBYCH

ZBYCH

Użytkownik

• Members
  • 486 Postów

Napisano 29 maja 2010 - 07:05

Dzięki wielkie za ripa Zbychu, właśnie szukałem czegoś do posłuchania przed snem ;)

to calosc do sniadania :)

#991 SamLoomis

SamLoomis

Użytkownik

• Members
  • 27 Postów

Napisano 29 maja 2010 - 07:50

for limited time only

part 1
part 2 (to czego tu nie ma bedzie w p3)
part 3

2x mi sie to przytrafia ale chyba posty sie same dublują i nie idzie tego opanować ;P

Wielkie Dzięki Zbychu!!!:)

Masz produkcję:) Ja ma Twojego audioripa z Sydney (Zoo TV) oraz Milan - Dźwięk SUPER!!!!!

A teraz kolekcja się poszerza:)

#992 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 29 maja 2010 - 09:17

Fajnie,że niektorzy już mają 1Dvd Pasadena. Alec czy nie warto było poczekać. Tydzień,dwa i mieć 2 DVD. Z nagraniem flagi chorzowskiej.:)
ja czekam może wytrzymam.
Dołączona grafika

#993 Dudzio

Dudzio

Użytkownik

• Members
  • 616 Postów

Napisano 29 maja 2010 - 09:19

Przed NLOTH Bono mówi:
we've got all songs
we've got new songs
we've got songs we can barely played
we've got a spaceship
but it aint going nowhere without you

z tym, że pogrubiony fragment nie miał miejsca na koncercie xD
Mamy więc kolejną dogrywkę :D

#994 jadzik

jadzik

Użytkownik

• Members
  • 500 Postów

Napisano 29 maja 2010 - 10:23

mnie teraz tylko jedna myśl targa. kupować wydanie PL za mniej niż 40 zł czy 2xDVD za trochę ponad 100 zł...

#995 ZBYCH

ZBYCH

Użytkownik

• Members
  • 486 Postów

Napisano 29 maja 2010 - 10:47

WYPOCIŁEM MAŁĄ RECENZJĘ;P

28 maja 2010 r. na pewno w jakimś sensie przejdzie do historii, gdy koło południa znalazłem recenzje wydania Blu-Ray na u2tour.de pomyślałem, hm Niemcy jak zwykle mają lepiej.
Osłupiałem gdy przyjaciel zadzwonił z informacją że w warszawskich sklepach pojawił się ten sam koncert, tyle że w wersji 1DVD ? Polska Cena. Pomyślałem że to jakiś chochlik i że za chwilę towar może zostać schowany pod ladę (tak było np. z nowym Hey?em), ale okazało się że premiera została przyspieszona. Tym samym staliśmy się narodem wybranym, który nowe DVD U2 obejrzy jako pierwszy ?
Te ostatnie 3 godziny w pracy ciągnęły się niemiłosiernie, ale wchodząc do domu byłem już szczęśliwym posiadaczem Rose Bowl. Szybkie zapoznanie z okładką ? front już znaliśmy, ale tył to zaskoczenie, niestety raczej negatywne. Fajne buźki z Crazy nałożone na czerwone tło, i w to wszystko wmieszane białe literki z tracklistą etc. strasznie to nie czytelne, i wyglądające jak z taniego bootlega rodem z bazaru? sorry u2. O wiele przyjemniej prezentuje się rewers ?książeczki? z pięknym zdjęciem Bono w kurtce rodem z Ultra Violet. W wersji ?Polska Cena? niestety nie ma pełno wartościowej książeczki a jedynie rozkładana okładka, w środku lista płac, podziękowań i m.in. lista wykorzystanych utworów i prac (ekran) innych artystów. Już po liście widać że zdaje się wszystkie snippety tamtej nocy trafiły do finalnej wersji, co cieszy mając w pamięci pamiętny brak Send In The Clowns w Electric Co. z Red Rocks.

Oglądając pudełko zwracam uwagę na coś czerwonego wybijającego z pod środka tacki na płytkę. Po wyjęciu okładki z pudełka okazuje się że na drugiej (przysłoniętej czarnym plastikiem) stronie okładki znajdziemy ?przetworzone? logo trasy? ciekawe i dziwne, ciekawe ile osób to znajdzie.
Koniec oglądania pudełka czas na przyjrzenie się zawartości?
Po włożeniu do odtwarzacza znajdujemy się na? stacji kosmicznej. Ta lokacja nie do końca zaskakuje, bo Bono niejednokrotnie tak określał właśnie scenę, ale? choć spotykamy tam sympatycznego Space Boy?a, choć sama stacja kosmiczna wygląda jak animacja z wczesnych lat 90. Po kilku sekundach przeglądania hologramów space-boy przenosi nas w końcu na Rose Bowl, piękny w swej prostocie i jakże podobny do Chorzowa stadion ?
Całkiem udane ujęcia zespołu idącego w stronę sceny (Larry! Z pięknym skorpionem na plecach), przypomina się niesamowite wejście Pop Mart style?. Tylko że widzimy jak wchodzi na schodki prowadzące na scenę i nagle oglądamy już tylko ujęcia publiki, głównie wyciągnięte w górę ręce.
Tu powinno być Breathe, ja nie będę tutaj specjalnie krytykował wycięcia go, bo byłem zwolennikiem otwierania Bootami (choć to słaby utwór, ale energetyczny i wszystkim znany = lepszy opener), ale decyzja o sztucznej zmianie openera jest już kuriozalna. Gdzie ten efekt gęsiej skórki gdy zespół pojawia się na scenie, gdzie Fly Kick, gdzie Pop-Mart box, gdzie house lights on, nic z tych rzeczy. Bum i nagle jadą z Bootami, szkoda że nie podjęli decyzji o zmianie przed koncertem, było by naturalnie i fajnie tak jest dość dziwnie? na obejrzenie Breathe będziemy jednak mieli szansę, ale dopiero w wersji 2 DVD.

Samo Get On Your Boots wypada dość dobrze, jest moc której temu utworowi brakowało w wersji studyjnej, i od razu pierwsze wrażenie w mixie 5.1 (dostępny i DD i DTS) kanał centralny dość wyraźnie dominuje (można się pobawić w jego lekki ściszenie), było wiele obaw o formę wokalną Bono itd. Powiem szczerze poza zdaje się 2 momentami jest znakomicie. Bardzo wyraźna prezentacja wokali, posłuchajcie zwłaszcza Stuck In A Moment przepięknie słychać Bono vs. Edge.
Nie ma sensu opisywać tu poszczególnych utworów, muzycznie jest bardzo dobrze, ale w sumie po prostu poprawnie, niestety właściwie nic nie rzuciło mnie na kolana. Z kilków higlightów wymieniłby bardzo dobrą końcówkę Vertigo z cytatem It?s Only Rock?n?Roll, oczywiście świetne Crazy w wersji remixowej, Elevation, Stuck i przede wszystkim Ultra Violet (kapitalna gitara) i bardzo fajne I Still Haven?t Found. Ale nie ma tu nic na miarę Desire z Mexico, Bulleta & Gone z Bostonu czy Electric Co. z Chicago, ot dobre wykonania ale bez tej szczypty magii, albo ja już stary i tak się nie podniecam ?
Wielką porażką tego materiału jest publiczność, ja rozumiem ładny, nie ?studniowy? stadion ? scena prezentuje się przepięknie, ja rozumiem że USA to największy muzyczny rynek świata, ale nie można było nagrać gdzieś gdzie publika ŻYWO reaguje na to co gra zespół? Już nie mówię o tym że Chorzów po ciemku wygląda podobnie do Rose Bowl, bo to chyba było największym argumentem, ale poza oczywistą egzaltacją w Where The Streets Have No Name (fantastycznie rozświetlony stadion) i przepięknym duecie z publiką w I Still Haven?t Found, jest po prostu nędznie.
Bono szczególnie wychodzi z siebie ? zobaczcie choćby Crazy ? stara się namawia, a Amerykanie stoją i patrzą, w Europie płyta stadionu przy No Line On The Horizon chętnie skandowała No Line, w Vertigo było szaleństwo? i nawet zespół to dostrzegł bo w Vertigo widać fragment nagrania publiki z Wembley? zmyślam?! Nic z tych rzeczy, ba mam żal ;) że sam się nie załapałem choć za Oceanem nigdy nie byłem.
Na dvd widać Francuza który w Londynie stał 3 osoby obok mnie? eh cuda techniki. Ale nie wszędzie dało się wstawić żywo reagującą publiczność i poza opisanymi wyjątkami jest naprawdę słabo a nie ma dobrego koncertu bez dobrej publiki, niestety.
Od strony wizualnej jest dobrze, poczekamy z ostatecznymi werdyktami na edycje Blu-Ray (szkoda że tylko 1080i), ale wersja DVD prezentuje się znacznie lepiej od ostatniego pełnego wydawnictwa U2 ? Chicago. Praktycznie nie ma artefaktów, a dźwięk jest bardzo soczysty i dość dobrze prezentuje przestrzeń. Największym problemem tego materiału obok publiczności jest ciemność i efekt ?próżni?. Przyzwyczailiśmy się że za zespołem świeci ekran lub elementy scenografii, tu zwłaszcza na początku koncertu jest CIEMNOŚĆ, stąd coś co nazwałem efektem ?próżni?. Nazywając rzeczy po imieniu, nie wygląda to w tych momentach jak koncert który jest niby największym stadionowym show. Zdaje się, że wielkość sceny sprawiła że oddanie tego co w niej fajne na obrazie TV jest nie do końca możliwe. Oczywiście gdy ekran ożywa, gdy cały stadion tonie w światłach jest lepiej ale z ciemnych piosenek najlepiej zrealizowano No Line On The Horizon, gdzie mamy jakby słoneczne światło na muzykach.
Przestrzeń, która gdy ogląda się koncert na stadionie nie stanowi bariery, tu wyraźnie zaszkodziła, sytuacje ratują dość częste nakładki obrazu ? i choć Bono akurat zabawia publiczność za sceną, a Edge na mostkach to w wyniku nałożenia na siebie obrazów widzimy ich jakby stali obok siebie, ale czasem idzie się pogubić gdzie kto jest i co właściwie robi.
Choć z moich słów wynika że DVD jest dość sztywne to jednak ma swoje niezaprzeczalne momenty ? krótki dialog Bono z Edge?em przed Stuckiem, Larry uśmiechający się w Elevation, czy pieśń Space-Boy?a tuż przed Ultraviolet, o wieszaku w With Or Without You nie wspominając.

Reżyser odwalił kawał dość dobrej roboty, nie mamy tak wielkiej trzęsawki jak w niedającym się oglądać Chicago, wyjątkiem jest tu zdecydowanie Vertigo, ale pokuszę się o stwierdzenie że nawet wygląda to fajnie. Sporo jest ujęć szerokokątnych i z helikoptera, te wyglądają naprawdę imponująco, ale dość nachalne pokazywanie amerykańskiej flagi wiszącej na stadionie i wielokrotne ujęcie tandetnego neonu Rose Bowl - jest już zupełnie nie potrzebne! (Po co!)
Niewątpliwie atrakcyjnie wypada Ultra Violet z kamerą umieszczoną? sami wiecie gdzie, choć zabrakło mi ujęcia Bono na krawędzi sceny wyłaniającego się z dymu. Koncert kończy Moment Of Surrender które było jednym z highlightów trasy, i choć bardzo dobre to znowu, wersja z Saturday Night Live jakoś bardziej porywa, a powtórzony tu rap-chant nie ma już tej mocy co pra-wykonanie.

Całość z wstawkami Space-boy?a trwa 2:08 minut, zmieściły się nawet pełnowymiarowe napisy końcowe ? chwała że nie narzucone na obraz (vide Boston) z koncertu. Dodatki zachowano na wersje DVD2 tutaj ukryto tylko mały Easter Egg, jak do niego dojść na razie pozostaje tajemnicą, chyba że weźmiemy jako imadło program do przeglądania struktur DVD ;)
Podsumowując dobre dvd, wyśmienitego zespołu który daje doskonałe koncerty dla doskonałej publiczności? tylko nie w USA. Skoro mogli nagrać tam gdzie grali tylko 1 koncert, na usta samo ciśnie się ?Why Not In Poland?, gdzie publika gorąca i nawet księżyc był w pełni. W Rose Bowl ledwo go widać. Gdzieś pośród tych wszystkich gwiazd Hollywood brakuje tego magicznego czegoś.

#996 arrrow

arrrow

Użytkownik

• Members
  • 87 Postów

Napisano 29 maja 2010 - 10:49

mnie teraz tylko jedna myśl targa. kupować wydanie PL za mniej niż 40 zł czy 2xDVD za trochę ponad 100 zł...

zamów np. tu...
http://hmv.com/hmvwe...1;-1&sku=461767
wyjdzie Ci o trochę więcej niż 40zł, a mniej niż 100zł ;)

#997 bono3d

bono3d

Użytkownik

• Members
  • 83 Postów

Napisano 29 maja 2010 - 12:56

Uwaga bluray dostępny już mediamarkt cena 86,99

:P :P :P

#998 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 29 maja 2010 - 13:39

Fajnie,że niektorzy już mają 1Dvd Pasadena. Alec czy nie warto było poczekać. Tydzień,dwa i mieć 2 DVD.

Narazie czekam, zobaczymy jak z cenami może spadnie gdzieś nawet poniżej 90 zł - wtedy będę jak najbardziej za. ;) Na razie i tak znam zawartość tego całego DVD dość dobrze, więc wyczekiwania wielkiego nie ma :/

Przed NLOTH Bono mówi:
we've got all songs
we've got new songs
we've got songs we can barely played
we've got a spaceship
but it aint going nowhere without you

z tym, że pogrubiony fragment nie miał miejsca na koncercie xD
Mamy więc kolejną dogrywkę :D

Przynajmniej nie wycięli nic tak jak przy SBS miało to miejsce. :blink: Nieźle brzmi, ale jak to wygląda?? Bono wtedy dobiegał do mikrofonu, zakładał gitarę i ledwo nie spóźnił się do piosenki....
Gdzieś wspominali, że w Breathe pomieszał tekst i dlatego utwór wypadł, teraz już wiemy, że napewno nie przez to, bo by dograli wokal w studio....
Jeszcze "all right" tuż przed NLOTH wycięli, może już takie mniej ważne, ale po co wycinać?

Od strony wizualnej jest dobrze, poczekamy z ostatecznymi werdyktami na edycje Blu-Ray (szkoda że tylko 1080i),

Nie dadzą 1080p??? :blink: Jak nie NTSC przy DVD to obcinają na jakości obrazu w BD <_< A mi się wydawało, że zawsze przede wszystkim stawiają na jakość......

Dzięki za audio-ripa :D Można już sobie posłuchać. Ale jedna prośba jeszcze, bo w archiwach brakuje Elevation. :rolleyes:

zamów np. tu...
http://hmv.com/hmvwe...1;-1&sku=461767
wyjdzie Ci o trochę więcej niż 40zł, a mniej niż 100zł

No tak, coś ponad 70 zł, ale jak dojdzie wysyłka - to może już być podobnie?

#999 bezet

bezet

Użytkownik

• Members
  • 321 Postów

Napisano 29 maja 2010 - 13:45

Nie dadzą 1080p??? :blink: Jak nie NTSC przy DVD to obcinają na jakości obrazu w BD

Czytaj ze zrozumieniem ... 1080p wlasnie bedzie, 720p nie bedzie.

Mi pasuje taki uklad ;]

Everything You Know Is Wrong

#1000 ZBYCH

ZBYCH

Użytkownik

• Members
  • 486 Postów

Napisano 29 maja 2010 - 13:51

Czytaj ze zrozumieniem ... 1080p wlasnie bedzie, 720p nie bedzie.
Mi pasuje taki uklad ;]

wg U2tour.de jest 1080i :/

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 8

0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych