Skocz do zawartości

Zdjęcie

Queen

342 replies to this topic

#61 BootlegCollector

BootlegCollector

Użytkownik

• Members
  • 80 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 17:32

O to właśnie chodzi ! Zatem porównania w tych kwestiach to totalna pomyłka ! Amen ! Zakończmy ten offtop bo jednak jest to temat o zespole Queen a nie Queen vs. U2 czy coś w tym stylu ;)

Wcale nie pomyłka, do końca nie rozumiesz. Nie jest pomyłką porównywanie 2-ch światowej klasy wokalistów rockowych pod względem ich możliwości wokalnych. Porównałem ich co do wokalu a nie co do ich twórczości a to jest różnica. Wydaje mi się że można w offtopie o Queen porównywać te 2 zespoły skoro znajduje się to na forum U2. Nie widze niczego złego w porównywaniu jakiegokolwiek innego zespołu do U2 na forum U2. No chyba że niektórzy sa tak oddanymi fanami że nie lubia takich tamatów

#62 Incubus

Incubus

Użytkownik

• Members
  • 118 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 17:34

Słuchajcie, ja rozumiem że to jest forum U2 i wszyscy byście chcieli myśleć, że Bono jest najlepszym wokalistą jakiego kiedykolwiek widziała ta planeta. ;) ALE... zadałem sobie trud i wrzuciłem dla Was do posłuchania jeden utwór Freddiego w duecie z najbardziej cenioną operową divą - Montserrat Caballé.

POSŁUCHAJCIE!

I dlatego właśnie uważam, że dalsza dyskusja czy Bono jest w stanie dorównać klasie Freda zwyczajnie nie ma sensu... bo przecież nikt z Was nie ma uszu w dupie, prawda? ^_^
Chuj ci w dupę!

#63 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 17:35

Oho, ktoś nie lubi Queen. ;)

Queen znam i lubię od kiedy nauczyłem się obsługiwać magnetofon.

Ciężko się z Wami rozmawia o muzyce.

#64 Incubus

Incubus

Użytkownik

• Members
  • 118 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 17:38

Queen znam i lubię od kiedy nauczyłem się obsługiwać magnetofon.

No patrz, a nie wyglądasz... :rolleyes:

Ciężko się z Wami rozmawia o muzyce.

Hmm może dlatego, że wiemy o niej trochę więcej... i sięgamy dalej, niż dyskografia U2. <_<
Chuj ci w dupę!

#65 BootlegCollector

BootlegCollector

Użytkownik

• Members
  • 80 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 17:44

No właśnie jesteśmy smakoszami wykwintnej muzyki :P

#66 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 17:45

Słuchajcie, ja rozumiem że to jest forum U2 i wszyscy byście chcieli myśleć, że Bono jest najlepszym wokalistą jakiego kiedykolwiek widziała ta planeta. ;) ALE... zadałem sobie trud i wrzuciłem dla Was do posłuchania jeden utwór Freddiego w duecie z najbardziej cenioną operową divą - Montserrat Caballé.

POSŁUCHAJCIE!

I dlatego właśnie uważam, że dalsza dyskusja czy Bono jest w stanie dorównać klasie Freda zwyczajnie nie ma sensu... bo przecież nikt z Was nie ma uszu w dupie, prawda? ^_^

w odpowiedzi możnaby wrzucić video z utworem który u2 nagrało z z jednym z największych tenorów w historii L.Pavarotti..... http://www.youtube.c...h?v=8UCezO3MaL8

remis?????????? B)

#67 BootlegCollector

BootlegCollector

Użytkownik

• Members
  • 80 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 17:47

w odpowiedzi możnaby wrzucić video z utworem który u2 nagrało z z jednym z największych tenorów w historii L.Pavarotti..... http://www.youtube.c...h?v=8UCezO3MaL8

remis?????????? B)

Heh...duet Briana Maya i Pavarottiego "Too Much Love Will Kill You";) {27.05.2003 Parco Novi Sad, Modena, Italy}

#68 Incubus

Incubus

Użytkownik

• Members
  • 118 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 17:47

remis?????????? cool.gif

Żaden remis, to nie ta klasa! Freddie Mercury nagrał cały album z Montserrat, śpiewając czystym tenorem, jednocześnie płynnie schodząc w baryton. Natomiast Bono w Miss Sarajevo coś tam bąka pod nosem... a różnica w klasie gdy wchodzi Pavarotti jest wręcz... onieśmielająca. Dla Bono oczywiście. Naprawdę nie czujesz różnicy między zaproszeniem gwiazdy opery, a wcieleniem się w nią? :rolleyes:
Chuj ci w dupę!

#69 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 17:52

Lubisz słuchać gwiazd opery?
I skąd te informacje o całości zaśpiewanej tenorem?

#70 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 17:52

http://www.youtube.c...h?v=euGFdZ5UUuI proszę posłuchać jak Bono śpiewa tą wręcz krzyczaną partię Pavarottiego......

ps. niewiemy jak głos Freddiego brzmiałby gdyby tak jak Bonias stał na scenie w wieku lat niemalże 50.......

#71 BootlegCollector

BootlegCollector

Użytkownik

• Members
  • 80 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 17:54

"...jednocześnie płynnie przechodząc w baryton". To reszta zdania jakby co

Btw. jeśli miał 45 lat i umierał na AIDS i miał nadal taki sam, to majac 50 lat bez AIDS mysle ze niewiele gorszy;)

#72 Incubus

Incubus

Użytkownik

• Members
  • 118 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 17:54

Lubię, ponieważ mam szerokie horyzonty. :rolleyes: A informacje wynikają stąd, że mam w swoich zbiorach album Barcelona Freddiego z Montserrat i wracam do niego częściej, niż do nagrań U2. Posłuchaj raz, a zrozumiesz jak silne może być zderzenie rocka i opery.

http://www.youtube.c...h?v=euGFdZ5UUuI proszę posłuchać jak Bono śpiewa tą wręcz krzyczaną partię Pavarottiego......

No rzeczywiście, niemal się wykasztanił. <_< Nie dość, że chrypi przez niemal cały utwór, to jeszcze ewidentnie zniszczyła go partia Pavarottiego - do tego stopnia, że ma problemy z dośpiewaniem utworu do końca. O zmianie tonacji na wygodniejszą dla Bono nie ma co nawet wspominać bo zapewne mało kto z was to zauważył...

P.S. Zigy, znam cały dorobek U2, nie musisz bronić się youtubem. ;) Dla mnie U2 to tylko jeden z wielu zespołów, które darzę sympatią i uwierz - tak jak Edge-kataryniarz nie równa do klasy Briana May'a, tak zasapany Boniek nie ma czego szukać w gwiazdozbiorze Freddiego. :P

Zalecam szczyptę obiektywizmu i nieco szersze spojrzenie na muzykę, wielu z was ma tutaj klapki na oczach do tego stopnia, że nie dostrzegacie oczywistych różnic. Nie tylko U2 istnieje na świecie i niestety nie są we wszystkim najlepsi. Naprawdę. ;)
Chuj ci w dupę!

#73 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 18:03

Zigy, nie odpisuj już, nie warto.

#74 BootlegCollector

BootlegCollector

Użytkownik

• Members
  • 80 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 18:04

Argumentów i pojęcia o muzyce brak u Ciebie niestety :blink:

#75 Incubus

Incubus

Użytkownik

• Members
  • 118 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 18:06

Taa takich lubię najbardziej - foch w miejsce argumentów. <_< To sobie pogadaliśmy... Witas, bez urazy ale mam wrażenie, że jesteś dopiero na etapie matury i wiele muzyki jeszcze przed Tobą. Bardzo dobrej muzyki. :)
Chuj ci w dupę!

#76 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 18:08

Lubię, ponieważ mam szerokie horyzonty. :rolleyes: A informacje wynikają stąd, że mam w swoich zbiorach album Barcelona Freddiego z Montserrat i wracam do niego częściej, niż do nagrań U2. Posłuchaj raz, a zrozumiesz jak silne może być zderzenie rocka i opery.

gratuluje szerokich horyzontów......to fajnie że w swoich wielkich zbiorach posiadasz ,,studyjny'' album Barcelona

ps. lubie czasami posłuchać Chopina albo Bethovena..... ale niewiem czy to dowód na moje szerokie horyzonty muzyczne???.....

#77 Incubus

Incubus

Użytkownik

• Members
  • 118 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 18:09

ps. lubie czasami posłuchać Chopina albo Bethovena..... ale niewiem czy to dowód na moje szerokie horyzonty muzyczne???.....

Moim zdaniem tak, skoro z muzyki klasycznej masz zasięg aż do popu. ;)

P.S. Albumy z reguły są studyjne, nie wiem w czym rzecz. :rolleyes:
Chuj ci w dupę!

#78 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 18:09

Jak napisał o maturze, to skasował wiek w profilu.

#79 BootlegCollector

BootlegCollector

Użytkownik

• Members
  • 80 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 18:10

gratuluje szerokich horyzontów......to fajnie że w swoich wielkich zbiorach posiadasz ,,studyjny'' album Barcelona

Przynajmniej dajesz do zrozumienia że poza U2 masz jeszcze innych ulubionych wykonawców;) a nie to co Witas, zero argumentu, nie gadamy o u2 to przypier.... focha :lol:

#80 Incubus

Incubus

Użytkownik

• Members
  • 118 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 18:12

Przynajmniej dajesz do zrozumienia że poza U2 masz jeszcze innych ulubionych wykonawców;) a nie to co Witas, zero argumentu, nie gadamy o u2 to przypier.... focha :lol:

No dokładnie. Gość spada coraz niżej a o Queen wie tyle, że teraz woli rozmawiać o moim wieku. ;)

Jak napisał o maturze, to skasował wiek w profilu.

Hmm czy ja kiedykolwiek miałem podany wiek w profilu? Podpowiedź: NIE. Brawo dla tego pana! :lol:
Chuj ci w dupę!

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych