Skocz do zawartości

Zdjęcie

2009-07-18 - Berlin, Germany - Olympiastadion

890 replies to this topic

#761 Małgosia

Małgosia

U2 and 80's addict

• Members
  • 1 106 Postów

Napisano 20 lipca 2009 - 19:09

a co jeżeli będzie na jednym koncercie? no i ma się bilet na płytę...to gdzie najlepiej stanąć Twoim zdaniem jak się ma 160 cm:P?

Ja mam 1,58 cm hehe, dla kategorii kurduplów najlepsza opcja - czatowanie pod bramami od wczesnych godzin rannych i sprint po murawie pod scene B)

Do tej pory rzadko na różnych koncertach byłam gdzie indziej niż przy barierkach, ale przykladowo niedawno na ostatnim DM w Berlinie, nie było takiej opcji bo byl fanzone i stanie na srodku murawy nie jest satysfakcjonujace... Gdyby nie mój wysoki znajomy, który mnie podnosił to widziałabym tylko telebimy....
Ale mówię, wtedy trzeba już po prostu wyluzować (teraz sobie przypomniałam, że w Chorzowie nie sprzedają piwa na płycie tak jak w Berlinie hehe), więc bezalkoholowo ;) i cieszyć się, że w ogóle się tam jest.

Myslę jednak, ze taka konstrukcja sceny u2 i tak da super wrazenie nawet ze srodka plyty. Więc bedziesz widziec nie tylko telebimy, no ale i calego pajaka i jego oswietlenie.

http://www.u2.szczecin.pl

#762 kinia

kinia

Użytkownik

• Members
  • 200 Postów

Napisano 20 lipca 2009 - 19:11

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#763 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 Postów

Napisano 20 lipca 2009 - 19:12

Który masz sektor? Ja mam 10g.

Tak jak napisałem wcześniej 8 balkon tzn sorry wcześniej pisałem tylko o balkonie taj jak mówię 8 balkon

#764 dorothy

dorothy

Użytkownik

• Members
  • 73 Postów

Napisano 20 lipca 2009 - 19:19

Bono kończąc śpiewać "Beautiful Day" zaśpiewał fragment kompozycji George'a Harrisona z repertuaru The Beatles "Here Comes The Sun" i to (dla starej fanki Beatlesów ;) ) jest po prostu cudowne :rolleyes:
Pozdrawiam i...do zobaczenia w Chorzowie!!! (sektor 3d)

#765 buzzons

buzzons

Użytkownik

• Members
  • 74 Postów

Napisano 20 lipca 2009 - 19:34

Ja właśnie mam bilet na trybuny (39 sektor) i na początku miałam niewielkie wątpliwości, ale po tych ostatnich postach ku pokrzepieniu serc ciśnienie wzrosło mi automatycznie. Będzie idealnie i na płycie, i na trybunach, to U2 przecież!

Małgosia, też mam 1,58m :-)

#766 morfeusz

morfeusz

Użytkownik

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 20 lipca 2009 - 19:38

ja zawsze na koncertach innych jestem na płycie pod scena i jest super na u2 jak do tej pory trybuny i podobało sie mi za kazdym razem ( drewniaków nie widziałem:). Powiem tak jak zdecyduje sie na londyn to biore tył najtańszy. Z rozmów z u2roopą mówił że tak róznie było z tym tyłem ale ja uwazam ze warto płyte trybuny i tył dla pełnego ogladu!. oczywiscie jak sie ma mozliwosc. jak równiez wspomniałem troche zadrosciłem tym szczesliwcom płyty tuz przy scenie zawsze jednak jest tam inny duch w narodzie:) no ale w chorzowie mam nadzije na best place!
Lary sie okrecił chyba po bongosach ale nawet tego nie zauwazyłem porostu nagle widze siedzi przodem do trubun tylnych:)
Z mojego pkt miałem wrazenie ze sa bardzo czesto z tyłu:)

#767 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 Postów

Napisano 20 lipca 2009 - 19:38

Ja właśnie mam bilet na trybuny (39 sektor) i na początku miałam niewielkie wątpliwości, ale po tych ostatnich postach ku pokrzepieniu serc ciśnienie wzrosło mi automatycznie. Będzie idealnie i na płycie, i na trybunach, to U2 przecież!

Małgosia, też mam 1,58m :-)

Chyba jednak nagłośnienie po bokach będzie gorsze,obym się mylił :blink:

#768 morfeusz

morfeusz

Użytkownik

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 20 lipca 2009 - 19:42

jesli chodzi o nagłosnienie było rewela w porównaniu do VT no ale chorzów to inna konstrukcja stadionu. w Chorzowie 05 miałem trybuny na przeciw sceny akustyka nagłosnienie była masakra jak z kasprzaka albo emilki jak ktos pamieta takowe sprzety! tu bomba wszystko było słychać!

#769 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 Postów

Napisano 20 lipca 2009 - 19:49

Mnie chodzi o to że te boczne sektory są narażone że tak powiem na mniejsze zestawy głośnikowe,co chyba zauważyliście na fotach <_<

#770 morfeusz

morfeusz

Użytkownik

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 20 lipca 2009 - 19:50

zaufaj mocy starczy:) lepiej by było ciszej niz przester i za głosno!

#771 Fan

Fan

Użytkownik

• Members
  • 67 Postów

Napisano 20 lipca 2009 - 19:51

Te relacje sprawiają, że oczekiwanie na Chorzów staje się męką... :P Wielkie dzięki!

#772 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 Postów

Napisano 20 lipca 2009 - 19:53

nie no morfeusz jak dla mnie musi być inwazja mocy,da się zrobić głośno i czysto :rolleyes:

#773 morfeusz

morfeusz

Użytkownik

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 20 lipca 2009 - 19:57

zapewne kazdy ma inne odczucia! dla mnie najlepiej nagłosnionym koncertem był gdańsk i gilmour ale tam nagrywano dvd! było przepieknie no ale sam słyszłem jak tył wołał głosniej!
tutaj faktem jest jak juz móiwłem herta stadjun jest zabudowany, scena jest inaczej usytuowana, jest dach i było superrrr! a w chorzowie sam jestem ciekaw po VT czy berlin to mozliwosci nagłosnienia czy tez budowa stadionu? sadze jednak ze cicho to nie bedzie!

#774 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 Postów

Napisano 20 lipca 2009 - 20:05

zapewne kazdy ma inne odczucia! dla mnie najlepiej nagłosnionym koncertem był gdańsk i gilmour ale tam nagrywano dvd! było przepieknie no ale sam słyszłem jak tył wołał głosniej!
tutaj faktem jest jak juz móiwłem herta stadjun jest zabudowany, scena jest inaczej usytuowana, jest dach i było superrrr! a w chorzowie sam jestem ciekaw po VT czy berlin to mozliwosci nagłosnienia czy tez budowa stadionu? sadze jednak ze cicho to nie bedzie!

Też byłem na Dejwidzie w Gdańsku i nagłośnienie było własnie takie sobie,jak dla mnie wzorcem było jest i będzie nagłośnienie Depeche Mode,a zwłaszcza Devotional Tour :rolleyes:

#775 focus3

focus3

Użytkownik

• Members
  • 42 Postów

Napisano 20 lipca 2009 - 20:07

Też się zgodzę, że Gilmour w Gdańsku był idealnie nagłośniony, jak się stało w sektorze przed sceną. Jestem za to ciekaw opinii na temat nagłośnienia w Berlinie osób stojących przed wybiegiem. Stałem jakieś 3m na lewo od ekipy Zbycha i przy tych mocniejszych utworach za czysto nie było.

#776 OneLazyBastard

OneLazyBastard

Użytkownik

• Members
  • 2 874 Postów

Napisano 20 lipca 2009 - 20:12

Też się zgodzę, że Gilmour w Gdańsku był idealnie nagłośniony, jak się stało w sektorze przed sceną. Jestem za to ciekaw opinii na temat nagłośnienia w Berlinie osób stojących przed wybiegiem. Stałem jakieś 3m na lewo od ekipy Zbycha i przy tych mocniejszych utworach za czysto nie było.

Ciekawe jak miałoby być czysto, skoro to jest tak cholernie blisko głośników, z których leci dźwięk o tak ogromnym natężeniu. Fale przy tej odległości nie mają się gdzie rozejść, i trafiają jako jedna, wielka masa. Szczególnie niskie tony tak wpływają na dźwięk. Tak mi się wydaje, przynajmniej ;-).
Nigdy blisko nie jest fajnie. Kto gra na gitarze podłączonej do pieca, ten wie - im dalej staniesz, tym fajniej brzmi, bardziej.. selektywnie.

#777 Małgosia

Małgosia

U2 and 80's addict

• Members
  • 1 106 Postów

Napisano 20 lipca 2009 - 20:20

Dokladnie, jak stalismy przy okregu z zewnetrznej strony, pod nim glosniki dawaly wielkiego czadu, co niestety dla tych bardziej melomanow moze byc nieco denerwujace, bo czasem dzwieki sie zlewaja.
Nagrywajac filmy przy utworach z duzym basem ciezko o dobry dzwiek, wszystko mi sie zlalo, tragicznie, za to np Stay akustycznie nagralo mi sie calkiem niezle.

#778 focus3

focus3

Użytkownik

• Members
  • 42 Postów

Napisano 20 lipca 2009 - 20:22

Dokladnie, jak stalismy przy okregu z zewnetrznej strony, pod nim glosniki dawaly wielkiego czadu, co niestety dla tych bardziej melomanow moze byc nieco denerwujace, bo czasem dzwieki sie zlewaja.
Nagrywajac filmy przy utworach z duzym basem ciezko o dobry dzwiek, wszystko mi sie zlalo, tragicznie, za to np Stay akustycznie nagralo mi sie calkiem niezle.

A ja nagrywałem komórką (E51) i dźwięk jest lepszy (czystszy) niż był w rzeczywistości:)). Tak na marginesie to polecam ten model do filmików z koncertów, bo naprawdę już kilka razy się sprawdził :P

#779 Małgosia

Małgosia

U2 and 80's addict

• Members
  • 1 106 Postów

Napisano 20 lipca 2009 - 20:25

O proszę, to tylko pozazdroscic ;)

#780 marekr

marekr

Użytkownik

• Members
  • 172 Postów

Napisano 20 lipca 2009 - 21:55

Relację Olive uważam za doskonałą, więc nie będę próbować stawać z nią w szranki i nie będę "smarował" swojej.
Niesamowite show, nie do ogarnięcia za pomocą jednej pary oczu i uszu i rzeczywiście trzeba zobaczyć kilka koncertów, by tak naprawdę móc poczuć smak widowiska. Albo jestem za stary, albo moje zmysły nie nadążają za taką dawką bodźców i emocji. Człowiek czuje się jak w matrixie, wszystko jest tak nierealne, dzieje się za szybko. Siedzę i nie wierzę że widziałem co widziałem, słyszałem co słyszałem. I tylko tych klika fotek przekonuje, że jednak tam byłem i wszystko widziałem ...

U2 360 in Berlin - by MarekR

Wielkie dzięki wszystkim, z którymi mogłem czekać na koncert i z którymi mogłem przeżywać takie emocje. Wszyscy jesteście wspaniali.
I przepraszam, że pomimo iż facet ze mnie raczej dorosły ;) to darłem się z radości, jak nie przymierzając, głupawa nastolatka.

I na koniec rada: Jeśli kiedykolwiek niejaki Zbych będzie namawiał Was do pójścia razem, to idźcie z Nim choćby w ogień, bo tam z pewnością będą Adam, Bono, Edek i Larry na wyciągnięcie ręki!!!

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych