Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#1121 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 28 lutego 2009 - 10:50

Przedstawiciele światowej centrali Live Nation zapewniają, że ceny biletów będą uwzględniały fakt kryzysu gospodarczego.

znaczy beda wysokie aby odbic sobie ew. straty, czy tez nieco nizsze z mysla o portfelach fanow?:P

#1122 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 28 lutego 2009 - 14:38

Bono: We're trying to work on some cheaper ticket prices because this is the recession.

#1123 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 28 lutego 2009 - 14:52

Ale dobrze, że już wiadomo, że nie odbędą się koncerty na płaskich terenach - Gwardia odpada, w ogóle chyba tylko chorzów w Polsce zostaje.
Info Folksa o rozpoczęciu sprzedaży 6. marca, gdy ogłoszenie jest 9., jest chyba w tej chwili nierealne. Oby się sprawdziło 2x Chorzów :) A czy będzie to po 15., czy 1. i 2. sierpnia to już nieważne.
W sumie to ciekawe na ile prawdopodobne są te 2 koncerty - jeśli scena będzie centralna, to chyba wejdzie więcej ludzi niż w 2005. Uzbieranie np 200 tysięcy może być problemem..

#1124 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 28 lutego 2009 - 14:54

Uzbieranie np 200 tysięcy może być problemem..

Bój się Boga, gdzie ty chcesz zmieścić na Śląskim 200k ludzi?;p

#1125 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 28 lutego 2009 - 14:56

No mówie o 2 koncertach przecież:P

#1126 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 28 lutego 2009 - 15:09

No mówie o 2 koncertach przecież:P

A nie o 3 przypadkiem? ;)
Dołączona grafika

#1127 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 28 lutego 2009 - 15:45

Nie no nie wiem, nie jestem znawcą pojemności stadionów. Ale jakby całe trybuny + płyta byłyby dostępne, to wydaje mi się, że byłoby tego więcej.. nieważne :)

#1128 aphasia83

aphasia83

Użytkownik

• Members
  • 179 Postów

Napisano 28 lutego 2009 - 15:53

Jak mówiłam,żeby nie zachwycać się żadnymi doniesieniami to nikt mi nie wierzył.Wszystko i tak wyjdzie "w praniu"...
"I must be an acrobat to talk like this and act like that"

Dołączona grafika

#1129 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 28 lutego 2009 - 15:56

Jak mówiłam,żeby nie zachwycać się żadnymi doniesieniami to nikt mi nie wierzył.

A Ty znowu swoje... Tak wiemy co mówiłaś, nie omieszkamy też Ci o tym przypomnieć za 1,5 tygodnia :D
Dołączona grafika

#1130 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 28 lutego 2009 - 16:15

Jak mówiłam,żeby nie zachwycać się żadnymi doniesieniami to nikt mi nie wierzył.Wszystko i tak wyjdzie "w praniu"...

Błagam, daj spokój.. Po pierwsze, takie gadanie nie ma sensu, bo i tak będziemy brać te doniesienia pod uwagę. To, że jeden element się nie zgodził, nie znaczy, że wszystko nie będzie się zgadzać. Kto wie, może początkowo planowano ogłosić 6., a z jakichś powodów przesunięto to. Folks mógł też coś źle zobaczyć. Natomiast daty i ilość koncertow to nie jest coś co nagle można zmienić bo coś albo pomylić z innym wydarzeniem.
Po drugie: zostaw ten głupi ciemny lud (nas), bo my i tak wierzymy w te "plotki" :)

#1131 Waldek

Waldek

Użytkownik

• Members
  • 171 Postów

Napisano 28 lutego 2009 - 16:20

Jak się policzy dobrze tą rozpiskę to wychodzi 27 koncertów (uwzględniając 2 razy występ w Polsce).

25 występów to trochę mało. Krążyły przecież pogłoski, że trasa po Europie będzie rozbudowana.

A tak:
Na Zooropie były 44 koncerty
Na PopMarcie 32
Na Vertigo Tour 32

Przedstawiciele światowej centrali Live Nation zapewniają, że ceny biletów będą uwzględniały fakt kryzysu gospodarczego.

To zależy jak się interpretuje słowo "or", według mnie znaczy "lub" i wtedy właśnie wychodzi 25 koncertów...

#1132 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 Postów

Napisano 28 lutego 2009 - 18:27

Ogłaszają trasę 9 marca-czyli moje urodziny,w takim razie życzę sobie Chorzów,nie ważne kiedy,choby w grudniu po południu.Jeśli chodzi o te 25 koncertów na europę to coś mało,ale znając życie nowe daty będą sukcesywnie dochodzić,jak tikiety będą się dobrze sprzedawały oczywiście.

#1133 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 Postów

Napisano 01 marca 2009 - 00:10

Bonias przynajmniej w moich uszach stracił z VT swoją "dziadkowo - przejmującą" manierę w głosie. A teraz... Teraz to brzmi znacznieeee lepiej. Przykład - tytułowy kawałek w Culture show

Pary mu też nie braknie - końcówka Breathe u Jo Whiley (!)

Pytanie czy tak mu dobrze wychodzą nowe numery bo z Pride u Obamy to porażka czy mu coś faktycznie pomogło ^_^
"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#1134 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 01 marca 2009 - 00:13

Pytanie czy tak mu dobrze wychodzą nowe numery bo z Pride u Obamy to porażka czy mu coś faktycznie pomogło ^_^

Zimno było + popił + długa przerwa w śpiewaniu = Pride u Obamy :D Dla mnie to Bono DUŻO się poprawił wokalnie, na trasie będzie moc.

#1135 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 01 marca 2009 - 00:23

Bonias przynajmniej w moich uszach stracił z VT swoją "dziadkowo - przejmującą" manierę w głosie. A teraz... Teraz to brzmi znacznieeee

Jee tam... To perioratywne wypowiadanie się o VT jest nie do końca słuszne. Daj Panie Boże zdrówka, aby wyciągnąć taką górę, jak podczas "Miss Sarajevo" w Mediolanie. Z Sometimes też dawał radę, a to piekielnie trudna do zaśpiewania piosenka. Teraz z występu na występ jest coraz lepiej, ale nie sądze, aby dał radę te oraz inne wymagające mocy w gardle numery wykonać tak dobrze, jak na VT.
Dołączona grafika

#1136 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 01 marca 2009 - 00:26

Co do nowej trasy to sądzę, że chłopaki mogą zrobić tak samo jak na ZOO TV TOUR czyli sporo nowych numerów (5-8) i pasujące do nich klimatycznie kawałki z poprzednich płyt (imo najbardziej pasują te z AB, Zooropy i Popu + "czadowe koncertówki" z ATYCLB i HTDAAB. Bo przecież to najbardziej "drastyczna" metamorfoza w ich dorobku płytowym (nawet przeskok z JT na AB to było nic w porównaniu z tym co mamy teraz) i jakoś tak nie widzę np. w secie miejsca na Angel of Harlem czy When Love Comes to town. Scena dla zespołu podczas Grammy to była taka mieszanka Vertigo (wielki ekran), Popmartu (kolorowo), ZOOTV (Napisy, obrazy) i Elevationowo (scena przypominała nieco tą z ET). No i mamy dostać nowy album w 2010 czyli taka historia jak z Zooropą. To może być długa trasa jeśli pogłoski o nowej płycie rzeczywiście się sprawdzą.

#1137 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 Postów

Napisano 01 marca 2009 - 00:36

Jee tam... To perioratywne wypowiadanie się o VT jest nie do końca słuszne. Daj Panie Boże zdrówka, aby wyciągnąć taką górę, jak podczas "Miss Sarajevo"

Właśnie w tym cytowanym przez Ciebie fragmencie chodziło mi o barwę/manierę a nie to ile ma pary w płucach.
"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#1138 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 01 marca 2009 - 00:40

Właśnie w tym cytowanym przez Ciebie fragmencie chodziło mi o barwę/manierę a nie to ile ma pary w płucach.

Barwa głosu ma wiele wspólnego z parą w płucach, widać to chociażby słuchając POP'a czy bootlegów z PopMartu, a np. koncertów z... no ja wiem TJT TOUR.
Dołączona grafika

#1139 lucas007

lucas007

Użytkownik

• Members
  • 392 Postów

Napisano 01 marca 2009 - 09:39

9 marca ogłoszone zostaną szczegóły trasy
u2.com:

On March 9th, the band will announce details of where and when they'll be hitting the road this year - but dates and venues are yet to be finalised and fans are advised to steer clear of groups claiming to have tickets available now.

Details of countries, cities, venues and dates will be revealed on U2.Com in nine days time and no-one has any tickets yet.

'The tour will be officially announced on March 9th and the schedule is subject to change of date and location till then,' said Paul McGuinness, manager of the band. 'It would be crazy to buy tickets before the announcement on U2.com.'

#1140 fonzo

fonzo

Użytkownik

• Members
  • 14 Postów

Napisano 01 marca 2009 - 14:36

i znowu zacznie sie czatowanie na bilety

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych