Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bilety: opinie

2596 replies to this topic

#381 A_U2_F

A_U2_F

Użytkownik

• Members
  • 611 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 14:18

Mimo wszystko uważam, że trybuny na koncercie będą zapełnione.

Oby, bo inaczej ch* strzeli atmosferę...
All that You can't - leave BEHIND...
So
Spoiler
what?!

#382 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 14:19

No to zwracam honor i przepraszam :)

Nie ma za co:)... Tym bardziej ktoś z centrali powinien zapukać do PL-LN i przypomnieć te procentowe założenia. Tylko myślę, że to wszystko musiało zostać "approved" przez górę więc wątpię, żeby nagle doszło do cudu i cena 450zł zmieni się w 400 dajmy na to. Przy dwóch biletach to już daje oszczędność ponad 1/4 biletu.

#383 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 16 marca 2009 - 14:22

Oby, bo inaczej ch* strzeli atmosferę...

Z atmosferą może być gorzej> Na bilety po 450 zł raczej będą chętni tzw. "sezonowi" fani, którym nie robi różnicy czy to jest Metallica, Depeche Mode czy U2.

#384 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 14:30

Kochani,
Chyba nie mamy już co psioczyć więcej...
Stało się i już.

Wg mnie TE ceny biletów zdeterminują następujące fakty:
1. Będzie tylko jeden koncert w Chorzowie
2. Najwierniejsi fani (niezależnie od zasobności portfela) będą polować na bilety na płytę, które rozejdą się najszybciej. Zatem budziki w dłoń i od 23.50 już trzeba się logować do systemów licząc na cud.
3. Liczba innych wyjazdów wakacyjnych Polaków w tym roku spadnie o kilkanaście-kilkadziesiąt tysięcy :-P
4. Poobrażamy się teraz na LN i U2 i będzie to trwało praktycznie do dnia koncertu.
Ale...
5. Pomimo p.4 kupimy bilety wysupłując ostatnie zaskórniaki (właśnie odkładane na taką okazję)
Po czym ...
6. Podobnie jak cztery lata temu o północy będziemy opuszczać stadion Śląski z wypiekami na twarzy rozpamiętując dopiero co zakończony koncert

Cóż. Jak widać ciężkie jest życie fana zagranicznej kapeli w naszym kraju. Na dzień dzisiejszy można się z tym tylko pogodzić licząc że kiedyś się to zmieni.

Bo póki co, nie dość, że zwykle jesteśmy omijani na mapach tras koncertowych, to jeśli już jakaś "gwiazda" decyduje się zawitać do nas, to organizatorzy wyciskają wówczas z nas łzy i ostatnią kasę za horrendalnie drogie bilety...

#385 Spider

Spider

Użytkownik

• Members
  • 133 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 14:31

Bilety za 140 zł na trybuny można sobie raczej podarować bo to będą miejsca zaznaczone na czerwono. A scena będzie tuż pod tymi trybunami. Biorąc pod uwagę odległość sceny i wysokość na jakiej są te miejsca to tam będzie widać co najwyżej telebimy zawieszone na konstrukcji. A sama konstrukcja (i telebimy) będzie zasłaniać scenę i zespół.

Dołączona grafika
Fuck The Past, Kiss The Future !

#386 dzusti

dzusti

Użytkownik

• Members
  • 18 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 14:32

mam pytanie...to RED CUDO to jest stojące miejsce czy siedzące ?

#387 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 14:36

No troszkę w kulki polecieli. To, że płyta 190, to ja rozumiem, tyle się spodziewałem. To, że Vipy ponad tysiąc, też. Ale że tak przegną z trybunami to bym się nigdy nie spodziewał. Bilety na płytę pójdą w kilka godzin, pi razy oko połowę z nich kupią konie, ostawiam bilety na płytę u konia za 250-400zł. A nawet jeśli już dołążą ten drugi koncert, to jaki sens ma dvd, na którym pod samą sceną siedzą nieruchome snoby vipy? W tym momencie pieprzenie o tanich biletach i kryzysie nie ma sensu, bilety za 140zł odbiją sobie pozostałymi.

#388 GhostGirl

GhostGirl

Acrobat

• Members
  • 978 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 14:38

mam pytanie...to RED CUDO to jest stojące miejsce czy siedzące ?

siedzące

#389 smoke

smoke

Użytkownik

• Members
  • 1 593 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 14:39

No troszkę w kulki polecieli. To, że płyta 190, to ja rozumiem, tyle się spodziewałem. To, że Vipy ponad tysiąc, też. Ale że tak przegną z trybunami to bym się nigdy nie spodziewał. Bilety na płytę pójdą w kilka godzin, pi razy oko połowę z nich kupią konie, ostawiam bilety na płytę u konia za 250-400zł. A nawet jeśli już dołążą ten drugi koncert, to jaki sens ma dvd, na którym pod samą sceną siedzą nieruchome snoby vipy? W tym momencie pieprzenie o tanich biletach i kryzysie nie ma sensu, bilety za 140zł odbiją sobie pozostałymi.

Masz rację,
Cena 450 na trybuny 250 m od sceny - chore...
Nie wiem kto kupin ten bilet - lepiej obejrzeć live from chicago na dvd :-)))))
12.08.2010-AWD Arena-Hannover/Germany
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...

#390 Chico la verdad

Chico la verdad

Użytkownik

• Members
  • 1 273 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 14:45

Odbiegając już od tej przepaści między 190, a 450 i pomijając te miejsca za 140, gdzie uczestnictwo w koncercie traci sens, nie rozumiem tych sektorów za 825 zl(zwłaszcza tych miejsc skrajnych na samej górze). Może to i naprzeciwko sceny, natomiast w każdym razie daleko od sceny. W porównaniu z RED te VIPY tracą dla mnie sens.
Ponadto, też skwituję, że to jakaś kpina. Chciałbym mieć 100% pewność, że rozkład cen(stawki) są sprawką LN.

#391 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 14:52

6!

Dlaczego nieakceptowalne?
W czasie amerykanskich koncertow halowych byly to miejsca cenowo identyczne jak na pozostale trybuny i jakos ludzie przychodzili; bojkotu, skandalu, obciachu i zgrzytow nie bylo.

pozdro, Wiercioch

Ale tam stała sobie scenka (właściwie to leżała ;-) ) bez żadnych przesadnych konstrukcji wysokościowych, a tutaj będziemy mieli do czynienia z klasyczną, stadionową sceną tylko że z dziurą w d..., przez którą ktoś ma oglądać zespół (jeśli go w ogóle zobaczy).
Krzesełek w ogóle nie powinno się w takim miejscu planować pod publiczność, więc nie dziwię się, że kosztują tylko 1/3 tego, co pozostałe trybuny.

#392 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 14:59

Ok, dokonałem małego podsumowania faktów i domniemywań:

NA +
- jedna cena na płytę, nie ma drogich miejsc w "golden circle",
- jak dotąd zero informacji na temat losowania miejsc w "golden circle",
- dotrzymanie słowa względem tanich miejsc - po 140zł (taniej niż w 2005).

NA -
- marne skalowanie cenami biletów (chociaż np. Amsterdamie się udało), wbrew hucznym zapowiedziom,
- bardzo drogie bilety na trybuny - 450zł,
- małe szanse na zapełnienie 2x stadionu, czyli małe szanse na drugi show (patrz drogie bilety na trybuny),
- małe szanse na DVD (biorąc pod uwagę plan, że U2 kręciliby tam gdzie będą dwa koncerty).
- cena za sektory 29 i 30 - 825zł, zupełnie oderwana od rzeczywistości.

#393 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 15:01

Więc z wejściówkami za 190 zł, przy dozie szczęścia, można się będzie dopchać pod scenę? :D

#394 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 15:07

siedzące

A gdzie tak pisze, bo chyba niedoczytałem ??

... :P

#395 raskol

raskol

Użytkownik

• Members
  • 94 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 15:13

Ja uważam że te bilety po 140 nie takie straszne są. Tylko że będzie się strasznie wysoko i dach sceny się będzie oglądać i kabelki od telebimów HAHAHA
Lajfnation=złodzieje, mogę tak napisać po informacji jaką podaje u2.com.
95euro po kursie jakim się przyjmuje dla takich imprez, a jest to 3,8 zl/eur to bilet na trybunę powinien być za 250-280 zł a nie za 450 !!

#396 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 15:14

W chwili obecnej 95 Euro to jest 426,55 (kurs średni). :)

No własnie w chwili obecnej, a pytanie brzmi, kiedy ceny były ustalane, przecież jeszcze tydzień temu euro kosztowało 4,72 i wtedy 95 euro to 449 zl :P

... :P

#397 aphasia83

aphasia83

Użytkownik

• Members
  • 179 Postów

To wszystko jakieś chore jest.Jestem osobą niepełnosprawną i faktem jest,że muszę być na płycie stadionu na tzw.rampie.Zważywszy na to,że wszyscy rzucą się na bilety na płytę to jeśli nie uda mi się zdobyć to jakim cudem mam się dostać do tego miejsca gdzie bilety są choćby po 140 zł.Ktoś chodzący może w każdej chwili zmienić miejsce a ja...nie mam zbyt dużego pola do popisu.No chyba,że będzie tak,że nawet jakbym kupiła bilet za 140 zł to wpuszczą mnie na tą piep****oną rampe na co za bardzo bym nie liczyła.LIPA JAKICH MAŁO. :(

P.S O serwerach w piątek po północy to już nawet nie wspomnę...
"I must be an acrobat to talk like this and act like that"

Dołączona grafika

#398 raskol

raskol

Użytkownik

• Members
  • 94 Postów

Ja uważam że te bilety po 140 nie takie straszne są. Tylko że będzie się strasznie wysoko i dach sceny się będzie oglądać i kabelki od telebimów HAHAHA
95euro po kursie jakim się przyjmuje dla takich imprez, a jest to 3,8 zl/eur to bilet na trybunę powinien być za 250-280 zł a nie za 450 !!

#399 smoke

smoke

Użytkownik

• Members
  • 1 593 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 15:15

Raskol masz 1000 % racji
Pozdro!!!!!!!!!!!!!!
12.08.2010-AWD Arena-Hannover/Germany
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...

#400 raskol

raskol

Użytkownik

• Members
  • 94 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 15:17

Już wole na Berlin jechać za 70 euro niż dawać złodziejom