Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#1101 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 24 lutego 2009 - 23:11

U2.com takiego maila rozsyła:
For the latest in U2 news, video premieres, ticketing details and all the
benefits of our special Subscribers-only site

Jak już o tym przebąkują w mailach to pewnie info będzie szybciej niż się spodziewamy. Bo oni raczej nie mają w zwyczaju takich wczesnych uprzedzeń ;)

#1102 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 24 lutego 2009 - 23:37

Post z ZOOTOPII (oficjalne forum u2.com):

European Tour Details..
02/24/200901:23:57

European Tour Details
- Barcelona (June 29 and 30 (source), source, Camp Nou)
- Seville (July 3rd, Olympic Stadium, according to this source)
- Milan (July 7/8, source (older rumours stated July 3/4 (source) or July 7/8 (source), San Siro Stadium, source)
- Paris (July 10 and 11, Stade de France, source). 99% confirmed
- Nice (July 15, Parc Des Sports Charles Ehrmann, source / one source mentions July 13)
- London (very likely around July 17, very likely Wembley, the stadium is reserved for gigs from June 20 to July 18)
- Amsterdam (July 21st and 22nd, Amsterdam Arena (source))
- Dublin (very likely July 24, 25 and 26 or 27 in Croke Park. July 19 as a possibility)
- Brussels, according to U2 Flanders on July 28 at Stade Roi Baudion / Koning Boudewijn Stadion
- Cardiff (date unknown, but very likely straight after London gigs, Millennium Stadium)
- Manchester (apparently early August, City of Manchester stadium)
- Gothenburg>, August 1st and 2nd, Ullevi (source)
- Helsinki (July 25 or August 1st, venue unknown)
- Chorzow (Slaski Stadium, source) or Warsaw (apparently two nights, early August)
- Rome (apparently August 3, Olympic Stadium) (gig seems to be CANCELLED)
- Berlin (early August)
- Prague (August 8 in Na Julisce Stadium)
- Glasgow (date unknown, Hampden Park)

Wciąż to tylko pogłoski..

#1103 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 08:43

Post z ZOOTOPII (oficjalne forum u2.com):

European Tour Details..
02/24/200901:23:57

European Tour Details
(...)
- Chorzow (Slaski Stadium, source) or Warsaw (apparently two nights, early August)
(...)

I tak ma pozostać. Idealnie dla byłoby 2 razy w Warszawie, fajnie jak raz w Wawie raz w Chorzowie, najgorzej tylko w Chorzowie. Ale jeżeli byłoby w tym terminie to przełknę wszelkie niedogodności.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#1104 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 12:24

I tak ma pozostać. Idealnie dla byłoby 2 razy w Warszawie, fajnie jak raz w Wawie raz w Chorzowie, najgorzej tylko w Chorzowie. Ale jeżeli byłoby w tym terminie to przełknę wszelkie niedogodności.

1. Jak wybudują jakiś stadion w Warszawie to niech sobie tam będą koncerty, narazie to nie ma tam gdzie się odbyć prawdziwy koncert stadionowy - mi by też wtedy pasowało bo miałbym darmowy nocleg :P
2. Jeden koncert w Wawie i jeden w Chorzowie to moim zdaniem utrudnienie dla osób które chcą zaliczyć oba koncerty, bo zamiast się gdzieś przespać spokojnie trzeba będzie się transportować z jednego miejsca na drugie :P

... :P

#1105 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 14:03

Mimo, ze jestem z Wawy to zdecydowanie wolę koncert w Chorzowie. 1 w Chorzowie, 1 w Warszawie to również utrudnienie dla logistyki scena, nagłośnienie itp. Łatwiej rozstawić w jednym miejscu gdzie odbędą się 2 koncerty

#1106 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 14:14

Teraz możemy sobie tylko podywagować, bo sprawa jest już przesądzona ;)

To, że w tym roku czekają nas 2 koncerty i to w tym samym miejscu jest to dla mnie duże zaskoczenie. Świadczy to niewątpliwie o tym, że jednak w "firmie U2" same U2 ma coś do powiedzenia i nie zawsze decyduje czynnik ekonomiczny. Bono deklarował w 2007r., że chce 2 razy zagrać w Polsce i na deklaracjach się nie skończyło. Wątpie aby dwukrotny występ w Chorzowie był powodowany spodziewanym dużym zyskiem. Żadna gwiazda światowego formatu nie grało dotychczas 2 razy z rzędu na tym samym dużym obiekcie. Podejmują więc pewne ryzyko, bo również dobrze może się okazać, że 60 tysięcy widzów z 2005r. rzeczywiście znowu pojawi się w 2009r., ale dodatkowych 60 tysięcy nie będzie. Być może gdybyśmy mieli chociaż 2 duże stadiony to zespół wystąpiłby w różnych miejscach.
Dołączona grafika

#1107 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 14:25

Żadna gwiazda światowego formatu nie grało dotychczas 2 razy z rzędu na tym samym dużym obiekcie.

Muse na stadionie Wembley w 2006. Może to nie ten światowy format jeszcze, ale tym bardziej pokazuje że z U2 wyjdzie.
Chyba że mówisz konkretnie o Chorzowie ;)

#1108 Locutusss

Locutusss

Użytkownik

• Members
  • 100 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 14:29

Wg. mnie te dwa koncerty to bardzo dobry pomysł z punktu widzenia U2. I nie chodzi mi tutaj o zamiłowanie Polaków, ale o nasze centralne położenie.
Jeżeli nie będzie koncertu w Moskwie, to koncert w Chorzowie i Pradze może być najbliższym (a na pewno najtańszym) miejscem dla fanów zza naszej wschodniej granicy. Już w 2005 roku było sporo ludzi ze "wschodu". Przy dwóch koncertach, a co za tym idzie łatwiejszym dostępem do biletów, może być ich jeszcze więcej. Nie trzeba organizować dwóch koncertów w różnych lokacjach, można dwa w tym samym miejscu i założyć, że osiągnie się zbliżone zyski.

PS: Multikulturowość "naszych" koncertów sprawia, organizacja jakiś akcji z udziałem publiki może być nieco trudniejsza i może wymagać zaangażowania również poza granicami ;)

#1109 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 14:39

Muse na stadionie Wembley w 2006. Może to nie ten światowy format jeszcze, ale tym bardziej pokazuje że z U2 wyjdzie.
Chyba że mówisz konkretnie o Chorzowie ;)

Chodziło mi oczywiście o koncerty innych artystów w Polsce. ;) Podwójny występ U2 byłby ewenementem.
Dołączona grafika

#1110 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 15:03

Jak to najgorzej? :blink: Chyba najlepiej w Chorzowie! :D Ja liczę na 2 razy Chorzów, byłoby cudnie.... :rolleyes: :rolleyes:

#1111 rupak9

rupak9

Użytkownik

• Members
  • 63 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 17:34

Jak to najgorzej? :blink: Chyba najlepiej w Chorzowie! :D Ja liczę na 2 razy Chorzów, byłoby cudnie.... :rolleyes: :rolleyes:

Racja, jeśli U2 ma grać w Polsce to tylko na stadionie Śląskim.
Ale osobiście bym wolał żeby grali gdzieś w połowie lipca.

#1112 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 17:57

Racja, jeśli U2 ma grać w Polsce to tylko na stadionie Śląskim.
Ale osobiście bym wolał żeby grali gdzieś w połowie lipca.

A ja wręcz przeciwnie…chciałabym aby te koncerty były na samym końcu trasy…niech się trochę rozegrają :) . A już jakieś 2 miesiące temu miałam dziwna wizję przeczucie, ze usłyszę na koncercie „ goodbye my friends, goodbye europe…”…resztę dopowiedzcie sobie sami ;) . Fajnie by było gdyby to nie były tylko moje chore marzenia…. :rolleyes:
"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#1113 Gringo

Gringo

Użytkownik

• Members
  • 258 Postów

Napisano 25 lutego 2009 - 18:11

Ja z kolei wolałbym koncert w połowie sierpnia, tak po 16, bo miałem zamiar wybrać się na pielgrzymkę, a nie chciałbym z niczego rezygnować...hmm, a może koncert w Częstochowie ? :lol:

#1114 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 Postów

Napisano 27 lutego 2009 - 20:18

Arthur Fogel z Live Nation ogłosił że daty koncertów oficjalnie zostaną ogłoszone 9 marca, trasa ma się składać z 25 koncertów w Europie i 25 Ameryce Północnej przed świętami bożego narodzenia, bilety mają być dostępne od 14 -15 marca, 24, 25 i 27 lipca są już zarezerwowane dla Dublina.

http://www.suckingro...-le-9-mars/903/
''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !

#1115 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 27 lutego 2009 - 20:19

czyli 1 koncert w chorzowie :D
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#1116 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 27 lutego 2009 - 20:22

czyli 1 koncert w chorzowie :D

skad takie przypuszczenia? ; P

#1117 Waldek

Waldek

Użytkownik

• Members
  • 171 Postów

Napisano 27 lutego 2009 - 20:24

Jak policzysz dobrze rozpiskę zamieszczoną kilka postów wyżej, wychodzi właśnie 25 koncertów (wliczając dwa w Polsce) ... :rolleyes:

#1118 lolek69TL

lolek69TL

Użytkownik

• Members
  • 1 Postów

Napisano 27 lutego 2009 - 21:21

Witajcie. Jestem tutaj pierwszy raz. Informacja na 99,9% 1,2 sierpnia CHORZÓW.

#1119 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 28 lutego 2009 - 10:07

Witajcie. Jestem tutaj pierwszy raz. Informacja na 99,9% 1,2 sierpnia CHORZÓW.

No witamy witamy, tylko podawajcie jakie źródło proszę :) Bo tak to nie każdy sobie może wejść i napisać. Skąd takie info?

#1120 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 28 lutego 2009 - 10:40

Jak policzysz dobrze rozpiskę zamieszczoną kilka postów wyżej, wychodzi właśnie 25 koncertów (wliczając dwa w Polsce) ... :rolleyes:

Jak się policzy dobrze tą rozpiskę to wychodzi 27 koncertów (uwzględniając 2 razy występ w Polsce).

25 występów to trochę mało. Krążyły przecież pogłoski, że trasa po Europie będzie rozbudowana.

A tak:
Na Zooropie były 44 koncerty
Na PopMarcie 32
Na Vertigo Tour 32

Przedstawiciele światowej centrali Live Nation zapewniają, że ceny biletów będą uwzględniały fakt kryzysu gospodarczego.
Dołączona grafika

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych