Skocz do zawartości

Zdjęcie

2009-07-02 - Barcelona, Spain - Camp Nou - 2

318 replies to this topic

#201 aniarg

aniarg

Użytkownik

• Members
  • 77 Postów

Napisano 03 lipca 2009 - 09:34

Mi się wydaje,że wypadać będą po prostu te kawałki co będą grane wyjątkowo tak jak electrical storm,party girl czy desire i jestem ciekaw czy do końca utrzyma się ultraviolet sam już nie wiem czy wolę ten kawałek czy the fly....no,ale gdyby wypadł w chorzowie na rzecz untila myślę,że pare osób by się nie zmartiwło wręcz przeciwnie ;) ja czekam jeszcze na pojawienie się even better,untila właśnie,mysterious ways,może coś z pop-a i bad ;)

Ultraviolet na pewno nie wyleci bo Bono za duzo w kutkę zainwestował. Musi sie pochwalić wszędzie :)

#202 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 03 lipca 2009 - 09:35

Rotacja 2/3 kawałków z 25 to niestety jest skostniała setlista.

#203 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 Postów

Napisano 03 lipca 2009 - 09:36

Czy mi się wydaje, czy Edge trochę spieprzył Electricala? Na razie na tej trasie to chyba on najbardziej zawodzi, niepodobne to do niego. Ale grali pierwszy raz to uznajmy, że miał prawo się pomylić. ;)

#204 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 03 lipca 2009 - 09:38

Rotacja 2/3 kawałków z 25 to niestety jest skostniała setlista.

Zobaczymy kto będzie cwany na koniec :D

#205 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 03 lipca 2009 - 09:40

Zespół zaskoczył i uciszył wszystkich. Tyle mam do powiedzenia. Ktoś ma wątpliwości, że U2 to najlepszy zespół na świecie?

ES było na próbach. Też mi zaskoczenie. Desire zamiast Angel Of Harlem można było się spodziewać. Często zamieniano te utwory na Elevation Tour. Party Girl? Ok, tym trochę zaskoczyli. Dla mnie sporym zaskoczeniem będzie Exit albo The Wanderer.

#206 //biesiada//

//biesiada//

Użytkownik

• Members
  • 293 Postów

Napisano 03 lipca 2009 - 09:45

Czy mi się wydaje, czy Edge trochę spieprzył Electricala?

zdecydowanie go powiedzmy... przekombinował :)

#207 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 03 lipca 2009 - 09:47

ES było na próbach. Też mi zaskoczenie.

ES było też na próbach w 2005r., Acrobat był na próbie w 1992r. To ze coś jest ćwiczone nie daje żadnej pewności że znajdzie się w setliście.

Desire zamiast Angel Of Harlem też się można było spodziewać.

Przecież nie grali tego na próbach, więc na jakiej podstawie można było się tego spodziewać? :P

Tu nie chodzi o konkretne utwory. Ważne, że pomimo rozmachu trasy chcą kombinować. Na pierwszym koncercie w Barcelonie zdatrzyły się im wpadki, zamiast asekuracyjnie zgrać ten sam zestaw, utrudnili sobie jeszcze zadanie dodając nowe utwory. Na PopMarcie, który pod względem organizacyjnym można porównywać do obecnej trasy, wymiana trzech kawałków to byłaby rewolucja :)
Dołączona grafika

#208 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 03 lipca 2009 - 09:49

Super ! Spora rotacja i w dodatku 25 kawałków ! No, no może nie zaskakujące pieśni ale np. PG czy Crazy w wersji albumowej, nie mówiąc o Electrical Storm (!) to duże zaskoczenie. To, że się mylą jest pewnie podyktowane tym, że nie są jeszcze dobrze zgrani. To dopiero początki. Zresztą ciekawe jaki set zaprezentują na następnym koncercie.

#209 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 Postów

Napisano 03 lipca 2009 - 09:51

Jak myślicie, pojawi się dziś jakiś bootleg? Wyjeżdżam w nocy i bez niego nie dam rady!

#210 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 03 lipca 2009 - 09:58

ES było na próbach. Też mi zaskoczenie.

ES było też na próbach w 2005r., Acrobat był na próbie w 1992r. To ze coś jest ćwiczone nie daje żadnej pewności że znajdzie się w setliście. Przecież nie grali tego na próbach, więc na jakiej podstawie można było się tego spodziewać? :P

ES grali na próbach w 2005 ale wtedy nie mieli pomysłu na ten utwór. :P

Desire zamiast Angel Of Harlem można było się spodziewać.

Przecież nie grali tego na próbach, więc na jakiej podstawie można było się tego spodziewać? :P

Nie grali na próbach bo mają ten kawałek w jednym palcu. :P Poza tym wcześniej już pisałem, że Desire było częstym zamiennikiem Angel of Harlem na setlistach. Założę się, że na którymś show pojawi się All I Want Is You. :P

#211 morfeusz

morfeusz

Użytkownik

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 03 lipca 2009 - 09:58

uważam, iż setlisty i zmiany w tej trasie nalezy własnie rozpatrywać wg stwierdzenia atomica o niecheci u2 do zamian w setach w przeszłości, oczywiście 3 kawałki to nie jakis wielki wyczyn ale dla nich uważam że wielki:) jesli jeszcze miałoby to sie zmieniać za kazdym show (2-4 piesni) to byłoby to mega zaskoczenie i zmiana w przypadku u2. VT to tak naprwde zmiany po miedzy legami, niewielkie (i nie czepiac sie szczegółów:)). jak zapodali jednego seta w europie to jechali na nim do konca:) a tu juz jakies zmiany w drugim koncercie, przecież mogli zagrać raz jeszcze to samo a jednak tego nie zrobili. oczywiscie rozczaruje sie jesli beda np 3 lub 4 sety które beda powtarzac wg jakiegos wzoru tzn ze np 30 czerwiec i 2 lipiec to juz dwa sety, które beda grane naprzemiennie:)

#212 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 03 lipca 2009 - 10:10

chcą kombinować.

Spora rotacja

mega zaskoczenie

Wy chyba sobie jaja robicie.

Zobaczymy kto będzie cwany na koniec :D

Nie jestem cwany, jestem zażenowany <_<

#213 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 03 lipca 2009 - 10:15

A ja dalej jestem zawiedziony. Jeden kawałek w dwóch wersjach - po co? Party Girl jakoś mnie nie rusza, a Desire jakimś mocnym punktem koncertu nie jest. Przyznam że ES jest zaskoczeniem, co jest oczywiste ale dalej setlista jest jakaś taka sucha. Czekam na bootleg...

#214 zosia

zosia

Użytkownik

• Members
  • 8 Postów

Napisano 03 lipca 2009 - 10:17

Wy chyba sobie jaja robicie.

[size="3"]A to już było????????????

''Grzywnę w wysokości 15 tys. euro muszą zapłacić członkowie grupy U2 w związku z przekroczeniem norm hałasu podczas prób przed pierwszym koncertem rozpoczynającym światową trasę "360° Tour

#215 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 03 lipca 2009 - 10:20

Raczej jesteś malkontentem. :P

Rozumiem, że możesz nie lubić ES. Ale zagranie utwory po raz pierwszy po kilku latach od jego opublikowania jest wielkim wydarzeniem.

Oczywiście możemy sobie dywagować nad liczbą utworów które mogły być "wymienne". U2 nie jest zespołem który robi rewolucje w swoich setlistach. Z tym trzeba się pogodzić, albo zrezygnować z wybierania się na więcej niż 1 koncert. Dlatego uważam, że rotacja utworów, jak na U2, jest znaczna.
Dołączona grafika

#216 morfeusz

morfeusz

Użytkownik

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 03 lipca 2009 - 10:22

stac ich:) ad 15 ojro

jesli chodzi o mega zaskoczenie :) dla mnie tak byłem raczej na bank pewny ze zagraja to samo dopuszczajac mozliwość innej koejnosci. oczywiscie jak juz wspomniałem pierwsze jaskółki... no napewno nie mozna na to liczyć WITAS że bedziesz miał seta z kawałków których nigdy nie grali... badzmy realistami:)

#217 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 03 lipca 2009 - 10:24

Nie chcę seta z kawałków, których nigdy nie grali... Chcę seta z klasyków i mało znanych kawałków wymienianych na każdym koncercie (ale nie po 2!!!!!), a nie jakichś gówien typu Vertigo.

#218 morfeusz

morfeusz

Użytkownik

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 03 lipca 2009 - 10:38

ja tez tak bym chciał ale ja jestem fanem tego zespołu a...., pamietaj prosze że podczas show ilu jest fanów, a ilu ludzi którzy znaja lubia u2, zazwyczaj z radia maja moze jt moze ab w domu na półce, moze kupili ostania płyte - raczej wiekszość, ile jest osób które wybieraja sie na wiecej niz jeden koncert w trasie? ja idac na bajerfull chce usłyszeć jestes szalona :) i nic mnie nie obchodzi ze moze to jakis stary kawałek grany na kazdym koncercie, z tym kojarze ta kapele i to chce usłyszeć. Idać na giloura chce usłyszeć Shine On You Crazy Diamond , Wish You Were Here, Echose etc. Graja to prwaie zawsze ale ja idac raz na 100lat na kapele ktrej nie jestem fanem a lubie tego słuchać chce to usłyszeć. Pogadaj z ludzmi którzy nie sa fanami zespołów kiedy sa zadowolenie po koncercie- własnie gdy słysza znane faje:) a nie smaczki:)

#219 mssunflower

mssunflower

jestę słonecznikię

• Members
  • 505 Postów

Napisano 03 lipca 2009 - 10:40

Nie chcę seta z kawałków, których nigdy nie grali... Chcę seta z klasyków i mało znanych kawałków wymienianych na każdym koncercie (ale nie po 2!!!!!), a nie jakichś gówien typu Vertigo.

Dajcie już spokój, ile mozna pisać na ten sam temat? Po 30 (!) latach wspólnego grania raczej ciężko zmienić przyzwyczajenia. a co do reszty to kłócić się nie będę bo Witas i tak wie lepiej i sie go nie przekona :P a poza tym jestem w pracy i użeram się z Corbisem :P

#220 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 03 lipca 2009 - 10:57

Mówcie co chcecie. To nie ja zapowiadałem zmiany, tylko The Edge.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych