Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#741 aphasia83

aphasia83

Użytkownik

• Members
  • 179 Postów

Napisano 01 lutego 2009 - 18:54

Hej! W październiku 2008 napisałam do kierownika Stadionu Śląskiego czy odbędą się przed remontem jeszcze jakieś imprezy (koncerty) i oto co mi odpisał :

W trakcie budowy raczej nie ale do rozpoczęcia inwestycji planowanych jest jeszcze kilka imprez.
Pozdrawiam.
Rafał Zimny
Stadion Śląski

Wydaje mi się,że brzmi to optymistycznie i jest duża szansa,że Nasze U2 zagra na Stadionie w tym roku...
"I must be an acrobat to talk like this and act like that"

Dołączona grafika

#742 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 01 lutego 2009 - 22:14

Hej! W październiku 2008 napisałam do kierownika Stadionu Śląskiego czy odbędą się przed remontem jeszcze jakieś imprezy (koncerty) i oto co mi odpisał :

W trakcie budowy raczej nie ale do rozpoczęcia inwestycji planowanych jest jeszcze kilka imprez.
Pozdrawiam.
Rafał Zimny
Stadion Śląski
Wydaje mi się,że brzmi to optymistycznie i jest duża szansa,że Nasze U2 zagra na Stadionie w tym roku...

Niby to dobrze rokuje, ale biorąc pod uwagę fakt, że decyzje odnośnie imprez zmieniają się co chwilę to wątpie czy branie tego pod uwagę ma jakikolwiek sens...

#743 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 Postów

Napisano 02 lutego 2009 - 20:40

Dobra, nie będę się już czepiał, że 50 tys. to nie 80 tys. Uznaję, że udało Ci się wykonać zadanie. Mimo wszystko stwierdzenie "na zachodzie DM takie śląskie zapełnia po brzegi i to po dwa wieczory" jest "lekko" naciągane. Na próźno szukać, oprócz wspomnianego Meksyku, innych przykładów "zapełniania" przez DM wielkich stadionów.

Absolutnie nie zmierzam tutaj do podważenia klasy DM. Muzyka zespołu i jej charakter średnio mi nawet pasuje do grania na wielkich stadionach. Nie zgodę się jednak na stwierdzenia mijające się z prawdą, które zmaierzają do tego że zapełnienie przez U2 80 tys. stadionu to żadne osiągnięcie ;)

Ciekawe od kiedy na śląski wchodzi 80tyś luda?????????

#744 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 02 lutego 2009 - 21:38

Ciekawe od kiedy na śląski wchodzi 80tyś luda?????????

Od kiedy na zachodzie DM takie śląskie zapełnia po brzegi i to po dwa wieczory!!!!!!!!! ;)

Żródła różnie podają liczbę widzów na koncercie chorzowskim U2. Pojawiały się też informację, że było ok. 80 tys. ludzi ;) Oczywiście, że było ponad 60, ale do 80 to raczej brakowało dużo. Mam nadzieję, że 80 tys. będzie wchodzić po modernizacji ;) Ja na prawdę nic nie mam do DM :) Może zakończymy więc już te jałowe spieranie się? B)
Dołączona grafika

#745 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 03 lutego 2009 - 13:53

U2 ma wystąpić na Croke Park w Dublinie 24, 25 i 26 lipca -> źródło: u2start.com

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#746 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Napisano 03 lutego 2009 - 14:08

Być może będzie to pytanie jak bym się urwała z choinki... Wiecie, no ;].
Ale jest brany pod uwagę wa-wski Służewiec?

#747 bob

bob

Użytkownik

• Members
  • 717 Postów

Napisano 03 lutego 2009 - 19:14

Być może będzie to pytanie jak bym się urwała z choinki... Wiecie, no ;].
Ale jest brany pod uwagę wa-wski Służewiec?

myślę,że w związku z remontem Śląskiego to może być jakieś rozwiązanie niemniej jednak nie sądzę,żeby zdecydowali się na Służewiec bo chłopaki raczej wolą grać na stadionach więc oby przyjechali do Polski w czerwcu bo od 1 lipca rusza modernizacja Śląskiego chyba,że przez kryzys będzie obsówa... ;)

#748 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 03 lutego 2009 - 19:40

od 1? kurde, cały czas zdawało mi się, że od 10 lipca... :blink:

#749 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Napisano 03 lutego 2009 - 20:39

niemniej jednak nie sądzę,żeby zdecydowali się na Służewiec bo chłopaki raczej wolą grać na stadionach

No w sumie. Stadiony chyba bardziej komfortowe, co? Tak bardziej "klimatycznie" jest. Na otwartej przestrzeni pewnie tego nie ma. Ale jeszcze zależy jaki zespół daje koncert ;]. Ja tam mogłabym przyjść na koncert U2 w każde miejsce... :P

#750 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 03 lutego 2009 - 20:52

kwestię grania koncertów poza stadionowych przez zespół, a w zasadzie ich braków, poruszaliśmy już w tym wątku ze 3 razy. :]

#751 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Napisano 03 lutego 2009 - 20:54

Może być i 4. :P
Nie no dobra. Już nie będę taka!
Poza tym napisałam tylko swoją opinię, której wcześniej nie redagowałam z tego, co pamiętam. O! :)

#752 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 06:51

u2miracle.com informuje, że w ciągu najbliższych dni ma zostać oficjalnie ogłoszona trasa koncertowa, sprzedaż biletów ma zaś ruszyć pod koniec lutego.
Dołączona grafika

#753 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 07:21

Jeśli okaże się to prawdą o czym pisze Atomic, to z lekka drżę. Ogłoszenie trasy na dniach a my nie mamy żadnego przecieku odnośnie naszego koncertu, choćby w najmniejszym stopniu wiarygodnego.

#754 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 08:10

Rzeczywiście, mamy stan niepewności. Przed koncertem w Chorzowie w 2005r. już dużo wcześniej mieliśmy dość konkretny przeciek. Mam nadzieję jednak, że wynika to jedynie z dobrej ochrony informacji o koncercie. Nie jestem fanem Madonny i nie śledziłem tego jak doszło do organizacji polskiego koncertu, ale nie słyszałem wcześniej o plotkach przewidujących taki występ. Może polski oddział Live Nation przyłożył się do zachowania organizowanych koncertów w tajemnicy do daty oficjalnego ogłoszenia trasy? :)
Dołączona grafika

#755 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 10:11

Tak w ogóle to ciekawe czy tym razem o Pragę zahaczą?Bo jeśli się nie mylę to podczas VT w czechach nie grali.

#756 Łukasz

Łukasz

Użytkownik

• Members
  • 996 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 10:34

No to jeszcze chwilę i wszystko będziemy wiedzieć. Podzielam obawy Maxa, ale mam nadzieję, że to wszystko spowodowane jest tym, że info o koncercie są trzymane w tajemnicy:D. Co do Madonny to pierwsze pogłoski były ponad rok temu, a przyjeżdża dopiero teraz. Ktoś gdzieś napisał, że między DM a Wiankami w Polsce odbędzie się bardzo duży koncert... Oby to było U2.
Dołączona grafika

#757 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 10:36

Bo jeśli się nie mylę to podczas VT w czechach nie grali.

Nie grali, byliśmy jednym państwem Europy Środkowo-Wchodniej, który odiwedzili. Mam nadzieję, że tym razem europejska część trasy będzie naprawdę "europejska" i pojawią się też w innych państwach z naszego regionu. Sznasa na to jest - Live Nation organizuje też koncerty Madonny, która zawita m.in. do Estonii, na Węgry i do Bułgarii. Tyle, że ona występowała w Europie również latem zeszłego roku. Może nowa trasa U2 będzie podobnie skonstruowana? Piszę się o występach zespołu w Ameryce Południowej jesienią 2010r. Trasa w USA ma ruszyć jeszcze w tym roku. Jakoś muszą zagospodarować więc "lukę" w 2010r. Daniel Lanois w niedawnym wywiadzie również mówił, że album a potem trasa "zajmą" fanów do 2011r.
Dołączona grafika

#758 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 12:15

A podali jakiś powód że nie grali w europie wschodniej?

#759 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 12:16

Nie.

#760 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 04 lutego 2009 - 17:35

Jeden z użytkowników forum u2.interference.com zamieścił takie oto informacje:
- podczas stadionowej części trasy w USA koncerty będą tylko w czwartki, piątki i soboty
- europejski leg będzie bardzo rozległy
- nie będzie koncertów w Australii i Azji
- ta trasa to podobno największy postęp od czasów ZooTV
- nazwa trasy nie pochodzi od nazwy piosenki tylko z jednego z tekstów
Reszta w linku na początku albo TU

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych