Skocz do zawartości

Zdjęcie

2009-08-06 - Chorzow, Poland - Slaski Stadium

2840 replies to this topic

#201 marekz

marekz

Użytkownik

• Members
  • 30 Postów

Napisano 27 lipca 2009 - 13:01

Przecież bilety do RZ były w regularnej sprzedaży.

I nadal sa... Dlatego takie konkursy teraz, bo trudno im sprzedac.. licze na to ze beda tez tam wpuszczac ludzi losowo z plyty, jak to zrobili w Mediolanie..
POLAND ON THE HORIZON
2001: Sztokholm | 2005: Oslo | 2009: Mediolan 07.07, Chorzow 06.08, Chorzow: run for Front Of Stage

"...(that's because).. The Edge comes from the future. He travelled here in a timemachine... to tell us... that everything is gonna be allright... !"

#202 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 27 lipca 2009 - 13:16

ps - Pat, a moze to byla inspekcja BHP? ;)

Stawiam na Sanepid ;)...

#203 Sams

Sams

Użytkownik

• Members
  • 52 Postów

Napisano 27 lipca 2009 - 18:28

Na golden circle aż tak ni chce koniecznie być, ale jeśli nadąży sie okazja oraz szczęście to czemu nie. Wole stać już trochę dalej niż przy wybiegu żeby zobaczyć grę światłem i scenę w całej swej okazałości

#204 OneLazyBastard

OneLazyBastard

Użytkownik

• Members
  • 2 874 Postów

Napisano 28 lipca 2009 - 00:18

Ja nie chciałem napisać nic konkretnego i sensownego. Chciałem tylko zakomunikować wszystkim istnienie mojej nowej sygnaturki. Spełnienie mojego (i nie tylko mojego, bo jeszcze: Pat, Acr, Zbych, Olive) marzenia sprawiłoby, że postawiłbym wszystkim kolejkę... :-)

:) :*.

Pozdrawiam ciepło.

PS
Zachęcam do skopiowania bannerów i wstawienia do swoich sygnaturek! :-)

#205 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 28 lipca 2009 - 00:23

Sporo zmian, mega zaskoczenie.

#206 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 Postów

Napisano 28 lipca 2009 - 00:29

Sporo zmian, mega zaskoczenie.

ejj Witas a ty jedziesz na koncert?

to nie jest ironia:P

#207 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 28 lipca 2009 - 00:31

Vertigo, One, WOWY - show moich marzeń. Dziękuje.

Ale lepiej sie przyłącz do akcji LOADP a nie.

#208 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 28 lipca 2009 - 00:37

Ja nie chciałem napisać nic konkretnego i sensownego. Chciałem tylko zakomunikować wszystkim istnienie mojej nowej sygnaturki. Spełnienie mojego (i nie tylko mojego, bo jeszcze: Pat, Acr, Zbych, Olive) marzenia sprawiłoby, że postawiłbym wszystkim kolejkę... :-)

:) :*.

Pozdrawiam ciepło.

Nie zrozumcie mnie źle! Chciałem tylko jedną rzecz napisać :) Bo jak wyszedł w temacie o fladze pomysł żeby w jakiś sposób poprosić o jakiś kawałek (przez kogoś wymarzony również :P), to spadły na mnie i innych gromy krytyki i błota. Że głupi jesteśmy, że ingerencja w setliste i w ogóle same żarciki od razu i pojazd na maxa.
W momencie kiedy z pomysłem wyszedł ktoś bardziej ceniony, to już można się nad tym zastanowić i w ogóle fajny pomysł i same cukry będą - mogę się założyć.
Wiecie o co mi chodzi.. Ciekawe czy W.. czy insza inszość znowu zacznie sobie żartować - oczywiście że nie. Bo najpierw zobaczy kto post napisał i jak zobaczy kto, to zupełnie inaczej podejdzie do wypowiedzi. Chciałem tylko poruszyć tę denerwującą cechę forum lobbowania i dyskryminowania. TO JEST WREDNE I NIESPRAWIEDLIWE. Ja się na nic nie skarżę, dobrze mi tu, ale mimo wszystko takie zjawisko na tym forum występuje i warto zwracać na to uwagę.
Ja absolutni do pomysłu nic nie mam i się przyłączę :) Nie odbierz tego jako atak na Ciebie, OLB, po prostu uważam że twój post (a raczej spodziewane reakcje na niego) to dobry przykład tego :) Pewnie teraz nie będzie żeby nie miał czego chcę, no ale to chyba jasne jakby było.

Jeszcze raz, pomysł popieram i się przyłączam, warto by udostępnić na forum tekst piosenki z linkiem i podczepić temat, żeby każdy miał pod ręką wszystko ;)
Pozdro wszystkim!

#209 OneLazyBastard

OneLazyBastard

Użytkownik

• Members
  • 2 874 Postów

Napisano 28 lipca 2009 - 01:08

Bremo, nie odbieram tego jako atak. Widzę też, że nie dostrzegasz pewnej różnicy między próbami wyproszenia Untila, Acrobata czy czegokolwiek innego, z masą efektów gitarowych, itd., do których na dodatek są przygotowane odpowiednie wizualizacje, których "zapodanie" to nie jest takie hop-siup.

Natomiast stare kawałki, jak choćby Life on a distant planet czy też Street Mission to utwory, które można zagrać bez żadnych mega-efektów gitarowych czy wizualizacji. Wystarczy, że Edge w tym swoim mega footcontrolerze wciśnie jeden guzik, distortion, i ma efekt do ww. utworów :).
Poza tym - ja wcale nie liczę na to, że zagrają ten utwór. W pełni usatysfakcjonowałoby mnie, gdyby Bono podłapał to, co śpiewamy, i zaśpiewał choćby jedną linijkę z nami. Wtedy na u2gigs dumnie widniałoby
Life On A Distant Planet - Snippet.
1979-..-.. - ..........
1979-..-.. - ..........
1979-..-.. - ..........
1979-..-.. - ..........
1979-..-.. - ..........
2009-07-06 - Chorzow, Slaski Stadium

:-)

Nawet jakby nie zaśpiewał z nami, to sam fakt, że by zauważył, po czym opadłaby mu szczęka, byłby wart wszelkich trudów z nauczeniem się trudnej linii partii wokalu w tej piosence.

Pozdrawiam.

PS
Proszę nie kopiować z mojej sygnaturki tekstu "by moja Karolina :*" :P... z łaski swojej ;D.

Proponowany kod sygnatury to:
[color="#FF0000"][center][size=5]LIFE ON A DISTANT PLANET ON THE HORIZON! [/size]
[size=4]6.08.09, Stadion Śląski, Chorzów![/size][/color]

[img]http://www.republika.pl/rdsj/loadpkaro.jpg[/img]
by OLBowa Karolina

[img]http://www.republika.pl/rdsj/loadp.jpg[/img]
by Olive;-)

[color="#0000FF"]
[size=3]...ewentualnie może być Street Mission, ale to nie ta sama moc....[/size][/color]

[b]
[color="#FF0000"][size=5]Czekaj.. nie znasz Life On A Distant Planet? How come?[/b]

>>>>>>[url="http://www.youtube.com/watch?v=G5j_HOi16iw"]U2 - Life On A Distant Planet (Lost On A Silent Planet/The Magic Carpet) on You2Tube![/url]<<<<<<[/size]

[size=2]Just sit back and enjoy this pure spiritual journey with 17- to 19-year-old Irish boys![/size][/color]
[/center]

#210 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 28 lipca 2009 - 01:12

W którym momencie chcecie z tym wyjść? Bo trzeba ustalić gdzie wtedy Bono stoi najczęściej, no i opanować tamtą okolicę, żeby było słychać :)
Na pewno masz racje z tym że to dużo łatwiej, ale mimo wszystko pojazd jest nieproporcjonalny do pomysłów, bo pytałem wtedy ludzi czy ktoś wie w jaki sposób przygotowują wizualizacje itd. także nie wyjechałem z bezmyślną koncepcją jak krejze 13-tka, zacząłem od pytań technicznych. A mimo to zamiast odpowiedzieć "niestety nie ma jak bo zbyt skomplikowane itd" to od razu durne żarciki. No ale cóż :) Zostawmy to, szkoda zaśmiecać, jeszcze meritum się w tym wszystkim utopi niczym DM :)
<mrrrrrrrrru>
No ale można to zostawić na jutro bo późno
Idę spać, kolorowych wszystkim.
Owocnych i pomysłowych znów!

#211 OneLazyBastard

OneLazyBastard

Użytkownik

• Members
  • 2 874 Postów

Napisano 28 lipca 2009 - 01:37

Wszystko jeszcze jest do ustalenia. Muszę przeanalizować setlistę, bootlegi, zobaczyć gdzie jest dużo miejsca... :-)
Może po NYD? Choć pewnie będzie spora wrzawa po tym. Zobaczymy ;-). Nie liczę, że się uda.. ale zabawa może być ciekawa. Będę indoktrynował pod stadionem, w każdym razie. Tekst wydrukuję i rozdam ;-). Poćwiczymy i pomyślimy razem! Od rana będzie na to dużo czasu!

#212 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 28 lipca 2009 - 01:54

1. To zjawisko o którym piszesz Bremo występuje, ale nie wydaje mi się zeby ta konkretna sytuacja kontekstowa to dobrze obrazowala. Ale o tym...
2. Prosiłbym zeby o takich rzeczach rozmawiac w stosownych watkach, w tym przypadku w "Wątku o Forum" gdzie radzę przenieśc się z dyskusją na ten temat.
3. Zanim dostaniemy jako ekipa klasyczną zjebę, ze tolerujemy sygnaturke OLBa a innych dużych nie itp. - już mi obiecał, ze jutro zmniejszy ;)

i wreszcie
4. Nie wierze że sie uda, ale sie przyłacze, bo to tak bez sensu, ze nie mogę inaczej :P

#213 olive

olive

Zooming in, zooming out

• Members
  • 3 377 Postów

Napisano 28 lipca 2009 - 08:41

prawde mowiac biore to w kategorii lekko ironicznego zartu, ale pomruczec mozna :)

Nie wierze że sie uda, ale sie przyłacze, bo to tak bez sensu, ze nie mogę inaczej

OLB jesli to na serio to proponuje:
wbij sie pod sama scene z jak najwieksza grupa poplecznikow i kartonem z napisem 'Please play Life on a Distant Planet. We've got lyrics for Bono', bo dam sobie uciac niejedno, ze on nie pamieta kim byla Judith i o co chodzilo z tym zimnym porankiem, a co dopiero mowic o tekscie :)

ps - mialam straszny sen - snilo mi sie, ze zapomnialam biletow i zorientowalam sie dopiero pod stadionem. musialam wrocic do wawy i pojechac z powrotem, a jak juz dotarlam to wszyscy juz byli w srodku i nie chcieli mnie wpuscic... i nie wiem dlaczego marekr zabijal czas pod stadionem wyszywajac makatke...

#214 Melon

Melon

Użytkownik

• Members
  • 715 Postów

Napisano 28 lipca 2009 - 09:45

......ps - mialam straszny sen - snilo mi sie, ze zapomnialam biletow i zorientowalam sie dopiero pod stadionem. musialam wrocic do wawy i pojechac z powrotem, a jak juz dotarlam to wszyscy juz byli w srodku i nie chcieli mnie wpuscic... i nie wiem dlaczego marekr zabijal czas pod stadionem wyszywajac makatke...

Nie, no Olive. Ty to masz koszmarne sny. :lol:
Co tam bilet ale ta makatka :P
"Życie należy przeżyć tak aby nie wstydzić się lat przeżytych bez celu!"

#215 OneLazyBastard

OneLazyBastard

Użytkownik

• Members
  • 2 874 Postów

Napisano 28 lipca 2009 - 10:36

Nie wiem skąd Wasz pesymizm odnośnie akcji!
Na pewno się uda, musimy tylko w to bardzo mocno wierzyć! :P
Jak wszyscy na stadionie będą znali tak, łącznie z (RED)ami, to na pewno zaśpiewają. Ba, może nawet zrobią zaległy bis z jakiegoś koncertu z '79? :P

Więcej wiary! Powtarzam! Więcej wiary!

Z pozdrowieniami.
Bartosz

PS
Zmniejszyłem sygnaturkę. Przez Was już nie rzuca się w oczy tak, jak się rzucała, i nie jest tak czytelna, jak była czytelna. Przed modyfikacjami.

#216 bebok

bebok

Użytkownik

• Members
  • 265 Postów

Napisano 28 lipca 2009 - 10:52

Ma ktoś tekst Life On A Distant Planet? Ciekawy pomysł, moze wypalić. Tylko się uczyć, uczyć:-)

#217 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 28 lipca 2009 - 11:12

(judith? judith? )
(can you hear me? )
(can you see me? )

Life on a distant planet
Another atmosphere
Life on a distant planet
So cold inside of here

You can see her
But she can't see you
You can call her name
But she won't even hear you

In the morning of the day
To the evening
D-day and beyond

Lost on a silent planet
Two lone, rising stars
Locked on a silent planet
So close and yet so far

Children scream and shout
Their eyes torn out
Judith turns around and stumbles
To the ground

In the morning of the day
The evening time
D-day and beyond

Oh...girl you fall out
Oh...girl you come out to cry
Have you nothing to say
Girl you come out to cry
Have you nothing to say

In the morning
On to the day time
To the evening
D-day and beyond

;)

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#218 chojny

chojny

Użytkownik

• Members
  • 211 Postów

Napisano 28 lipca 2009 - 11:21

Ludzie nie przesadzacie z tymi akcjami? Jade na koncert aby się tam bawić a nie żeby pół miesiąca wcześniej zaczynać nauki piosenek których 99,99% pierwszy raz na uszy słyszy. Proponuję jeszcze na Breathe aby każdy zionął ogniem, na Beautiful Day świecił latarkami w stronę sceny a przemowy Tutu każdy nauczył się na pamięć... <_<
Flagę popieram bo to pomysł widowiskowy i efekciarki... a przede wszystkim nie czasochłonny w przygotowaniach....
Ale żadnych 'czwartoligowych' piosenek się uczyć nie będę bo po co.... -_-

#219 OneLazyBastard

OneLazyBastard

Użytkownik

• Members
  • 2 874 Postów

Napisano 28 lipca 2009 - 11:21

;)

Pat wpadł na pomysł, że Bono mógłby wpleść to w Vertigo, jak Stories for Boys w Chicago, w czasie V-Tour. Tylko fragment, pierwszą zwrotkę. Tekst mu dostarczymy, rzecz jasna :P. Dobrze by było przekazać zespołowi cały pomysł przed koncertem, np. kiedy będą wchodzili na scenę.. Zna ktoś jakiegoś porządkowego? ;-)

...

n/c.

#220 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 28 lipca 2009 - 11:29

Ludzie nie przesadzacie z tymi akcjami? Jade na koncert aby się tam bawić a nie żeby pół miesiąca wcześniej zaczynać nauki piosenek których 99,99% pierwszy raz na uszy słyszy. Proponuję jeszcze na Breathe aby każdy zionął ogniem, na Beautiful Day świecił latarkami w stronę sceny a przemowy Tutu każdy nauczył się na pamięć... <_<
Flagę popieram bo to pomysł widowiskowy i efekciarki... a przede wszystkim nie czasochłonny w przygotowaniach....
Ale żadnych 'czwartoligowych' piosenek się uczyć nie będę bo po co.... -_-

O Matyldo, z przymrużeniem oka trzeba to traktować przecież... Nie każemy Ci się uczyć tekstu, przecież to oczywiste, że szanse na "Life On A Distant Planet" są chyba mniejsze niż na "Acrobata":).. Ale jako, że usłyszałem pierwszą zwrotkę jako snippet "Vertigo" to przyłączam się do mini-akcji:).

Ten pomysł to taki malutki flash-mob, gdzie nam tam do flagi, nie ma co porównywać.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych