2009-08-06 - Chorzow, Poland - Slaski Stadium
Napisano 26 lipca 2009 - 15:15
co do aparatu jak na mój gust w Polsce na pewno by się takiego czepili ja się martwię o małpki, czy ich sie czepią.. Wszystko zależy od indywidualnej gorliwości przedstawiciela ochrony, a z czytanych opinii gorliwość polskich jest godna podziwu.
Napisano 26 lipca 2009 - 15:17
no wielkich pustek być nie może, bo wszystkie bilety z 140 i 190 są wyprzedane - czyli za zespołem brak luk, po bokach brak luk, na froncie trybun są pojedyncze, mogą być jakieś luki tylko w sektorach, na które są skierowane głośniki i w strefie vipów. Chyba nie ma się czego bać.. mam nadzieję. I tak dobrze że zaczynają grać u nas gdy jest już ciemno, więc na pewno nic nie będzie się rzucać w oczy.
co do aparatu jak na mój gust w Polsce na pewno by się takiego czepili ja się martwię o małpki, czy ich sie czepią..
...ale za 190 jest mnóstwo biletów do kupienia...
Napisano 26 lipca 2009 - 15:21
...ale za 190 jest mnóstwo biletów do kupienia...
dokładnie...to są trybuny m.in. boczne o ile się nie mylę...z drugiej strony takiego burdelu organizacyjnego jak ten koncert to już dawno nie widziałem...zresztą nie tylko tego bo najpierw info że koncerty wyprzedane w ciągu 24h a tu później okazuje się że można kupić jeszcze bilety....ehh ten bajzel !
Napisano 26 lipca 2009 - 15:24
dokładnie...to są trybuny m.in. boczne o ile się nie mylę...z drugiej strony takiego burdelu organizacyjnego jak ten koncert to już dawno nie widziałem...zresztą nie tylko tego bo najpierw info że koncerty wyprzedane w ciągu 24h a tu później okazuje się że można kupić jeszcze bilety....ehh ten bajzel !
...a mnie się wydaje, że to kolejna "przecena"...bardzo dużo miejsc jest do kupienia prawie na przeciwko sceny...cóż LN robi co może - obniżka, reklama tv...
#185 Guest_piotrek85_*
Napisano 26 lipca 2009 - 15:37
Na stadion nie można wnosić lustrzanek. Jak ochrona coś takiego zobaczy to zarekwiruje. Ta lustrzanka może i robi dobre zdjęcia ale nie w rękach początkującego i nie z takim obiektywem jaki jest w ofercie. Bardziej warto kupić coś mniejszego, nowego w podobnej cenie. Jakaś małpka albo nieduży bridge który przy okazji nakręci jakieś filmy. W zależności od tego na ile możesz sobie pozwolić: Fuji S2000HD, Casio EX-FH20, Canon SX10 IS lub SX1 IS.Słuchajcie zbytnio nie znam się na aparatach, więc pytam.
Czy jeżeli przemycę aparat Nikon D40x (dodatkowo obiektyw szerokokątny) to potem będąc na trybunach ktoś z ochrony może się do mnie przyczepić ?
Link na allegro ze szczegółową specyfikacją aparatu:
http://allegro.pl/it..._gwarancja.html
Nie śmiejcie się ze mnie, ale ja kompletnie nie znam się na aparatach Wiem tyle, że robi on zajebiste zdjęcia
Wydaje mi się, że za granicą ochrona jest mniej restrykcyjna bo trudno byłoby wygospodarować miejce na depozyt dla (jak przypuszczam) paru tysięcy aparatów i kamer. Gdyby wszyscy przynieśli na Chorzów jakiś sprzęt to ochrona musiałaby skapitulować.
Napisano 26 lipca 2009 - 15:50
Tym bardziej ze chce sie ulokowac w poblizu sceny czy barierek..
A moje przezycia z panami ochroniarzami na polskich koncertach sa traumatyczne, chociazby podam przyklad Spodka na Depeche Mode, kiedy ochroniarze potrafili w czasie koncertu wskoczyc w tlum do 5 rzedow wstecz od barierek by odebrac aparat (i niewazne czy lustrzanka czy nie..), bo zobaczyli flesz.. a gdzie taki aparat pozniej wyladuje, bo chyba raczej juz nie spisuja wlasciciela w takich sytuacjach, nieprawdaz?... ponad tysiac zlotych w plecy nie chce miec..
Inni ktorym nie zalezy tak na miejscach blisko, pewnie nie beda miec tego problemu. No zeby chociazby ochroniarze okazali sie normalni tym razem..
Edit:
Ale zeby rozluznic atmosfere, to podam super przyklad niemieckiej organizacji, ktory bardzo mi sie spodobal hehe.
Moj brat niedawno byl na rewii w Berlinie w hali o2, zakaz fotografowania, ktos strzelil fote z trybun, flesz byl, minute pozniej, kolo tej osoby stanela babka ochroniarz z duzym afiszem z napisem zakaz fotografowania, i tak stala chwile nic nie mowiac, obciach na maxa!
Do zobaczenia wszystkim na koncercie
http://www.u2.szczecin.pl
Napisano 26 lipca 2009 - 15:55
A moje przezycia z panami ochroniarzami na polskich koncertach sa traumatyczne, chociazby podam przyklad Spodka na Depeche Mode, kiedy ochroniarze potrafili w czasie koncertu wskoczyc w tlum do 5 rzedow wstecz od barierek by odebrac aparat
powaleni.... o to Polska właśnie
Baby, baby, baby...
Baby, baby, baby...light my way
Oooh...ultraviolet...
#189 Guest_piotrek85_*
Napisano 26 lipca 2009 - 16:12
Nikt nie może Ci ot tak zabrać aparatu bez pokwitowania bo to jest przestępstwo. Po prostu zazdroszczą, że nie mogą się bawić na koncercie. Taka praca. Więc przynajmniej chcą pokazać kto tu rządzi.Dla mnie to czysty przyklad tego, ze chca ci podpieprzyc aparat..
Napisano 26 lipca 2009 - 16:13
PS: Bezet, czy jak tam masz Czytaj posty do końca, ja tylko chciałem się poradzić. Raczej na forum fotograficznym nie powiedzą mi czy mogę coś takiego wnieść .
Bootleg z Chorzowa 06.08.2009r.
http://rapidshare.co..._06.08.2009.zip
Moje zdjęcia z koncertu w Chorzowie 06.08.2009:
http://picasaweb.goo...06082009Zdjecia
Napisano 26 lipca 2009 - 16:16
Nikt nie może Ci ot tak zabrać aparatu bez pokwitowania bo to jest przestępstwo.
Wierz mi, jakos nie widzialam, zeby w tej konkretnej sytuacji spisywali dane tych ludzi.. Mam nadzieje, ze byl to nieliczny dowod na patologiczne zachowania ochrony..
http://www.u2.szczecin.pl
Napisano 27 lipca 2009 - 10:42
i ja osobiście czuję się jakby LN robiło mnie w ch***a.
Jak LN razem z Eską robią nas w człona
a jeżeli komuś link nie działa, to:
Zgarnij ekskluzywne zaproszenia na koncert U2! [2009-07-27]
W tym tygodniu mamy dla Was specjalne zaproszenia na koncert U2- to wejściówki do strefy inner circle, czyli miejsca w samym środku sceny! Jak je zdobyć? Poluj na koncertowe wersje kawałków U2! Kto jako pierwszy upoluje "New Year`s Day", dostaje ekskluzywne zproszenie na koncert. Wystarczy być pierwszą osobą, która wyśle SMS na 7242 z hasłem ROCK (koszt 2,44 z VATem). Jeśli nie uda Ci się trafić na "New Year`s Day", ale jako pierwszy upolujesz inny koncertowy kawałek, dostajesz ostatni album U2 "No Line On The Horizon" i książkę Neila McCormicka "U2 o U2".
Edit
Zadzwoniłem LN i pani powiedziała mi że dostęp do kręgu będzie tylko i wyłącznie za okazaniem biletów wstępu od Eski Rock.
Jakoś nie wydaje mi się żeby Eska miała rozdać 2 tysiące biletów, ale jeżeli tak to ja jestem wkur**** niemiłosiernie.
Mam nadzieję, że to nie jest prawda, może ktoś to jeszcze spórbuje wyjaśnić.
Napisano 27 lipca 2009 - 11:40
Zamieszczam ten post w dwóch wątkach bo jest to dosyć istotna kwestia.
i ja osobiście czuję się jakby LN robiło mnie w ch***a.
Jak LN razem z Eską robią nas w człona
a jeżeli komuś link nie działa, to:
Zgarnij ekskluzywne zaproszenia na koncert U2! [2009-07-27]
W tym tygodniu mamy dla Was specjalne zaproszenia na koncert U2- to wejściówki do strefy inner circle, czyli miejsca w samym środku sceny! Jak je zdobyć? Poluj na koncertowe wersje kawałków U2! Kto jako pierwszy upoluje "New Year`s Day", dostaje ekskluzywne zproszenie na koncert. Wystarczy być pierwszą osobą, która wyśle SMS na 7242 z hasłem ROCK (koszt 2,44 z VATem). Jeśli nie uda Ci się trafić na "New Year`s Day", ale jako pierwszy upolujesz inny koncertowy kawałek, dostajesz ostatni album U2 "No Line On The Horizon" i książkę Neila McCormicka "U2 o U2".
Edit
Zadzwoniłem LN i pani powiedziała mi że dostęp do kręgu będzie tylko i wyłącznie za okazaniem biletów wstępu od Eski Rock.
Jakoś nie wydaje mi się żeby Eska miała rozdać 2 tysiące biletów, ale jeżeli tak to ja jestem wkur**** niemiłosiernie.
Mam nadzieję, że to nie jest prawda, może ktoś to jeszcze spórbuje wyjaśnić.
pewnie chodzi o to, ze ci ludzie zostana wpuszczeni nieco wczesniej niz ci przy bramach i sobie miejsca zajma. napewno Eska nie ma 2 tysiecy biletow...
czyli beda mieli miejsca przy scenie gwarantowane...
pamietacie jak Pat pisal, ze widzial grupe ok 10 osob lazacych po odgrodzonym terenie za scena? pewnie cos w ten desen - wybrancy zostana wpuszczenie backstage czy cos...
spokojnie ludzie, nie siejcie paniki...
Napisano 27 lipca 2009 - 11:48
PS: nie piszę tego żeby siać panikę, jak napisałem zadzwoniłem do LN i tak dostałem takie informacje, które mam nadzieję są wielką ściemą. Może ktoś jeszcze spróbuje się z LN skontaktować i ktoś bardziej zorientowany po ich stronie wyjaśni sytuację. Bo przy obecnym tempie dystrybucji wydaje się mało prawdopodobne rozdanie 2-3 tysięcy biletów w 9 dni. No chyba że jeszcze ktoś inny dysponuje tymi wejściówkami i niekoniecznie musi je rzucić do „publicznej dystrybucji”.
Do moda:
Narobiłem spamu i offtopa w dwóch tematach, niesiony niepotrzebnymi (oby) emocjami, w związku z powyższym proszę o posprzątanie mojej działalności.
Napisano 27 lipca 2009 - 11:57
pewnie chodzi o to, ze ci ludzie zostana wpuszczeni nieco wczesniej niz ci przy bramach i sobie miejsca zajma. napewno Eska nie ma 2 tysiecy biletow...
czyli beda mieli miejsca przy scenie gwarantowane...
pamietacie jak Pat pisal, ze widzial grupe ok 10 osob lazacych po odgrodzonym terenie za scena? pewnie cos w ten desen - wybrancy zostana wpuszczenie backstage czy cos...
spokojnie ludzie, nie siejcie paniki...
W Mediolanie (07/07) bylo brak ludzi w Red Zone, i godzine przed rozpoczeciem Snow Patrol, wyszedl facet na plyte i rozdawal darmowe wejscia na RedZone.. zuczali sie ludzie jak wilki.. ja w tej "bitwje" tez bralem udzial, ale niestety nie udalo mi sie tym razem..
Niebylo to na inner circle, tylko Red Zone. Wydaje mi sie ze te bilety to Eska ma, to sa bilety na Red Zone. One wolno ida w sprzedarzy, wiadomo, kosztuja 1125zl jeden...
2001: Sztokholm | 2005: Oslo | 2009: Mediolan 07.07, Chorzow 06.08, Chorzow: run for Front Of Stage
"...(that's because).. The Edge comes from the future. He travelled here in a timemachine... to tell us... that everything is gonna be allright... !"
Napisano 27 lipca 2009 - 11:58
Napisano 27 lipca 2009 - 12:43
Bądźmy też realistami 2 tys. biletów na RedZone to są grubo ponad 2 mln. zł gra chyba nie jest warta świeczki;).
Ps. poniżej wspomniane przez Olive 10 osób na scenie w Berlinie. Jednak z tego co pamiętam, u nas opcja losowania 10 osób zniknęła ze strony LN równie szybko jak się pojawiła. Chociaż może będzie, kto wie...
Musiały być też dwie tury albo tak długo zwiedzali, bo wrócili na Snow Patrol.
Napisano 27 lipca 2009 - 12:55
jak dla mnie nie jest to tozsame. wewnatrz sceny to backstage, inner circle=golden circle...
dowiedza sie pewnie dopiero ci, ktorzy bilety zdobeda.
poki co rozdaja plyty i/lub ksiazki, wiec pewnie bedzie 1-2 bilety dziennie, nawet jesli podwojne, to i tak tylko 20-40 osob... zakladajac ze kilka stacji dostalo takie wejsciowki, to i tak bedzie ok 100 osob. i tylko one beda w srodku wg LN czad!
(chociaz jak snilo mi sie ze bylam pod scena na koncercie tylko z kilkunastoma innymi osobami, to sen sie skonczyl tym, ze wpadli terrorysci i zabili wszystkich wlacznie z zespolem z broni maszynowej, wiec moze juz nie tak czadowo ale jakby co, to poprosze o ajstyla na pogrzebie
ps - Pat, a moze to byla inspekcja BHP?
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych