Jump to content

Photo

Bilety: opinie

2596 replies to this topic

#401 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 posts

Posted 16 marca 2009 - 15:20

A gdzie tak pisze, bo chyba niedoczytałem ??

"RED ZONE

The Zone - strefa znajdująca sie bezpośrednio przy wybiegu sceny - jest wyśmienitym miejscem do obejrzenia wyjątkowego koncertu roku 2009 – U2 360º.
Posiadacze biletu Zone będą mogli wejść na teren stadionu specjalnie oznaczonym wejściem VIP i zostaną przywitani przez hostessy Red Zone. Dla polepszenia komfortu oczekiwania na koncert w strefie Red Zone będą zamontowane miejsca siedzące.
Ponadto widzowie będą mieli zapewniony wygodny dostęp do merchandisingu.
W ramach bonusa specjalnego, 10 losowo wybranych szczęśliwców będzie miało niepowtarzalną możliwość wzięcia udziału w “backstage tour” organizowanego przed koncertem, podczas którego będą mogli zobaczyć zaplecze rewolucyjnej i wzbudzającej wysokie oczekiwania produkcji, jaką jest U2 360º TOUR.
Bilety do Red Zone dostępne tylko na livenation.pl"

#402 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 posts

Bilety na trybuny winny być po 250zł. Wszyscy byliby zadowoleni i pewnie dostalibyśmy drugi koncert, który również miałby szansę na wyprzedanie.

#403 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 posts

Jest napisane w każdym opsie tego sektorów, na LN też.

Kurwa mać. Zaspamujmy to jebane Libe Nation Polska i U2.com i co tylko sie da mailami bo to sie w głowie nie mięsci. Ja pierdole. Koncert rockowy. Nie zdziwie sie jak na trybunach bedziemy widziec ludzi w garniakach.

Zróbmy jakieś spamy, petycje, cokolwiek.
Nawet jak nic nie da. To nie zaszkodzi. ALe tym z NL trzeba troche nawrzucać.. nc.
85% mialo byc ponizej 428 zł.. Pfff. Zrobmy coś, podpalmy siedzibe LN. ...
Zróbmy jakiś atak mailowy no...

#404 raskol

raskol

Użytkownik

• Members
  • 94 posts

Posted 16 marca 2009 - 15:22

Zróbmy szum że bilety są za drogie, niech przyjedzie TV, RADIO, zróbmy szum medialny o tym, wysyłajmy mejle do TVN, TVP, Polsatu że ktoś tu przegina,
może do piątku zmienią ceny

#405 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 16 marca 2009 - 15:23

ja w takiej sytuacji nie wierze juz w drugi chorzow, nie wierze ze drugi chorzow bedzie cieszyl sie jakimkolwiek zainteresowaniem...
wobec tego chyba zdecyduje sie na miejsce na plycie w chorzowie+ w berlinie, bo bede czekal jak glupi az laskawie doloza drugi chorzow a wszystkie miejsca w berlinie na plyte sie wyprzedadza...

ech, paranoja
i mozecie mi dawac bana nr. 9134831482141824714, ale musze to powiedziec, popierdolilo!!! dosczetnie tych co ustalali ceny biletow..

#406 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 posts

Posted 16 marca 2009 - 15:32

http://www.livenation.pl/help/ - zaspamujmy tą bandę kretynów mailami.
http://www.u2.com/help/ - tutaj merytorycznie oskarżmy ich o kłamstwo (85% poniżej 95 EU) i wieszajmy na nich psy. Ale kulturalnie.

Nie wiem gdzie tam jeszcze można. Mi się nudzi i nie widzie powodów dla których mielibyśmy nei pisać. CO innego można zrobić?
Znacie jeszcze jakieś adresy gdzie warto pisać?

#407 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 16 marca 2009 - 15:37

Zamiast jakichś akcji partyzanckich lepiej kulturalnie zadzwonić, podać się za pana z gazety białostockiej czy coś i zapytać skąd ta cena i jak się to ma do tych procentów, i kto ustala ceny... ale to tylko i wyłącznie w kwestii informacyjnej, bo przecież nic tym ani niczym innym nie ugramy.

#408 aphasia83

aphasia83

Użytkownik

• Members
  • 179 posts

Posted 16 marca 2009 - 15:42

Nie sądzę żeby te "akcje" coś dały.To jest wszystko odgórnie postanowione.Tej pożal się Boże firmie koncertowej nikt łaski nie robi,że nie przyjdzie na koncert.Chyba,że jak ktoś napisał będą to faceci w garniakach.Powiedzmy sobie szczerze mieszkamy w chorym kraju gdzie tylko patrzy się jakby tu z nas zedrzeć.Jeśli ktoś nie "zbierał" pieniędzy na koncert to może chyba jedynie liczyć na cud...
"I must be an acrobat to talk like this and act like that"

Dołączona grafika

#409 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 posts

Posted 16 marca 2009 - 15:42

To dzwońcie. Ja jestem tak podenerwowany że nie wypadnę wiarygodnie. Wolę pisać. Niech się barany tłumaczą. Ile oni chcą na tym koncercie zarobić? Chyba remont zasponsorować.
Słyszałem że Metallica nie mogła grać w wakacje w Chorzowie, pewnie stwierdzili że nie wyciągną od fanów Metallici tyle kasy. A od U2 tak. Nie zdziwiłbym się jakby to zarząd stadionu tak nas chciał wydoić, niby po co w czasie remontu zgadzają się na koncert? a ponieważ zespół bardzo chciał wystąpić, to zgodził się na takie sumy. Ale dlaczego do cholery nie zrobią dwóch, bardziej by się im opłacało.
Poza tym sama ta ilość vipowskich miejsc jest wkurzająca, więcej chyba vip sektorów wcisnąć się nie dało...

#410 Margot

Margot

Użytkownik

• Members
  • 1 132 posts

Posted 16 marca 2009 - 16:03

Nie no, informacje o paniach hostessach mnie przekonaly, ze musze miec bilet dla Vipow :D

#411 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 posts

Posted 16 marca 2009 - 16:05

A widział ktoś te hostessy od livenation? Może ktoś był vipem na Iron Maiden czy gdzieś i może coś o nich powiedzieć? :)

#412 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 posts

Posted 16 marca 2009 - 16:10

Ech ...ceny na miare dvd... bo przecież za taką przyjemność ktoś musi zapłacić...
Pewnie jutro albo za pare dni ogłoszą , że u nas kręcą...no i zjedzie sie pół europy, bo Polaków na taka przyjemność nie będzie stać...będziemy mieć dwa koncerty w Polsce bez udziału ("w 100%") polskich fanów. Dadzą nam w ramach rekompensaty na pamiątkę 'live from Chorzów". Bilety na dwa koncerty rozejdą się na pniu. Live Nation zrobi na tym interes życia. A resza nikogo nie będzie obchodzić...smutne... :(
"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#413 evay

evay

an accident waiting to happen

• Moderatorzy
  • 2 213 posts

Posted 16 marca 2009 - 16:32

hej, ja sie zaczęłam ostro denerwować w ile te bilety się sprzedadzą.
a także o to, jak będą pracowały serwery.
więc proponuję spotkać się na czacie o tej północy. i jeśli będą komuś siedzieć ostro serwery, to może Ci, którym wszystko sprawnie działa kupią po prostu dla tych innych?
bo cholera by wzięła, skoro i tak będziemy siedzieli zwarci i gotowi przed komputerami, z włączonymi stronami banków, to chyba nie ma różnicy czy ktoś wpłaci kasę na konto znajomego z forum i dostanie bilet pocztą, czy osobiście, czy przed stadionem, czy też wpłaci na stronę. a nuż bilety się rozejdą? nie mam kasy by ewentualnie iść na trybuny, mam fatalny internet i obawiam się, że coś mi siądzie.
zrozumiał ktoś coś z tego, co pisałam?

Lenny Kravitz - czerwiec 2009,

Lenny jest za darmo

Flaga flagą, raczej się uda; gorzej, że właśnie drugi koncert, na który TAK CHOLERNIE liczyłem, chuj strzelił. Nie wiem, czy za tym stoi U2 Management czy też organizator lokalny, ale chyba bardziej się opłaca zapełnić dwa stadiony przy niższych cenach, niż jeden przy 450zł na trybunę. To jest efekt skali; nie trzeba rozstawiać dwa razy całej sceny i reszty kramu, odpada szereg kosztów, itd. Niech cholera trafi tego, który wymyślił 100 Euro na trybuny na koncercie w Polsce.

heh, ja tam w sumie nie narzekam, że nie będzie drugiego koncertu, bo wtedy są NIESAMOWICIE małe szanse, by udało mi się zdobyć na to kasę :|

Słuchajcie, a może to cena za 2 shows 6 i 7 tylko Live Nation zapomniał o tym poinformować. No teraz to by się zgadzało...

taaaa, na pewno :D

Czyli jaki jest wniosek? Live Nation (znow) daje ciala? Siorbia swoja prowizje kosztem nas fanow?

heh, pamiętam, że było ostre narzekanie na Odyssey, ale teraz... PARANOJA.

Jest napisane w każdym opsie tego sektorów, na LN też.
Kurwa mać. Zaspamujmy to jebane Libe Nation Polska i U2.com i co tylko sie da mailami bo to sie w głowie nie mięsci. Ja pierdole. Koncert rockowy. Nie zdziwie sie jak na trybunach bedziemy widziec ludzi w garniakach.

aż mam ochotę ich zaspamować :|

#414 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Posted 16 marca 2009 - 16:36

z włączonymi stronami banków,

A nie lepiej sobię zamówić bilet, i w piątek rano kulturalnie pójść do banku i wpłacić kase? Można tak chyba :D

#415 Caroli

Caroli

Użytkownik

• Members
  • 577 posts

Posted 16 marca 2009 - 16:40

Tylko patrz się na to, że wtedy dostępny był jeszcze sektor 30, a teraz zapewne ze względu na trwający remont będzie nie dostępny.
Czy taka gwarancja to nie był bym pewien, mamy wielu sąsiadów pozbawionych koncertu i o tym należy też pamiętać, zwłaszcza w dogodnej sytuacji są słowacy który mają już wprowadzone euro i dla nich ten koncert nie będzie takim wydatkiem.

Gwarancja drugiego potencjalnego koncertu jest wynik sprzedazy biletow. Jest szansa, ze sporo cudzoziemcow wykupi reszte wejsciowek i zapelni stadion. Obserwuje U2.com i sprytnie "dodaja"/"rozszerzaja" tournee o kolejne "nieplanowane" wystepy (patrz: Amsterdam, Dublin, Goeteborg). Gdy Chorzow bedzie widnial jako SOLD OUT jest szansa ns powtorke z rozrywki, logistycznie i finansowo im sie oplaca.

Druga sprawa...ceny...Coz tutaj pisac, juz zostalo przez przedmowcow wszystko napisane i wyjasnione. Moze z jednym ale.
Posilkujac sie informacjami zdobytymi z Onetu (http://muzyka.onet.p...4583,newsy.html) uwazam za nietakt proponowanie biletow z tylu sceny, niewazne ile bilet mialby kosztowac, chociazby przyslowiowa zlotowke. Byc moze w show-businessie nie ma granic i jestem sklonna sadzic, ze jednak wszystkim sie w tym zawodzie zarabia.

190 zl na plyte stojaca nie jest wygorowana kwota (Vertigo Tour w 2005 kosztowal 150 zl), w przeciwienstwie do sektorow siedzacych po bokach (450 zl) i naprzeciwko sceny (825zł), ktore sa zdecydowanie zawyzone i sa prawdopodobnie warte maksymalnie, adekwatnie 300-350zl i 400-550 zl.
Sektory VIP i RED ZONE obejmuja dodatkowe uslugi (zarowno dla pan i dla panow???) i rozumiem, ze koszt obslugi z narzutem jak i koszt biletu z drugim narzutem jest w to wliczony, ale cena ponad 1100 zl nadal szokuje, tym bardziej, ze czas trwania imprezy jest przewidziany na 2-2,5 godziny. Nie rozumiem dlaczego bilet w RED ZONE (kusi bliskoscia sceny i marzeniem bycia 1 z 10 szczesliwcow) zmusza kupujacego do sponsorowania Afrykanczykow. Czyzby Amerykanie, w dobie gloszonego kryzysu, wycofali sie w poplochu? Poza tym...im nie mozna pomoc przy zachowanej ich mentalnosci, a wiem co mowie. My tu gagu gadu a oni sie smieja z U2 - "europejskiej dziwki".
450zł – sektory siedzące po bokach sceny
825zł – sektory siedzące naprzeciwko sceny
1110zł - VIP Lounge zawierający bilet w cenie 450 zł (opis poniżej)
1125zł - RED ZONE (Posiadacze biletu Zone będą mogli wejść na teren stadionu specjalnie oznaczonym wejściem VIP i zostaną przywitani przez hostessy Red Zone. Dla polepszenia komfortu oczekiwania na koncert w strefie Red Zone będą zamontowane miejsca siedzące.W ramach bonusa specjalnego, 10 losowo wybranych szczęśliwców będzie miało niepowtarzalną możliwość wzięcia udziału w "backstage tour" organizowanego przed koncertem, podczas którego będą mogli zobaczyć zaplecze koncertu U2. Część dochodów z pakietów Red Zone zostanie przeznaczona na cele organizacji Global Fund to fight AIDS in Africa.)

VIP LOUNGE
Pakiet zawiera
- Bilet w sektorze siedzącym o wartości 450 zł
- Drink powitalny serwowany przez hostessy
- Bary z winem serwowanym przez profesjonalnych sommelierów
- Vodka bary, w których barmani będą przygotowywać wyszukane drinki
- Poczęstunek w formie szwedzkiego bufetu
- Bary piwne usytuowane przy stanowisku grillowym z ofertą dań typu "barbecue"
- Napoje bezalkoholowe, kawa i herbata
- Oficjalny upominek lub program dla każdego gościa
- Przepustka samochodowa na parking VIP (przypada 1 na dwie osoby)

"Jeśli nie rozumiecie dlaczego bilety są w takich cenach
to już tłumaczę> Dlatego, że organizatorzy doskonale zdają sobie sprawę, że mimo takich cen bilety rozejdą się w kilkanaście minut. Fanów U2 w Polsce jest mnóstwo. Gdyby na przykład na Metallice były takie ceny to nawet 20 tys osób na koncercie by nie było. Na U2 będzie max, czyli 70 tys i wielu takich, którym biletu nie uda się kupić. Te za 140 i 190 zejdą momentalnie, zobaczycie. Zresztą wszystko wyjdzie jak ruszy sprzedaż na Ticketpro, Eventim i Livenation. Strony te w nocy z czwartku na piątek zostaną całkowicie sparaliżowane przez ilość osób, która jednocześnie będzie się na nie logować.
~Jasnowidz , 16.03.2009 15:25
"
No coz...czy trzba wiecej wyjasniac?

Popsioczymy, popsioczymy, ale i tak wykupimy :unsure:
Poza tym koncert jest tyle wart, ile widz jest w stanie wydac.

- Karolina

#416 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 16 marca 2009 - 16:42

Psia krew i mać !

Było za kolorowo i pięknie.
Jeszcze przed podaniem cen wiele znajomych osób mówiło mi, że tylko na jeden koncert wybiorą się pod warunkiem, że nie będzie kosmicznych cen, a co dopiero mowa o drugim...

Pozamiatane, chyba, że możemy liczyć na w połowie zapełniony stadion obcokrajowcami. Wydaje mi się, że zespół skorzystał z faktu, że Chorzów poza Zagrzebiem obsługuje całą Europę Środkową i Wschodnią i doyebał takie ceny.

#417 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 posts

Posted 16 marca 2009 - 16:47

Szczerze mówiąc nie rozumiem tego wszechogarniającego biadolenia.
Również uważam, że bilety sa bardzo drogie, ale to popyt określa cene.
Jeśli jakieś dobro, towar jest dla mnie za drogie - to nie kupuję i tyle.A nie marudzę o bojkocie, zalewaniu spamem itp.

#418 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Posted 16 marca 2009 - 16:48

Po prostu
- nie będzie flagi
- nie będzie Happy Birthday dla Edga
- nie będzie drugiego koncertu
- nie będzie DVD
- nic kurwa nie będzie

a gówno gówno! Nie ma po co więcej narzekać, trza się z tym pogodzić :P

#419 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 posts

Posted 16 marca 2009 - 16:51

Szczerze mówiąc nie rozumiem tego wszechogarniającego biadolenia.
Również uważam, że bilety sa bardzo drogie, ale to popyt określa cene.
Jeśli jakieś dobro, towar jest dla mnie za drogie - to nie kupuję i tyle.A nie marudzę o bojkocie, zalewaniu spamem itp.

Chodzi o to, że drugi koncert poszedł się rżnąć przez to.

#420 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 16 marca 2009 - 16:52

Szczerze mówiąc nie wierzę, że show zostanie wyprzedany w kilkadziesiąt minut... Moim zdaniem bilety po 450zł jeszcze długo będą odbijały się czkawką.

Reply to this topic

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users