Skocz do zawartości

Zdjęcie

Piosenka od której zaczęła się wasza przygoda z U2

226 replies to this topic

#101 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 18 sierpnia 2007 - 23:47

Mnie powaliło The Fly z Bostonu na początku...pamiętam że byłem wniebowzięty. Ale jak usłyszałem prawdziwą wersje to jeszcze bardziej mnie to wciągło, potem już z górki. :P

I czy u wszystkich prawie od Fly'a sie musiało zaczynać ;)
Dołączona grafika

#102 Guest_MacPhisto18_*

Guest_MacPhisto18_*
  • Guests

Napisano 18 sierpnia 2007 - 23:51

I czy u wszystkich prawie od Fly'a sie musiało zaczynać ;)

U mnie zaczeło się od Bostonu...
Pierwszą piosenką którą byłem zafascynowany było SBS dopiero później sposobały mi się takie kawałki jak WTSHNN, Until czy Desire...
Ale pamiętam że Boston obejrzałem co najmniej ze 60 razy, znałem każdy szczegół i wszystko na pamięć :D
Wtedy to byłem pier******* :D

#103 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 18 sierpnia 2007 - 23:52

****wszorzędny!

#104 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 18 sierpnia 2007 - 23:53

U mnie zaczeło się od Bostonu...
Pierwszą piosenką którą byłem zafascynowany było SBS dopiero później sposobały mi się takie kawałki jak WTSHNN, Until czy Desire...
Ale pamiętam że Boston obejrzałem co najmniej ze 60 razy, znałem każdy szczegół i wszystko na pamięć :D
Wtedy to byłem pier******* :D

ooo ja z U2 jestem dopiero rok....To ja mam takie fazy,że hej xD
Dołączona grafika

#105 Bananix

Bananix

Użytkownik

• Members
  • 253 Postów

Napisano 19 sierpnia 2007 - 11:37

Mnie powaliło The Fly z Bostonu na początku...pamiętam że byłem wniebowzięty. Ale jak usłyszałem prawdziwą wersje to jeszcze bardziej mnie to wciągło, potem już z górki. :P

Dokładnie potem to z górki..

ooo ja z U2 jestem dopiero rok....To ja mam takie fazy,że hej xD

A ja pare miesięcy, ja to dopiero mam fazy... Niektórzy chyba myślą, że zwariowałam... :rolleyes:

#106 Lovise

Lovise

Użytkownik

• Members
  • 69 Postów

Napisano 08 czerwca 2008 - 20:56

Piosenką, przez którą pokochałam U2 było Stuck in a moment. To było na wakacjach w 2001.

Wybaczcie, że wcześniej nie pojawiłam się na forum, ale po prostu internetu nie miałam ^_^

#107 Dominika_Kusz

Dominika_Kusz

Użytkownik

• Members
  • 8 Postów

Napisano 09 czerwca 2008 - 20:55

To było wiele lat temu. Płyta Ruttle and Hum pojawiła się na kasetach video. Ale wstrząsnął mną wcześniej otwór October. Zjawiskowy...
Love,. love love.... Only love....

#108 dloogi

dloogi

Użytkownik

• Members
  • 35 Postów

Napisano 19 czerwca 2008 - 17:56

To było "ONE". Pierwszy raz usłyszałem na magnetofonie mojej siostry, która słuchała troche U2. Nie miałem pojęcia wtedy jeszcze co to za zespół ( młody i głupi byłem, dziś już tylko głupi :) ). Do dziś uwielbiam en kawałek, ale kto go nie lubi;), a najbardziej "Acrobat".
pozdrawiam
And you can dream
So dream out loud

#109 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 19 czerwca 2008 - 18:15

To było "ONE". (...) Do dziś uwielbiam en kawałek, ale kto go nie lubi;)

Wersji płytowej ja już nie mogę np. ;)

#110 dloogi

dloogi

Użytkownik

• Members
  • 35 Postów

Napisano 19 czerwca 2008 - 18:21

Wersji płytowej ja już nie mogę np. ;)

Spóbuj starego kaseciaka. Ta jakoś! bez porównania haha;)
And you can dream
So dream out loud

#111 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 19 czerwca 2008 - 18:26

Spóbuj starego kaseciaka. Ta jakoś! bez porównania haha;)

Tzn. co, Bono brzmi znośniej? :P

#112 Fledge

Fledge

Admin

• Members
  • 1 019 Postów

Napisano 25 czerwca 2008 - 18:59

Mam starą kasetę Best 80-90 (oryginał) i jak puszcze na na swoim wzmacniaczu to zdziwiłbyś sie jak dobrze brzm :)
U2

#113 Limonka

Limonka

Użytkownik

• Members
  • 25 Postów

Napisano 28 czerwca 2008 - 13:19

U mnie się zaczeło od "Beautiful day". Pamiętam, że dawniej była epidemia tej piosenki. I tak sobie słucham, a tam pod koniec: "What you don't have you don't need it now". I jak to mnie przekonało! Teraz doceniam to co mam.

#114 reew

reew

Użytkownik

• Members
  • 56 Postów

Napisano 28 czerwca 2008 - 21:06

Ciężko sobie przypomnieć coś konkretnego - pierwsze wspomnienie o U2 to pewne wakacje dosyć dawno temu i no-name składak z różnymi różniastymi kawałkami U2, które niekoniecznie musiały być kawałkami znanymi z radia.. Takie "The Very Best" ;-) Najmocniej kojarzy mi się z tym "I Will Follow", "Bad", "Hold Me...", "...Streets...". Płytka była sprzed wydania ATYCLB.

Ahaaaaaa, nie zapomnę też wyemitowanego na Planete filmu dokumentalnego o Joshua Tree. Miałem chyba 13 lat i oglądałem to bodajże w wersji orygianlej. :D Pamiętam, jak mnie fascynowały fragmenty, gdzie The Edge pogrywa fragmenty kawałków ;-)
Jestem zdjęciorobem. Moje gnioty.
GG: 5241305

#115 PopMarta

PopMarta

Użytkownik

• Members
  • 33 Postów

Napisano 30 czerwca 2008 - 17:55

Moja przygoda z U2 zaczęła się od Beautiful Day (mimo iż miałam wtedy dopiero 8 lat, a nikt w domu U2 nie słuchał). Później było Electrical Storm i zazdrość o Larrego w teledysku :rolleyes:
Ale tak naprawdę oszalałam na punkcie U2 kiedy pierwszy raz usłyszałam VERTIGO

A tak nawiasem mówiąc, to siostra kiedyś mi powiedziała, że jak byłam mała to chodziłam po domu spiewając "oh oh oh... the sweetest thing!" nie pamiętam tego za bardzo, ale z tego wynika, że moja fascynacja U2 była jeszcze wcześniejsza :P

#116 david87

david87

Użytkownik

• Members
  • 86 Postów

Napisano 02 lipca 2008 - 23:17

Moja pierwsza fascynacja to wysluchanie 'with or without you' na rmfce, wtedy pomyslalem sobie - to jest to:) A potem to juz z gorki..
ze tak powiem - 'finally I have found what I was looking for'
If you don`t aim at anything you achieve nothing

#117 A_U2_F

A_U2_F

Użytkownik

• Members
  • 611 Postów

Napisano 02 lipca 2008 - 23:51

Moja ukochana piosenka... Jakoś nigdy mi się nie osłuchała... 10 długich lat... i wciąż mało ;)
All that You can't - leave BEHIND...
So
Spoiler
what?!

#118 Maja

Maja

lic.

• Members
  • 922 Postów

Napisano 29 lipca 2008 - 08:19

Długo zanim to chyba kiedyś słyszałam Vertigo ale w życiu bym nie skojarzyła.
Pierwsza piosenka jaką słyszałam będąc świadoma że jest autorstwa U2 to Angel of Harlem, na lekcji j. angielskiego. Ale wtedy jeszcze nie zaczęłam słuchać U2, dopiero jakiś rok później z ciekawości przesłuchałam kilka piosenek na YouTube i wiem że były to All Because Of You i All I Want Is You, a tak już całkiem świadomie to zaczęłam słuchanie od One :)

#119 Olka88

Olka88

Użytkownik

• Members
  • 640 Postów

Napisano 04 grudnia 2008 - 21:17

Pierwsze świadome kontakty z U2 miałam w czasach, kiedy wyszło ATYCLB, wszędzie się słyszało Elevation czy Walk On.. Spodobali mi się, ale jak jeden z wielu zespołów, nic nie zapowiadało tego wariactwa z mojej strony, które miało nadejść :D A nadeszło około roku 2003 za sprawą bardzo konkretnej piosenki - Electrical Strom. Usłyszałam parę razy w radiu i było po mnie. Na mikołajki zażyczyłam sobie The Best of 90-2000 (musiałam sporo dopłacić mojemu "klasowemu mikołajowi" ;) ale warto było). Potem to już standardowo, odkrywałam inne płyty i coraz to nowe cuda w ich wykonaniu, gdzieś po drodze wyszło HTDAAB, na punkcie którego też mi odbiło. Słucha się różnych rzeczy, ale wiadomo, że na pierwszym miejscu jest U2 i to się już raczej nie zmieni, za długo to trwa... Ok, przyznaję się bez bicia, ten post jest tylko pretekstem żeby się pochwalić moją osobistą okrągłą rocznicą :D Te pamiętne klasowe mikołajki, które uznaję za oficjalny początek mojej przygody z U2, miały miejsce dokładnie 4.12.2003... B)

#120 Marta887

Marta887

Użytkownik

• Members
  • 117 Postów

Napisano 06 grudnia 2008 - 15:58

Moja przygoda z U2 zaczęła się już dobre parę lat temu. A wszystko zaczęło się od ONE :D A wyglądało to tak, że poszłam do kolegi na lekcję gry na gitarze i pierwszą piosenką jaką mnie nauczył grać było właśnie ONE. Chłopak ma talent i tak cudownie to zagrał i zaśpiewał dla mnie, rozpłynęłam się :D a przy okazji zakochałam się w piosence i chciałam więcej i więcej :D Później było Stuck in The Moment... Walk One i tak dalej :D

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych