Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bilety: opinie

2596 replies to this topic

#441 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 17:17

Tak, są "cheaper seats" for "poor peaple", tyle że nie wspomnieli, że oprócz cheaper te seats są worth shit.

Właśnie. Bonias w tym przepełnionym dobrocią i wszelkim zrozumieniem sytuacji ofiar kryzysu i ludzi biednych przemówieniu, coś zapomniał wspomnieć, że te bilety za 30 euro będą na beznadziejne miejsca z beznadziejnym widokiem.

#442 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 17:17

Czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć na to pytanie, bo zdziczałam:
Do tych sektorów za 140zł scena będzie stała tyłem? Błagam o odp.

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#443 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 17:19

Tak. Ale "coś tam" będzie widać.

#444 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 17:19

Właśnie. Bonias w tym przepełnionym dobrocią i wszelkim zrozumieniem sytuacji ofiar kryzysu i ludzi biednych przemówieniu, coś zapomniał wspomnieć, że te bilety za 30 euro będą na beznadziejne miejsca z beznadziejnym widokiem.

Aby zachować konsekwencję, miejsce parkingowe pod Kotłem Czarownic powinno kosztować jakieś 60zł, bo przecież wcale dobrze da się zeń rozpoznać, co w danej chwili grają.

#445 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 17:21

Przecież każdy wie, że na dobry sprzęt można sobie IEM'a złapać i posłuchać. Więc przestrzeń w promieniu zasięgu ich nadajników z kolei powinna być biletowana po 30zł. Genialne.

#446 Chico la verdad

Chico la verdad

Użytkownik

• Members
  • 1 273 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 17:22

Ile ludzi może wbić na płyte? z 20 tysiecy? Tak strzelam, bo nie mam pojecia...

Dobre pytanie. Ile zmieści się szczęśliwców na płycie?

#447 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 16 marca 2009 - 17:22

Ale czy naprawdę po to tylko po to się jeździ w trasy koncertowe?

Trasy koncertowe organizuje się po to by np The Edge miał na nowy jacht. :D Mimo wszystko to jest showbusiness.

#448 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 17:23

Może lekko wtrące... To ma być 'innowacyjna' trasa (nie wiem ile w tym prawdy), co za tym idzie, zapowiada się miażdżący show (?), najnowsze techniki wizualne, efekty świetlne, nienaganne nagłośnienie (oby), być może będzie to trasa, przy której Zoo Tv, PopMart i Vertigo się schowają...

...więc stąd może, takie galaktyczne ceny.

To są tylko przypuszczenia. Nie besztajcie mnie B)

#449 olive

olive

Zooming in, zooming out

• Members
  • 3 377 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 17:25

z odpowiedzia na to pytanie proponuje poczekac na pierwsze koncerty.
napewno nie bedzie to tak dobra widocznosc widocznosc jak od strony plyty.
ale ani wizualizacja na stronie oficjalnej ani tym bardziej rysuneczek na stronie LN.pl nie swiadcza o niczym konkretnym.
szczegolnie nie przywiazywalabym sie jakos za bardzo do tego ostatniego...

niestety wtedy bedzie juz za pozno, bo zapewne najtnasze bilety pojda najwczesniej, ale jesli komus zalezy zeby byc na koncercie, musi wybrac trybuny a nie stac go na te od frontu, nei ma wyjscia. trzeba wtedy liczyc na szczescie lub mozliwosc relokacji w obrebie strefy, w ktorej sie znajdzie...

#450 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 17:27

Może lekko wtrące... To ma być 'innowacyjna' trasa (nie wiem ile w tym prawdy), co za tym idzie, zapowiada się miażdżący show (?), najnowsze techniki wizualne, efekty świetlne, nienaganne nagłośnienie (oby), być może będzie to trasa, przy której Zoo Tv, PopMart i Vertigo się schowają...

Zawsze jest taka gadka. Przed startem Vertigo Tour też krzyczeli na około, że będzie 2 tys. laserów, najnowocześniejsze oświetlenie i inne cuda technologiczne, a w zasadzie jakiegoś wielkiego szału nie było.

#451 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 17:29

...więc stąd może, takie galaktyczne ceny.

To są tylko przypuszczenia. Nie besztajcie mnie B)

Ale w tym momencie tego nie wiesz. Gdyby było wiadomo, jaka widoczność będzie z najtańszych miejsc to może wiele osób, by się na nie zdecydowało. Ale dziś nie wiemy prawie nic, stąd takie zamieszanie.

#452 mssunflower

mssunflower

jestę słonecznikię

• Members
  • 505 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 17:30

Dobre pytanie. Ile zmieści się szczęśliwców na płycie?

w każdym razie, ja chcę być jednym z nich. w piątek po północy mysza w dłoń i szturm!

ale co do tych trybun to się przychylam do zdania większości.. trochę bardzo ich po*****o.

#453 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 17:31

Zawsze jest taka gadka. Przed startem Vertigo Tour też krzyczeli na około, że będzie 2 tys. laserów, najnowocześniejsze oświetlenie i inne cuda technologiczne, a w zasadzie jakiegoś wielkiego szału nie było.

Fakt. Ta kurtynka LED była fajna i nic takiego szczególnego poza tym nie było. Ale nie ma co kurwować na ceny, i tak ich nie zmienimy. A o tym, czy koncerty naprawdę są warte takich balonów, przekonamy się rano, 1 lipca. A niektórzy z Nas może już parę godzin wcześniej.

#454 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 16 marca 2009 - 17:39

Wg. Paula McGuinnessa nie ma takich miejsc, które są z tyłu sceny.
"It will be necessary to tell people a bit about the production before the tickets go on sale because otherwise they're going to say, 'hold on, that seat is behind the stage'. Now, it's not behind the stage. There is no behind."

#455 kofta123

kofta123

Użytkownik

• Members
  • 382 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 17:43

Od początku pobobały mi się miejsca "z tyłu" sceny i chyba ten wariant wybiorę :)

Sygnaturka

#456 lucas007

lucas007

Użytkownik

• Members
  • 392 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 17:46

proponuję zacząć miarowo oddychać przeponą może co poniektórzy ochłoną i wrócimy do merytorycznej dyskusji a fakty są takie:

- najtańszy sektor tzw "za sceną" jest tańszy niż jakikolwiek 4 lata temu, kiedy to euro było na podobnym jak nie nieco wyższym poziomie.
- NIE WIEMY jaki będzie widok oraz co również ważne JAKOŚĆ DŹWIĘKU z sektora za 140zł, śmiem twierdzić że mogą być znacznie lepsze niż z sektorów 6 krotnie droższych - na przeciwko sceny ale bardzo od niej oddalonych.-> przekonać się będziemy mogli o tym dopiero po pierwszych koncertach w Hiszpanii co i tak nie będzie miarodajne bo Chorzów to z tego co wiem jedyne miejsce gdzie scena znajdować się będzie wzdłuż linii bocznej stadionu, zresztą nie smiałbym porownywać Camp Nou do Stadionu Śląskiego.
- bilety na płytę są TANIE, tylko 40 zł drożej niż 4 lata temu.
- fakt, kuriozalne są ceny sektorów bocznych i tzw VIP ( sektory w amsterdamie usytuowane naprzeciwko sceny ale po przeciwnej stronie stadionu są najtańsze!!), nie wspominając o koszmarku jakim jest RED ZONE ale rynek może je jeszcze zweryfikować !. (pamiętam koncert Madonny w Slane Castle w 2004 roku bilety w czerwcu chodziły po 120 euro by ostatecznie na kilka dni przed koncertem pod koniec sierpnia były sprzedawane nawet po 40e.
- osobiście sądzę, że nie ma szans na 2 koncert u2 w Polsce
- stadion zapełni się cały tylko na wypadek weryfikacji cen biletów bądź istnego potopu fanów z krajów ościennych.

najawżniejsze: chętni na płytę spieszmy się bo bilety na ten sektor rozejdą się baaardzo szybko.

#457 raskol

raskol

Użytkownik

• Members
  • 94 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 17:47

i wiecie co? dla tych co biadolą, ze 450 to duzo...

dziennie po 30 groszy odlozone i macie kochane U2!!. 30 groszy dziennie!!!!

Widzisz, nam chodzi o to że jesteśmy biednym krajem a mamy najdroższe bilety na całej trasie. Amsterdam kupisz za 60 euro, tj za 200 zł, Berlin za 90 euro i masz 360 zł
A my tu kurwa mowimy o 450 i 800 zł, kumasz baze ?

#458 Haftung Bejbe:P

Haftung Bejbe:P

Użytkownik

• Members
  • 431 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 17:50

Wiadomo juz kiedy rusza sprzedaż??:) 20 czy 27??
we can be heroes...just for one day

#459 raskol

raskol

Użytkownik

• Members
  • 94 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 17:50

Tak. Ale "coś tam" będzie widać.

Będzie widać tył telebimów oraz kabelki i obsługę oraz niezawodne hostessy lajfnajszon

#460 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 17:51

I szwedzki bufet dla pasibrzuchów.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych