Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pytanie o Stadion Śląski!

63 replies to this topic

#21 Achtung_Baby

Achtung_Baby

Użytkownik

• Members
  • 33 Postów

Napisano 04 kwietnia 2009 - 21:19

"O lepsze zdjęcie : http://www.stadionsl...a...um=25&pos=3"

Ja pierd.....ę :o :wacko: :blink:
Nie, no szok!!! Ja rozumiem, że względy bezpieczeństwa itd... ale żeby kur.....a za miejsce w "szklarni" zdzierać 450 zł??? To trzeba nagłośnić, tak być nie może!!! Nie dość, niepełnosprawny z definicji jest skazany na "gorsze" miejsca to jeszcze w takiej cenie??!!?? W głowie mi się to nie mieści... ale w tym kraju wszystko jest możliwe, nawet takie absurdy!

Pozdrawiam!
"Everything You Know Is Wrong"

#22 m~p

m~p

Użytkownik

• Members
  • 127 Postów

Napisano 04 kwietnia 2009 - 22:40

Bilety do sektorów dla osób niepełnosprawnych, poruszających się na wózkach inwalidzkich (specjalnie przygotowana przestrzeń na szczycie sektorów 1 i 2 w cenie 450 pln) nie będą dostępne w regularnej sprzedaży. Aby nabyć bilet w tej strefie prosimy o wysłanie maila na adres: niepelnosprawni@eventim.pl

Osoby towarzyszące pragnące przebywać wraz z podopiecznym w strefie przygotowanej dla osób niepełnosprawnych zobowiązane są do zakupu biletów w tej samej części sektora. Pragniemy jednocześnie poinformować iż nie ma tam żadnych miejsc siedzących. Kierując się względami bezpieczeństwa przyjmujemy, iż na jedną osobę na wózku przypada jeden opiekun.

Jeśli to jest przestrzeń na szczycie sektorów 1 i 2 w cenie 450 zł. ...
Dołączona grafika

... to jest to skandal i dyskryminacja!! :angry:

#23 aphasia83

aphasia83

Użytkownik

• Members
  • 179 Postów

Napisano 05 kwietnia 2009 - 09:18

Napisałam do Live Nation i do Dyrekcji Stadionu z pytaniem o tą "przestrzeń" -jutro powinnam dostać odpowiedź!.Jeśli to okaże się prawdą to będę próbować coś działać (mam nadzieję,że z Waszą pomocą) a jak się nie uda to pozostanie mi jedynie oddać sprawę do Sądu o dyskryminację!
"I must be an acrobat to talk like this and act like that"

Posted Image

#24 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 171 Postów

Napisano 05 kwietnia 2009 - 18:52

Masz prawa takie jak każdy z nas więc walcz o swoje i nie daj się systemowi.
Dołączona grafika
Max Biaggi Ceasar Trade List

#25 m~p

m~p

Użytkownik

• Members
  • 127 Postów

Napisano 05 kwietnia 2009 - 20:05

Jeśli okaże się to prawdą, to jest to bardzo przykre!
Oto Polska właśnie...
Na koncercie Madonny również totalna olewka osób niepełnosprawnych:

Osoby niepełnosprawne biorące udział w koncercie prosimy o kontakt: office@livenation.pl

Gdzieś wyczytałam, że na tym koncercie opiekunowie również będą musieli wykupić bilety chyba za 400 zł.
To jest chory kraj.

#26 Guest_Dunik_*

Guest_Dunik_*
  • Guests

Napisano 05 kwietnia 2009 - 20:09

no kocham Polskie ale ten cały system ohyda :(

#27 aphasia83

aphasia83

Użytkownik

• Members
  • 179 Postów

Napisano 05 kwietnia 2009 - 20:42

No,aż krew zalewa jak się czyta coś takiego.A najgorsze jest to,że jakoś w poprzednich latach wszystko jakoś mogło być normalnie tylko teraz jakiś dupek musiał wymyślić nowe przepisy i jest jak jest...generalnie ręce opadają.....

Posted Image

#28 Locutusss

Locutusss

Użytkownik

• Members
  • 100 Postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 11:23

Byłem na śląskim na kilku koncertach, w tym na U2, więc powinno to być dla mnie miejsce kultowe, nietykalne itd. Prawda jest natomiast taka, że moim zdaniem tą ruinę powinno się zrównać z ziemią i postawić od nowa, lub przynajmniej gruntownie (ale naprawdę gruntownie przerobić).
Jak na stadion piłkarski trybuny są za daleko od boiska, jak na stadion koncertowy zawsze znajdzie się coś co uprzykrzy życie fanom/kibicom, jak chociażby te nieszczęsne szyby.
Mam szczerą nadzieję że koncertem w 2010 roku(marzenie ściętej głowy), U2 zakończy żywot tego przybytku jako stadionu koncertowego, a potem nastanie czas koncertów na nowoczesnych obiektach, gdzie nie rzuca się fanom kłód pod nogi. Nieważne czy będzie to Warszawa, Poznań, Kraków czy Gdańsk chciałbym idąc na koncert wiedzieć co mnie czeka i nie być niemiło zaskoczonym takimi niespodziankami jak szyba, brak podjazdów, kijowa widoczność itd.

Wiem, że mogę się powyższym skazać na ostracyzm społeczny, ale dla mnie śląski nie ma żadnej magii, równie dobrze mógłbym chodzić na koncerty i odczuwać je tak samo, na innych obiektach czy nawet zwykłym kawałku ubitej ziemi.
I na koniec moje płonne życzenia, niech UEFA nie zgodzi się na Chorzów jako miejsce rozgrywania Euro, niech upadnie koncepcja przebudowy stadionu w obecnym kształcie, nie ktoś usiądzie i wszystko jeszcze raz gruntownie przemyśli, i na koniec niech ktoś w końcu wybuduje stadion na jaki Śląsk naprawdę zasługuje, a nie karykaturę jaka jest planowana.

PS: nie zdziwiłbym się gdyby się okazało, że koncepcja koncertu na śląskim skutecznie odstraszyła od naszego koncertu fanów z krajów ościennych.

#29 aphasia83

aphasia83

Użytkownik

• Members
  • 179 Postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 12:10

"
Wątek dyskusji
Odpowiedź (Live Nation PL) 06/04/2009 08:30 AM
Witam,
sektory dla osób niepełnosprawnych na koncercie U2 są umieszczone wśród sektorów kategorii 450 zł, a ich usytuowanie jest widoczne na mapce na naszej"

Tak właśnie odpisała mi firma Live Nation.Świetnie się wymigali od odpowiedzi na konkretne pytanie.W sumie dalej nic nie wiem.Zobaczymy co mi odpisze Dyrekcja Śląskiego <_<

Posted Image

#30 Achtung_Baby

Achtung_Baby

Użytkownik

• Members
  • 33 Postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 13:49

sektory dla osób niepełnosprawnych na koncercie U2 są umieszczone wśród sektorów kategorii 450 zł, a ich usytuowanie jest widoczne na mapce na naszej"

No to piękna odpowiedź i bardzo konkretna a najciekawsze, że mija się z prawdą.... http://www.eventim.p...sable_gzhandler
Z tego co ja widzę na tej mapce to niestety jest korona stadionu, czyli miejsca za szybą!!??!! Więc o czy oni mówią?? Jakie umieszczenie wśród sektorów??

Porażka....
"Everything You Know Is Wrong"

#31 aphasia83

aphasia83

Użytkownik

• Members
  • 179 Postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 14:25

Chyba będzie dym!! :angry:

Posted Image

#32 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 171 Postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 16:33

Aphasia napisz mail do tvn24 (kulturalnie) o tym co robi LN, i daj go nam
jak wyślemy im z takich 50 listów to może zauważą bo może jednego nie zauważyli.
Chodzi o to aby były takie same listy, ktoś to przeczyta to może zakuma
najlepiej z rana uderzyć, tylko list byś mogła skrobnąć już teraz :P
Dołączona grafika

#33 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Napisano 06 kwietnia 2009 - 17:52

A może na forum jest ktoś z Chorzowa i mógłby podjechać na stadion i strzelić kilka fotek tych miejsc dla niepełnosprawnych?

#34 aphasia83

aphasia83

Użytkownik

• Members
  • 179 Postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 18:14

A może na forum jest ktoś z Chorzowa i mógłby podjechać na stadion i strzelić kilka fotek tych miejsc dla niepełnosprawnych?

To by było dobre,ale nie wiem czy jest tu ktoś z Chorzowa...

Ceasar_Of_Rome_Forrever Napisano Dzisiaj, 17:33
Aphasia napisz mail do tvn24 (kulturalnie) o tym co robi LN, i daj go nam
jak wyślemy im z takich 50 listów to może zauważą bo może jednego nie zauważyli.
Chodzi o to aby były takie same listy, ktoś to przeczyta to może zakuma
najlepiej z rana uderzyć, tylko list byś mogła skrobnąć już teraz tongue.gif

Tylko,że ja nie jestem pewna,że te miejsca będą poza stadionem,nie chcę się wygłupić zanim na 100% się nie dowiem...

Posted Image

#35 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Napisano 06 kwietnia 2009 - 18:24

Właśnie dlatego pomyślałam o tych zdjęciach. Może poszukać jakiegoś fora kibiców piłkarskich z tamtych okolic i popytać jak to wygląda? Cholera no, przecież to jakieś chore wszystko jest. Nie dosyć że 450 PLN, to osoba, która przecież MUSI Tobie towarzyszyć też za tyle bilet i to jeszcze za szybą. Jak w jakiejś klatce. No przecież szlag trafia. Wiadomo przecież, że i tak osoby które przed tą szybą będą miały miejsca siedzące nie będą siedzieć podczas koncertu, więc równie dobrze mogłabyś odpuścić sobie bilet i po prostu podjechać pod stadion i za friko ten sam efekt.

#36 aphasia83

aphasia83

Użytkownik

• Members
  • 179 Postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 18:30

Cholera no, przecież to jakieś chore wszystko jest. Nie dosyć że 450 PLN, to osoba, która przecież MUSI Tobie towarzyszyć też za tyle bilet i to jeszcze za szybą.

No na szczęście ja nie potrzebuję opiekuna,osoby które jadą ze mną mają miejsca z tyłu sceny.Tylko,że ta szyba...to się już jakieś chore robi.Nikt nic nie wie.Czeski film.

Posted Image

#37 m~p

m~p

Użytkownik

• Members
  • 127 Postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 20:55

"Wątek dyskusji
Odpowiedź (Live Nation PL) 06/04/2009 08:30 AM
Witam,

Odpowiedź asekuracyjna! Jakbyśmy tego nie wiedzieli :angry:
Niestety, ale obawiam się, że te miejsca, które pokazywaliśmy się potwierdzą.
Nie wydaje mi się, żeby przed szybą było tyle miejsca żeby mogły wejśc osoby niepełnosprawne na wózkach.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Nie wiem, czy będzie jakaś petycja, czy co, ale ja podpisuję się rękami, nogami i czym się da przeciwko takiemu traktowaniu ludzi.

#38 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Napisano 06 kwietnia 2009 - 21:29

Nie wiem, czy będzie jakaś petycja, czy co, ale ja podpisuję się rękami, nogami i czym się da przeciwko takiemu traktowaniu ludzi.

Ja również!

#39 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 171 Postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 21:49

to ludzie dowiadujcie się i piszemy ten mail
Dołączona grafika

#40 Janeczek

Janeczek

Użytkownik

• Members
  • 187 Postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 21:55

niestety chyba te miejsca dla niepełnosprawnych się potwierdzają przynajmniej wg mapki:
(po najechaniu na prostokąt po bokach stadionu wyświetla się miejsce dla niepełnosprawnych)
Dołączona grafika

ogólnie to jest paranoja i chore przepisy!!!!
jeżeli będzie jakaś petycja to też się podłączam.
to jest cholerna dyskryminacja!!!!
Baby, baby, baby...
Baby, baby, baby...
Baby, baby, baby...light my way

Oooh...ultraviolet...

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych