Jump to content

Photo

Kompendium biletowe

556 replies to this topic

#381 Guest_Fanka U2_*

Guest_Fanka U2_*
  • Guests

Posted 15 kwietnia 2009 - 17:13

Przepraszam bardzo, ale to fani U2 mają problemy z biletami, bo w niektórych miejscach (m.in. biura podróży) były zamówione tańsze (za 140 i 190 zł) bilety i ich nie dostali. TO JEST NORMALNY SKANDAL!!!! CO TO MA BYĆ!?

Są też tacy ludzie, co chcą pozwać do sądu Live Nation, bo milczała w tej sprawie...

A U2? U2 to porządni ludzie i nie będą mieć problemów z fanami...

#382 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 posts

Posted 15 kwietnia 2009 - 18:20

CO TO MA BYĆ!?

Bez obrazy, ale jesteś mocno niedoinformowana.

#383 Guest_Fanka U2_*

Guest_Fanka U2_*
  • Guests

Posted 15 kwietnia 2009 - 19:55

??????????????????????????????????????????????

#384 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 posts

Posted 15 kwietnia 2009 - 21:00

Przepraszam bardzo, ale to fani U2 mają problemy z biletami, bo w niektórych miejscach (m.in. biura podróży) były zamówione tańsze (za 140 i 190 zł) bilety i ich nie dostali. TO JEST NORMALNY SKANDAL!!!! CO TO MA BYĆ!?

Są też tacy ludzie, co chcą pozwać do sądu Live Nation, bo milczała w tej sprawie...

A U2? U2 to porządni ludzie i nie będą mieć problemów z fanami...

Ale przecież chyba było napisane, że najpierw rusza sprzedaż internetowa, a w takie rzeczy, że jakiś pan Zdzisu w biurze podróży powie: "tak tak będziemy mieli, zawsze mamy" to bym nie wierzył :P

Ale tak wogóle to w jakiej sprawie milczało Live Nation??

... :P

#385 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 posts

Posted 16 kwietnia 2009 - 15:18

Witam mam pytanie czym się różni balkon 6 np rząd 1szy od sektora 6g rząd pierwszy.Co jest wyżej a co niżej?

#386 Maja

Maja

lic.

• Members
  • 922 posts

Posted 16 kwietnia 2009 - 17:00

To jest chyba pytanie do topicu "kompendium biletowe"...

#387 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Posted 16 kwietnia 2009 - 17:06

Witam mam pytanie czym się różni balkon 6 np rząd 1szy od sektora 6g rząd pierwszy.Co jest wyżej a co niżej?

Wyżej jest trybuna górna a niżej - jak sama nazwa wskazuje - trybuna dolna. Pomiędzy trybunami jest właśnie balkon. ;) Polecam wirtualny spacer po stadionie. Tam wszystko dokładnie widać.

#388 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 posts

Posted 16 kwietnia 2009 - 17:31

Wiesz, 20 marca był jakiś miesiąc temu. Pora się obudzić.

#389 Guest_Fanka U2_*

Guest_Fanka U2_*
  • Guests

Posted 16 kwietnia 2009 - 18:06

Przecież mówiono o tym w telewizji (mowa o Live Nation). Ludzie, ale wy jesteście zacofani... =P

Przepraszam, nie chcę nikogo obrazić...

#390 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 16 kwietnia 2009 - 18:45

Przecież mówiono o tym w telewizji (mowa o Live Nation). Ludzie, ale wy jesteście zacofani... =P

Fajnie dostać trochę powdów do radości po ciężkim dniu :)
Dołączona grafika

#391 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 posts

Posted 16 kwietnia 2009 - 18:46

„Uwielbiam” takie oto merytoryczne pytania….

Przepraszam, nie chcę nikogo obrazić...

Po pierwsze radzę się zastanowić czy nas obrażasz czy nie…
Po drugie od początku była mowa, że w pierwszej kolejności będzie sprzedaż internetowa…i co za tym idzie można było się domyśleć, że po tygodniu stanie się jasne, że tych biletów może zabraknąć i trzeba było wziąć taką ewentualność pod rozwagę, że do punktów dystrybucji one nie dotrą. Jeśli komuś zależało na bilecie i był na tyle kumaty zatroszczył się o to wcześniej. Jedyne co teraz możesz to mieć pretensję do siebie…a w stosunku do użytkowników forum proponuje wyłączyć agresję.
A na drugi raz radzę nie wierzyć we wszystko co z telewizorka usłyszysz...
"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#392 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Posted 16 kwietnia 2009 - 19:41

Nie wytrzymałem.

@Fanka U2: Przestań pieprzyć, za przeproszeniem. Smęcisz i smęcisz, kto ma problem z kupnem biletu? "Ale wy jesteście zacofani" - no chyba nie na tyle, żeby się nie skapnąć że NAJPIERW rusza sprzedaż internetowa, a później to co zostało zostanie wyprzedane w normalnych punktach sprzedaży. Było to wałkowane setki razy, powtarzane w każdym temacie przez połowe userów, a tu ktoś teraz wyskakuje ze swoimi "fochami".

I jeszcze jedno - bilety na U2 się sprzedały, no po prostu SKANDAL LUDZIE! JAK TAK MOŻNA! Przecież dożynki u mnie w mieście się jeszcze nie sprzedały! PODAJMY LIVE NATION DO SĄDU! Sprzedali swoje bilety na U2 w taki sposób w jaki chcieli, SKANDAL! TOŻ TO NIE MOŻE BYĆ! Przecież Zenek z warzywniaka zamówił tuzin biletów na płyte, a one - <uwaga przygotujcie się psychicznie> - NIE PRZYSZŁY! och, ach!

<_<

#393 Guest_Fanka U2_*

Guest_Fanka U2_*
  • Guests

Posted 16 kwietnia 2009 - 20:12

Wybaczcie, byłam wkurzona... <_< Nie chciałam was obrazić...

Nie będę już się wnerwiać...

Zobaczymy dalej, co będzie z biletami... W ogóle tu już wszystko jedno... =P

Do 'Mac': Jeżeli chcesz pozwać Live Nation, nie mam nic przeciw temu... RZECZYWIŚCIE SKANDAL... =/

Pozdrawiam

Fanka U2

#394 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 16 kwietnia 2009 - 20:14

nie przejmuj sie, trzeba zyc =) ;*

#395 Guest_Fanka U2_*

Guest_Fanka U2_*
  • Guests

Posted 16 kwietnia 2009 - 20:17

Dzięksy, 'Mrówa'.

#396 jackseg1

jackseg1

Użytkownik

• Members
  • 146 posts

Posted 16 kwietnia 2009 - 22:47

Tym razem to ja nie wytrzymałem :lol:

Moja opinia zapewne rózni sie od "zaskoczonej" cześci forumowiczów, ale uważam ze:

KUPOWNIE BILETÓW NA U2 W CHORZOWIE TO SIELANKA (przynajmniej w porówniu ze wszystkimi innymi koncertem U2 na świecie!)

Jeszcze wieksza sielanka była podczas Vertigo. Nie dosc ze nie ma relanych limitów na osobę (jedyne co to 8 na transakcję). Na wiele portali nie mozna było sie wbić aż był sprzedany ostatni bilet. Przypamnię ze koncert w Chorzowie nadal jest w sprzedazy, a to juz prawie miesiąc!

Bilety na płyte były do dostania przynajmniej krotnie:
- na czeskim Ticketpro, dobre kilka godzin(ale wczesc ludzi stwierdziła ze dopłacenie 50 zł do róznic kursowych i przesyłki to za duzo, choc to mniej niz norlamny bilet na płytę w innych krajach np. w Dublinie relanie 67 eu).
- na polskich portalach mniejsze pule

Dla osób które nie moge sobie pozwolic na sprawdznie wszystkich źródeł X razy dziennie była jeszcze opcja kupienia subskrypcji na U2.com. Wtedy bilet był praktycznie w ręce po wpłaceniu 50 USD.

Za bilety na piersze koncerty U2 (NY) przepłaciłem 3krotnie ale byłem szczesliwy ze udało mi się je dostać. Odbyło się to w cywilizowany sposób, czego niestety w Polsce brakuje, choćby dlatego że adminiastratorzy tego forum postawili sobie za zadanie utrudnianie obiegu biletów z drugiej ręki.
Nic sie takiego nie dzieje, na szczescie jest Gumtree gdzie sprzedający i kupujący mogą sie komunikowac bez "zbawców świata".

Jesli ktos nie wie jeszcze jak sie kupuje bilety to polecam lekturę "Przewonika po kupowniu biletów na koncerty U2" na atu2.com

http://www.atu2.com/...cle.src?ID=5426

#397 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 17 kwietnia 2009 - 00:18

I piszą tam np. tak:

The [U2tour] mailing list allows fans to sell and/or trade tickets at face value only.

i tak:

If you buy more than you need, you can always sell the extras (at face value, of course) to a fellow fan who wasn't as lucky as you.

Czyli nie tylko my zbawiamy świat ;)

Edited by acr, 17 kwietnia 2009 - 00:19 .

#398 jackseg1

jackseg1

Użytkownik

• Members
  • 146 posts

Posted 17 kwietnia 2009 - 18:33

Z jedej strony można sie zgodzic ze dobrze jest odsprzedac bilety znajomym (lub nieznajomym). Z drugiej irytują mnie ludzie którzy wiedzieli kiedy bilety szły na sprzedaz, przespali moment a potem płaczą że "ktos" ich oszukał bo zostali na lodzie.

Ja wysłałem przypomnienie o tym kiedy i na jakich zasadach będą sprzedawane bilety do znajomych którzy mogli o tym nie wiedzieć.. baa nawet opisałem krok po kroku co trzeba zrobic aby je faktycznie dostac. Niestety nie wszyscy wzieli sobie to do serca i skonczyło sie tym, że jedno osoba o 20go marca o 0.30 stwierdziła ze serwery sa zwieszone, jest spiąca i wiec sie kładzie spać, zobaczy jak bedzie jutro (!). Chciałem pomóc - wbiłem sie w kolejkę i miałem w koszyku 2 bielty za 140zł, ale to tez nie pasowało podobnie jak bilety na płytę nie tak duzo droższe z czeskiego ticketpro.cz. Załamka.. moze to drastyczny przypadek, ale takich osób jest więcej.

Najpierw sie wybrzydza, a potem psioczy ze KONIE wykupiły bilety. U2 to droga impreza, zwłaszcza gdy chce sie zobaczyć wiecej niz 1 koncert. Wiele osób traktuje koncert U2, jak wiele innych imprez - a tymczasem, mozliwość bycia tego dnia w tym miejscu chocby bylo to 200 m od sceny to wyróżnienie. Chętnych jest zawsze wiecej niż miejsc, wiec trudno się dziwić ze atrakcjne i zarazem tanie bilety rozeszły sie w tak szybkim tempie. Gdyby w Polsce nie było takiej biedy to były w kolendarzu 2 koncerty na Sląskim a nie miesięczne męczarnie ze srednim efektem w sprzedazy. Nawet nie bedąc fanem U2 mozna było sie połapać ze bielty na płytę są warte dużo wiecej niz ich nominalna cena.. stąd taki rozdźwięk miedzy przecenionymi trybunami i cała ta dyskusja.

#399 m~p

m~p

Użytkownik

• Members
  • 127 posts

Posted 18 kwietnia 2009 - 10:18

Nie oszukujmy się - jeśli komuś naprawdę zależałoby, to jedną noc można było zarwać, nawet kosztem bycia nieprzytomnym następnego dnia w pracy, czy w szkole. Myślę, że do 5 rano można było spokojnie ustrzelić bilety na płytę. Mi się udało około 2.40 i spokojnie poszłam spać na 3 godziny. A jeśli nie, to można było urządzić dyżury, poprosić kogoś, kto następnego dnia ma wolne. Rozwiązań było wiele, ale trzeba było chcieć zadziałać, a nie czekać na gotowe, że jakieś biuro podróży nam załatwi, a następnie powyzywać, że wszyscy inni są zacofani :huh:
Poza tym, rzeczywiście - ten temat był wałkowany tysiąc razy.

#400 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 posts

Posted 18 kwietnia 2009 - 10:21

Nie oszukujmy się - jeśli komuś naprawdę zależałoby, to jedną noc można było zarwać, nawet kosztem bycia nieprzytomnym następnego dnia w pracy, czy w szkole. Myślę, że do 5 rano można było spokojnie ustrzelić bilety na płytę. Mi się udało około 2.40 i spokojnie poszłam spać na 3 godziny. A jeśli nie, to można było urządzić dyżury, poprosić kogoś, kto następnego dnia ma wolne. Rozwiązań było wiele, ale trzeba było chcieć zadziałać, a nie czekać na gotowe, że jakieś biuro podróży nam załatwi, a następnie powyzywać, że wszyscy inni są zacofani :huh:
Poza tym, rzeczywiście - ten temat był wałkowany tysiąc razy.

Szkoda, że nie ma na tym forum opcji 'pochwal ten post'.

Reply to this topic

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users