Skocz do zawartości

Zdjęcie

"U2 360° At The Rose Bowl"

1279 replies to this topic

#721 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 Postów

Napisano 02 kwietnia 2010 - 19:04

Nowości:

Powiększyła się oferta na fan.pl
http://www.fan.pl/sh...adena_Rose_Bowl
Doszła 5 wersja:P wersja polska :) No jak mogli dodać kolejna wersje ci źli komercyjni ludzie :P Data wydania 7 czerwca.
// Edit cena wersji polskiej 32 zl :)

Znikła także ta dziwna cena wersji super deluxe z amazona http://www.amazon.co...70231362&sr=8-4

Pojawiła się oferta w sklepie hmv.com, ceny wzorowane a opis wyraźnie skopiowany z play.com (opis dodatkowego breath tak jak na play.com jako pochodzącego z Barcelony). Dlatego nie wzorował tą ceną ponad 100 funtów.
http://hmv.com/hmvwe...1;-1&sku=461778
http://hmv.com/hmvwe...1;-1&sku=461767
http://hmv.com/hmvwe...1;-1&sku=461770

... :P

#722 owczarzMT

owczarzMT

"That's how my love goes"

• Members
  • 1 274 Postów

Napisano 06 kwietnia 2010 - 09:51

Pewnie większość z Was też dostała @ z dot.com poświęconego Rose Bowl, oto jego treść:

"Ten million people watched it online and 97,000 were in the stadium last October.... now you can own it yourself. U2360° At The Rose Bowl will be released on DVD and Blu-ray in early June.

It was the band's biggest gig of 2009's biggest tour and the concert film, shot in HD with 27 cameras, is directed by Tom Krueger who previously worked on U23D, the first live action 3D concert movie.

Available in standard and 2-disc deluxe DVD formats, U2360° At The Rose Bowl will also be U2's first concert available in Blu-ray. Some great extra's on the deluxe formats too, including 'Squaring the Circle: Creating U2360°', a documentary with band interviews plus Paul McGuinness and the team behind the tour.

Preview the DVD, check tracklisting, formats and bonus material and pre-order your copy right here.

Best wishes
The U2.com Team"

plus ta paskudna okładka z wykrwawionym napisem który bardziej mi pasuje do Gn'R :-/
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#723 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 06 kwietnia 2010 - 10:04

Co do okładki - wygląda jakby doszli do wniosku, że sam pająk jest taki bajerancki, że nie trzeba już niczego wymyślać. Cóż, dla nie-fanów pewnie tak jest..
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#724 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 Postów

Napisano 06 kwietnia 2010 - 10:19

Co do okładki - wygląda jakby doszli do wniosku, że sam pająk jest taki bajerancki, że nie trzeba już niczego wymyślać. Cóż, dla nie-fanów pewnie tak jest..

hmmm a dla fanów nie jest;>? czego trzeba J99 żeby Cię "zbajerowac":D?

mi się tam logo trasy obryzgnae "krwią" nie podoba bo kojarzy mi się to z czołówką Dextera:P ale samo zdjęcie jest w miare ok

#725 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 06 kwietnia 2010 - 10:27

Dla fanów z początku było, ale potem widzieli jego zdjęcia tyle razy, że spowszedniało :P
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#726 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 06 kwietnia 2010 - 19:57

Rose Bowl DVD Trailer
http://www.youtube.c...layer_embedded#
Dołączona grafika

#727 tomol012

tomol012

Użytkownik

• Members
  • 125 Postów

Napisano 06 kwietnia 2010 - 20:44

czego trzeba J99 żeby Cię "zbajerowac":D?

Mnie bajeruje na przykład okładka Slane'a! Co prawda tam nie za bardzo można było szpanować sceną, ale zdjęcie jest piękne :)

#728 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 07 kwietnia 2010 - 23:33

Na u2miracle.com pojawiło się "Vertigo": http://www.youtube.c...player_embedded <BR><BR><BR><BR>Po raz kolejny ten sam zarzut. Czyli rzucanie kamerą na lewo i prawo, szybkie przybliżenia, oddalenia. Kolejny reżyser i znowu to samo. Nie podoba mi się taki typ montażu.

#729 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 07 kwietnia 2010 - 23:37

Hm, chyba mi się nie podoba montaż, taki trochę za dziki. Jak do teledysku, a nie na koncertowe dvd. Na razie takie mam pierwsze wrażenie.

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#730 Drwall

Drwall

Użytkownik

• Members
  • 763 Postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 00:22

G*wno za przeproszeniem na tym filmiku widac. Jak tylko kamera zdazy wychamowac na sekunde i oko ledwo omiecie ciemny kadr, kamera znow rzuca sie w szalencza pogon za nie bardzo wiadomo czym. Ani to przyjemne, ani produktywne, malo widac i meczy okrutnie. Takiemu stylowi montazu mowimy: NIE!.
Dołączona grafika

#731 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 Postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 00:52

Ja wiem, że to tylko Vertigo....ale z drugiej strony aż się boje myśleć co będzie dalej i obawiam się, że im szybszy utwór to ten montaz będzie jeszcze bardziej agresywny. To jest dobre na trailer, a nie na forme taka jaka powinna być stosowana przy realizacji koncertu. Od tej łupaniny ujęc to po trzech minutach już oczy bolą, a po pięciu człowiek już właściwie nie pamieta co przed chwilą ogłądał. A gdzie w tym wszystkim czas na przyjemność oglądania zespołu na scenie?. Az żal sciska, bo to taka fajna trasa była...i ja tam już chyba wole sobie obejrzeć popmart, albo zootv, gdzie tych gadżetów pozamuzycznych tez sporo było, ale nie było aż takiego przerostu formy nad treścią i liczył się też sam zespół i sama muzyka. A to jest jakaś masakra :(.
"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#732 kamilllo

kamilllo

Użytkownik

• Members
  • 113 Postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 03:23

Mi sie wydaje (!mam taka nadzieje!) ze taka forma montazu jest tylko do Vertigo- z racji tytulu ;) bedzie dobrze..zobaczycie ;)

#733 jadzik

jadzik

Użytkownik

• Members
  • 500 Postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 06:16

statycznymi ujęciami niestety nie ukryją tego, że dany fragment materiału nie pochodzi akurat z Pasadeny. Mi tam się nawet podobało, drażniły mnie jedynie zbliżenia sceny i szybkie oddalenie z jakimiś obrotami na panoramę całego stadionu. raz by starczyło, a tu tego chyba ze trzy.

#734 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 07:14

Niestety jest to, czego najbardziej się obawiałem - czyli brak jakiejkolwiek słyszalności publiki. Gdzie jakieś śpiewy? krzyki? Pomijam oczywiście początek i koniec utworu...

O żenującym montażu zostało już wszystko napisane.

#735 owczarzMT

owczarzMT

"That's how my love goes"

• Members
  • 1 274 Postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 07:20

ale nie było aż takiego przerostu formy nad treścią i liczył się też sam zespół i sama muzyka. A to jest jakaś masakra :(.

lepiej bym tego nie określił
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#736 marcin93

marcin93

Użytkownik

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 07:51

Niestety jest to, czego najbardziej się obawiałem - czyli brak jakiejkolwiek słyszalności publiki. Gdzie jakieś śpiewy? krzyki? Pomijam oczywiście początek i koniec utworu...

I to jest właśnie przewaga bootegów nad oficjalnymi dvd.

Szkoda, że zespół nie decyduje się na takie zabiegi, w szczególności przy takiej publice. Zapewne uraczeni zostaniemy tym tylko przy I still'u.. niestety tylko tam.
...a oto mój fejs, flykr i elitarny lans.efę!

#737 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 Postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 08:44

...już nie wiem czy to ja się starzeję...czy może jednak oni...?

#738 darekby

darekby

Użytkownik

• Members
  • 168 Postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 12:04

Nadrobiłem zaległości w wątku no i cóż.... wszystko co zostało napisane to święta racja. Ja się zastanawiam czy "robiciele" DVD patrzą z tej samej perspektywy co my. No bo jak widać na zajawkach wszystko jest takie świecące. błyszczące, szybkie przejścia kamery, dup, dup, dup. Może po prostu to nie jest dvd dokumentujące koncert czy trasę, a dvd promujące kolejne legi?

Pomyślcie, że my będziemy mieli zajebistego multicama od Konrada, reszta świata tylko to dvd :)
http://www.imprezy.katowice.eu/
http://www.2016katowice.pl/

#739 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 12:35

No właśnie to jest to co mnie zaskoczyło... Podobieństwo "Vertigo" do trailera z Chorzowa w sensie efektów. Z tym, że kurcze no, to co na poziomie "od fanów dla fanów" jest genialne (oczywiście nie ujmując Konradowi świetnej roboty odwalonej przy trailerze), na poziomie najwyższym czyli "od zespołu dla fanów" budzi moje rozczarowanie. To chyba pierwszy urywek koncertowy U2 który oglądam i w którym natłok "bajerków" jest nie do zniesienia. Odlatująca w górę kamera, jakieś błyski światła z nieokreślonego źródła, dziwne ujęcia jakby kręcone z publiczności spod hełmu kosmonauty, albo foliowej torby (jest taki dziwny moment) no i na deser kamera zbliżająca się na Larrego w takt perkusji.

I jeszcze do tego co powiedział Max. Tam nie tylko nie słychać publiki, tam jej NAWET NIE WIDAĆ! Zero zbliżeń na twarze ludzi, czuję się jakby ktoś przy stole montażowym dokleił ręce uniesione w górę. Ocieramy się o żenadę...

#740 kamilllo

kamilllo

Użytkownik

• Members
  • 113 Postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 13:07

im dluzej ogladam Vertigo..tym bardziej wydaje mi sie, ze nie jest to ostateczna wersja jaka zobaczymy na dvd..

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych