Nasze wideo....
Napisano 05 stycznia 2009 - 18:51
Ano tak !Zapomniałem ! że to cudowny wspaniały Fender Telecaster. Wybacz o największa z wymiataczek gitarowych ! Wybaczysz mi ??? Chodziło mi o to, że przy grze na gitarze akustycznej/elektrycznej gra kostką od samego początku jest wręcz niezbędna, natomiast zaczynając grę na basie najlepiej zacząć grać palcami. (Chociaż im więcej technik artykulacyjnych tym lepiej ale powoli, spokojnie nikt nie będzie po pół roku gry wymiatał slapem ala Flea). I powiem ci jeszcze jedno. Twoje przechwałki dotyczące np gitary czy okularów są śmieszne. Masz takie same okulary jak Bonias ok gitke jak Edge i całe mnóstwo gitarzystów też ok ale wiedz że nie jesteś jedyną na świecie, która posiada takie przedmioty i nadmierne podniecanie się tym do niczego nie prowadzi. (Chyba , że masz jakieś kompleksy ? )Co najwyżej do czegoś innego. Mam nadzieję, że jesteś na tyle inteligentna, że się domyślisz o co kaman. Poza tym jak wspomniałaś jesteś gitarzystką więc nie ucz basistów jak mają grać ! Tyle.No właśnie, może przy zwykłej. Ja na takowej nie gram.
P.S. Mam takie wyrzuty sumienia że nazwałem twoją gitarę "zwykłą". Nie będę mógł teraz zasnąć...
Napisano 05 stycznia 2009 - 19:20
wszystko sie przydaje
tak juz nawiasem mowiac, gram w zespole w ktorym mieszaja sie rozne style, ciezko nasza muzyke zdefiniowac ale inspirujemy sie rozna muzyka: radiohead, mogwai, mum, clinic, itp. I ostatnio napisalismy utwor post-rockowy w ktorym okazuje sie ze musze grac samymi palcami, inaczej sie nie da, a ze w domu raczej olewalem te sprawy, to teraz po probie cala prawa reke mialem w bablach i pozdzierana skore. Taka nauczka dla mnie na przyszlosc, i mowie wam. Na samym poczatku uczcie sie podstaw, bo pozniej to sie odbije dla was niekorzystnie
Napisano 05 stycznia 2009 - 19:31
A tak jak mówi Mrówa, trzeba się uczyć wszystkiego po trochu, im więcej umiesz (ale umiesz! bo jak wiadomo ilość nie równa się jakość) tym lepiej dla Ciebie.
Aha, nie zgodzę się z tekstem że granie piórkiem jest niewygodne i bardziej męczące. Mi się np. wygodniej gra piórkiem, w sensie palcami po pewnym czasie mnie łapią skurcze, a kostką już nie. No i dlatego pracuję nad palcami.
Ave
Napisano 05 stycznia 2009 - 20:31
Mam kumpla, który chodzi do muzycznej na klasyka, tam popierdala palcami, wraca do domu, bierze elektryka i jedzie z kostką. ;] Wszystko się może kiedyś przydać.
Heh, przypomniałem sobie jak mnie uczył grać palcami i wciąż mi powtarzał, bym nie ruszał nadgarstkiem tylko samymi palcami... najpierw mówił, a potem mi zapalniczkę przyłożył ;P
Podziałało ;]
#128 Guest_VeRTi-go_*
Napisano 05 stycznia 2009 - 21:32
Rozumiem, to jest internetowe forum- nikt nikogo na żywo nie widzi. Ale ciekawe, czy byłbyś taki "mocny w gębie", gdybyś musiał wszystkim wytykać, wg Ciebie niesłuszne zdanie, opinie itd., w twarz, na żywo. Myślę, że nie stać by Cię było na to.
Koniec tematu!
Napisano 06 stycznia 2009 - 14:52
Mogę cię zapewnić, że nie posiadam takowych. Wyraziłem swoją opinię i wcale nie uważam się za basowego guru. A zazdrościć nie ma czego bo kupuję w lutym Music Mana więc tym bardziej nie będę miał kompleksów na tym punkcie a wręcz przeciwnie. Uważam, że jeśli chodzi o możliwości brzmieniowe MM ma je znacznie większe niż Fender. Poza tym, na szczęście (twoje) nigdy cię nie spotkam bo nie wiem jak bym zareagował i mogłoby ci się zrobić przykro a tego nie chcemy prawda ? No ale już koniec offtopa !A może Tobie- Kubo się wydaje, że to są "przechwałki", bo jesteś zwyczajnie zazdrosny. I, ku ścisłości- pisząc, że nie gram na zwykłej, miałam na myśli rodzaj, a nie markę. A więc z Twojego toku rozumowania wychodzi, iż to Ty masz kompleksy, nie ja! I naprawdę daruj sobie tę ironię, bo nie mam zamiaru użerać się akurat z Tobą. Nie zapominaj, że w grze na basie Ty też nie pozjadałeś wszystkich rozumów.
Rozumiem, to jest internetowe forum- nikt nikogo na żywo nie widzi. Ale ciekawe, czy byłbyś taki "mocny w gębie", gdybyś musiał wszystkim wytykać, wg Ciebie niesłuszne zdanie, opinie itd., w twarz, na żywo. Myślę, że nie stać by Cię było na to.
Koniec tematu!
Do Mrówy. Masz zupełną rację ! ale ja powiedziałem żeby najpierw się nauczyć grać palcami czy kostką i potem brać się za inne techniki a nie od razu wszystkoi na raz. Może troche nie zrozumiale przedtem napisałem ale teraz już wyjaśniam
#131 Guest_Mac_*
Napisano 06 stycznia 2009 - 16:07
ale ja powiedziałem żeby najpierw się nauczyć grać palcami czy kostką i potem brać się za inne techniki a nie od razu wszystkoi na raz.
Nie wiedziałem że są inne techniki niż granie palcami i kostką, zapewne znają je tylko najsilniejsi mnichowie w górach Tybetańskich i nie jest nam dane ich poznać.
Napisano 06 stycznia 2009 - 20:39
Przecież wiem ! Ale ja mówiłem konkretnie o technikach, ale dobra widzę, że nikt nie kuma o co chodzi wiec skończmy temat bo widzę, że każdy na siłę dochodzi jakichś tam swoich racji i nic z tego nie wynika więc skończmy już.Myślałem że tapping i slap grany jest palcami, ale chyba się myliłem.
Napisano 07 stycznia 2009 - 21:03
Napisano 16 stycznia 2009 - 17:16
Nie żebym się usprawiedliwiał, ale jest to jeden z gorzej zagranych utworów tamtego wieczoru, ale jedyny zarejestrowany audiowizualnie
Napisano 18 stycznia 2009 - 16:45
jak ktoś zna twórczość the cure to będzie mu się raczej przyjemniej słuchało ;)
http://pl.youtube.co...h?v=ZJu-U53UhQ4
http://pl.youtube.co...h?v=n0N1AQ33R_Y
pozdrawiam!
wszystko co genialne jest proste
heartland
szukam sponsora do wystrzelenia mnie w kosmos!..
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych