Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#1321 totti83

totti83

Użytkownik

• Members
  • 59 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 12:54

Praga ma fajne stadiony ale małe.Sparta miesci ok 20 tys a fajny i nowy (bylem,sprawdzalem) stadion Slavii tylko 21.
Slaski oficjalnie miesci 47tys a Berlin gdzie zagraja na bank 75.Oczywiscie sa to dane "meczowe",na koncertach dochodzi jeszcze cała płyta boiska (minus trybuny za scena).

Chorzów lub ew.Budapeszt (70 tys) to chyba jedyne opcje na koncert w naszym regionie :)

#1322 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 12:59

A już chyba każdy pamięta (z tych co byli w 2001 fanami) dokładki na Ele Tour. Chociażby Slane.

Slane sam doskonale pamiętam. Ale ja nie o takich dokładkach mówię. Pisałem wyżej, że dokładki z powodu wyjątkowego zainteresowania się zawsze zdarzały. My tu jednak nie mówimy o tym, czy będzie dokładka Chorzowa z powodu wysokiego zainteresowania ( jeden Bóg wie, tak to sobie można spekulować do woli ), tylko o tym, że miały być dwa Chorzowy, a będzie jeden, a MOOOOOOOOOOOOOOOOOOŻE EWENTUAAAAAAAAAAAAAAALNIE drugi. I to mnie nieprawdopodobnie wnerwia, bo mnie totalnie rypka co będzie " może ewentualnie ", a doskonale pamiętam, jak tutaj się niektórzy zarzekali, że już właściwie wszystko wiadomo, tylko trzeba czekać na oficjalne potwierdzenie, i jeszcze jechali po tych, którzy wyrażali wątpliwości. Zwłaszcza jednej z forumowiczek należą się oficjalne przeprosiny.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1323 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 13:06

...no moment, chwileczka, chwilunia... Do poniedziałku zostało jeszcze trochę czasu. W porównaniu z całym minionym okresem to bardzo niewiele. Dlatego poczekajmy na rozwój wydarzeń.

Jestem optymistą (bez spinki), w poniedziałek zobaczymy dwie daty. Nie zarzekam się, argumenty Darka w pełni do mnie przemawiają ale mimo wszystko wierzę w dwie daty w poniedziałek.

#1324 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 13:11

a doskonale pamiętam, jak tutaj się niektórzy zarzekali, że już właściwie wszystko wiadomo, tylko trzeba czekać na oficjalne potwierdzenie, i jeszcze jechali po tych, którzy wyrażali wątpliwości.

Nie wziąłeś pod uwagę tego, że redukcja do jednego koncertu i możliwej organizacji dodatkowego, mogła wyniknąć dość niedawno.

#1325 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 05 marca 2009 - 13:11

My tu jednak nie mówimy o tym, czy będzie dokładka Chorzowa z powodu wysokiego zainteresowania ( jeden Bóg wie, tak to sobie można spekulować do woli ), tylko o tym, że miały być dwa Chorzowy, a będzie jeden, a MOOOOOOOOOOOOOOOOOOŻE EWENTUAAAAAAAAAAAAAAALNIE drugi. I to mnie nieprawdopodobnie wnerwia, bo mnie totalnie rypka co będzie " może ewentualnie ", a doskonale pamiętam, jak tutaj się niektórzy zarzekali, że już właściwie wszystko wiadomo, tylko trzeba czekać na oficjalne potwierdzenie, i jeszcze jechali po tych, którzy wyrażali wątpliwości. Zwłaszcza jednej z forumowiczek należą się oficjalne przeprosiny.

No, kolega folks pojechał trochę..
Co do Chorzowa i dokładek to Atomic to doskonale ujął:

Ja też stawiam, że na początku czeka nas informacja o 1 koncercie w Chorzowie. W przypadku słabej sprzedaży biletów nigdy oficjalnie nie dowiemy się, że był planowany 2 koncert. Gdyby ogłosili od razu 2 koncerty a mieliby zagrać przy niskiej frekwencji, albo odwołać później jeden koncert to byłaby marektingowa, propagandowa i finasowa klapa.

...no moment, chwileczka, chwilunia... Do poniedziałku zostało jeszcze trochę czasu. W porównaniu z całym minionym okresem to bardzo niewiele. Dlatego poczekajmy na rozwój wydarzeń.

Pat, przecież cały czas czekamy, a podyskutować sobie można, nie?

#1326 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 13:21

Ależ ja jestem całkowicie za dyskusją i bardzo lubię czytać wszelkie spekulacje. Mam jednak nadzieję, że do ogłoszenia uda się uniknąć ewentualnych wkurzeń, oburzeń i obruszeń.

I cholera... Jakże my mamy piękne problemy. Czy zagrają raz, a może dwa razy?

#1327 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 14:04

A może w ogóle nie zagrają ? Może to też były tylko plotki ? Ktoś ma jakąś gwarancję ? Jeżeli tak, to niech teraz i tutaj nam ją przedstawi, albo się zamknie. Ja już nikomu i w nic nie wierzę, dopóki nie zobaczę na własne oczy.

Nie wziąłeś pod uwagę tego, że redukcja do jednego koncertu i możliwej organizacji dodatkowego, mogła wyniknąć dość niedawno.

Owszem, racja. Ale czy nie można było po prostu napisać: " na pewno będzie jeden koncert, co do reszty to nie ma jeszcze nic pewnego " ?

Co do Chorzowa i dokładek to Atomic to doskonale ujął

No więc mówię, to nasza koncepcja chwytu marketingowego. Wtedy wszystko ok, nic do takiej sytuacji nie mam ( poza koniecznością zażywania nervosolu przez cały następny tydzień ).
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1328 Locutusss

Locutusss

Użytkownik

• Members
  • 100 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 14:34

Ale nie ma się czym tak emocjonować, wiem że Polakom zawsze mało, dasz dłoń chcą rękę i więcej.
Koncert U2 w naszym pięknym kraju jest spełnieniem marzeń każdego z nas, niezależnie czy będzie jeden czy dwa.
Zamiast się cieszyć, że do nas przyjadą (nie mam żadnych źródeł/przecieków/plotek, ale wierzę że będą w tym roku u nas) niektórzy popadają w histerię, że zostali oszukani bo być może tylko jeden koncert będzie, a być może w ogóle – mimo iż wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że będą to piękne wakacje.
Powiem tak być może jeden, być może trzy. Trzeba się cieszyć, że przyjeżdżają bo to naprawdę nie było takie oczywiste (ile innych „ważnych” miast ominą).

#1329 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 14:45

1. Skąd pewność, że system dystrybucji będzie taki sam jak na Madonnie?

2. Co z tą Austrią. Nie Wiedeń to może inne miasto. W końcu tam były Mistrzostwa Europy w poprzednim roku.
"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#1330 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 14:49

ad. 1. Dam głowę, że z Live Nation współpracować będzie allegro.pl i system dystrybucji będzie taki sam. Zobaczymy za parę dni;)

ad. 2. Właśnie inne pozostałe stadiony to są małe kurniki na 20, 30 tys. ludzi w tej Austrii.

#1331 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 15:17

Nie. Będzie analogicznie jak w przypadku dystrybucji na Madonnę, czyli najpierw net, później punkty.

Najlepsze bilety zostaną wykupione, a tym co nie mają możliwości nabycia biletu przez neta, gówno zostanie <_<

#1332 Libra

Libra

Użytkownik

• Members
  • 34 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 15:18

Ja mam takie pytanie odnośnie płatności kartą kredytową/ płatniczą, tylko proszę się nie śmiać, moja rodzicielka taką posiada ale jednocześnie nie ma "internetowego" kąta w banku więc czy w takiej sytuacji będę mogła zapłacić czy czeka mnie romans z pocztą polską ?
Every day I die again, and again I’m reborn.Every day I have to find the courage.To walk out into the street....

#1333 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 05 marca 2009 - 15:23

Jeśli rodzicielka posiada kartę kredytową 'wypukłą' (numerki i literki wyczujesz pod palcami) to nie musi posiadać konta internetowego w banku. Zapłacisz tą kartą bez problemu.

#1334 Mychu

Mychu

Użytkownik

• Members
  • 25 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 15:29

Witam,
nie musi mieć "wypukłej" karty. Wystarczy, że na rewersie jest kod CVV2/CVC2 w postaci trzech cyferek. To pozwala na zakupy kartą w internecie. Tak robi np Inteligo.

#1335 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 05 marca 2009 - 15:34

Miałem na myśli, że każdą kartą 'wypukłą' zapłaci na 100% - każda ma z tyłu CVV2
Z kartami płaskimi to różnie bywa.

#1336 Libra

Libra

Użytkownik

• Members
  • 34 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 15:47

Dziękuje za odpowiedzi, teraz mogę odetchnąć z ulgą i spokojnie czekać aż ruszy sprzedaż biletów.
Every day I die again, and again I’m reborn.Every day I have to find the courage.To walk out into the street....

#1337 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Napisano 05 marca 2009 - 15:47

http://www.youtube.c...h?v=1KsFueL-CVk

Takie wykonanie na koncercie będzie w 100% satysfakcjonujące! Zaje...fajne! :)
Niesamowite!

#1338 max4u2

max4u2

Użytkownik

• Members
  • 143 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 16:51

http://www.youtube.c...h?v=1KsFueL-CVk

Takie wykonanie na koncercie będzie w 100% satysfakcjonujące! Zaje...fajne! :)
Niesamowite!

A ja musze przyznac, ze nie slysze tej mocy , ktorej sie spodziewalem w glosie Bono... :(

To take a cup
To fill it up
To drink it slow
I can't let you go

#1339 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 05 marca 2009 - 17:55

Ale nie mowcie że ci co mowili ze dwa beda na pewno okłamali, bo z tego co widzę, to w tej panicznej dyskujsji się nie wypowiadali, więc może nadal są pewni ;)

#1340 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 06 marca 2009 - 02:36

W nocy z 23/24.01.2005 (niedz./pon.) u2.com ogłosił daty trasy koncertowej Vertigo Tour 2005.
W tabelce po lewej daty ogłoszone pierwotnie, po prawej trasa jaka się odbyła, koncerty dodane później wytłuszczone:

Dołączona grafika

http://www.u2.com/st...display/id/1297

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych