Czy będzie "Trzeci Chorzów" w 2010?
Napisano 18 sierpnia 2009 - 16:52
moje rate your music / oceny płyt U2 - https://rateyourmusi...ol/strm_a/U2/1
Napisano 18 sierpnia 2009 - 19:38
Jeśli chodzi o Poznań nie byłbym takim hurraoptymistą ... Dlaczego? Z powodu bardzo prozaicznego powodu -> wysokości. Jeśli "pajączek" ma być również obecny na trasie w 2010, to poznański stadion może okazać się za niski do ugoszczenia go. Razem z iglicą, scena ma 40,5m wysokości (na livedesign wyczytałem nawet, że ponad 50, ale ten wymiar wydał mi się lekko zawyżony, co zresztą potwierdziło się w Chorzowie). Po drugie - szerokość. Pajączek od nogi do nogi mierzy sobie ok 60m ... więc rozmieszczenie go wszerz odpada. Dużo, dużo przeszkód. Poza tym zwróćcie uwagę na bardzo mały prześwit. Dach na Lechu będzie bardzo masywny, zostanie tylko niewielki kwadracik. O ile na meczach piłkarskich sprawdzi się znakomicie (w końcu po to został zaprojektowany), to już na koncertach z wielkimi scenicznymi konstrukcjami niekoniecznie. Jednakowoż, we will see. Ja tam wierzę, że na 312tys. km2 znajdzie się miejsce na przyjęcie U2
Ale skąd masz wymiary stadionu w Poznaniu, że twierdzisz że się nie zmieści ?? Wg strony http://www.lechpozna...8,bulgarska.htm stadion ma 63 metry szerokości, a camp nou ma 68 i tam ze sporym zapasem się mieściła więc o szerokość bym się nie bał. Dodatkowo ( choć nie znam dokładnym wymiarów ) to zadaszenie stadionu wg wizualizacji znacząco nie nachodzi na płytę boiska tak więc i iglica bez problemu powinna się zmieścić.
...
Napisano 18 sierpnia 2009 - 19:47
moje rate your music / oceny płyt U2 - https://rateyourmusi...ol/strm_a/U2/1
Napisano 25 sierpnia 2009 - 21:44
stadion w Sheffield też wydaje mi się cokolwiek " za niski "..
Stadion w Poznaniu po przebudowie będzie aż nadto wystarczający, by gościć U2. A że nieduży, to tylko lepiej - będzie łatwiej wyprzedać koncert..
Napisano 25 sierpnia 2009 - 23:11
Jak " stadion " w Nicei nie był za niski, to i w Poznaniu na pewno nie będzie
///ble tu bylo zdjecie
stadion w Sheffield też wydaje mi się cokolwiek " za niski "..
///ble tu bylo zdjecie
Stadion w Poznaniu po przebudowie będzie aż nadto wystarczający, by gościć U2. A że nieduży, to tylko lepiej - będzie łatwiej wyprzedać koncert..
Ale to nie chodzi o wysokość w tym znaczeniu, stadion w poznaniu ma być zadaszony, przy czym zadaszenie ma w pewnej cześci zakrywać też płytę i o ten aspekt chodziło, ale jak ktoś znalazł wysokość zadaszenia przekracza grubo ponad 50m.
Twoje argumentu raczej zapewniają nas, że nawet jak nie poznan to zawsze i bydgoszcz może wystarczyć
...
Napisano 13 stycznia 2010 - 12:53
Teoretycznie istniałaby możliwość występu U2 w Poznaniu w sierpniu lub we wrześniu. Luki w terminarzu trasy na 2010r. świadczą o tym, że wszystkie miejsca koncertów nie zostały jeszcze ogłoszone. A skoro w internecie krążą podobno wiarygodne plotki, że koncert U2 w Meksyku może odbyć się już 29 maja b.r. to można też pofantazjować, że nie jest jeszcze za późno na zorganizowanie koncertu U2 w Poznaniu w tym roku. Mało realnym jest aby zespół zdecydował się na rozpoczęscie sprzedaży biletów na sdaion który nie jest jeszcze gotowy, ale... Sprzedaż biletów na koncerty w 2009r. ruszyła w lutym 2009r., a pierwszy koncert trasy odbył się po 4 miesiącach. Gdyby zespół chciał u nas wystąpił najpewniej byłoby to w okolicach występu w Moskwie i Wiednia. Nie byłoby więc teoretycznie problemu z rozpoczęciem sprzedaży biletów na Poznań'2010 w maju lub czerwcu tego roku. Wtedy już prace na stadionie powinny być już na ukończeniu. Wszystkim jednak musiałoby się bardzo chcieć... Ale skoro ekipia U2 mogła zorganizować w krótkim terminie koncerty w Glasgow na Elevation Tour...
Tak mam świadomość, że to co piszę jest zupełnie nierealne, tym bardziej że zespół omija w tym roku takie państwa jak Wielka Brytania i Holandia, gdzie o sprzedaż biletów i stadiony nie musieliby się martwić
Napisano 13 stycznia 2010 - 16:38
Chciałbym bardzo, żeby tak się stało, miałbym wtedy możliwość powalczyć o jakieś bilety w miarę normalnej cenie, a i sam koszt wyjazdu byłby na tyle skromny, że stać by mnie było na koncert u2 w tym roku
...
Napisano 13 stycznia 2010 - 18:11
Mało realnym jest aby zespół zdecydował się na rozpoczęscie sprzedaży biletów na sdaion który nie jest jeszcze gotowy
Jeden z naszych forumowych kolegów zastanawiał się nad koncertem w NY przy okazji wizyty tamże. Kiedy koncert został ogłoszony, stadionu na którym ma się odbyć ponoć praktycznie nie było
Napisano 13 stycznia 2010 - 18:42
miejsce już nie ma znaczenia ale bułgarska mi jak najbardziej leży
Napisano 13 stycznia 2010 - 22:09
Ale nie podpalajmy się. Jeśli ktoś dowie się czegoś rzeczywiście istotnego albo wpadnie na jakiś wielce konstruktywny wniosek - niech pisze. A jeśli nie, to dajmy sobie spokój i zawczasu apeluję: nie "nakręcajmy" siebie nawzajem.
Napisano 14 stycznia 2010 - 17:26
Napisano 15 stycznia 2010 - 08:31
Więc jeśli chodzi o Kraków to w ogóle taka opcja nie jest brana pod uwagę bo zespół musi mieć gwarancje,że stadion będzie gotowy do czerwca a jedynym takim obiektem będzie wtedy dysponował Poznań.
Napisano 15 stycznia 2010 - 09:02
Trzeciego Chorzowa nie będzie,ale mam informacje prosto z Irlandii,iż być może będzie Poznań choć i tak 46 tys. widzów na trybunach nie jest wystarczającą liczbą,ale być może się uda Larry i Adam są na tak a z pewnością Bono i Edzio także chcieliby zagrać w Polsce...wszystko w rękach managera oby się zgodził...
Więc jeśli chodzi o Kraków to w ogóle taka opcja nie jest brana pod uwagę bo zespół musi mieć gwarancje,że stadion będzie gotowy do czerwca a jedynym takim obiektem będzie wtedy dysponował Poznań.
Ciekawe. A można wiedzieć skąd znasz te szczegóły?
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych