Skocz do zawartości

Zdjęcie

Queen

342 replies to this topic

#41 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 12:35

A dlaczego niby Bono z TJT i z Lovetownu ustępuje w czymś Freddiemu?

#42 Incubus

Incubus

Użytkownik

• Members
  • 118 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 12:39

Bo to zwyczajnie inna klasa wokalisty... kto nie słyszy różnicy, ten jest albo ślepym fanatykiem, albo ma uszy w dupie. :rolleyes:
Chuj ci w dupę!

#43 BootlegCollector

BootlegCollector

Użytkownik

• Members
  • 80 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 12:40

A dlaczego niby Bono z TJT i z Lovetownu ustępuje w czymś Freddiemu?

O F***! :blink: No comment:/

#44 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 12:40

Bo to zwyczajnie inna klasa wokalisty... kto nie słyszy różnicy, ten jest albo ślepym fanatykiem, albo ma uszy w dupie. :rolleyes:

No tak, bo Queenu to ja nigdy nie lubiłem :unsure:

#45 Incubus

Incubus

Użytkownik

• Members
  • 118 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 12:41

O F***! blink.gif No comment:/

Słusznie - bez sensu tłumaczyć różnicę osobie, która Queen nie lubi... <_<
Chuj ci w dupę!

#46 BootlegCollector

BootlegCollector

Użytkownik

• Members
  • 80 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 12:42

Trzeba zacząć lubić w takim razie;)

#47 geronimo

geronimo

Użytkownik

• Members
  • 70 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 13:25

No i nie wiem czy słyszeliście utwór Flash Gordon z najbardziej kiczowatego filmu science fiction jaki widziałem idealnego do pośmiania jeszcze chyba z lat 70...ale utwór wymaita ogólnie FLASH UŁŁŁŁŁŁLUUUUUUUU :D :D :D

Rzeczywiście, ekranizacja tego komiksu nie należy do najwybitniejszych. Moim zdaniem ścieżka dźwiękowa Queen jest jednym z lepszych elementów FG.

Osobiście proponuję soundtrack do Highlandera - pierwszej część - reszta nigdy nie powinna się nigdy pojawić :angry:

Przed wielu laty oglądałem ten film w kinie - dla mnie to klasyka muzyki na dużym ekranie.

#48 BootlegCollector

BootlegCollector

Użytkownik

• Members
  • 80 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 14:38

Rzeczywiście, ekranizacja tego komiksu nie należy do najwybitniejszych. Moim zdaniem ścieżka dźwiękowa Queen jest jednym z lepszych elementów FG.

Osobiście proponuję soundtrack do Highlandera - pierwszej część - reszta nigdy nie powinna się nigdy pojawić :angry:

Przed wielu laty oglądałem ten film w kinie - dla mnie to klasyka muzyki na dużym ekranie.

Taa....gdyby nie ścieżka dzwiękowa Queen o Flash Gordonie ludzie juz by dawno zapomnieli :lol::) Co do Highlandera też tak uważam, a tak szczerze to bardzie wole wersje A Kind Of Magic z filmu niż z albumu ;)

#49 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 14:55

O F***! :blink: No comment:/

Ale o co chodzi? Że Freddy miał dużo pary w płucach, tą swoją barwę, skalę? Celine Dion też ma
"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#50 BootlegCollector

BootlegCollector

Użytkownik

• Members
  • 80 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 16:01

Ale o co chodzi? Że Freddy miał dużo pary w płucach, tą swoją barwę, skalę? Celine Dion też ma

To co jest napisane w postach powyżej

Bardzo dobrze że Celine Dion ma, dziwnie by wygladala jakby spiewala jak facet <_<

#51 bob

bob

Użytkownik

• Members
  • 717 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 16:10

Jak dla mnie gdy żył Freedie nie było lepszego wokalisty na świecie i według mnie Bono jest świetny owszem,ale tak jak znawcy Queen wspomnieli Freedie w wieku 45 lat gdy odchodził nagrał m.in. SHOW MUST GO ON,INNUENDO czy HEADLONG i to są perełki a Bonanzie troszkę piórka opadły niestety...

#52 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 16:11

Cały czas mówimy o okresie TJT/Lovetown.
A Headlong... eee.

#53 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 16:14

A Headlong... eee.

Co ty chesz Headlong jest naprawdę niezła ;) Ale na klipie to Freddie wygląda już jak śmierć :( Niestety...

A Freddie naprawdę miał głos jak dzwon ! Nawet jak już go zaczynało toczyć AIDS...

#54 bob

bob

Użytkownik

• Members
  • 717 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 16:18

A Headlong... eee.

nawet za czasów Joshua Tree Bono był słabszy wokalnie od Freediego choć również świetny,ale Freedie to był jednak Freedie nie wiem możesz na mnie psy wieszać,że nie lubie Bono i w ogóle...jest wręcz przeciwnie,ale nie jestem przesadnie zapatrzony w Boniasa...

#55 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 16:23

nawet za czasów Joshua Tree Bono był słabszy wokalnie od Freediego choć również świetny,ale Freedie to był jednak Freedie nie wiem możesz na mnie psy wieszać,że nie lubie Bono i w ogóle...jest wręcz przeciwnie,ale nie jestem przesadnie zapatrzony w Boniasa...

W ogóle nie rozumiem takich komentarzy. Freddie to Freddie a Bono to Bono - zupełnie inni wykonawcy, zupełnie inne podejście do muzyki etc. więc raczej bym ich nie porównywał. ;)
Większości z was pewnie chodzi o to, że nawet gdy Freddie był ciężko chory w wieku 45 lat to nadal miał ten sam głos o niezwykłej skali i sile, natomiast Bono w tym wieku głos się pogarszał.

Freddie jest lepszy od Bono bo miał większą skalę głosu ? Brian May jest lepszy bo grał szybciej od The Edge'a ? John Deacon jest lepszym basistą od Adama, bo grał świetne technicznie partie i w dodatku pisał numery ? Muzyka to nie sport !

#56 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 16:25

Freddie to Freddie a Bono to Bono

Oho, komuś coś świta ;)

#57 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 16:28

Oho, komuś coś świta ;)

Bo taka jest prawda. Nie ma sensu porównywać tak różnych od siebie wokalistów.

#58 BootlegCollector

BootlegCollector

Użytkownik

• Members
  • 80 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 16:48

Bo taka jest prawda. Nie ma sensu porównywać tak różnych od siebie wokalistów.

Jasne, tylko że odniosłem sie do pewnego stwierdzenia które padło na innym polskim forum U2. Dla mnie było to troche zabawne, dlatego je tutaj przytoczyłem. Fakt faktem że Freddie to Freddie a Bono to Bono. Tylko że Freddie do końca śpiewał jak Freddie, a Bono....no właśnie chyba powinien oszczędzać głos na przemówieniach i swoich kampaniach na rzecz Afryki :lol: niestety Bono nie jest już jak Bono, choć w Chorzowie swoją postawą zrobił na mnie ogromne wrażenie, wkładał serce w piosenki co nie zmienia faktu że tu i tam czegos już mu zabrakło :mellow:

Jestem fanem zarówno Queen jak i U2, ale potrafię na ich twórczość patrzeć krytycznie ;)

PS. Propo stwierdzenia "Brian jest lepszy bo grał szybciej od The Edge'a". Może nie szybciej co jednak Brian bardziej wirtuozuje;) Fakt faktem że i jeden i drugi wypracował swoje charakterystyczne brzmienie i za to pełen szacun ;)

#59 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 16:56

Jestem fanem zarówno Queen jak i U2, ale potrafię na ich twórczość patrzeć krytycznie ;)
PS. Propo stwierdzenia "Brian jest lepszy bo grał szybciej od The Edge'a". Może nie szybciej co jednak Brian bardziej wirtuozuje;) Fakt faktem że i jeden i drugi wypracował swoje charakterystyczne brzmienie i za to pełen szacun ;)

O to właśnie chodzi ! Zatem porównania w tych kwestiach to totalna pomyłka ! Amen ! Zakończmy ten offtop bo jednak jest to temat o zespole Queen a nie Queen vs. U2 czy coś w tym stylu ;)

#60 Incubus

Incubus

Użytkownik

• Members
  • 118 Postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 17:30

Oho, komuś coś świta wink.gif

Oho, ktoś nie lubi Queen. ;)
Chuj ci w dupę!

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych